Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
co do imprezek, my tez mamy wesele u znajomych na poczatku lipca, robia w Muzeum Czekolady w Kolonii! tam bedzie i slub cywilny i przyjecie weselne na ok 60 osob!
jesli bedziemy mieli z kim zostawic Maluszka, to pojdziemy chociaz na pare godzinek 🙂
jesli nie, to jak bedzie wszystko OK, tez pojdziemy z Maluszkiem na uroczystosc i na obiadek chociaz.
ale narazie, poki jeszcze nie ma malego na swiecie, nie ma co planowac!

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
mi ostatnio swirowal po krupniczku :P
ja czekam az moj Marcin wroci w koncu z Polski tzn juz leci i bedzie tak za 3 godziny w domu i robie spaghetti 😁 nie bylo go 4 dni! 😞
ja zadnych imprez przez rok nie bede miec bo tydzien temu zmarla mi babcia i nawet na pogrzebie nie moglam byc bo w tym stanie lot samolotem juz nie jest dozwolony i balabym sie. 😞

gosia21 od mojego meza tez zmarla babcia i tez juz nie polecielismy do Polski!
ja chcialam jeszcze wybrac sie w lutym w odwiedzinki do rodzicow, ale juz nie chce ryzykowac!
do 8 miesiaca jeszcze mozna latac, ale to juz jest ryzyko, jak Kobieta nie czuje sie w 100% super!

• Mamusia
U nas dzidzi to było wielkie zaskoczenie. Ślub i wesele mieliśmy zaplanowane, miało się odbyć 18 czerwca, sala zarezerwowana, zespół też, w kościele ustalone. Brałam tabletki antykoncepcyjne, ale niestety złapałam tak poważną infekcję że postanowiłam je odstawić żeby się wyleczyć. Odstawiłam je w połowie lipca, w sierpniu normalnie miałam okres, a jak przyszło do września, czułam że coś jest nie tak. Okres spóźniał mi się zaledwie kilka dni, ale czułam dziwne bóle podbrzusza. Powiedziałam narzeczonemu że chcę kupić test i zrobić. Kupiłam 2 różne i w niedzielę rano (19.09) zrobiłam je. Przy pierwszym teście druga kreseczka pojawiła się natychmiast, drugi test robiłam z drżącą ręką i również wyszedł pozytywny. Dziesięć dni później poszłam do ginekologa aby mi to potwierdził, no i okazało się że rzeczywiście jestem w ciąży. Byłam wtedy w 7tygodniu. Przez ciążę postanowiliśmy przyspieszyć ślub no i ostatecznie wzięliśmy go 08.01 🙂

• Mamusia
Witajcie niedzielnie! Bylam dzisiaj na placu we wroclawiu - cos takiego jak stadion xlecia w warszawie, niestety nawet tam wiele rzeczy okazalo sie byc juz za male 😞 ale sweterek sobie kupilam choc jedno, a jutro ide na spotkanie johnson&johnson do hotelu, moze czegos nowego sie dowiem kto wie 🙂
Co do poczecia do 5.08 mielismy z mezem rocznice slubu (4 juz), potem w polowie sierpnia wyjechalismy na wspolny weekend wiec mielismy kilka chwil dla siebie sam na sam 🙂 3 wrzesnia zrobilam test bo mimo moich nieregularnych okresow juz sporo sie spoznial i .... dwie kreski 🙂 moja radosc byla ogromna tymbardziej ze rok wczesniej stracilam swojego maluszka po raz drugi juz....no i co dopiero kropeczka malutka z niego byla a juz kawal chlopa i za chwile bedzie z nami 🙂 ehh ten czas leci.
a co do barakudy to z tego co pamietam jest na zwolnieniu a dostepu do neta w domu nie ma.
gosciu niestety musisz poczekac nawet hcg nie wykryje tak wczesnej ciazy, poczatek marca ci pozostaje i glowa do gory.
Lece obiadek zrobic, dzis pieczone ziemniaczki z karczkiem i cebulka z serii "pomysl na...".buziaki

• Mamusia
hussi31 napisał(a):

Co do poczecia do 5.08 mielismy z mezem rocznice slubu (4 juz), potem w polowie sierpnia wyjechalismy na wspolny weekend wiec mielismy kilka chwil dla siebie sam na sam 🙂 3 wrzesnia zrobilam test bo mimo moich nieregularnych okresow juz sporo sie spoznial i .... dwie kreski 🙂 moja radosc byla ogromna tymbardziej ze rok wczesniej stracilam swojego maluszka po raz drugi juz....no i co dopiero kropeczka malutka z niego byla a juz kawal chlopa i za chwile bedzie z nami 🙂 ehh ten czas leci.

Hussi najwazniejsze, ze sie udalo! teraz duzy chlop rosnie, juz niebawem bedziecie szczesliwymi rodzicami!
wczesniejsza sytuacja napewno nie byla mila ( mam tez sasiadke, ktora poronila 3 razy- a teraz spodziewa sie corci- miesiac po mnie 🙂 ), a Ty musisz myslec o Synusiu, ktory przyjdzie niebawem na swiat! 🙃 zycze Ci wszystkiego co najlepsze!!! 😘

• Mamusia
admin napisał(a):
kasiagwiazdka napisał(a):
dziewczyny widzialyscie tego Kolesia????- zalogowany jako Admin!
na kamerce caly czas go widac! ciekawe o czym on tak pisze na forum Brzuszka?? 🙃

ten koleś to chyba faktycznie admin... 😜

hehe 🙂 witam! widzac Cie, az sie zdziwilam co moze Facet robic na Brzuszku! a jednak! 🙂

martyna_czaro napisał(a):
Gość napisał(a):
kobietki jakie mialyscie najwczesniejsze objawy ciazy?

Ja na początku... we wrześniu jeszcze jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży to miałam lekkie zawroty głowy i bolały mnie piersi...
Później doszły mdłości i zgaga

kurcze mnie w ogole nie bola piersi nic a nic, tylko podbrzusze i jajniki

• Mamusia
Gość napisał(a):
martyna_czaro napisał(a):
Gość napisał(a):

Ja na początku... we wrześniu jeszcze jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży to miałam lekkie zawroty głowy i bolały mnie piersi...
Później doszły mdłości i zgaga

kurcze mnie w ogole nie bola piersi nic a nic, tylko podbrzusze i jajniki

Spokojnie, każda ma inne objawy... nie martw się i czekaj do marca 😉

• Mamusia
Gość napisał(a):

hej! ja bylam bardzo rozdrazniona 😠 ale caly dzien tak nie bylo, byly takie momenty tylko 😜

piersi zaczely mnie bolec jak mialam dostac okres, ktorego nie dostalam w rzeczywistosci 😜

i bylam bardzo oslabiona! czasem musialam sie zdrzemnac w dzien, czego wczesniej nigdy nie robilam! 😜

• Mamusia
Gosciu, ale nie martw sie, kazda z nas przechodzi to inaczej!!!

niektore Kobietynie wiedza, ze sa w ciazy dlugo!

moja tesciowa, byla z moim mezem w ciazy i miala normalnie okres! dowiedziala sie w 3 miesiacu, ze bedzie miec kolejne dziecko, gdyz przeczuwala, ze cos jest nie tak i ten okres nie byl taki jak zawsze 😜 a ze moj maz to 5 dziecko tesciowej, wiec przeczucie mogla miec 🙂
to jest dopiero przezycie!

mam 25 lat i od dluzszego czasu czuje ze czegos mi brakuje-dziecka 🙂
zapomnialam dodac ze czuje sie jakbym miala mega napiecie przedmiesiaczkowe(a to dopiero za 2 Tyg)i jestem placzliwa

• Mamusia
KasiaGwiazdka dziekuje za mile slowa, tobie rowniez zycze wszystkiego co najlepsze a napewno tak bedzie 🙂
gosciu ja mialam pierwsze objawy po miesiacu - poltorej od poczecia, bol jajnikow jak przy miesaczce ale jej brak i zmeczenie usypialam na stojaco, a co do takich ekstremalnych przypadkow to moja kolezanka zawsze miala skape okresy i wlasnie niedawno okazalo sie ze za chwile konczy jej sie pierwszy trymestr na szczescie dzidzia zdrowa 🙂 ona tez, takze ile kobiet tyle historii i przypadkow...

• Mamusia
Hussi, dziekuje! napewno bedzie wszystko dobrze u Nas wszystkich 😘

Gosciu Nasz, to jest teraz ciezkie do stwierdzenia, na spokojnie poczekaj do kolejnej miesiaczki, bo teraz moze tez tak byc, ze za bardzo i intensywnie o tym myslisz, a to tez nie jest dobrze! jesli nie dostaniesz okresu, to dzien pozniej sobie zrob test a MY czekamy od Ciebie na wiadomosc czy zostaniesz mamusia 🙃

• Mamusia
gościu faktycznie tak jak dziewczyny mowia nie ma co robic testu ja zawsze jak mis ie spoznial juz z 4 dni lecialam do apteki po test a potem rozczarowanie....fakt ze tym razem we wrzesniu cos przeczuwalam jeszcze zanim mi sie zaczal spozniac dziwnie sie czulam piersi strasznie bolaly i bol w podbrzuszu jakby zaraz mial mi sie okres pojawic i tak bylo z tydzien potem okres sie spoznial mnie wziely mdlosci i odrzucalo mnie od alkoholu dziwne ze od fajek nie 😜
no i pierwszy test i tak wyszedl negatywny dlatego nie mysl o tym czy jestes w ciazy czy nie tylko zajmij sie codziennymi sprawami a zleci ci do marca nawet sie nie obejzysz kiedy....a potem zrob test i dAJ NAM KONIECZNIE ZNAC JAKI WYNIK...Pozdrawiam cie gorąco trzymaj sie

Gość do Gościa: zrób sobie test na bhCG ale z krwi- po tygodniu od zapłodnienia jest wiarygodny. Nie trzeba byc na czczo, kosztuje ok 40 zł- tylko prywatnie. Wykrywa minimalne ilości hormonu we krwi, które sa jeszcze niewykrywalne w testach ciążowych. Życze pozytywnego wyniku.
Wicherek