Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam dziewczynki. Zaglądam do Was od czasu do czasu, ale nie mam jakoś siły żeby pisać. Marcyś śpi, ale właśnie go czkawka złapała i biedaczek ćkuta przez sen... Jest dosyć grzecznym dzieckiem, w szpitalu był najspokojniejszy na sali. Pierwsza noc w domu była ciężka, ale można się było spodziewać, nowe miejsce, nowe zapachy i dźwięki. Z dnia na dzień jest coraz lepiej.
Po cesarce od razu dostałam pokarm. Karmię go z cyca, ale strasznie dużo pokarmu mi ucieka. Co dam radę to do pojemniczka złapię, albo sobie odciągam. Jak mały tylko zacznie płakać to mam fontannę z cycków 😜. Mimo to czasami muszę go dokarmić butelką, bo mam wrażenie że się nie najada.
Przy pierwszej kąpieli pomogła nam siostra, a teraz dajemy sobie radę sami 🙂. Mały uwielbia się kąpać 🙂 gdy go wyjmujemy z wanienki to zaczyna się marudzenie 🙂.
Pozdrawiam Was serdecznie i zmykam

• Mamusia
u nas kiepsko z tym odstawieniem od piersi. mam tragiczny laktator i to moze dlatego. w nocy sciagnelam tylko 70 ml i dalam Majce o 1 w nocy - oczywiscie byla glodna wiec dostala cyca. po 2 wstalam zeby oproznic drugą piers i prawie nic nie polecialo wiec o 4 Maja dostala cyca. o 8 sciagnelam 90 ml - okazało się za mało wiec znów cyc. na spacerze poszlam i kupilam sztuczne mleko. wchodzimy do domu - wstawilam wodę a tu płacz bo ona chce jesc. troche pojadla - i chcialam dac sztuczne to zasnela. niech troche piersi odpoczną i znów sie biorę za sciaganie

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
u nas kiepsko z tym odstawieniem od piersi. mam tragiczny laktator i to moze dlatego. w nocy sciagnelam tylko 70 ml i dalam Majce o 1 w nocy - oczywiscie byla glodna wiec dostala cyca. po 2 wstalam zeby oproznic drugą piers i prawie nic nie polecialo wiec o 4 Maja dostala cyca. o 8 sciagnelam 90 ml - okazało się za mało wiec znów cyc. na spacerze poszlam i kupilam sztuczne mleko. wchodzimy do domu - wstawilam wodę a tu płacz bo ona chce jesc. troche pojadla - i chcialam dac sztuczne to zasnela. niech troche piersi odpoczną i znów sie biorę za sciaganie

proponuje kupic w aptece lakte koszt ok 30zl ale naprawde fajnie sobie radzi

• Mamusia
Właśnie mieliśmy wizytę lekarza... Mała zdrowa, wszystko dobrze 🙂
Ale zasypała nas informacjami o szczepionkach!

Napiszcie mi, jakie szczepionki bierzecie?
Te refundowane z kalendarza szczepień, czy te płatne "skojarzone" (6w1,5w1). I czy bierzecie jakieś dodatkowe? Tj. na pneumokoki?

Musimy się teraz zastanowić... 🤔 🤔

I przepisała Hani witaminki D i K... od jutra bierzemy, wy też macie dla dzieci takie?

Kurcze, odczuwam tak straszny ból przy jednym szwie, że aż mi się w głowie kręci z bólu... 😞 tak jakoś zaciśnięty na skórze jest... :/ masakra...

• Mamusia
justiks23 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
a to wlasnie recznym pompuje

a jaki masz bo ta lakta jest naprawde super i wyssa cie do ostatniej kropelki hihi bo inne to juz tyle probowalam i zaden nie jest tak dobry

laktator mam pozyczony - co takiego http://allegro.pl/laktator-reczny-lovi-senso-canpol-babies-i1632698309.html i strasznie mecząca jest ta dzwignia

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
ja kupilam witaminki takie gdzie jedna i druga są w jednej ampułce

szczepię tylko to co państwowo. mam ciekawe materiały dotyczące niebezpieczenstw ze strony szczepionek - zwłaszcza tych skojarzonych - po lekturze zdecydowałam ograniczyc szczepienia

Masz ten artykuł w wersji elektronicznej czy na papierze? Bo jestem ciekawa co piszą... :>

• Mamusia
Hello dziewuszki i malenstwa! Serdecznie Was wszystkich pozdrawiam! 🙂 Ja z czasem nie za bardzo.Kevinkowi duzo czasu poswiecam,bo wzdecia ma i w ogole te bole ktore towarzysza rozwijaniu sie dziececych organow.Chociaz powiem Wam,ze odkad uzywamy GRIPE WATER malutkiemu troche lepiej.Bardzo polecam...to jest wyciag z nasion normalnego koperku.Produkt angielski.Nasz Kevinek w piatek skonczy 7 tygodni! Takze do 3 mca niedaleko,a podobno wtedy niemowlaczkom lzej,bo wredy organy sa bardziej dojrzale.Kevinek zaczyna sie usmiechac,jak do niego mowie!: 🤪 ..to wspaniale uczucie!