Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
Marta - to my mamy większą. w 4 dobie z krwi wyszło 14,6 (z aparatu było mniej ale ta z krwi bardziej wiarygodna). po naswietlaniach spadło i w 8 dobie jak wychodzilismy ze szpitala to było 11,8. i powiedzieli ze juz bedzie ok
dzis wyszło 10,6
jakby nie było spada ale ponoć za wolno. martwię się ale jesczze powalczę za pomocą słońca a jak się nie uda to wtedy trzeba z tym mlekiem pomyslec 😞

wiesz co tak sobie mysle ze kazdy lekarz mowi inaczej. Jak lezalam w szpitalu to w pokoju mialysmy dziewczyne z synkiem tez z zoltaczka. naswietlany non stop. Mial 14,6 potem 14,4 a kolejnego dnia 10! ALE ona karmila caly czas piersia!! i lekarze pytali ciagle czy napewno tylko piersia.. wiec ciekawe czemu Ty masz odstawic.. ? 😮

no właśnie Fijołku - koleżanka mówi ze jak była w szpitalu to była dzidzia któa dwa tyg była naświetlana ale cały czas na cycu. a dziś kiepskie słońce na naswietlanie na dworze a to naswietlanie przez szybę jakoś kiepsko nam idzie 😞 tym bardziej ze obie jestesmy zmeczone. znów kiepska noc za nami

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
bea29 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
Marta - to my mamy większą. w 4 dobie z krwi wyszło 14,6 (z aparatu było mniej ale ta z krwi bardziej wiarygodna). po naswietlaniach spadło i w 8 dobie jak wychodzilismy ze szpitala to było 11,8. i powiedzieli ze juz bedzie ok
dzis wyszło 10,6
jakby nie było spada ale ponoć za wolno. martwię się ale jesczze powalczę za pomocą słońca a jak się nie uda to wtedy trzeba z tym mlekiem pomyslec 😞

GOSIU moja polozna mowila żeby małego czesto wybudzac i dostawiac do piersi zeby wiecej kupek i moczu było wydalane bo wraz z nimi ta birilubina wydala sie ,no i to naswietlanie słoneczkiem dzis juz maly ma czyste oczka bez zażółcen tylko na twarzy mozna gdzieniegdzie zauważyc zazółcenie.a powiedz malutka bardzo duzo spi czy zaczyna byc aktywniejsza?

ona jest dość aktywna. i apetyt ma. i kupki do wczoraj tez ok. w nocy się trochę popsuło 😞 je najdalej co 3 godziny ale bywa ze i co 15 minut. a powiedz mi na jak długo stajesz ze Stasiem w oknie. my dziś naswietlalismy plecki ale chyba tylko z 5 minut nam wyszło bo marudziła. teraz zasneła i jak wstanie to pojdziemy na spacer

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Martynki ulubiona pozycja do spania 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/84/dsc001791v.jpg/][IMG]http://img84.imageshack.us/img84/6532/dsc001791v.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

ale Słodziak z Martynki

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Jamargaretka glowa do gory. Wszystko sie za chwilke pouklada. Musisz byc cierpliwa i silna. Usciski dla Ciebie!! 😘

Staram się. moje nerwy nic nie pomogą. ale jak w nocy krzyczy to sama nie wiem skąd biorę cierpliowść. ale zmęczona jestem bardzo. najgorsze ze nie potrafię spac jak Maja spi. w dzien nie kłądę się wogole a w nocy to taki półsen bo śpimy w trójkę

• Mamusia
Ech Dziewczyny, ależ Wam zazdroszczę, że macie już swoje Maleństwa przy sobie. I jutro będziecie świętować Dzień Matki....
Ja się nie bardzo mogę ruszać - strasznie mnie boli krocze, zwłaszcza przy wstawaniu, i coraz bardziej się martwię, że jednak będzie CC. W sumie to już bym chciała wyczekać do soboty, żeby podjąć decyzję z moim lekarzem - dyżur w szpitalu ma dopiero w sobotę, z drugiej szkoda, że nie sprawdziliśmy tego spojenia na wizycie w piątek - gdyby się okazało, że i tak czeka mnie CC miałabym to już za sobą albo wręcz przeciwnie, cierpliwie czekałabym na poród SN 🙂 Smutno mi się zrobiło 😞 W sumie to teraz ja jestem najbardziej "przeterminowana" 😞 Mąż mi kupił kilogram truskawek, ale i to nie poprawiło humoru 😞 Wybaczcie, że tak smucę...

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
Ech Dziewczyny, ależ Wam zazdroszczę, że macie już swoje Maleństwa przy sobie. I jutro będziecie świętować Dzień Matki....
Ja się nie bardzo mogę ruszać - strasznie mnie boli krocze, zwłaszcza przy wstawaniu, i coraz bardziej się martwię, że jednak będzie CC. W sumie to już bym chciała wyczekać do soboty, żeby podjąć decyzję z moim lekarzem - dyżur w szpitalu ma dopiero w sobotę, z drugiej szkoda, że nie sprawdziliśmy tego spojenia na wizycie w piątek - gdyby się okazało, że i tak czeka mnie CC miałabym to już za sobą albo wręcz przeciwnie, cierpliwie czekałabym na poród SN 🙂 Smutno mi się zrobiło 😞 W sumie to teraz ja jestem najbardziej "przeterminowana" 😞 Mąż mi kupił kilogram truskawek, ale i to nie poprawiło humoru 😞 Wybaczcie, że tak smucę...

Anonimosia jeszcze tego nie wiesz na sto procent czy i ty jutro nie bedziesz swietowac Dnia Matki 😉 głowa do góry ja również nadal czekam choc po terminie mam dopiero 1 dzien 😉

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
bea29 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
dzis wyszło 10,6

GOSIU moja polozna mowila żeby małego czesto wybudzac i dostawiac do piersi zeby wiecej kupek i moczu było wydalane bo wraz z nimi ta birilubina wydala sie ,no i to naswietlanie słoneczkiem dzis juz maly ma czyste oczka bez zażółcen tylko na twarzy mozna gdzieniegdzie zauważyc zazółcenie.a powiedz malutka bardzo duzo spi czy zaczyna byc aktywniejsza?

ona jest dość aktywna. i apetyt ma. i kupki do wczoraj tez ok. w nocy się trochę popsuło 😞 je najdalej co 3 godziny ale bywa ze i co 15 minut. a powiedz mi na jak długo stajesz ze Stasiem w oknie. my dziś naswietlalismy plecki ale chyba tylko z 5 minut nam wyszło bo marudziła. teraz zasneła i jak wstanie to pojdziemy na spacer[/quotj

Ja tak od 12 mam bardzo duzo słonka na tarasie wiec rozbieram stasia do pampersa i układam w wózku i tak z 15 min leZy sobie zakładam mu skarpetki żeby miał cieplututkie nóżki i w między czasie przekładam na brzuszek . Na spacerku tez wystawiamy buzke na słonko ale nie zadługo bo jednak ostre słonko juz jest dla takiego maluszka bezposredno .

• Mamusia
Marta1983 napisał(a):

Anonimosia jeszcze tego nie wiesz na sto procent czy i ty jutro nie bedziesz swietowac Dnia Matki 😉 głowa do góry ja również nadal czekam choc po terminie mam dopiero 1 dzien 😉

Dzięki Martunia, coś w tym jest 🙂
Ale normalnie ryczeć mi się chce 🤢

• Mamusia
Cześć dziewczynki,
synek śpi więc zajrzałam do Was 😜 widzę że ruch sie zrobił i no i dobrze w końcu maj sie po mału kończy 😁 ja w sumie cały czas byłam z wami a urodziłam w kwietniu 🤨 🤔
Ale co tam chciałam Wam powiedzieć że mnie dzisiaj mój synek opsiusiał 🤪 🤪
z mojej winy za słabo mu założyłam pampersiaka i jak zasypiał na moim brzuszku(w pozycji leżącej) nagle zrobiło mi sie mokro między nogami 😮 😮 😮 😮juz myślałam że popusciłam ale to mój synek zrobił siusiu 😁 😁słodko...mąż zrobił mi nawet foto w mokrych spodniach ☺️
Pozdrawiam i gratuluje nowym mamusią
PS.Anonimosia nie martw się za chwilkę i Twoja dzidzia wyjdzie na ten świat 😘

• Mamusia
marinka napisał(a):
Anonimosia nie smuć sie! A kto wie czy Twoja dzidziulka nie zrobi Ci niespodzianki i dziś nie wyjdzie?? Spokojnie Kochana! 😘 😘 😘

Marinka, dziękuję 😘 Na razie Mały to mnie tylko kopie i chyba ani myśli wychodzić, pomimo skurczy, które coraz częściej odczuwam, ale to jeszcze nie to... W ogóle to porażka - od 25. tygodnia miałam się oszczędzać, żeby się przedwcześnie nie urodził, a teraz jemu coś się nie spieszy. A mówią, że to kobiety są zmienne... 😠

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):

Ale co tam chciałam Wam powiedzieć że mnie dzisiaj mój synek opsiusiał 🤪 🤪
z mojej winy za słabo mu założyłam pampersiaka i jak zasypiał na moim brzuszku(w pozycji leżącej) nagle zrobiło mi sie mokro między nogami 😮 😮 😮 😮juz myślałam że popusciłam ale to mój synek zrobił siusiu 😁 😁słodko...mąż zrobił mi nawet foto w mokrych spodniach ☺️

Hehe, ale Cię zrobił ;D Kasiagwiazdka z kolei pisała kiedyś, jak to przy przewijaniu ją nieraz utrafił 😁 Widać taki los mam chłopców 😁
Swoją drogą, w DD TVN pokazywali kiedyś "domek na ptaszka" (nie pamiętam nazwy :blush 🙂, czyli taki kapelusik jakby, w kształcie rożka, który można nałożyć na czas przewijania, żeby zapobiec wypadkom. No w Twoim przypadku to by się nie sprawdziło 😜 , ale w każdym innym a nuż by uchroniło przed oblaniem 🙂

PS.Anonimosia nie martw się za chwilkę i Twoja dzidzia wyjdzie na ten świat 😘

Wiem, wiem, już bliżej niż dalej, ale już się nie mogę doczekać. Dzięki Kasiu! 😘

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
marinka napisał(a):
Anonimosia nie smuć sie! A kto wie czy Twoja dzidziulka nie zrobi Ci niespodzianki i dziś nie wyjdzie?? Spokojnie Kochana! 😘 😘 😘

Marinka, dziękuję 😘 Na razie Mały to mnie tylko kopie i chyba ani myśli wychodzić, pomimo skurczy, które coraz częściej odczuwam, ale to jeszcze nie to... W ogóle to porażka - od 25. tygodnia miałam się oszczędzać, żeby się przedwcześnie nie urodził, a teraz jemu coś się nie spieszy. A mówią, że to kobiety są zmienne... 😠

A w sumie czemu masz nie obchodzić dzień mamy?? Przecież nosisz pod serduszkiem swojego synka 🙂 Jutro też dostaniesz piękny prezent------> super kopniaki! Jak nie urodzisz.My juz tego nie dostaniemy 🙂 😉