Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wiecie co... jednak ten smoczek to nie dla nas na razie... 😜 chyba jak będzie ryk i ogromny płacz... bo wczoraj jak daliśmy do uspokojenia to tak go ssała mocno jakby go zjeść chciała 😁 zasnęła, zabrałam jej smoczek, chwilkę pospała i jak się przebudziła, to jakby tego smoczka, albo cyca szukała, więc w sumie do cyca ją przystawiłam i spokój.. 🙂 W nocy ładnie już spała i tylko 2 razy się przebudzałam,

A o 1:40 jak ją zaczęłam w łóżku karmić, to zasnęłam... i mąż mnie o 3:00 obudził 😮 mała zadowolona śpi koło cyca... 🙂

• Mamusia
Witajcie 🙂

Martyna mi też się czasem przysypia przy karmieniu 😲

Co do smoczka...to mam podobnie...wyrzuty sumienia....chyba nadopiekuńcza ze mnie mama...
Ale z tym smoczkiem więcej problemów...bo niby się uspokoi, ale jak tylko mu wypadnie to jęęęęęęęęęeek!

PS. Przedwczoraj piłam kompot z truskawek, a wczoraj zjadłam 7 pierogów z truskawkami i Małemu nic nie było 😁 😁 😁

Miłego dnia 😘
My dzisiaj urzędujemy sami z Mariuszkiem we dwójkę...byle do jutra z Mężusiem 😉

• Mamusia
dzien doberek 🙂
nie pamietam z ktora z Was rozmawialam ostatnio o fotelikach bujaczkach. Chcialam powiedziec ze zakupilsmy na dzien dziecka taki http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-fisher-price-t4145-0-18-kg-i1631919967.html i jest rewelacyjny. Hania nie placze, lezy sobie spokojnie w nim i po chwili zasypia! A sam lezaczek jest zrobiony naprawde bardzo fajnie!! polecam 😉

• Mamusia
Jola no to super, że Ci nic nie zaszkodziło 🙂 juz masz wypróbowane 🙂
Fijolek fajny ten leżaczek 🙂 i nawet dla starszego dziecka będzie dobry 🙂 🙂

A my dzisiaj mieliśmy werandowanie na balkonie 🙂 Na początku Hania płakała jak ją włożyłam do wózka, więc musiałam ją ululać i na śpiocha włożyć 🙂 pół godzinki na świeżym powietrzu a jutro na spacerek! 🙂 Pewnie też trzeba będzie przed wyjściem utulić do snu... 😉 A Wasze jak reagują na wózek?

• Mamusia
fijolek napisał(a):
dzien doberek 🙂
nie pamietam z ktora z Was rozmawialam ostatnio o fotelikach bujaczkach. Chcialam powiedziec ze zakupilsmy na dzien dziecka taki http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-fisher-price-t4145-0-18-kg-i1631919967.html i jest rewelacyjny. Hania nie placze, lezy sobie spokojnie w nim i po chwili zasypia! A sam lezaczek jest zrobiony naprawde bardzo fajnie!! polecam 😉

tez mam fishe price zaraz pokaze jaki i tez jest super

• Mamusia
Witamy
U Nas noc troszkę gorsza niż poprzednie...Maluszek częsciej budził się do jedzenia ale mysle ze jak juz nawal minal to teraz jest zupelnie odwrotnie i Oskarek sie nie nie najada...eh...zawsze cos.
Fijolku kochana a mogłabys napisac jaka wode podalas HANI???
Aneczko te włosy Martynki są super...piekna dziewczynka.
Martynko ja też tak miałam z tym smoczkiem ale teraz daję...Oskarek się uspokaja i zasypia jesli nie jest glodny,a kiedy jest to wiem bo wtedy ciagnie smoka wlasnie tak jakby chcial go zjesc....
Hussi jak Nam sie chlopaki w Tatusiow wrodzili to moze cory pozniej beda w Nas heh...
Joma a tez sama z Oskarkiem 😞Maz jak pojechal w poniedzialek to bedzie w domku az 15 czerwca 😞Lipa....

• Mamusia
Martyna nasz Mariuszek nie reaguje na wózek w żaden sposób, bo śpi w różnych miejscach - w łóżeczku, w wózeczku i czasami na łóżku 😉 Póki co najczęściej w wózku, bo mogę np przewieźć go pod taras i śpi sobie z dopływem świeżego powietrza 😉

No! A teraz usnął po 3 godz "zdziwiania" jak to z Mężem mówimy 😉
Jak nie kupka to jedzenie, drzemanie, marudzenie itd itd 😉

Ja pożegnałam Męża i idę coś zjeść! 🙂

😘

• Mamusia
Witajcie kochane ja korzystajac z chwili jak maly spi zagladam do was...dzis w nocy mojemu Nikosiowi sie wydawalo chyba ze jest dzien i od 2 oczy jak 5zł mial i nie spal...eh ale potem jakos jakos sie udalo...probowalam mu dac smoczka ale cwany jest jak mleko nie leci to nie chce 😜

Dzis zaliczylismy lezakowanie na balkonie w wozku 🙂 maluszkowi bylo tak dobrze ze 1,5 godzinki spal..a jak go wnioslam to nadal spi....narobil w pieluche i spi 🙂 A propo zauwazylam ze Nikosiowi najlepiej sie spi z pelna pielucha hehe serio 🙂 no i jescze gldny nie jest a karmilam go 3 godz temu 🙂

No to ja narazie uciekam mezulek wrocil o 12 z pracy i zaraz jedzie do kolejnej i do rana ....jutro chyba tez bedzie w pracy....eh juz sie smieja ze maz nawet tata weekendowym nie jest bo w weekendy tez do pracy....

Potem potsram sie jeszcze zajrzec....buziaki milego popoludnia 😘

• Mamusia
Beata Ty wiesz, że możemy sobie podać rękę jeśli chodzi o naszych Mężów 😉

My właśnie wróciliśmy ze spacerku 🙂
Aleee gorąco!
Mariuszek jeszcze śpi na tarasie, a mama ładuje akumulatory, bo dzisiaj od 11 do 14 byłam na pełnych obrotach...Niuniu sam nie wiedział czego chce :P Pewnie przez te upały...

Miłej dalszej części weekendu 🙂 😘

• Mamusia
fijolek napisał(a):
dzien doberek 🙂

u nas bujaczek działa przez 5 minut i to jeszcze jak jestesmy obok 🙂 pozniej Maja płacze.

• Mamusia
Dziewczyny...a powiedzcie mi...czy Wasze dzieci jak się budzą to też takie głodne = złe?
Bo ja to muszę szybko działać tzn szybko go brać do karmienia jak tylko zaczyna się wiercić, kręcić i stękać, bo potem jest taka złość!
Ja do niego podchodzę...mówie "Dzień dobry, jak się spało" a on patrzy na mnie i krzyczy jakby chciał powiedzieć "Nie pitol - dawaj jeść" 😁
No i dlatego też tak brutalnie przyssysa się do moich piersi...
W dzień jeszcze jako tako jestem w stanie w miarę wczesnie zainterweniować, ale w nocy nie słyszę tych pierwszych jęków i ryk straszny...
Ehhh...niecierpliwe to moje dziecko...po mamusi 😉

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
fijolek napisał(a):
dzien doberek 🙂

u nas bujaczek działa przez 5 minut i to jeszcze jak jestesmy obok 🙂 pozniej Maja płacze.

my swoj dzisiaj zlozylismy bo aby sie kurzyl mala ma go gdzies 😜

• Mamusia
joma napisał(a):
Dziewczyny...a powiedzcie mi...czy Wasze dzieci jak się budzą to też takie głodne = złe?
Bo ja to muszę szybko działać tzn szybko go brać do karmienia jak tylko zaczyna się wiercić, kręcić i stękać, bo potem jest taka złość!
Ja do niego podchodzę...mówie "Dzień dobry, jak się spało" a on patrzy na mnie i krzyczy jakby chciał powiedzieć "Nie pitol - dawaj jeść" 😁
No i dlatego też tak brutalnie przyssysa się do moich piersi...
W dzień jeszcze jako tako jestem w stanie w miarę wczesnie zainterweniować, ale w nocy nie słyszę tych pierwszych jęków i ryk straszny...
Ehhh...niecierpliwe to moje dziecko...po mamusi 😉

Joma - dokładnie to samo mamy