Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jola ja jednego dnia zjadłam jedną truskawkę i zauważyłam u Małego dwie krostki na brodzie...za kilka dni znowu zjadłam i już nic nie było..potem znowu kompot z jabłek i truskawek, kilka pierogów z truskawkami...no i cisza...
Przed chwilą też zjadłam kilka pierogów z truskawkami i mam nadzieję, że nic się nie pojawi 😉
Ciekawa jestem tylko reakcji na większą ilość nieprzetworzonych truskawek...ale póki co jeszcze się boje 😉
Także myślę, że lepiej spróbować od mniejszej ilości.

Co do monitora - to my mamy pożyczony, ale jakoś do tej pory jeszcze nie został uruchomiony, bo Mariuszek śpi w różnych miejscach...
No ale o takich stresujących fałszywych alarmach tez słyszałam...

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jolajcik ja zjadłam dwie truskawki i młodego wysypało...
życzę dobrej nocki ja uciekam spać...jestem padnięta...dzis po kąpieli była walka bo mały kolkę miał ale teraz juz śpi mam nadzieje, że ładnie pośpi..
buziaki:*

• Mamusia
oj jeszcze cisza..ja wlasnie wciagam sniadanko na szybko bo nikos cos od 6 marudzi....niy siacy a spac nie chce i tak lezy na lozku a ja mam nadzieje ze zasnie 🙂 u nas dzis paskudna pogoda wiec spacer odpada...za to wczoraj 2 godziny zaliczylismy 🙂

milego dnia 🙂

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
Mam pytanie do dziewczyn, które próbowały truskawek. Ile ich na początku zjadłyście? Bo z jednej strony nie chcę zjeść za dużo, żeby w razie czego za bardzo nie narazić Szymka na wysypkę a z drugiej strony żeby mieć jakąś efektywną próbę. Zastanawiam się czy pół szklanki truskawek to dobra ilość? Wiem głupie pytanie ale nie chciałabym zaszkodzi a z drugiej strony te truskawki tak pachną 🤢

hej, ja za pierwszym razem zjadlam 1 i pol 🙂 Hania miala kupke czesciej ale zadnej wysypki. Potem probowalam za jakis czas znowu 2-3. Wczoraj zjadlam a z 250g z serem i zadnej wysypki nie ma. Ale kupki sa. Konsulotwsalam z polozna i mowi ze jak nie ma uczulenia to super. kupki to spoko.

• Mamusia
wrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak działa polska słuzba zdrowia? do tej pory chodziliśmy na pobrania krwi prywatnie. dwie panie brały Majeczkę i pięknie jej pobierały krew. ostatnio nawet dzidzia nie zapłakała. dziś poszliśmy do przychodni bo dostałam skierowanie. pierwsza pielegniarka stwierdziła, że ona sie boi i pojdzie po koleżankę. kolezanka 10 minut oglądała żyły Majeczki - po czym przerazona wzięła ogromną iglicę i wbiła - ale stwierdziła ze krew jest za gesta i nic nie idzie. całość trwała ok 20 minut. Majka się spłakała - śpi jeszcze teraz. Efekt - idziemy zaraz pobrać krew w prywatnym laboratorium.

tak więc od rana jestem zła

• Mamusia
FIJOLKU dzis chwile tylko na brzuszku lezal....ogolnie klAde ale nie za dlugo...pomoze to???

JAMARGARETKO wspolczuje....biedna Majeczka....

A jA dzis musze pojechAc do mista do UP i pierwszy raz zostawie synka...moja mama z nim zostanie,nakarmie go przed wyjazdem ale w razie co mamy mleczko sztuczne takze babcia se poradzi.

• Mamusia
manki napisał(a):
FIJOLKU dzis chwile tylko na brzuszku lezal....ogolnie klAde ale nie za dlugo...pomoze to???

jestem przekonana ze pomoze. ja klade na brzusio jak Hanula jest niespokojna. i albo jest bąku, albo kupka zaraz pojdzie. albo sie odbije. Poza tym, cwiczy wtedy tez miesnie calego cialka. Ale to nie o tym przeciez w tym momencie. Kladz kochana jak najczesciej. niech lezy po kilka minut ale kontroluj bo nie wiem jak silny jest Twoj synek i nie wiem co robi z glowka. Moja Hania kladzie na bok i potrafi pol nocy tak przespac. Poza tym, moje mamy oraz polozna powiedzialy ze wtedy dziecko ma mniejsze predyspozycje do kolek i jak do tej pory, a Hania ma juz skonczone 4tyg, ani razu nie bylo kolkowej tragedii. trzymam kciuki!! 😉

• Mamusia
Joma.dzieci przekarmic nie darady mlekiem matczynym.Dzisiaj Kevinek tez wylal i to duzo.Polozna mowila,ze dzieci nie znaja granicy "Jestem najedzony" i ze zoladek maluszkow dopiero dojrzewa i kurczy sie czasami i wydala mleko na zewnatrz.Ale nie ma sie czym martwic 🙂