Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
monalissa napisał(a):
fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):
No i obejrzałam o tych łóżeczkach 🙂

ja nagralam i zaraz ide ogladac 🙂 ale widze po Waszych komentarzach ze warto bylo (??)

nie wiem może 5-7 min poświęcili tematowi to zaledwie pani omówiła rodzaje łóżeczek

uuu to fatalnie...łeee spodziewalam sie chyba wiecej.. a wyszlo jak zawsze w polskiej tv.. 😞

• Mamusia
fijolek napisał(a):
monalissa napisał(a):
fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):
No i obejrzałam o tych łóżeczkach 🙂

ja nagralam i zaraz ide ogladac 🙂 ale widze po Waszych komentarzach ze warto bylo (??)

nie wiem może 5-7 min poświęcili tematowi to zaledwie pani omówiła rodzaje łóżeczek[/quote

uuu to fatalnie...łeee spodziewalam sie chyba wiecej.. a wyszlo jak zawsze w polskiej tv.. 😞

zgadza się standart jak wykle

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
ciezarnabebe ja tez lecze sie prywatnie i zanim wejde do gabinetu pani polozna wazy mnie, mierzy cisnienie i wpisuje to wszystko plus wyniki badan do karty ciazy. Ja mialam ostatnio problem z bakteriami w moczu, mimo ze mnie nic nie bolalo ani nie pieklo lekarz poradzil kupno zurawitu - ziolowy lek bez recepty nie powinien ci zaszkodzic i wzmozona higiene intymna (plyn i osobny recznik oraz gabka), pomoglo 🙂 dlatego ja tez bym sie zastanowila nad zmiana lekarza.
Joasia1988 no to witamy wkrotce w gronie mezatek 🙂
Justiks co sie dzieje, czyzby ciazowa chandra?
Fijolku to chyba ten materacyk z tego co zrozumialam gryczana czesc daje sie na gore na jakis czas, a potem zmienia sie na kokosowa ale dlaczego? hm tego jeszcze nie wyczytalam 🙂

Dziękuję bardzo hussi 🙂
Ciezarnabebe, nic nie szkodzi 🙂, mogłaś nie zauważyć 🙂
Ja na USG idę za tydzień we wtorek 11-ego, trzymajcie kciuki żeby maluszek pokazał co między nóżkami ma 🙂

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
dziewczyny ja tez pije herbatke z malin i jest oki 🙂powiedzcie mi prosze czy jak lekarz powiedzial ze dziewczynka w 16 i 18 tyg to mogl sie mylic..?czy to za wczesnie na jajeczka?

ola1978 herbatka z malin napewno Ci nie zaszkodzi, ja np bardzo lubie herbatke z cytryna i miodem, mówia żeby tez za dużo nie pic bo kofeina :/ a jak ja lubie 🙂 robie sobie poprostu słabszą.
co do płci to nie chcę Cię martwić, ale moja szwagierka jak była w ciąży to powiedzieli jej, ze będzie dziewczynka, a jakos w 6 miesiącu okazało się że siusiaczek wyrósł 🙃
także bądź cierpliwa, możesz dowiesz się więcej na kolejnej wizycie 🙃
czasem mają prawo się pomylić 😉

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
jutro mam wizyte wiec zobaczymy co powie 🙂tak bardzo chcialabym coreczke..mam juz synusia..dwa razy powiedzial ze jajek nie widac a bylo to w 16 i 18 tyg(ja mam wizyty co 2 tyg)wiec nie wiem czy moglby sie az tak pomylic???

tak więc życzę Ci córuni!!! ale pamiętaj, najważniejsze żeby było zdrowe! 🙂
a czy CH czy DZ i tak będzie KOCHANE 🙂

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
Hej dziewczynki! ja od rana na nogach, bylam zrobic krew i mocz przed badaniem, potem spotkalam sie z kolezanka (mama rocznej dziewczynki) myslalam ze bedzie fajnie, i bylo ale do czasu bo uslyszalam troche niemilych slow. Moze gdybym nie byla w ciazy nie zareagowalabym a tak strasznie mnie to dotknelo, mianowicie jak kolezanka dowiedziala sie ze niedlugo sami kupujemy wozek,lozeczko i materac to zareagowala "no to fajnych macie rodzicow ze nawet wam nie pomoga przeciez to ich obowiazek", czy faktycznie nasi rodzice sa nie fajni? mnie stac na to wszystko, ich tez ale zadne ze stron do tej pory z niczym sie nie wychylilo. Dziewczyny czy to faktycznie dziwne?
No i jeszcze jak dowiedziala sie ze chodze pozno spac (nie moja wina ostatnio mam ciezkie noce) i wstaje pozno to dziecko tez takie bedzie bede miala z nim przerabane.
No to,to mnie dobilo, odwrocilam sie i ze lzami w oczach wrocilam do domu 😞 a wogole to mam ciezka noc za soba, mialam nudnosci i dusznosci, a dzis boli mnie gardlo.... ehh chandra mnie dopadla ale juz mi troche lepiej jak wam sie wygadalam...

Hussi nie zamartwiaj się! to my będziemy rodzicami i to my mamy obowiązek zapewnienia naszemu dziecku tego wszystkiego, a jeśli dziadkowie tylko sobie tego życzą to rozumiem, ale nikt nie wymaga od Nich żeby wykładali kase, bo to tylko od nich samych zależy!!
oczywiście że jest łatwiej jeśli dołoża się do tych dużych wydatków, ale nie muszą tego robić, a my nie możemy od nich tego oczekiwać!
także głowa do góry!!!
a co do chodzenia poźno spać to nie ma nic wspólnego z dzieckiem, moja koleżanka była nocnym markime w ciąży, czasem siedziała do 2-3ej bo nie chciało jej się spać, a spała do południa i co...
i dzidzia całe noce przesypiała 🙃
także co ona gada 🙂

• Mamusia
witajcie Kochane!

muszę Wam opowiedzieć o wczorajszym dniu, tzn o wczorajszym wieczorze 🙃
wróciliśmy z mężem od znajomych ok 21.30 i tak po 22ej zachcialo mi się świeżego pieczywa 🤪
hmmm i co teraz.... wsiedliśmy w auto i pojechaliśmy do piekarni i dostaliśmy świeżutki gorący chlebek 🤪
dziewczyny to poprostu było pyszne! swieżutki chlebek z masełkiem i twarożkiem i serkiem żółtym!!!
tak zaspokoiłam swoją i być może dzidzi zachcianke, że przespałam całą noc!!!
aż muszę to zapisać w swoim dzienniku ciąży!!! dzidzia jak będzie starsza uśmieje się kiedyś z tego zdarzenia 😁

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
hahah Kasiagwiazdka fajne opowiadanko 🙂dobrusi taki chlebek mmmm ale wiesz co dzisiaj zrobilam pomidorowke z ryzem i jest poprostu wysmienita 😉wlasnie ja zajadam 😘

no to tez pychotka!
a ja dziś zajadam się grochóweczką 🙃 jesteśmy jeszcze u rodziców i mama ugotowała 🙃

• Mamusia
kasiagwiazdka dziekuje i tobie za slowa otuchy, juz teraz wiem (po waszym wsparciu) ze ona wcale nie miala racji 🙂 a to ze swiezym chlebkiem poznym wieczorem to fajna opowiastka 🙂
Marinka mnie tez czeka wizyta u ortopedy ale na 90% to bedzie cesarka,zbyt duze obrazenia kiedys mialam, wizyta raczej w celu konsultacji i zaswiadczenia.
Ola1978 plecki bola i to coraz bardziej a nie mam nadwagi, chuderlaki czy nie niestety chyba bedzie coraz gorzej....

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
powiedzcie dziweczyny jak u Was z bolami plecow??czy to mnie tak rwie z nadwagi ?

mnie tez czasem pobolewa, że aż muszę się położyć! brzusie nam rosną, więc coraz większy ciężar nosimy przed sobą 🙃
ja bóle plecków mam jak za dużo poszaleje, tzn np jak sprzątam albo jak za długo posiedze przed kompem 🤢
a ile juz przytyłaś? ja jestem w 22 tygodniu i od wagi przed ciążą przytyłam 4.5 kg.

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
Kasia gwiazdka10 kg i zalamuje mnie to 😞z synem przytylam 28 i musialam lezec w szpitalu..ale jem raczej normalnie moze mniej ruchu i dlatego 😞

jedne Kobietki tyją mniej, drugie więcej...
ja na początku ciązy spadłam na wadze- przez wymioty 🤢
ale teraz powoli nadrabiam 🤪
moja koleżanka nie tyła na poczatku prawie nic, a od 7 miesiąca to kg tygodniowo!
ale nie zamartwiaj się! spacerki powinny może jakoś pomóc! jesli mniej ruchu to normalne, że wchodzi więcej, czy to jest się w ciązy czy też nie 🙃
także staraj się codziennie na jakiś spacerek chociaż 20-30 minutowy wyskoczyć! napewno poczujesz się lepiej 🙂

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
Kasia gwiazdka10 kg i zalamuje mnie to 😞z synem przytylam 28 i musialam lezec w szpitalu..ale jem raczej normalnie moze mniej ruchu i dlatego 😞

ja jutro bede wiedziala ile przytylam przez pierwsze 5 miesiecy ciazy (dzis zaczelam 6mc) 🙂

• Mamusia
Obejrzalam program o lozeczkach.. zeby mnie powalil, nie moge powiedziec-wszystko szybko i na czas!
utwierdzilam sie w przekonaniu ze lozeczko turystyczne to "na weekend do babci".
No i nie wpadlam wczesniej na pomysl, ze kolyske bede mogla postawic zaraz kolo swojego lozka 🙃 tak wiec ja zostaje przy klasycznym drewnianym.

fijolek napisał(a):
ola1978 napisał(a):

ja jutro bede wiedziala ile przytylam przez pierwsze 5 miesiecy ciazy (dzis zaczelam 6mc) 🙂

ja jestem w 21tyg i przytyłam 5 kilo nie wiem czy dobrze czy źle ale myśle że niedługo przybędzie mi dużo więcej..:/
a co do bólu pleców to tez mam jak za dużo na nogach jestem albo za długo przy kompie siedze...

• Mamusia
ola1978 napisał(a):

Ja też przytyłam 10 kg i pani dr. powiedział mi, że mogę jeszcze tylko 5... Hmmm, nie objadam się i dziwi mnie ten przyrost masy ale widocznie tak musi być... Trzymaj się, myśl pozytywnie a na pewno będzie dobrze 🙂