Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

moniczka1979 napisał(a):
cos dzis dobry humorek mam 🙂zarzucilam se muzyczke moja ulubiona,az same nozki chodza 🙂tajly lajly hehehe...
he ja zawsze mowilam...jak fajna muzyka leciala i chcialam isc na balety to mowilam...,,kopytka mnie swędzą,, 🙂 🙂

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
cos dzis dobry humorek mam 🙂zarzucilam se muzyczke moja ulubiona,az same nozki chodza 🙂tajly lajly hehehe...
he ja zawsze mowilam...jak fajna muzyka leciala i chcialam isc na balety to mowilam...,,kopytka mnie swędzą,, 🙂 🙂

oj potancowalo by sie 🙂a najchetniej to bym poszla na jakies weselicho... 🙂eh zostala mi muzyczka moja naj naj na usb i se troche pupcia pokiwam na lewo,na prawo...hehehe i z nogi na noge 🙂taki moj uklad hehehe

moniczka1979 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):

oj potancowalo by sie 🙂a najchetniej to bym poszla na jakies weselicho... 🙂eh zostala mi muzyczka moja naj naj na usb i se troche pupcia pokiwam na lewo,na prawo...hehehe i z nogi na noge 🙂taki moj uklad hehehe
ja tez bym poszla...heheh dawno nie bylam i nie pujde 🙂zarazilas mnie sluchaniem muzyki..ja sie wzielam za madonne stare utwory dobrze na mnie robi..a jutro tyle stresu;(

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):

ja tez bym poszla...heheh dawno nie bylam i nie pujde 🙂zarazilas mnie sluchaniem muzyki..ja sie wzielam za madonne stare utwory dobrze na mnie robi..a jutro tyle stresu;(
no to zarzuc se jakas madonne,albo sandre 🙂i sie odstresuj... 🙂wiem ze latwo mowic,poczekaj mnie tez to pewnie czeka i bede dola lapac jak tylko "wyrok"dostane...a mysle ze nie mam sie co ludzic...takze do boju,wlaczaj muze i ci sie poprawi nastawienie 🙂

moniczka1979 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):

no to zarzuc se jakas madonne,albo sandre 🙂i sie odstresuj... 🙂wiem ze latwo mowic,poczekaj mnie tez to pewnie czeka i bede dola lapac jak tylko "wyrok"dostane...a mysle ze nie mam sie co ludzic...takze do boju,wlaczaj muze i ci sie poprawi nastawienie 🙂
wyrok jutro 😞dzisiaj nie chce myslec o tym...u Ciebie tez nie ciekawie z cukrem?

• Mamusia
no dziewczynki ja juz po obiadku a co do muzyki to ja sie wielkanocy nie moge doczekac chociaz sobie poslucham na weselichu bo z kreceniem tyleczkiem bedzie troche ciezko i smiesznie to wygladac hehe ale co tam dowiedzialam sie ze bedzie jeszcze jedna dziewczyna kora tez rodzi w maju wiec nie bede sama ciezarowka 😜
no i sie nie moge doczekac jutrzejszej wizyty u lekarza i az zobacze moje malenstwo ciekawe ile wazy chlop 😜
a co do szkoly rodzenia to zaczynamy dopiero od 22 marca....4 spotkania co tydzien....nie duzo ale zawsze cos 🙂

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):

wyrok jutro 😞dzisiaj nie chce myslec o tym...u Ciebie tez nie ciekawie z cukrem?

no niestety,po 50g mialam 170!!!wczoraj mialam 75g glukozy,a na wizycie 4marca sie dowiem wszystkiego i ewentualnie dostane skierowanie do poradni cukrzycowej...i na diete i glukometr...co zrobic...a tobie jak glukoza wyszla??

wiesz tutaj inaczej mierza cukier jakos po kropce czy przcinku wiec mialam 13,5 a wczesniej 11,5 ponoc duzo za duzo 😞jutro tez zmierza i zadecyduja co ze mna zrobic 😞 😞

• Mamusia
A ja właśnie zjadłam obiadek,zupka wiosenna(wiosny niema to chociaż zupka wiosenna) 🙂ale ciągle mam na cos ochote i sama niewiem na co 🤨 🤨 🤨Ja dzis otrzymam wyrok...aż sie boję tych wyników...mam nadzieję że dobre.

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
hussi31 napisał(a):
Witajcie kochane! dopiero co nadrobilam 30 stron i juz cos tam do was skrobie 🙂
Przede wszystkim ADKA STO LAT!!!! SAMYCH CUDOWNYCH CHWIL NO I PRZEDE WSZYSTKIM SUPER CÓRCI!!!!!
[color=blue][/color]
Co do jedzenia to lekarz zabronil surowego miesa i jajek, wedzonych rybek i serow plesniowych - czyli wszystkiego co uwielbiam, no i poki co wytrzymalam ale jak urodze to przysiegam caly tydzien na przemian bede jadla wszystkie te smakolyki.
Ola1978 nie martw sie swoja cukrzyca, bedzie ok a kucie glukometrem az tak nie boli da sie wytrzymac i przyzwyczaic. glowa do gory i buziaczek.
co do kosmetykow to z tego co wiem to johnson&johnson oraz penaten (to ta sama firma) bardzo czesto uczula, wiele mam jest zadowolonych z nivea baby i bambino (to tez ten sam producent) i ja sklonie sie ku temu.
co do dzidzi to poltorej tygodnia temu moj chlopiec wazyl 1280g, usg mam robione co wizyte ale takie krotkie (szyjka,serduszko i waga dziecka) bo juz na takim zwyklym sie nie miesci, a przy genetycznych (w 13tyg, w 24tyg i bede miala 15 marca to bedzie 33-34 tydzien) zawsze lekarz przelacza na 3d i robi fotke oraz nagrywa na plyte. a tak wogole to poki co maluch wyczul chyba cc bo wciaz ulozony jest glowka do gory 🙂 a tak wogole to jakies 9 tygodni (wedlug suwaczka 10 ale go nie zmienialam) i on bedzie z nami. powoli musze robic porzadki w pokoju, pomalujemy chyba w weekend sciany teraz farby takie nie smierdzace i szybkoschnace.
Uff ale sie napisalam, poki co zycze milego dnia a ja lece odebrac chrzesnice ze swietlicy i zabieram ja na lody 🙂 buziaki brzuszaki!
hej HUSSI...DZIEKUJE I NAPEWNO SIE RPZYZYCZAJE 😉WYJSCIA NIE BEDZIE ...WPADAJ CZESCIEJ BOP SMUTNO BEZ CIEBIE KOCHANA 🙂

Hussi dziekuje ślicznie 😘

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Ja poszłam na 3d, poniewaz mój lekarz mi to zaproponował głównie pod kontem serduszka,, sama miałam wade serca, na 2d nie mógł by okreslic dokładnie.

ja zrobiłam 3d ale w 3d przeciez nie robia żadnych pomiarów. moja pani dr powiedziała ze 3d to jest tylko i wyłączni dla frajdy rodziców. wręcz przestrzegała że nawet jezeli się skusimy to zeby zrobić 3d tylko jeden raz bo jest duzo wieksza dawka naswietlania.. moze u Was jest inaczej - ale całe badanie było w 2d - a 2 razy na chwilę przełączyli na 3d/4d

• Mamusia
bea29 napisał(a):
CZesc dziewczyny długo mnie nie było i stron do czytania sporo 🙂
Ale jestem juz na półometku malowania teraz zostanie tylko sprzatanie i zastanawiam sie jak to ogarnac i nie przemeczac sie bo lekarka kazała sie oszczedzac bo szyjka zewnetrzna sie troszke skróciła.Dobrze że córeczki maja ferie i sa juz w domu to dużo mi pomoga
co do jedzenia w ciazy to ja tez sporo ryb zjadam i makrele tez bo bardzo lubie i nie wiedziałam że ona szkodzic może 😞
Chciałam wstawic zdjecie ale nie moge bo musiałabymp rzegladarke zmienic a to juz dla mnie wyzsza szkoła jazdy i nie wiem jak to sie robi a innej mozliwosci nie ma?
STO LAT DLA ADKI 🙂 Wszystkiego dobrego dla Ciebie! POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE!

Dziekuje ślicznie 😘

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
wiesz tutaj inaczej mierza cukier jakos po kropce czy przcinku wiec mialam 13,5 a wczesniej 11,5 ponoc duzo za duzo 😞jutro tez zmierza i zadecyduja co ze mna zrobic 😞 😞

a....to nie wiem jak to... 🙂ale nie martw sie kochana,najwyzej na dietke pojdziesz...i cukier bedziesz se mierzyc...uszy do gory... 🙂tyle sie naczytalam o tej cukrzycy,i przewaznie mija po porodzie i dzidzie zdrowe sie rodza... 🙂zatanczym??? 🙂

Jamargaretka napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
Ja poszłam na 3d, poniewaz mój lekarz mi to zaproponował głównie pod kontem serduszka,, sama miałam wade serca, na 2d nie mógł by okreslic dokładnie.

ja zrobiłam 3d ale w 3d przeciez nie robia żadnych pomiarów. moja pani dr powiedziała ze 3d to jest tylko i wyłączni dla frajdy rodziców. wręcz przestrzegała że nawet jezeli się skusimy to zeby zrobić 3d tylko jeden raz bo jest duzo wieksza dawka naswietlania.. moze u Was jest inaczej - ale całe badanie było w 2d - a 2 razy na chwilę przełączyli na 3d/4d
tutaj w iemczech robi sie dwa razy badanie 3d i 4d...wiesz kazdy slucha swojego lekarza,pozatym nie sadze zeby to bylo dla frajdy rodzicow tylko....

moniczka1979 napisał(a):
ola1978 napisał(a):

a....to nie wiem jak to... 🙂ale nie martw sie kochana,najwyzej na dietke pojdziesz...i cukier bedziesz se mierzyc...uszy do gory... 🙂tyle sie naczytalam o tej cukrzycy,i przewaznie mija po porodzie i dzidzie zdrowe sie rodza... 🙂zatanczym??? 🙂
zatancze ..pewnie ze tak ,,,kocham taniec 🙂

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):

tutaj w iemczech robi sie dwa razy badanie 3d i 4d...wiesz kazdy slucha swojego lekarza,pozatym nie sadze zeby to bylo dla frajdy rodzicow tylko....

w poradniku Zdrowie wypowiadał się lekarz USG 3D i 4D służą jednak tak naprawdę tylko pacjentce; diagnostycznie, poza szczególnymi sytuacjami, mają niewielkie znaczenie. Lekarzowi zwykle wystarczy klasyczna aparatura 2D. Ale nie dziwię się, że pacjentki chcą wykonywać USG na najnowocześniejszych aparatach – obserwowanie swojego dziecka, zanim przyjdzie na świat, to niezwykłe przeżycie.

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
ola1978 napisał(a):

zatancze ..pewnie ze tak ,,,kocham taniec 🙂

i ja kocham,szczegolnie ten swoj styl wlasny przy zmywaniu...hehehe...moj Pawcio ma niezla polewke ze mnie... 🙂