Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
moniczka1979 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
martyna_czaro napisał(a):
Mnie dzisiaj strasznie żebra bolą... nie mogę wysiedzieć, wyleżeć... masakra... Ale faktycznie,
brzuszek wynagradza wszystko 🙂
Szczególnie jak czuje się słodkie kopniaczki :
Ja pierwsze ruchy poczułam ok 20 tyg.

mnie w zebra nie kopie chyba tylko raz sie zdarzylo, ale skopany mam caly dol i pecherz moczowy co chwile latam do lazienki 🙂

kochana czyzbys miala posladkowe ulozenie jak ja???

nie mam pojecia o ulozeniu, a posladkowe to zle czy dobre?
ja chce silami natury, ale cearka mniej bolesna. Okaze sie w maju :P

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
fijolek napisał(a):
manki napisał(a):
Dziewczyny czy któraś z Was jest pewna na 100% jak bedzie rodzic???Siły natury czy cesarka?

Manki, ja jestem pewna na 100% ze chcialabym rodzic naturalnie a jak wyjdzie to sie okaze..

ja rowniez bym chciala bardzo naturalnie,ale to bedzie mozliwe jesli bobo sie obroci...no i nie wiem jak to jest przy cukrzycy ciazowej...czy sa jakies wskazania....

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
martyna_czaro napisał(a):
Mnie dzisiaj strasznie żebra bolą... nie mogę wysiedzieć, wyleżeć... masakra... Ale faktycznie,
brzuszek wynagradza wszystko 🙂
Szczególnie jak czuje się słodkie kopniaczki :
Ja pierwsze ruchy poczułam ok 20 tyg.

mnie w zebra nie kopie chyba tylko raz sie zdarzylo, ale skopany mam caly dol i pecherz moczowy co chwile latam do lazienki 🙂

kochana czyzbys miala posladkowe ulozenie jak ja???

nie mam pojecia o ulozeniu, a posladkowe to zle czy dobre?
ja chce silami natury, ale cearka mniej bolesna. Okaze sie w maju :P

no posladkowe kwalifikuje sie raczej do cc,tak samo poprzeczne,sn jesli dzidzia glowka na dole 🙂

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
ja też nastawiam się na naturalny poród, u mnie Wiercipięta na razie sobie jeszcze leży poprzecznie i śmiało boksuje mamę, na szczęście łożysko mam na przedniej ścianie więc tak bardzo tego nie czuje i boksy nie są bolesne.

tez mam lozysko na przedniej scianie...ale juz jakos wyzej mam i wyrazniej czuje moje szczescie 🙂

• Mamusia
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
manki napisał(a):
Dziewczyny czy któraś z Was jest pewna na 100% jak bedzie rodzic???Siły natury czy cesarka?

Manki, ja jestem pewna na 100% ze chcialabym rodzic naturalnie a jak wyjdzie to sie okaze..

ja rowniez bym chciala bardzo naturalnie,ale to bedzie mozliwe jesli bobo sie obroci...no i nie wiem jak to jest przy cukrzycy ciazowej...czy sa jakies wskazania....

moja bratowa miala cukrzyce podczas drugiej ciazy i rodzila naturalnie. Z tego co wiem raczej nie ma zadnych wskazan w tym przypadku do cc.

• Mamusia
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
manki napisał(a):

moja bratowa miala cukrzyce podczas drugiej ciazy i rodzila naturalnie. Z tego co wiem raczej nie ma zadnych wskazan w tym przypadku do cc.

to super 🙂to tylko czekac na fikolajka...moze za tydzien na usg juz bedzie obrocone moje szczescie... 🙂ale poki co bombarduje na dole 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
a sluchajcie na ostatnim opisie usg mam "lozysko II stopien dojrzalosci",a wy jak macie na tym etapie ciazy??wiecie moze??i co to oznacza??

zerknij na to
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79334,3521045.html

dzieki za info...lap bonuska 🙂tzn ze moje lozysko sie zestarzalo...hm...i im starsze to spelnia mniej swoich funkcji...eh ... pewnie tak musi byc...

• Mamusia
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
a sluchajcie na ostatnim opisie usg mam "lozysko II stopien dojrzalosci",a wy jak macie na tym etapie ciazy??wiecie moze??i co to oznacza??

zerknij na to

dzieki za info...lap bonuska 🙂tzn ze moje lozysko sie zestarzalo...hm...i im starsze to spelnia mniej swoich funkcji...eh ... pewnie tak musi byc...

lozyska sa wykorzystywane w kosmetyce. sa np robione z nich kremy.. 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):

zerknij na to

no co ty??? 🙂serio?? 🙂a to ciekawostka...nie wiedzialam... 🙂

• Mamusia
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):

zerknij na to

no to patrz 🙂
http://www.zerotabu.pl/lozysko-w-kremie

• Mamusia
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):

zerknij na to

no to patrz 🙂
http://www.zerotabu.pl/lozysko-w-kremie

🙂 no ci powiem... nie wiem czy bym sie skusila nasmarowac buziulke takim wynalazkiem 🙂oj nie wiem...no moze jakbym np u kogos widziala super rewelacyjne efekty typu zanikajace zmarszczki 🙂 hehehe

• Mamusia
Ale się popołudniowo rozpisałyście! 🙂
A ja wczoraj otrzymałam reklamówkę z ciuszkami od koleżanki, potem jeszcze kupiłam rajstopki i skarpeteczki, a dziś trafiła mi się super okazja i zakupiłam 3 śliczne body z krótkim rękawkiem po 5 zł/szt. Niby z ciucholandu - import z USA, ale myślę, że w ogóle nie były używane. Aż postaram się jutro pstryknąć fotkę 🙂

I nie wiem czy Wam się przyznać, ale co tam... Byłam u babci i zobaczyłam u niej lalkę-niemowlaka jeszcze z czasów gdy sama byłam mała i.. wzięłam tę lalkę ze sobą, żeby poćwiczyć przewijanie, ubieranie i kąpanie 😜 😁 🙃
Na pierwszy ogień poszedł kaftanik - no mam nadzieję, że z dzieckiem będzie łatwiej, bo miałam straszny problem z rączkami ☺️ Potem pajacyk - i tak jak zapinanie nie było złe, to chyba będzie moja ulubiona część garderoby dziecięcej 🤪 - tak ponownie - rękawki i rączki - załamka 🤢 Obie próby z długim rękawem i jestem załamana 🤢

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Witam majóweczki 2011 🙂 tak was podczytałam i widze że piszecie o położeniu pośladkowym...
do dnia porodu nie ma co myśleć o cc,moja córeczka też miała pośladkowe,a na tydzień przed porodem zrobiła obrót 🙂 więc nie ma co myśleć na zapas...
gratuluje i życze wam udanych przyszłych porodów 🙂

hej,no ja wlasnie cos slyszalam ze przed porodem potrafia sie malenstwa obrocic...dlatego ja mam nadzieje ze i moje sie obroci...i licze na porod sn... 🙂

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
A ja wczoraj otrzymałam reklamówkę z ciuszkami od koleżanki, potem jeszcze kupiłam rajstopki i skarpeteczki, a dziś trafiła mi się super okazja i zakupiłam 3 śliczne body z krótkim rękawkiem po 5 zł/szt. Niby z ciucholandu - import z USA, ale myślę, że w ogóle nie były używane. Aż postaram się jutro pstryknąć fotkę 🙂

I nie wiem czy Wam się przyznać, ale co tam... Byłam u babci i zobaczyłam u niej lalkę-niemowlaka jeszcze z czasów gdy sama byłam mała i.. wzięłam tę lalkę ze sobą, żeby poćwiczyć przewijanie, ubieranie i kąpanie 😜 😁 🙃
Na pierwszy ogień poszedł kaftanik - no mam nadzieję, że z dzieckiem będzie łatwiej, bo miałam straszny problem z rączkami ☺️ Potem pajacyk - i tak jak zapinanie nie było złe, to chyba będzie moja ulubiona część garderoby dziecięcej 🤪 - tak ponownie - rękawki i rączki - załamka 🤢 Obie próby z długim rękawem i jestem załamana 🤢

wiesz co, mnie tez dosc powazny problem sprawiaja rekawki, ale polozna pokazala jak z tego wybrnac.
Metoda trzech palcow: trzy palce wkladamy w rekawek do srodka i lapiemy za raczke -rekawek sam sie naciaga. poprawiasz paluszki i jest 🙂 sprobuj, choc nie wiem czy dobrze to opisalam.. 😮

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):

🙂mnie wszystko przeraza,ubieranie,przewijanie m.in.tez...takie male kruche raczki i nozki...strach dotknac,co by krzywdy nie zrobic 🙂ale mam nadzieje ze szybko dojde do wprawy... 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):

wiesz co, mnie tez dosc powazny problem sprawiaja rekawki, ale polozna pokazala jak z tego wybrnac.
Metoda trzech palcow: trzy palce wkladamy w rekawek do srodka i lapiemy za raczke -rekawek sam sie naciaga. poprawiasz paluszki i jest 🙂 sprobuj, choc nie wiem czy dobrze to opisalam.. 😮

Fijolek, to działa!!! 🤪
Znacznie sprawniej poszło! Dziękuję! 😘

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
fijolek napisał(a):

Fijolek, to działa!!! 🤪
Znacznie sprawniej poszło! Dziękuję! 😘

no to rewelacja 🙂

ciesze sie ze moglam pomoc!

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
a my dziś na szkole mielismy o fazach porodu i o znieczuleniach. warto posłuchać aczkolwiek jestem panikara i mnie to wszystko przeraża jak o tym slucham. no ale chyba lepiej wiedziec

hej,ty jestes z Warszawy??jesli tak to w ktorym szpitalu bedziesz rodzic??

• Mamusia
hej Mamuski!

my niedawno wrocilismy z urodzinek 🙂 pojadlam dobrych rzeczy 🙂 i torcik czekoladowy 🙂 mmmmm

przed wyjsciem mezulek mi zrobil zdjecie na pamiatke 🙂 stwierdzil, ale z Ciebie sexi mama! 😜

az wstawie 😁

[URL=http://img691.imageshack.us/i/30tydzienciazy002.jpg/][IMG]http://img691.imageshack.us/img691/3175/30tydzienciazy002.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

😜