Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam niedzielnie i słonecznie 🙂
Ja godzinke temu wstałam,siedzę w piżamce i kawke popijam.Ciężka noc za Nami 😞Okropna zgaga i podobnie jak Anonimosia mam problemy z rekami,puchną i strasznie bolą i drętwieją 😞
Aneczko brzuszek rzeczywiście uroczy 🙂
Martynko ja dzis tez wybieram sie dzis do Zuzi 🙂Ale starszej...w sierpniu będzie miała 2 latka.

Miłej niedzieli zyczę Brzusie...pozdrawiamy...papa

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam,

ja tez mam spuchnięte łapki i stopy jak balony 🤢
cały czas u mnie jest ta wydzielina ☺️ (galaretkowata i brązowa)
A w nocy miałam wrażenie że poleciało mi troszkę płynu owodniowego...
No cóż czekamy na dalszy przebieg sytuacji 😉 🙂 😜
Życzę Wam miłej niedzieli palmowej 😆

• Mamusia
hej

Widzę, że wczoraj wszystkie miałyśmy pracowity dzień. ja wczoraj tak poszalałam z robotą, że pewnie i bez ciąży uznałabym taka ilość pracy za ogrom 😉 Ciesze się, bo udało mi się zrobić wiele prac, które już od dawana odkładałam. W związku z tym wczoraj, posprzatałam całe mieszkanko, odmroziłam lodówkę, wyczyściłam piaskowiec na kominku, pomyłam w szafkach, odkurzyłam szkła, wymyłam klosze w żyrandolach, wypucowałam łazienkę, pościerałam kurze w całym domu, poodkurzałam i pomyłam podłogi. Mąż malował klatkę schodową więc później wyszorowałam podłogę z kropek z farby a na koniec jeszcze przebrałam pościel. Teraz mam poczucie, że jeszcze parę rzeczy i jestem gotowa i do świąt i do rodzenia. w planach jeszcze sianie warzyw w ogródku no i mycie okien ale przy jednym i przy drugim będę miała pomoc 😁
Co do tabelki to zaraz się zabieram za aktualizacje i napisze na forum jak będzie już gotowa do pobrania. Iiiiii mam małą prośbę, proszę nie podawajcie linka na forum tylko jak jest taka potrzeba to przesyłajcie go sobie mailem, dzięki :* A teraz lecę poszukać ile mierzył i ważył przecudny Fabianek i wpiszę go naszej tabelki 😁

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
Mi na szczęście ręce i nogi nie puchną... chociaż... ciężko mi zdjąć obrączkę i pierścionki, które byly luźne...

Jolajcik!!! Ale poszalałaś 🙃 🙃 normalnie szacun 😜

to super masz ... u mnie na poczatku tez ciezko było zdjąc obraczke, az ktoregos dnia jej nie założyłam 🤨

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Mi na szczęście ręce i nogi nie puchną... chociaż... ciężko mi zdjąć obrączkę i pierścionki, które byly luźne...

Jolajcik!!! Ale poszalałaś 🙃 🙃 normalnie szacun 😜

to super masz ... u mnie na poczatku tez ciezko było zdjąc obraczke, az ktoregos dnia jej nie założyłam 🤨

Ojoj... to może jeszcze przede mną....
Chociaż ja cały czas nie tyję.... przed ciążą ważyłam jakieś 59kg a teraz cały czas trzyma się 64kg max.... Chociaż dzidzia moja mała nie jest, bo w 27tc ważyła prawie 1500g.
Ciekawe jak teraz wyjdzie... mam 28.04 wizytę 😉

• Mamusia
Aaa....! Wiecie jaki dzisiaj miałam śmieszny sen?
Urodziłam Małą, mój mąż ją przyniósł, włożył do łóżeczka (w ogóle pełno ludzi było wokół).... ja ją wzięłam i zaczęłam karmić... najpierw jeden cycu, później drugi :P i chciałam ją przebrać, ale mój mąż tak siedział biedny smutny na łóżku, więc zapytałam czy on chce. Wziął się za przebieranie i nagle patrzę, a on całą Hanię wymydlił mydłem!!! :P masakra! Szybko wanienkę wzięliśmy a ona z tektury... poprzecierana jakaś 😁
haha... tak mi się dzisiaj śniło... i aż się śmiałam jak się obudziłam, że takie głupotki mi się śnią :P

• Mamusia
Urodziłam Małą, mój mąż ją przyniósł, włożył do łóżeczka (w ogóle pełno ludzi było wokół).... ja ją wzięłam i zaczęłam karmić... najpierw jeden cycu, później drugi :P i chciałam ją przebrać, ale mój mąż tak siedział biedny smutny na łóżku, więc zapytałam czy on chce. Wziął się za przebieranie i nagle patrzę, a on całą Hanię wymydlił mydłem!!! :P masakra! Szybko wanienkę wzięliśmy a ona z tektury... poprzecierana jakaś 😁
haha... tak mi się dzisiaj śniło... i aż się śmiałam jak się obudziłam, że takie głupotki mi się śnią :P

• Mamusia

hehe faktycznie smieszniasty ten Twoj sen 😁

• Mamusia
Martyna, wiesz co te spuchnięte rece i nogi nie maja nic wspolnego z kilogramami tak mi sie wydaje.. lekarz powiedział ze tak no koncu ciazy jest, a moze mała uciska i sie woda zatrzymuje... no a mozliwe ze w ogole Ci to nie dotknie.. ja szczerze to sie dziwiłam jak kolezanka pojechała na poród w kapciach bo takie spuchnięte nogi miała, a sama nie wie od czego. Ale teraz wiem co ona czuła... 🤨

• Mamusia
"Puchnięcie nóg (stóp) pod koniec ciązy, czasem także znacznie wcześniej - jest fizjologicznym objawem zatrzymanie wody w organizmie. Nie ma się czym przejmować, to minie niedługo po porodzie. Twoje dziecko jest zupełnie bezpieczne. Tobie pomoże układanie nóg wyżej, niż głowy, bardzo delikatne masaże (raczej głaskanie) nóg w górę, w kierunku serca i chłodne okłady. Trzeba zrezygnować z butów na obcasie i dbać o własną wygodę. Uszy do góry! Taka przypadłość bywa z ciążą w pakiecie 🙂 "

• Mamusia
justiks23 napisał(a):
witam brzucholki juz jeste spowrotem 😘

Witaj Justynko!!! Jak się czujesz? 🙂 🙂
Jak tam FABIANEK ?? 🙂 Wrzuć jakąś fotkę, bo ciocie są ciekawe 😉 (oczywiście jak będziesz miała wolną chwilkę 😉 :*

no pewnie zaraz cos zrzuce tylko meza tel musze dopasc on ma wiecej 😉 ja super juz zapomnialam ze cos bolalo heheheh 🤪

• Mamusia
justiks23 napisał(a):
justiks23 napisał(a):
witam brzucholki juz jeste spowrotem 😘

Witaj Justynko!!! Jak się czujesz? 🙂 🙂
Jak tam FABIANEK ?? 🙂 Wrzuć jakąś fotkę, bo ciocie są ciekawe 😉 (oczywiście jak będziesz miała wolną chwilkę 😉 :*

no pewnie zaraz cos zrzuce tylko meza tel musze dopasc on ma wiecej 😉 ja super juz zapomnialam ze cos bolalo heheheh 🤪

Ale Ci zazdroszczę, że masz już swojego syneczka przy sobie 🙂 🙂