Skocz do zawartości

Ile przytyłyście w ciąży do tej pory lub przez całą? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
malwinka89 jak zacznę to już nie mogę przestać ...
Doszłam do wniosku że będę jadła tylko wtedy gdy będę miała ochotę bo ciągle mi ktoś coś wmusza 😞 i później to się źle kończy
Wizytę mam dopiero na 15 listopada a już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć paproszka ( tak nazwała go moja przyjaciółka)

• Odpowiedzi 424
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

to koniecznie napisz co u niego słychać 🙂 ja bylam u lekarza 3 i jest ok usg nie mialam ale bylam tydzien wczesniej na usg i wiem co i jak. ja mam teraz wilczy apetyt ale maly bardzo mi pod zebra sie wciska i na zoladek cisnie i nie moge dojesc sobie 🙂 po kilku kesach mam dosc bo on juz naciska. najgorzej jest wieczorami. Ja mialam tak ze na poczatku po wymiotach przyszla zgaga teraz jestem wolna od zgagi jak narazie 3 dni i jestem szczesliwa. Ale zgaga byla dla mie gorsza niz te wymioty. Nie wmuszaj nic na sile ale mnie pomagaly lekkie przekaski, nawet owoce delikatne. Wazne zeby nie jesc za duzo i jesli czegos nie tolerujesz to nie jedz. Sprubuj jeszcze sposobu z herbatnikami rano. zanim wstaniesz zjedz po przebudzeniu herbatnika. zeby rzoladek dostal cos do przetrawienia. Ciezko mi powiedziec jak jeszcze mozna walczyc z tymi mdlosciami ja w necie czytalam ze wygazowana coca cola dziala ja raz sprubowalam ale pomoglo tylko na chwile pozniej jest to samo. Po prostu u lekarza powiedz mu o tych meczarniach i powinien wypisac ci tabletki. Trzymaj sie cieplutko i nie poddawaj jak mina mdlosci wtedy bedzie wszystko ok 🙂

• Mamusia
Hej malwinka89 🙂
Już troszkę przytyłam choć to zaledwie kilogram moja ginekolog stwierdziła że dobrze że nie tracę kilogramów 🙂 Zrobiłam mi dziś usg i paproszek jest cudowny bardzo dużo się rusza i ma długie nóżki 🙂 no i ma wszystko co mieć powinien w tym tygodniu 😁 jestem zadowolona bardzo, choć ostatni tydzień przepłakałam i martwiłam się strasznie że coś jest nie tak ... bo czytałam książkę w której bohaterka traci swoje dzieci kilkakrotnie i nikomu nie polecam takich lektur w ciąży ...
Brzuszek taki mały mam zaokrąglony poniżej pępka 🙂
A jak Ty się czujesz ??
Pozdrawiam :*

to sie też tutaj pożalę i powiem że ja teraz w 18 tyg mam 10kg do przodu z czego w pierwszym trymestrze 3 a w dugim jak dotąd 7!!!!!!!! Trochę mnie to martwi bo ja przed ciążą przy wzroście 180cm ważyłam 50 kg a teraz już waga bezlitośnie pokazuje 6o!!!!!!!!POZRAWIAM- a brzucha jak nie było tak nie ma 😞