Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Monika dawno Cię nie było, super że z dzidzią wszystko OK

Ja USG miałam w 20tyg-połówkowe na wizytę idę teraz 13.05 ale watpię żebym miała usg może tylko na chwilę żeby serduszka posłuchać Tak jak mapa szybkie to usg i nic nie można podejrzeć.
Kończę właśnie pomidorową bo dzisiaj pomysłu na obiad nie miałam a tą zupę gotuje się wyjątkowo szybko 😁
I zamówiłam dzisiaj materac do łóżeczka kokos-pianka-gryka

Marta a ta uśmiechnięta kawka mmmm aż ślinka cieknie 😁 😁 😁

I kurcze to już 24tydzień szok!

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
No ja chodze prywatnie, i mam USG na każdej wizycie. Trwa około 15 czasem nawet 20 minut, więc moge się naoglądać dzidzi 🙂 🙂 🙂

Moja cała wizyta trwa max 15 minut...
Niby prywatnie bo Lux Med ale tam jest jednak masówka jeśli chodzi o ciąże.

mapa napisał(a):
moniczek ja mam usg na każdej wizycie kontrolnej, czyli mniej więcej co miesiąc.
Dla zmierzenia, zważenia Dzidziusia i zobaczenia jak tam z serduszkiem
tyle, ze ono jest takie szybkie i czasem ledwo co widzę 🤢
Teraz mamy 9 maja 🙂

to bedziemy miec razem bo tez mam 9 🙂

Na kasę chorych to jest tak znalazłam artykuł :
"W Polsce standard ultrasonograficznego badania położniczego opracowany przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne obejmuje trzy badania ultrasonograficzne - przesiewowe w ciąży wykonywane w: 11 - 14 tygodniu ciąży, 20 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie ), 30 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie)."

Daniela hihi u mnie też pomysłu na obiad brak 😞
Chyba poprostu ugotuję rosól, a na drugie mam gołabki w zamrażarce (kiedyś babcia mi zrobiła).
Z ta nogą to ja i tak niewiele dziś zdziałam 😞
Teraz nawet budujemy wieżę z klocków na kanapie hihi 🙂 🙂 🙂

madalena20 napisał(a):
No to wychodzi na to, że 20 maja będę miała usg a potem jak coś to tylko prywatnie jak zapłacę 😞 Masakra jakaś ble 😞
No niestety tak u nas jest z tą służbą zdrowia 😠 😠 😠 A składki to zżerają że masakra.

marta-lion napisał(a):
madalena20 napisał(a):
No to wychodzi na to, że 20 maja będę miała usg a potem jak coś to tylko prywatnie jak zapłacę 😞 Masakra jakaś ble 😞
No niestety tak u nas jest z tą służbą zdrowia 😠 😠 😠 A składki to zżerają że masakra.

No straszne to jest, z tą naszą służbą zdrowia. Wstydzili by się zarabiać na kobietach w ciąży.

Ja też chodzę na kasę ale i tak mi w 20tyg usg nie zrobili bo pojechałam prywatnie więc zamiast 3ech będą tylko 2 chyba że znowu wybiorę się prywatnie.

Tyle tylko, że przez to to ja mam wyrzuty sumienia, że z Kubusiem chodziłam prywatnie a teraz przez ograniczone finanse nie stać nas na taki luksus.

madalena20 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
madalena20 napisał(a):

No straszne to jest, z tą naszą służbą zdrowia. Wstydzili by się zarabiać na kobietach w ciąży.

Madzia ale zauważ że dla kobiet w ciąży to wszystko kosztuje x2. Ciuchy, badania, herbatki, kosmetyki itp.... każdy chce zarabiać na ciężarówkach i małych dzieciach bo dla nich też ceny masakryczne.... 😠

ja siebie dzis nie widze w kuchni bo plecy mnie bola 🤢 wprosze sie do tesciowej na obiad akurat robi kluski slaskie 😁
przez ten bol w krzyzu nie moge nawet dluzej posiedziec a jak sie wyprostuje bo to przynosi ulge to maluszek daje mi mocnego kopniaka 😮

madalena20 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
madalena20 napisał(a):

Oni na wszystkim zarabiają, a dzieci to co. Za większość szczepionek i tak płacę. Bo jak chcę tą potrójną, zeby dziecka nie kuli 3 razy to co 😠 😠 😠

Skusiłam się 😁
http://allegro.pl/anne-geddes-moje-pierwsze-piec-lat-4-wzory-i1596663500.html#gallery
A że z koleżanką to przesyłka będzie tańsza 🙂

u mnie jak do tej pory z tych USG co "się należą" z NFZ miałam skierowanie na jedno w 21 tygodniu i pewno znając mojego lekarza na tym się skończy - ja w każdej ciąży chodzę na prywatne USG bo inaczej bym nie wiedziała co tam u maleństwa 😮 - nasza służba zdrowia to masakra chociaż i tak mamy "lepiej" niż ciężarówki z UK 🙃
Teraz mam wizytę 11 maja i chociaż w gabinecie jest aparat USG to lekarz tylko sprawdza przez około 5 sekund czy dziecko żyje i tyle 😲
A to przecież i sama wiem hihi - ruchy czuję cały czas a czasami podsłuchuję małą przez detektor 😆 ...
wiecie że zaczęły trapić mnie mdłości 😮 😮 😮 🙃 a i czasem się zdarzy przytulanko z kibelkiem 🤢 , no i zgaga niestety
Ale poza tym na razie czuję się dość dobrze 😁

madalena20 napisał(a):
Tyle tylko, że przez to to ja mam wyrzuty sumienia, że z Kubusiem chodziłam prywatnie a teraz przez ograniczone finanse nie stać nas na taki luksus.

Magda przestań się wkręcac znowu, bo kopniaka dostaniesz. Z dzidzią ok i to najważniejsze 🙂

moniczek chyba niektóre zmory początku ciąży powracają...
Ja np ponownie zmagam się z zaparciami 🙃
I to co mi wtedy pomagało teraz nie działa...

Upsss ja to jestem. Dzięki Marta przyjęłam do wiadomości a ten kopniak to od dawna mi się należy heheh tylko każdy się boi bo w brzuszku dzidzia 🙂

madalena20 napisał(a):
Upsss ja to jestem. Dzięki Marta przyjęłam do wiadomości a ten kopniak to od dawna mi się należy heheh tylko każdy się boi bo w brzuszku dzidzia 🙂
Ale wiesz ja jako kobieta w ciąży jestem usprawiedliwiona hihi 🤪 🤪 🤪

No tak na pewno tak to byś zrobiła, że dzidzia by nie ucierpiała a mamusia na oczy by w końcu przejrzała i umysł od razu by się rozjaśnił heheh 🙂