Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paninka- też słyszałam, że niektórzy obgryzają paznokcie- niby dlatgo żeby je wzmocnić 🙂 Ja osobiście stawiam na nożyczki 🙂
Diviana- no to już jedną nogą w nowym domku jesteś 🙂

Ja tymczasem uciekam- idziemy do babci Rafała, bo sama jest ktoś jej musi obiad pomóc zjeść 😁
Do później brzuszki

• Mamusia
raspberry86 napisał(a):
staniczki do karmieniai:
1. model ANITA ale cenowo to szok!

2. śliczny w kwiatuszki

3.2pak ten był już tu kiedyś na forum

4. staniczek ten też tu kiedyś gościł, takiego ja chcę zakupić 😁

dzieki, ale to zaden z nich niestety 😞
chociaz ten pierwszy jest fajny 🙂
a ten w kwiatuszki mierzylam w sklepie jest bardzo miekki w sumie ladny, ale mi nie pasowal mam za duze piersi do niego 😉 ale moja kuzynka ma rozmiar d i dobrze jej sie go nosi.

agapurka2 napisał(a):
Obgryzac maleństwu paznokcie?? 😮 😮
Dobry pomysł z wydaniem książki.Mam pomysł na tytuł "Ciążowe absurdy", "Absurdalne pomysły" 😁 😁

Hehe z podtytułem "Ciąża według teściowej" 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
te biustonosze są śliczne. Znalazłam w Warszawie sklep Satine i na ich stronieteż jest taki co mi się podoba http://www.satine.pl/catalog/product_info.php?cPath=21&products_id=412 tez ładny!

Co do paznokci to jakaś masakra! Ja też słyszałam o obgryzaniu, odpadaniu a nawet obcinaniu (UWAGA) żyletką 🥴 🥴 🥴

karolciakam napisał(a):
te biustonosze są śliczne. Znalazłam w Warszawie sklep Satine i na ich stronieteż jest taki co mi się podoba http://www.satine.pl/catalog/product_info.php?cPath=21&products_id=412 tez ładny!

Oglądałam go. Na allegro jest połowę tańszy. Hehe lepiej przymierzyć w sklepie a kupić na necie 🙂

Paninka napisał(a):
"ciąża wg tesciowej" jest najlepsza...tylko zastanawiam sie czy to bardziej komedia by byla czy dramat 😁 😁 😁
Paninka nie ważne, i tak się sprzeda w milionach egzemplarzy 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Hej mamusie 🙂
Ale tu dzisiaj cisza, w 10min nadrobiłam zaległości.

jola kiedyś chyba jo-aneczka pisała o biustonoszach tej firmy http://www.cantaloop.pl/

Ja dziś miała wizytę u położnej. Ciśnienie w normie, poziom żelaza w normie, badanie moczu ok.
Jestem już 15,6 kg na plusie 😮 Położna mnie obmacała i powiedziała, że synek ułożony główką do dołu 🙂 Miałam też robione badania krwi (m.inn.kolejne badania na przeciwciała w konflikcie serologicznym) i teraz pozostało czekać na wyniki. Następna wizyta 26 lipca razem z USG i tego nie mogę się doczekać 😁

jo-aneczka dziękuję za odpowiedź w sprawie elektronicznej niani. Ja planuję kupić zwykłą bez dodatkowych bajerów, ale porządnej firmy.

MIŁEGO DŁUGIEGO WEEKENDU MAMUSIE

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Paninka napisał(a):
"ciąża wg tesciowej" jest najlepsza...tylko zastanawiam sie czy to bardziej komedia by byla czy dramat 😁 😁 😁
Paninka nie ważne, i tak się sprzeda w milionach egzemplarzy 🤪 🤪 🤪

Tragedia????? 😁 😁 😁 😁 tragi-komedia 😁 😁 😁 😁?????????? Ale fakt sprzedaloby się nie źle, jakby co to ja w bibliotekach uruchomiła bym promocję 😉

• Mamusia
karolciakam- żyletką pobiłaś wszystko 🙂 Jak ty rozprowadzasz po bibliotekach to ja biorę na siebię wydruk (mam chody w drukarni 🙂)

A my chyba dziś mamy kolejne zajęcia w szkole rodzenia- piszę chyba bo najpierw muszę zadzwonić i zobaczyć czy mają spokój na porodówce 🙂

Karolcia i dla mnie też kawałeczek poproszę 😉
Dzisiejszy dzień jakiś taki dziwny....ciśnienie chyba skacze, u nas raz pada raz wychodzi słońce.....co tą z tą pogodą się wyrabia. Na jutro znowu burze i deszcze zapowiadają

Pojechaliśmy dzisiaj do Niemiec do Kika kupiłam dla Antoninki spodenki sztruksikowe ale większe na 68 za całe 1,99e 🙂 i dla Gabi bluzeczki po 1e 🙂 no a dla siebie nic bo jakoś w ciąży to nie mam ochoty na zakupy dla siebie ale jakby brzucha nie było to i owszem na coś bym się skusiła. Już nie mogę się doczekać" swojego brzucha" 😜

• Mamusia
p0xia dlatego ja dopiero teraz się ogarniam do kościółka 😉 W Warszawie tak gorąco i duszno że nie dałabym rady na Mszy i procesji. Ale teraz wieczorny spacer dobrze mi zrobi tym bardziej po pizzowym obrzarstwie 😁 😁 😁 😁 😁
Oczywiście znów się sparzyłam. Od razu pomyślałam o kolejnej mądrości do książki że jak się kobieta w ciąży oparzy to dziecko będzie miało znamię lub myszkę 😁 😁 😁 😁 Moja Julia ma myszkę na nadgarstku (jak tarcza zegarka) i wiele osób mówiło ze się oparzylam, albo że się wystraszyłam 😉

karolciakam napisał(a):
Oczywiście znów się sparzyłam. Od razu pomyślałam o kolejnej mądrości do książki że jak się kobieta w ciąży oparzy to dziecko będzie miało znamię lub myszkę 😁 😁 😁 😁 Moja Julia ma myszkę na nadgarstku (jak tarcza zegarka) i wiele osób mówiło ze się oparzylam, albo że się wystraszyłam 😉

Hehe wg książki musiałabyś się wystraszyć teściowej 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
To która kiedy wpada a tą pizzę? Może jak się jola wykuruje to następne spotkanie będzie domówką (bez klimy) z pizzą zamiaast lodów!!!!!!!!???????
Mamusia pojadła Elizka imprezkę rozkręca 😉 Idę chwilę poleżeć przed wyjściem 😉 Po Mszy jeszcze robimy nalot dziedziusiowi z ciastem, tak z okazji dnia Tatusia 😉

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
karolciakam napisał(a):

Hehe wg książki musiałabyś się wystraszyć teściowej 🤪 🤪 🤪

Dobre! Tylko skoro to mądrości teściowej to ktora przzna się do straszenia ukochanej synowej w ciąży??
😁 😁 😁 😁 😁