Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

siehankowa napisał(a):

nie, nie są... te siateczkowe to chyba sa wielorazowego uzytku... i one pakowane są chyba tylko po 2 szt.

o widzisz, dziękuję - to już wiem o co chodzi 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mapa ja kupiłam takie jednoopakowanie:
http://www.jestemdzieckiem.pl/produkt,45403,jednorazowe-majtki-poporodowe-5-szt-canpol-babies.html
i takie dwa opakowania:
http://www.myszka-sklep.pl/p/pl/213/jednorazowe+majtki+poporodowe+dla+kobiet+xl.html
A co do podkładów ja kupiłam 4 opakowania 🙂 Myślę,że wystarczą 🙂

Pati123 napisał(a):
Mapa ja kupiłam takie jednoopakowanie:
http://www.jestemdzieckiem.pl/produkt,45403,jednorazowe-majtki-poporodowe-5-szt-canpol-babies.html
i takie dwa opakowania:
http://www.myszka-sklep.pl/p/pl/213/jednorazowe+majtki+poporodowe+dla+kobiet+xl.html
A co do podkładów ja kupiłam 4 opakowania 🙂 Myślę,że wystarczą 🙂
Cztery wystarczą 🙂 🙂 🙂

dziewczyny, a czy wszystkie rzeczy dla maluszka trzeba wczesniej wyprac? tzn. chodzi mi o pieluszki, prześcieradła, ręczniki, kocyki itp ? czy moze wystarczy przeprasować?

Dziękuję Pati 😉

ann5353 napisał(a):
Mapa ty nie strasz, że do góry nogami odwrócą się nasze porody, bo wtedy to ja chyba pierwsza 🤪 🤪 🤪

Nie tak dosłownie 😉
Tylko myślę...że będą niespodzianki...mam nadzieję, że nie w moim wykonaniu ☺️

siehankowa napisał(a):
dziewczyny, a czy wszystkie rzeczy dla maluszka trzeba wczesniej wyprac? tzn. chodzi mi o pieluszki, prześcieradła, ręczniki, kocyki itp ? czy moze wystarczy przeprasować?

Ja piorę wszystko 🙂

• Mamusia
mapa napisał(a):
Dziękuję Pati 😉

ann5353 napisał(a):
Mapa ty nie strasz, że do góry nogami odwrócą się nasze porody, bo wtedy to ja chyba pierwsza 🤪 🤪 🤪

Nie tak dosłownie 😉
Tylko myślę...że będą niespodzianki...mam nadzieję, że nie w moim wykonaniu ☺️

Wiem, żartuję 😁 Chociaż fakt faktem pierwsza bym nie chciała. Wolałabym tak po 15.
Siehankowa ja też wszystko piorę 🙂

no to ja chyba tez sie zmuszę 😜 na razie poprałam pieluchy i okrycia kapielowe... a prześcieradła wrzucę jak już posciel zakupię 😉 noi jeszcze kocyki zostaną ... bo ciuszki juz poprane - siostra mnie wyręczyła 😁 tylko szkoda, że z prasowaniem nikt mnie nie wyręczy 😁
w takim razie jutro jeszcze wyparzę butelki, smoczki itp. i będzie motywacja do pakowania torby - bo zbieram sie, zbieram i zebrac nie moge 😁 a czas leci 😉

siehankowa napisał(a):
no to ja chyba tez sie zmuszę 😜 na razie poprałam pieluchy i okrycia kapielowe... a prześcieradła wrzucę jak już posciel zakupię 😉 noi jeszcze kocyki zostaną ... bo ciuszki juz poprane - siostra mnie wyręczyła 😁 tylko szkoda, że z prasowaniem nikt mnie nie wyręczy 😁
w takim razie jutro jeszcze wyparzę butelki, smoczki itp. i będzie motywacja do pakowania torby - bo zbieram sie, zbieram i zebrac nie moge 😁 a czas leci 😉
W sumie nie radzę parzyc już butelek i smoczków, no chyba że chcesz je spakowac do torby w jakimś celu. Bo jeśli nie to po co je wyparzać miesiąc albo dwa przed uzyciem, bo z tego co pamiętam chcesz karmi piersią.

A co do prania ja piorę i prasuję wszystko, łącznie z rożkami 🙂

• Mamusia
Ja mam zamiar wszystko poprać znaczy mój mężuś popierze i poprasuje. Chyba, że przeciągnie się wszystko w czasie znaczy pranie i ja poczekam z prasowaniem do mojego 38 tyg ciąży wtedy to bym się odważyła na prasowanie bo już bym o kruszynę nie drżałą 🙂 Ale do tego czasu to raczej nie mam co czekać chyba pora najwyższa powoli zacząć prać, tlko chciałam jeszcze ten kocyk i podusie do wózia i pościel od Siehankwej i dopiero razem kolorami poeegregować i heja 🙂

Jestem dziś jakaś wściekła, że szok 😠 😠 Kuba mnie tak od rana wpienia, że zabić go dziś mam ochotę. 🤢 🤢

Teściowa kupiła Małemu 3 body, sweterek (jak to Kuba stwierdził dla ministranta 😁 ale mi się bardzo podoba 😜) buciki (w tym jedne dla dziewczynki takie słodkie, bo chyba nie umiała się oprzeć i ma ciągle nadzieję, że dziołszka wyskoczy 😜 😁) skarpetki, taką kocyko-pieluszkę i czapeczkę. Pierwsze jej zakupy dla Małego 🤪 A te body co kupiła to takich jeszcze nie wiedziałam, chodzi o szycie. Są zapinane z przodu na środku, ale to między nogami mają tak wysoko, że wygląda to jakby dziecko miało majtki i koszulkę założone, a nie body 😜 🙂

Jo-anczeka trzymam kciuki, daj znać jak się coś dowiesz, bo zapewne wszystkie się niecierpliwią. 😘
Siehankowa Dobrze, że wszystko z Małym ok. 🙂 🙂 A co do ciuszków to ja też piorę wszystko (znaczy jeszcze wszystkiego nie wyprałam, ale większość tak 😁) I się wkurzyłam, bo kupiłam body w H&M ostatnio, prałam je w pralce i mu dziurki takie maluśkie na plecach zrobiła 😠 😠 🤢 Myślałam, że się wścieknę 😮 Wcześniej nie rwała nic 🤨 Tylko skarpetki od czasu do czasu wciąga, więc tak myślę że chciała je wciągnąć, ale się nie dały 😎 😎 😁 😁

A my własnie zjedlismy kolacyjke no i spróbowałam brzoskwinie UFO,no i bardzo mi samkowała 🙂Jutro skusze się po następne.
siehankowa gratuluje udanej wizyty 🙂
jo aneczka trzymaj sie kochana,mam nadzieje ,że bedzie wszystko dobrze 🙂
Co do ciuszków małego to ja mam juz wszystko poprane.Zostały reczniki,przescieradło i jak domówie pościel to wszystko razem wypiorę.Jeszcze mam do odebrania od kuzynki mojego męża dwie reklamówki ciuszków.

jo-aneczka mam nadzieje, że to fałszywy alarm i że bobas chciał Cię tylko nastraszyć. Czekam na wieści, że wszystko z Wami dobrze.
siehankowa, jolajola81 gratuluje udanych wizyt i super wieści. Cieszę się, że Wasze skarbeczki zdrowo rosną 🙂
marta-lion miłego wieczorku i jeszcze milszej nocki spędzonej już w ramionach męża.
Wszystkim brzuszkom życzę spokojnej i dobrze przespanej nocki.

Ja również zbieram się do spania. Jutro czeka mnie trudny a jednocześnie ważny dzień. Trzymajcie kciuki za pozytywny jego koniec. 🙂

Dobranoc 🙂 i Kolorowych Snów 🙂

• Mamusia
Tak piszecie o tym praniu ciuszków hmm.. ja jeszcze ani jednej rzeczy nie wypralam 😮 nie wiem moze czas zaczac.. tylko ze teraz nie mam warunkow za bardzo bo w lazience zostala mi tylko wanna 🙃 ale jutro maja juz wylewke zrobic. hm.. ja mysle ze za pranie wezme sie pod koniec sierpnia zwlaszcza ze termin mam na 28 sierpnia dopiero 🙂 ( wem ze roznie to bywa moze byc wczesniej i pozniej) ale poczatek sierpnia mysle ze wystarczy a jak nie to kogos sie wykorzysta do prania hih 🙂

Ja jak bym miala z Niunia rozmawiać zeby wyszla na moje urodzinki to by sie chyba zdenerwowala hihi 🙂 bo urodziny mam doiero 30 listopada w andrzejki a wtedy ona powstala :P wiec rok w ciazy.. hmm.. to chyba nie mozliwe... chociaz co na tym swiecie jest nie mozliwego ? 🙂 .. jednak chciala bym zeby moze wyszla tak tydzien przed terminem 🙂

Uff doczytałam ale jestem tak zmęczona że się z Wami już żegnam

DOBRANOC

Jo-aneczka czekamy na wieści
Siehankowa i Jola gratuluje udanych wizyt 🙂
Madalena powodzenia
Poxia nie jesteś sama ja też nie mam nic wyprane i nie mam nawet wyprawki.....