Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pati123 tylko za 45 zl ja bede miala 4 elementy wiec ( poszewki na poduszke i kolderke ochraniacz na lozeczko i przybornik...a pewnie jeszcze zostanie kawalek na podusie do wozka) a ze tesciowa jak juz pisalam strasznie sie cieszy ze moze dla malej szyc wiec podwojna korzysc 😁 😁

diviana ja mam rozowe zyrafki i jak dla mnie sa ok...kolor nie jest jaskrawy taki pastelowy roz ale nie jest tez wyblakly....mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi 😁 😁

• Mamusia
Diviana Ja też na początku chciałam różowe serduszka 🙂 Cały zestaw pościeli z łóżeczkiem, tylko na żadnej aukcji nie znalazłam połączenia pościeli serduszka z takim łóżeczkiem na jakim mi zależało czyli z kołyską i szufladą...
Więc wybrałam wszystko osobno czyli kubusia 3 elementową dodtkowo różową flanelkę i ona do ochraniacza kubusia będzie pasowała, a dodatkowo różowy jednolity przybornik. łóżeczko gdzie indziej i materac gdzie indziej i tym sposobem zmieniły się moje plany z serduszek na pomieszanie 🙂]
Paninka to super 🙂 Moja teściowa też szyje, ale u niej teraz sezon na maliny się zacznie więc nie będzie miała czasu na szycie, a poza tym jakoś nie mam chęci jej prosić, może gdyby sama zaoferowała ,a tak to jakoś nie pomyślałam nawet do teraz 🙂

• Mamusia
Diviana u nas metr tkaniny kosztuje 11 zl ( niezaleznie czy flanela czy bawelna) 3,5 metra starczaja na 4 elementy plus przescieradelko ( ale ja nie chcialam bo wydaje mi sie ze z frotki sa lepsze ) to bede miala jeszcze poszewke na poduszke do wozka 🙂 do tego suwaczki i ocieplacz do ochraniacza...razem wychodzi 45 zl 🤪

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
[Dziewczynki muszę poznaczyć ubranka. Ponieważ dostałam już od jednej kumpeli, a dzisiaj mam dostać jeszcze od dwóch 🙂 No i potem nie chcę, żeby były problemy przy oddawaniu 🙂 Tylko nie wiem czym 😞 Mazak mi się chyba spierze, a nie chcę mi się na każdej metce nitką wyszywać. Może macie jakiś sposób?

Ann ja bym zebrała te ubranka i zdjecia porobiła zbiorcze dla kazdej kumpeli, zgrała na kompa w jakim folderze i by sobie zdjecia czekały aż bedziesz oddawała ubranka 🙂
Pati tez dostalam deksawer i tłumaczyli mi ze troche na wagę Babika te sterydy wpływają ale spokojnie

Agnie-szka napisał(a):
Ann ja bym zebrała te ubranka i zdjecia porobiła zbiorcze dla kazdej kumpeli, zgrała na kompa w jakim folderze i by sobie zdjecia czekały aż bedziesz oddawała ubranka 🙂
ja też bym tak zrobiła 🙂 przy ciuszkach ciążowych zrobiłam zdjęcia, by nie zapomnieć, co komu oddać 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Przyszla mi wlasnie ta poduszka rogal, dziwne ma wypelnienie tak szelesci no i nie ma pokrowca, jaka szkoda 😞

szeleszczą to pewnie te kuleczki ze srodka, tez tak mam, a co do pokrowca nie masz może niepotrzebnej poszewki na koldrę, mozna do rogu poszewki rogala wsadziić, obciąć z jednej strony i zamek wszyć

• Mamusia
Agnie-szka napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Przyszla mi wlasnie ta poduszka rogal, dziwne ma wypelnienie tak szelesci no i nie ma pokrowca, jaka szkoda 😞

szeleszczą to pewnie te kuleczki ze srodka, tez tak mam, a co do pokrowca nie masz może niepotrzebnej poszewki na koldrę, mozna do rogu poszewki rogala wsadziić, obciąć z jednej strony i zamek wszyć

Myslalam ze to siano hehe podobny dzwiek wydaje 🙂ale faktycznie to te kuleczki 🙂

• Mamusia
Hej Brzuchaczki! 🙂

No w końcu udało mi się wleźć na stronkę. Ostatnio mam problemy...
Jak tam, co tam u was?
Na dworze skwar, ja obecnie siedze w pustym do wieczora 😁 domku i zjadam mrożony mus truskawkowy 🙂
Taki jakiś muzykalny nastrój mam i z Filipkiem słuchamy obecnie Gigi Dagostino - La Passion - podoba sie nam...wiele wspomnień:
A jak tam z wami brzuszki? Słuchacie czegoś z brzuszkami oprócz Mozarta 😁?

A ja mam do was prośbę, bo widzę, że temat pościeli i kocyków powrócił.
Jak zobaczycie jakiś ładny beżowy albo ecru pasujący do chłodno - brązowego wózka to dajcie mi znać.
Jakoś opuściła mnie chęć przewalania setek stron internetowych 😞 a kocyk koniecznie muszę kupić.
Cena obojętna 😉, ma być tylko śliczny.
Z góry dziękuję

Tak sobie leżę i myślę i wiem że już był ten temat, ale zapomniałam i nie mogę teraz znaleźć ☺️ ☺️ ☺️ na jakiej stronie materacyka gryka-pianka-kokos kładziemy niemowlę bo mam na razie gryczaną od góry i się zastanawiam czy tak miało być czy kokosem najpierw. Aha i kiedy przekładamy na drugą stronę ??? później przeczytam co napisałyście bo chyba zasnę na chwilę 😆

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Jak zobaczycie jakiś ładny beżowy albo ecru pasujący do chłodno - brązowego wózka to dajcie mi znać.
Jakoś opuściła mnie chęć przewalania setek stron internetowych 😞 a kocyk koniecznie muszę kupić.
Z góry dziękuję

jest bezowy a ja kupiłam rózowy 😁 do wozka i jest cudny gatunkowo- mam z tej firmy 5 kocyków od lat kupuję i jestem zadowolona

Agnie-szka napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Z góry dziękuję

jest bezowy a ja kupiłam rózowy 😁 do wozka i jest cudny gatunkowo- mam z tej firmy 5 kocyków od lat kupuję i jestem zadowolona

Aga, poproszę o linka, bo się nie wstawił. Ja już chyba wiem o jakie kocyki chodzi, jeśli to ta stronka, którą kiedyś wklejałaś.
A w zasadzie to jaki rozmiar kocyka należy kupić do wózka?

jo-aneczka napisał(a):
Agnie-szka napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Z góry dziękuję

Aga, poproszę o linka, bo się nie wstawił. Ja już chyba wiem o jakie kocyki chodzi, jeśli to ta stronka, którą kiedyś wklejałaś.
A w zasadzie to jaki rozmiar kocyka należy kupić do wózka?

A jednak jest i spóźniony link. Cudo, właśnie taki chciałam, jednokolorowy z jakimś małym motywem.
😘 😘 😘 oklaski dla ciebie. Kupię go na pewno. Tylko, czy nie za duży jest do wózka???
A oklaski dopiero za 71 minut 😉

No doczytałam was w końcu 🙂 🙂 🙂
Co byłam u celu dopisywałyście nowe strony 😎 😎 😎

Szpital i torba. Hehe ja wiem co wziąć bo nie dawno rodziłam i znam wymagania tutejszych szpitali 🙂 🙂 🙂

Pościel. Ja mam zwykla bawełnianą i prześcieradła frotte. Dla mnie to najlepsze zestawienie.
Jeśli o chodzi o flanelę, dla mnie i warunki naszego domu duzo za ciepła. Mamy ogólnie cipely dom, sami decydujemy o grzaniu więc.... No co innego w blokach kiedy jest tzw. "sezon grzewczy" bądź go nie ma 🙂

Co do higieny 🙂 No ja też ostatnio przerzuciłam się na suszarkę i mariolka ma jak w salonie fryzjerskim hehe 🙂 🙂 🙂

Mam do was pytanie. Czy znacie dobry sposób na zakwaszenie środowiska wiecie .... 😁 😁 😁 Moze jakis dobry żel czy płyn do higieny intymnej. Niestety na koniec okazało się że mam uczulenie na Laktacyd 😞
I powiedzcie czy zwiększyła wam sie ilość upławów? U mnie ostatnio jakby więcej. Konsystencja, kolor i zapach jak należy, ale ilość większa 😮 😮 😮

Pozatym dziewczynom gratuluję zdrowych dzidzi.
Jo-aneczka dobrze że lepiej. Porozmawiaj z córeczką, że ten świat poczeka na nią 🙂

Jeśli o kims lub o czymś zapomniałam, przypomnijcie 🤪 🤪 🤪 🤪

A kupiłam już wszystko, teraz tylko do torby musi wejść 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
A jednak jest i spóźniony link. Cudo, właśnie taki chciałam, jednokolorowy z jakimś małym motywem.
😘 😘 😘 oklaski dla ciebie. Kupię go na pewno. Tylko, czy nie za duży jest do wózka???
A oklaski dopiero za 71 minut 😉

dla Natki mialam taki wymiar w niebieskim kolorze ale grubszy, dla mnie akuratny bo lubialam ją tak zapatulić 🙂 a na tej aukcji ten kocyk jest cieńszy z termoregulacją wiec nie powiniem przeszkadzać jak go troche więcej będzie 🙂 jak kto lubi 🙂 jo-aneczka ja teraz na tej aukcji przeczytalam że oni piszą o tym kolorze że to żółty ale wychodzi beż może poproś o zdjęcia koloru w realu na maila- nie chcę być później przez Ciebie ścigana 😁