Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Cicho i spokojnie dziś na formum dziewczyny wystraszyły się wczoraj i pakują torby 🤪

Hehe ja tam leżę, pije kawę i Baby TV oglądam 🤪 🤪 🤪

hehe ja wcinam rogaliki, popijam kawkę i się internetuję 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pati123 napisał(a):

A propo siary mi od kilku dni po małej kropce na koszuli zostaje to chyba to to??? 🥴
Jak ścisnę też coś tam się pojawia...

tak , to to 😁
Też tak mam ale nie codziennie 😉

• Mamusia
Paninka napisał(a):
ja jak scisne sobie piers to do oka pryskam 🤪 🤪 🤪i tak od 5 misiaca wiec nie ma reguly...i mam nadzieje ze mi tak zostanie i bede karmic mala 🙂

Wow niezła sikawka 🙂 A nie wycieka ci nic? Chodzisz we wkładkach czy nie ma takiej potrzeby?

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Paninka napisał(a):
ja jak scisne sobie piers to do oka pryskam 🤪 🤪 🤪i tak od 5 misiaca wiec nie ma reguly...i mam nadzieje ze mi tak zostanie i bede karmic mala 🙂

Wow niezła sikawka 🙂 A nie wycieka ci nic? Chodzisz we wkładkach czy nie ma takiej potrzeby?

samo nic 😮 a czasem musze scisnac bo robia sie twarde i bola 🥴 😉

madalena20 staram sie jak najmniej je ruszac ale czasem nie daje rade bo boli...i jakbym w srodku takie kulki ze styropianu miala 😮

Cześć brzuchy,
Ale Anusia wszystkim kopa dała, żeby się szybciej przygotować na przybycie maluszka 😉
Z racji moich poniedziałkowych przygód ze skurczami, ja też już jestem prawie gotowa. Torba do szpitala leży w pełnej gotowości, większość ubranek poprasowana a małż uświadomiony co ma przywieźć na wyjście ze szpitala.
Ja mam wszystkie ubranka w rozmiarze 62 + dwa body w rozmiarze 50!!!
Moja koleżanka zostawiła je mojej córce dla lalek (no bo oczywiście jej nie przydały się) no i teraz leżakują u mnie (bo te body są za małe nawet dla lalek 🤢)
Są naprawdę maciupeńkie.
Ale wiecie co - uświadomiłam sobie, że gdyby u mnie poszło tak szybko jak u Anusi i gdyby lekarzowi nie udało się powstrzymać tych skurczy - to prawdopodobnie używałabym tych bodziaków.
Brrrrr.... aż mi ciarki wyszły na samą myśl o tym.
Została mi do wyprania pościel, ale jak patrzę na to maleńkie body to chrzanię to - nie wstaję z łóżka - trzeba dać małej szansę na dorośnięcie do... większych ubranek.
A propos długości Marcelka - Anusia, czy ty rodziłaś w Polsce czy za granicą?
Ostatnio znajoma w Niemczech mi mówiła, że u nich już nie mierzy się dziecka po urodzeniu. Podobno ze względu na to, że nie powinno się rozciągać nóżek noworodka. Dlatego jedyny pomiar to jest od główki do pupy a długość nóżek to ewentualnie podawana jest szacunkowo.
Może w twoim, Anusia, przypadku jest tak samo?
A tak swoją drogą, mamy, które niedawno rodziły, jak to jest teraz u nas w Polsce? Mierzą czy nie mierzą?

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Dziewczyny zostawcie te swoje brodawki dla bobasków. Nie ruszajcie bo w ten sposób można łatwo skurcze wywołać. A jeszcze przecież nie pora. 😮 😮 🤢

Już teraz doszłam do wniosku, że tyle przetrwałam i przeżyłam,że co ma być to będzie..

Agnieszka rozmawiałam z koleżanką , która brała sterydy na płucka i mówiła,że jej mała po tych zastrzykach przybrała w 2 tygodnie 600 gram 🤪

mapa napisał(a):
jo-aneczka co zdecydował Twój gin z lekami?

Przeszłam na cordafen. Tak jak ci wczoraj pisałam, mój gin jakoś niezbyt entuzjastycznie podchodzi do fenoterolu, więc jak mu powiedziałam, że znalazłam aptekę, która ma zapas cordafenu to się ucieszył i kazał zamienić.
Jak go zapytałam o powód, to mi powiedział, że jego zdaniem cordafen jest skuteczniejszy 😮 😮 😮 i jest mniejsze ryzyko skutków ubocznych. No i isoptinu nie trzeba brać.
Tak więc jak widzisz, co lekarz to inna opinia. Twój obstawia tylko fenoterol, mój tylko cordafen, jedynie gin od Pati ma wypośrodkowane zdanie 😉
I bądź tu mądry 🥴

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Agnieszka rozmawiałam z koleżanką , która brała sterydy na płucka i mówiła,że jej mała po tych zastrzykach przybrała w 2 tygodnie 600 gram 🤪

ja popatrzyłam do ksiazeczki moja w 29 tyg wazyla 1780g to jest trochę w 1,5 tygodnia 450g i to tak po szpitalu czyli po sterydach 🤪 a ja się dzisiaj na maxa ze stresowalam 😞 wczesniejszym porodem -moja mala jest cały czas nisko i walczy z moimi jelitami , mariolką, brzuch mi twardnieje- idę ogladać jakiś serialik bo muszę wyluzować

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
anusia0171 napisał(a):
A objawy miałam takie że w sobote wieczorkiem juz cos czuła że cos jest nie tak czułam jakby główka małego rozpychała mi szyjkę nie było to kłucie tylko taki ucisk ale nie mialam zadnych skurczy nic!!!!!!Dopiero w niedziele okolo 5 rano mnie wzieło tzn skurcze ale tylko takie lekkie wiec poszłam spac....ale za to jak sie obudziłam o 7 to juz wiedziałam że trzeba jechac do szpitala a tam się okazało że poród tuz tuż...........no i się zaczeło ale na szczescie nie trwało zbyt długo i juz prawie nie pamiętam 🙂

Anusia a nie pomyślałas wtedy, ze to trochę za szybko na takie objawy. Kurcze 5 tygodni za wcześnie da sie jeszcze wszystko powstrzymać. A jednak dla maluszka najlepiej jak zostaje w brzuszku u mamy jak najdłuzej.
No ale nic Marcelek jest już na świecie, silny chłopczyk i życzymy mu szybkiego zawitania w domku 🙂 🙂 🙂
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego.

hej 🙂
nom tylko że ja mieszkam obecnie w uk a tutaj maja troche inna polityke jeżeli chodzi o to........w polsce pewnie bym leżała na podtrzymaniu a tytaj jakbym pojechała do szpitala gdy maly pchał mi sie na szyjke to pewnie by mnie zlekceważyli ........ale najważniejsze że jest zdrowy i lada dzień wyjdzie 🙂 tylko nauczu się sam jeść poza tym juz powoli zaczynam miec mleko i dzis pierwszy raz mu zawioze 🙂

Agnie-szka napisał(a):
Pati123 napisał(a):

ja popatrzyłam do ksiazeczki moja w 29 tyg wazyla 1780g to jest trochę w 1,5 tygodnia 450g i to tak po szpitalu czyli po sterydach 🤪 a ja się dzisiaj na maxa ze stresowalam 😞 wczesniejszym porodem -moja mala jest cały czas nisko i walczy z moimi jelitami , mariolką, brzuch mi twardnieje- idę ogladać jakiś serialik bo muszę wyluzować

Agnie-szka - to tak na pocieszenie. Ja też moją małą często czuję bardzo nisko, uciska mi na pęcherz a kopniaczki- wykrętasy czuje poniżej pępka, czasem w okolice mariolki.
No i podczas poniedziałkowej "akcji" zapytałam o to gina.
Uspokoił mnie, powiedział, że dzidzia jest jeszcze dość wysoko, a moje odczucia wynikają z jej ruchliwości. Jak wyciągnie rączkę do góry (czyli w dół, bo jest do góry nogami) to mi drażni pęcherz i kości łonowe. I stąd takie uczucie.
No a mariolka to mnie już pobolewa jakiś czas. I jakaś opuchnięta jest. Wczoraj to nawet miałam problem z aplikacją luteiny, bo jakoś ciasno tam jest 🤢

anusia0171 to super, że pokarm się pojawił 🙂
Trzymam za Was kciuki!!!

jo-anzecka dziękuję za odp,ciekawa byłam 😉
To ja bez isoptinu i mocnych skutków ubocznych jestem spokojna 🙂

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
mapa napisał(a):
jo-aneczka co zdecydował Twój gin z lekami?

Przeszłam na cordafen. Tak jak ci wczoraj pisałam, mój gin jakoś niezbyt entuzjastycznie podchodzi do fenoterolu, więc jak mu powiedziałam, że znalazłam aptekę, która ma zapas cordafenu to się ucieszył i kazał zamienić.
Jak go zapytałam o powód, to mi powiedział, że jego zdaniem cordafen jest skuteczniejszy 😮 😮 😮 i jest mniejsze ryzyko skutków ubocznych. No i isoptinu nie trzeba brać.
Tak więc jak widzisz, co lekarz to inna opinia. Twój obstawia tylko fenoterol, mój tylko cordafen, jedynie gin od Pati ma wypośrodkowane zdanie 😉
I bądź tu mądry 🥴

Mój po prostu na powstrzymanie skurczów dowalił od razu fenoterol, ale nie dziwię mu się ja szyjkę rozwartą i skróconą mam od 10 tc więc wolał nie ryzykować,a jak zobaczył,że ok to przeszedł na słabszy środek 🙂
Myślę,że o to też Twojemu chodzi, po co od razu z grubej rury jak można słabsze środki 🙂

• Mamusia
Agnie-szka napisał(a):
Pati123 napisał(a):

Spokojnie Aga 🙂
Moja też jest nisko...Czuję jej główkę w miejscu gdzie brzuch się kończy i zaczyna wzgórek 🥴
Nie jest mi to bardzo na rękę jak mi gmrera w pachwinach czy boksuje mój dół , ale co ja zrobię wczoraj mnie tak pobiła,że aż mnie bolało, ale jedyne co mogę zrobić to leżeć więc leżę. Co ma być to będzie. Wiadomo że najlepiej doosić i nie przeżywać wceśniactwa i całych szpitalnych ekscesów, ale jak nam pisane tak będzie po prostu. Pociesza mnie fakt,że dzieci z każdym dniem mają większe szanse przeżywalności. Kiedyś drżałam,aby bejbik po prostu nie wyrwał się w nieodpowiednim momencie...Teraz ma szanse więc troszkę spokjniejsza jestem i Tobie też życzę takiego podejścia 🙂