Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Niestety dlatego powtarzam Alutce by co najmniej do 15 tam posiedziała 🙂 jak na razie grzecznie słucha tylko się wierci 🙂 Mam nadzieję że nie będzie chciała aż tak szybciuteńko przyjść na świat, szczególnie że termin mam na 24 lipca więc jest szansa że pobędę z nią dłużej, bo później niestety trzeba wracać i na kredyt zarabiać 😞

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Divianko to fajnie,że pościel ma kolorek ładniusi 🙂 I kocyk milusi,a co do łóżeczka nie możesz zwrócić?
Ja każdą przesyłkę staram się rozpakować przy kurierze i sprawdzić czy wsio się zgadza , jeżeil jest coś nie tak to zwracam. Z tą pościelą tylko nie kombinowałam bo uznałam,ze za 30 zł szkoda zachodu, ale łóżeczko to już grubszy wydatek...a jak nie to niech ten sprzedawca zrekompensuje to,że inny produkt oferuje, a inny sprzedaje...
Siehankowa w takim razie czekam na info co i jak z pościelą 🙂

Agnie-szka napisał(a):
a tak z innej beczki wpisałam sobie w ten kalkulator urlopu macierzyńskiego http://www.ciazowy.pl/kalkulator,urlop-macierzynski.html termin porodu 1 sierpień i wynika że jak te 20 tyg. podstawowe zaczepią o 1 stycznia 2012 to dodatkowo dostaje sie 4 tygodnie bo tu wyszło, że rodząc 1 sierpnia to należą mi się tylko dodatkowo 2 tygodnie 🤨

to mi kadrowa troche inaczej tłumaczyła... że wystarczy jak te dodatkowe 2 tyg. wejdą w 2012r. to bedą przysługiwały kolejne 2 tyg.... a z tego kalkulatora wynika, że dopiero kiedy podstawowe 20 tyg. wejdzie w 2012rok, to wtedy przysługuja kolejne 4 tyg. ... to juz zgłupiałam ....

wiem wiem że rosną 🙂
ja nadal nie wiem na kiedy mam termin.. 🙂
mój gin zostaje przy 4 wrzesnia, ale gin od usg 3d upiera sie że 20sierpnia i podobno jest bardzo dobry w ustalaniu daty bo inne dziewczyny pisąły że jego data porodu była trafiona niż innych lekarzy
i kogo tu słuchać..? 😉
dlatego jak ktos mnie pyta to mówie od..do.. .
tak najlepiej..

Leer, a Ty pytałas chyba o basen - no więc ja chodziłam ale gdzieś tak do 6 miesiąca - pózniej jakoś czasu nie bylo... a teraz chętnie bym znów poszła ale brak mobilizacji 😜 ja pływałam żabką - bo tak mi najwygodniej było 😉 kregosłup nie bolał, w sumie teraz też nie boli - ale ja póki co, to w ogóle nie mam żadnych objawów ciązowych poza rosnącym brzuszkiem 😎

aniołek82 trzymaj się kochana!!! Jesteśmy duchem z Tobą 🙂 Mam nadzieje, że dotrzymasz przynajmniej do 36 tygodnia. Jesteś teraz pod dobrą opieką więc się nie martw i nie stresuj. Przesyłam buziaki. 😘 😘

ja obawiam sie infekcji..
na początku ciąży miałam bakterie i gin mówił że jak chce to moge isc ale mam uważać.. przecież nie wygodnie bakterii z basenu!
ale juz nie moge na kręgosłup i ogólnie..
dla mnie to szok bo przed ciąża byłam baaardzo aktywna a teraz ze względu na napierająca główke nie moge nic..
normalnie czuje jakbym miala zaraz wybuchnąć wiec chociaz basen chciałam wprowadzic w zycie..
ale mąż sie boi żebym nie złapała czegos i nie bardzo sie zgadza..
a dzis to kręgosłup daje mi tak znac że płakac juz nawet mi sie nie chce..
spróbuje go namówić ale pewnie będzie na nie żeby dzis jechac...
sie wkurzę i sama pojadę..

Paninka dlatego trzymam sie daty sierpnia bo 2 tygodnie to duża różnica, a mój gin sma przyznał że mała jest wieksza o ponad tydzien..

• Mamusia
Dzien Dobry wszystkim 🙂 wiadomo Przyjechal Krzys to nie mam czasu 🙂 5 mies nadrabiamy 🙂 dzisiaj bylismy bo panele jutro po plytki do lazienki i tak dzien mija 😁 wogole to hihi OŚWIADCZYŁ SIE 😁 😁 !! Jestem najszczesliwsza hihi 😁 .. byłam dzisiaj tez na wizycie : szyjka zamknieta brzuszek miekki waga moja ok wszystko bardzo dobre 🙂 w sobote zapisal mnie na KTG 😁 bo go poprosilam 😁 za 4 tygodnie USG i kolejna izyta 🙂 pewnie dzisiaj juz nie zagladne bo za chwilke jedziemy sie dalej witac ze znajomymi Krzyska bo sie juz za nim stesknili heh 🙂 caly tydzien wizytowy, a pozniej otwieramy szampanika pijemy z rodzinka Wiadomo okazja jest 😁

Wiec Zycze Wam miłej Nocki 🙂

p0xia, gratuluje zaręczynek 🤪
ojjj, aż sobie przypomniałam jak mój M. 2 lata temu się oświadczył.... 🙂 a bidulek strasa miał, że hooo 😁
niezapomniany dzień.... 😎

siehankowa napisał(a):
Agnie-szka napisał(a):
a tak z innej beczki wpisałam sobie w ten kalkulator urlopu macierzyńskiego http://www.ciazowy.pl/kalkulator,urlop-macierzynski.html termin porodu 1 sierpień i wynika że jak te 20 tyg. podstawowe zaczepią o 1 stycznia 2012 to dodatkowo dostaje sie 4 tygodnie bo tu wyszło, że rodząc 1 sierpnia to należą mi się tylko dodatkowo 2 tygodnie 🤨

to mi kadrowa troche inaczej tłumaczyła... że wystarczy jak te dodatkowe 2 tyg. wejdą w 2012r. to bedą przysługiwały kolejne 2 tyg.... a z tego kalkulatora wynika, że dopiero kiedy podstawowe 20 tyg. wejdzie w 2012rok, to wtedy przysługuja kolejne 4 tyg. ... to juz zgłupiałam ....

Ja też dokładnie tak myślę, ale jutro zadzwonię do urzędu i sie upewnię.

właśnie zamówiłam 2 staniki do karmienia 😉 o takie 😉 mam nadzieje że jakościowo będa ok ... jutro jeszcze pościel do kupienia i kosmetyki dla maluszka i wyprawka zakonczona sukcesem 😁

poxia gratulacje 🙂
aniolek trzymaj sie tam kochana,wytrzymaj do 36 tygodnia 🙂
evelina ty tez sie trzymaj,bo czytałam ,ze u ciebie tez jakies komplikację
A co do tego macierzyńskiego to wiem,że przysługuje 20 tygodni plus te dwa dodatkowe,a o tych czterech tygodniach nie słyszałam,jak jutro martus bedziesz dzwonic to daj koniecznie cynka
A co do wyprawki,to musze maluszkowi jeszcze dokupić kosmetyki i bedzie juz wszystko.Posciel dzis odebrałam,czekam jeszcze za butelkami.
siehankowa ty zamawiałas butelki z tomme tippe??

• Mamusia
A ja kurdele znów mam stresa 😞 😞 😞 😞 Kłuje mnie cały brzusio 😞 😞 😞
Nie wiem czy to niestrawność czy co 😞 😞 😞 Mała też jakoś mniej aktywna od południa, matko nie mam już siły na to wszystko czuje się beznadziejnie bezradna i martwię się 😞 😞 😞
Idę do m się poprzytulać, może pomoże 🥴

No właśnie wiedziałam, że o kimś zapomniałam 😞 😞 😞 przepraszam Cię _Evelina_ nie martw się mojej szwagierki siostra rodzona też tak miała w ciąży a jak urodziła to utrzymało jej się to przez 2 tygodnie potem drętwienia przeszły i mogła normalnie zajmować się córeczką. I lekarze też tak mówili, że to dziecko uciskało jej jakiś nerw i niestety ale go troszkę uszkodziło. Ale po porodzie zdążył się odbudować. I teraz jest już ok.

siehankowa napisał(a):
aneczkare22, tak zamawiałam dwie butelki TT antykolkowe - małą i dużą, ze smoczkami 0+ o wolnym przepływie.

ale z czujnikiem ciepła??Bo ja też zamówiłam tą wiekszą,a teraz czekam za ta mniejszą

siehankowa napisał(a):
właśnie zamówiłam 2 staniki do karmienia 😉 o takie 😉 mam nadzieje że jakościowo będa ok ... 😁

Hehe Siehankowa ladnie ci będzie 🙂 🙂 🙂

Ja też u nich zamawiałam. Jakość ok. Rozmiar wyszedł na styk, ale myślę ze sie dopasuje 🙂 🙂 🙂

aneczkare22 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
aneczkare22, tak zamawiałam dwie butelki TT antykolkowe - małą i dużą, ze smoczkami 0+ o wolnym przepływie.

ale z czujnikiem ciepła??Bo ja też zamówiłam tą wiekszą,a teraz czekam za ta mniejszą

tak, z czujnikiem 🙂 nie wiem czy to przydatna rzecz, ale skusiłam się 😉