Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra, to teraz już idę spać. Pochodziłam dziś ciut za dużo i teraz czuję, że mi mała spłynęła na podwozie. Paskudne uczucie 😉, może do rana znów wzejdzie na wyżyny 😉
DOBRANOC BRZUSZKI

A ty Mapa nie płakusiaj 😮 Po to w końcu tu jesteśmy. I wspólnie przeżywamy zarówno te dobre jak i gorsze chwile, w kupie raźniej 😉

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ann5353 nie martw się tą szyjką, będzie dobrze!!!
Aniołek 82 na początku odczuwałam skutki uboczne tj kołatanie serca, niepokój i szybkie zmęczenie. Branie Isoptinu pół godz przed Fenoterolem było troszkę męczące, szczególnie w nocy, ale na początku lipca skończył mi się Ispotin a mój lekarz był na urlopie (inny nie przepisał) więc przez tydzień byłam na samym Fenoterolu i o dziwo czułam się lepiej niż biorąc Isoptin. Dziś mi lekarz powiedział, że tak często bywa.

Mapa każde dzieciątko rośnie w swoim tempie 🙂 Również mam nadzieję, że się uspokoiłaś 😘

Ulala dobrze,że wszystko ok 🙂 🙂

Za Ann również trzymamy kciuki 😘 🙂 🙂

Ja jutro rano mam wizytę, mam nadzieję że się dowiem ile to moje dziecię przytyło 🙂

• Mamusia
Mapa dobrze, że się odezwałaś, bo wszystkie się martwiłyśmy. Widzisz sama, że nie jest tak źle, Twój maluszek mieści się w granicach normy. Teraz dzieci szybko przybierają na wadze, więc będzie ok 🙂 Bądź dobrej myśli.

Ulala przepraszam, nie przywitałam się. Witam! 🙂

Ja też nie znam wagi synka ani wymiarów, bo ostatnie USG miałam robione w 24tc. We wtorek idę już na to przedporodowe. Staram się być dobrej myśli i nie dopuszczam do siebie, że coś miałoby być nie tak. Mam nadzieję, że maluch waży odpowiednio i jest główką w dół 🙂

DOBRANOC MAMUSIE

Oglądałam dzisiaj prognozę pogody i faktycznie u Was nie za fajnie. Tutaj też pochmurno, ale nie ma burzy (nigdy). Podobno ostatnia była 5 lat temu 🙂

• Mamusia
Witajcie brzuszki- wpadam na chwilkę (ostatnio was zaniedbuję).
mapa- nie stresuj się maluszek pewnie rośnie swoim tempem i przy następnym badaniu wszystko będzie ok.
witam mową koleżankę 🙂
i już nie wiem co miałam pisać ☺️
moja przyjaciółka ma dziś wesele- poszłam tylko do kościoła i mi się smutno zrobiło, że wszystko wyszło nie tak jak miało :/

• Mamusia
Dzień Dobry Kobietki 😉
mapa cieszę się że wszystko w normie - zobaczysz teraz będzie tylko lepiej 😉 U facetów brzuszki szybko rosną 😁 😁 😁 😁
Ann Ty też na pewno dasz sobie radę 😉 Co tam jeden centymetr! A jak tego "Fenka" sobie zaaplikujesz to jeszcze doczekasz tego terminu jaki planowałaś!!!!!!!!!! Oczywiście z leżaczkowaniem i sierpnióweczkami!
Ulala Gdzie zamierzasz rodzić?? W Otwocku?
Wizytowym mamusiom dnia jutrzejszego Życzę samych dobrych wiadomości, udanego podglądania bejbików i konkretnych lekarzy (a właściwie nastrojów lekarzy!)

Tak! - jest 2 w nocy a ja na brzuszku. Spać nie mogę. Chyba mnie jakaś deprecha przedporodowa dopadła;( Nie mogę zasnąć tylko wciąż myślę co mam jeszcze do zrobienia, czego nie mam - a nie mam nic;(
Mówiłam Wam że mam dostać wózek , fotelik i ubranka i zabaweczki dla dzidzi. Dziś się poryczałam. Umówiłam się z tą dziewczyną że pojedziemy po to w czwartek po południu. Ugadałam się też z tatą że pojedzie bo ma spory bagażnik. Na co dziś moja mama mówi że "umówiłam się z Gosią na piątek po ten wózek. Jak TY go nie chcesz to wezmę zawiozę Markowi - oni na pewno się ucieszą" Kurde! Mój brat ma zostać tatusiem w styczniu, a ja teraz przez tą cholerną działkę tonę w długach a ona mi takie coś.Do tego mama zaczęła mi mówić że ta dziewczyna "ma dać tylko gondolę bo wózek używa" - to ja już nic nie rozumiem. Najpierw mówi że wózek czeka od kwietnia a teraz tylko gondola????? Nie rozumiem?????? I teraz nie wiem co zrobić? zaczęłam szukać po znajomych że może ktoś będzie miał! Już sama nie wiem ;(

Do tego mój mąż... Całe popołudnie przespał bo nie miał siły jechać do OBI i zrobić tą podłogę w kuchni. A jutro prawdopodobnie wyjeżdża do Austrii i znowu dupa. Prosiłam go o pomoc! Żeby przygotować dom na przyjście Małej. Zrobić miejsce w garderobie, wywieźć do pawlacza u rodziców zbędne rzeczy, żeby nie zawalały naszych 36m2, żeby sprawdzić kołyskę, przygotować, pojechać na jakieś zakupy i co?????????? Mam skutą podłogę w aneksie kuchennym i gołe dechy które pylą na cały pokój. Wyć mi się chce!!!!!!!!! I przez to w ogóle spać nie mogę!!!!

no to sobie znów Karolcia kolaboracik na dobranoc walnęła...

Słodkich snów 😉

Wreszcie mam prąd......

Mapa - widzisz, jest dobrze a będzie tylko lepiej 🙂 Trzeba się cieszyć a nie martwić 🙂

Karolciu kochana - te chłopy takie pustaki chwilami, że szok.....mam nadzieję, że skończy jakoś tę podłogę... A co do wózka, to ja tez miałam plany kupić nowy, ale po tych ochłapach z zusu odechciało mi się nowego wózka.. rachunki trzeba w pierwszej kolejności płacić .. i tak dostałam od szwagierki wózek, który mi się nie podoba, a który na razie musi mi wystarczyć... Mam nadzieję, że też gdzieś wyłapiesz jakąś okazję... będzie dobrze.. nie stresuj się 🙂

Miłego Dnia Brzuszki... bo ja dziś na odwyku.. obiecałam sobie, że nie zerknę na Brzuszek, dopóki wszystkiego nie skończę się uczyć 🙂
Zobaczymy czy wytrzymam....

• Mamusia
Dzien Dobry Brzuszki!!!

mapa- zobaczysz Twoj maluch jeszcze wszystko nadgoni i urodzi sie zdrowy i rozowiutki!!!

karolcia wiem co czujesz...my mielismy dostac wozek nosidelko przewijak karuzelke od mojej ciotki...ale ona sie obrazila...bo sie strasznie zle czulam i nie dalam rady przyjsc jej synka popilnowac...dwa misiace sie juz nie odzywa 😮 i tez zostalam na lodzie bo nie mialam zamiaru prosic sie a pozniej miec wypomniane...ale przyszedl bardzo daleki znajomy do nas i doslownie prosil zeby pozabierac od niego lozeczko wozek fotelik do auta nawet mate edukacyjna bo oni juz dzieci nie chca miec a te rzeczy po piwnicy sie walaja...wierze ze tez trafisz na kogos kto z checia Ci pomoze 😘 😘 😘

• Mamusia
Dzień dobry brzusie 🙂
Mapa to dobre wieści, na pewno będzie dobrze. Mały jest po prostu drobniuteńki może zostanie skoczkiem narciarskim albo dżokejem 🙂 Posiedzi grzecznie jeszcze u mamusi, która się będzie dobrze odżywała to i on przybierze na wadze 😘

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂
Melduje się z rana w dwupacku 🙂 Chciałam sprawdzić czy nam się żaden dzidziuś nie pojawił. Bo wczoraj wieczorem coś nie widziałam Madaleny i chyba przez cały dzień Karolci. Ale widzę, że na razie świeżych wiadomości brak 🙂

DZIEŃ DOBRY 🙂 🙂
Ja na nogach dziś wcześniej bo na 9.20 mam wizytę i muszę się wyszykować 😁 😁
Dziś u mnie jakoś strasznie chłodno, tak jesiennie 🤨

Ok uciekam coś zdziałać, bo jak zasiądę to się na bank nie wyrobię 😁 🤪 😜

• Mamusia
Andżelika powozenia na wizycie.
Ja zaraz wyruszam w podróż na Warszawę i spotkanie z brzuszkami, no niestety by spotkać się z Wami na 11.00 musze zaraz wyjść, bo spacerek na dworzec mnie jeszcze czeka i długa podróż ciuchciągiem. Nie wiem czy dam radę się wieczorkiem odezwać, ale wszystkim życzę miłego dnia.

Dzień Dobry brzuszki 🙂

U nas bez zmian. Co prawda obudził mnie twardy i bolący brzuch. Ale teraz nic sie nie zapowiada.

mapa kochana Twój Maciuś jest zdrowy.Tak ma być, koniec kropka. Zobaczysz!!! Urodzisz ślicznego, różowego bobaska 🙂
Wszystkim brzuszkom życzę udanego, pięknego dnia 🙂 Mamusiom wizytowym samych dobrych wiadomości.
Ulala witaj z nami 🙂

Cześć mamusie i maluszki,
życzę miłego dnia.
Diviana i inne mamy z Wawy - ale wam zazdroszczę tego dzisiejszego spotkania.
Tylko uważajcie na Jolę - żadnej klimatyzacji ani lodów 😁

DZIEŃ DOBRY BRZUSZKI 🙂

Mapa cieszę że że jest dobrze i jesteś spokojniejsza 🙂

Ulala gratuluje wieści z wizyty.

Dzisiejszym wizytowym życzę dobrych wiadomości.

A wszystkim milego dnia. U mnie dziś jesień 😞

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY MAMUSIE I MALUSZKI 🙂
Muszę się wam pochwalić ... mąż się wieczorem a raczej w nocy bo po północy mną zaopiekował 🙂 i potem mówi to co jutro jedziemy do szpitala?? 🙂 urlop mu się już marzy a weźmie go dopiero gdy dzidzia się urodzi 🙂 to mu powiedziałam zapomnij kochany, że w lipcu pójdziesz na urlop może 1 sierpnia wyskoczy więc 7 dni roboczych wytrzymasz 🙂 🙂
Mamusią, które się martwiły gratuluję dobrych wieści a te które mają dziś wizyty POWODZENIA 🙂
SPOKOJNEGO DNIA WAM ŻYCZĘ I ZERO BURZ!!

Cześć Dziewczyny 🙂

U nas pogoda fatalna cały czas leje! 🤢 a mój mąż na dzisiaj zaplanował przeprowadzkę 😁 kurde ja nie wiem jak my to zrobimy w taką paskudną pogodę.....

Mapa cieszę się że jest już lepiej 🙂 a na nast. wizycie będzie już tylko super 🙂
Ulala gratuluję udanej wizyty 🙂
Andzelika powodzenia na dzisiejszej, ja mam jutro.
Karolciakam trzymam kciuki żeby się wszystko poukładało
Dziewczynki zazdroszczę Wam tego spotkania 🙂 fajnie macie 🙂

Jeśli się przeprowadzimy to na razie nie będę miała tam netu więc żeby was poczytać będę do pracy musiała przyjeżdżać. Mogę się mniej "udzielać"

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY BRZUSZKI

Karolciakam będę rodziła w Otwocku bo mam zaledwie przez drogę szpital. Początkowo chciałam w Warszawie na Karowej ale odkąd zmieniłam lekarza to i miejsce porodu. Poza tym wszystko na miejscu i mniej stresu w czasie drogi do szpitala będzie 🙂