Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Jeny Paninka - u nas na Retkini taka burza ze łoooooooooooooooooooooooooooooooo 😮
ciekawe za ile bedzie u Ciebie....?! 🤢

chyba juz dociera...ciemno jest grzmi i wiatrzysko...a m,. jeszcze z pracy nie wrocil...a mnie nadal to dziwne kolatanie i poddenerwowanie nie opuszcza 🥴

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Paninka może postaraj się jakoś zrelaksować, posłuchaj ulubionej muzyki, zjedz ciasteczko czy czekoladę, zrób coś co lubisz.

probowalam i nic nie pomaga...jakies zle przeczucie mam...ale pocieszam sie ze to wyobraznia tylko i nic zlego sie nikomu nie stanie...o m juz wrocil...to od razu troche lepiej 😁

• Mamusia
A moja jest daleko i ma dopiero na poród przyjechać, jak maluszek maleńki będzie i może trochę szybciej bym się bezpieczniej czuła a nie sama w domu. Ona jest bezproblemowa, znajdzie sobie jakieś zajęcie i się nie wtrąca, natomiast moja mama by mogła zagadać człowieka na śmierć i ciągle by trzeba bylo z nią siedzieć, dlatego wolę by najpierw teściowa przyjechała.

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Diviana napisał(a):
Paninka może postaraj się jakoś zrelaksować, posłuchaj ulubionej muzyki, zjedz ciasteczko czy czekoladę, zrób coś co lubisz.

probowalam i nic nie pomaga...jakies zle przeczucie mam...ale pocieszam sie ze to wyobraznia tylko i nic zlego sie nikomu nie stanie...o m juz wrocil...to od razu troche lepiej 😁

To poprzytulaj się do m. 😁 i będzie dobrze

Diviana napisał(a):
siehankowa napisał(a):
a że wcześniej wstawiałyście zdjęcia swoich siostrzyczek, to ja pochwale się synkiem brata mojego M. 😉

Jakie ma oczy śliczne, przystojniak 🙂

Słodziutki 🙂 🙂

moniq1984 napisał(a):
POLECAM POLSAT CAFE TEMAT ROZTĘPY POPRODOWE

też oglądam 🙂 a ja rozstępów w ciązy nie dostałam (i mam nadzieje, że juz nie dostane) , mimo że mam skłonnosci do nich, bo w okresie dojrzewania dopadło mnie to "dziadostwo" 😠

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
POLECAM POLSAT CAFE TEMAT ROZTĘPY POPRODOWE

też oglądam 🙂 a ja rozstępów w ciązy nie dostałam (i mam nadzieje, że juz nie dostane) , mimo że mam skłonnosci do nich, bo w okresie dojrzewania dopadło mnie to "dziadostwo" 😠

MI WŁAŚNIE IM BLIŻEJ KOŃCA TYM ICH WIĘCEJ 😞 A WCZEŚNIEJ WOGÓLE ICH NIE MIAŁAM 😞

Ja na brzuchu też na razie nie mam odpukać, bo na piersiach mi się troszkę zrobiły i na pupie też parę. A sąsiadka co teraz urodziła też mówiła, że nie miała całą ciąże, a po porodzie jej wyszły 🤢 🤢 Nawet nie wiedziałam, że to możliwe 🤨 🤨

Siehankowa znalazłam 🙂

Owsiane jeżyki
SKŁADNIKI:
płatki owsiane 3 szklanki
cukier 1 szklanka
kakao 5 łyżek
margaryna 1/2 kostki
mleko 1/3 szklanki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku rozpuścić margarynę, dodać mleko, cukier i kakao.
Mieszać, aby wszystko się ładnie połączyło.
Następnie wsypać płatki owsiane, wymieszać i rozkładać małe kopczyki na papierze do pieczenia. Pozostawić do zastygnięcia, potem zebrać na talerz i gotowe.

PS. Można dodać orzechów, pestek, rodzynek, czy połamanej czekolady.

Dziękuję Brzusie - brawa dla Was 😘
Troszkę ochłonęłam, pospałam 2 godzinki...musi być dobrze!
USG o 20:30.

Śliczne Maluchy wklejacie 🙂
Wózki też super!

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
A pytałyście się już swoich ginekologów co z witaminami już po ciąży??ja się w poniedziałek właśnie muszę zapytać 🙂 a i myślała już któraś z was o antykoncepcji ??

Ja to chyba od razu sobie spiralę montuje 🤪 🤪 🤪, bo za duzo stresów przy tej ciąży i nie mam zamiaru miec niespodzianki na przyszły rok 🙃 🙃 🙃

moniq1984 napisał(a):
A pytałyście się już swoich ginekologów co z witaminami już po ciąży??ja się w poniedziałek właśnie muszę zapytać 🙂 a i myślała już któraś z was o antykoncepcji ??

O witaminy nie pytałam, zresztą moja ginka nie mówiła i nie zalecała, bardziej położna. Ale witaminy to chyba wszystkie te co są na czas ciąży są i na okres karmienia piersią.

A co do antykoncepcji, widziałam ulotkę przed gabinetem, jakiś tabletek które można brać zaraz po porodzie, karmiąc piersią 🙂 A zresztą myślę, że lekarka powinna najlepiej wiedzieć 🙂 🙂 🙂 😜

moniq1984 napisał(a):

O witaminy nie pytałam, zresztą moja ginka nie mówiła i nie zalecała, bardziej położna. Ale witaminy to chyba wszystkie te co są na czas ciąży są i na okres karmienia piersią.

A co do antykoncepcji, widziałam ulotkę przed gabinetem, jakiś tabletek które można brać zaraz po porodzie, karmiąc piersią 🙂 A zresztą myślę, że lekarka powinna najlepiej wiedzieć 🙂 🙂 🙂 😜

Moniq, mnie się chyba coś obiło o uszy, że przy karmieniu wszelkie zabiegi z laserem są niewskazane... ale lepiej chyba lekarza spytać...

Dziewczynki pojazdy macie super... ( a raczej Wasze dzieciątka) 🙂

Ja właśnie wstawiłam pomidorówkę... 🙂 Tak leje, że nawet w kaloszach nie chce mi się na ogród iść... a miałam w palnie barszcz ukraiński... Trudno, najwyżej będzie jutro 🙂

ojej przepisik na słodkości a mi niedobrze bleee....właśnie odeszła mi kolejna porcja czopa tym razem już podbarwiony krwią....rany,rany,rany jakże jestem zdenerwowana 🙃