Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Karolcia - ja też robiłam w piątek ale coś mi nie podszedł.....jakoś nei mam ochoty na słodkie 😮 😮
Monika - może i się pcha, ale dziś ogólnie źle się czuję, ciekawe jak to z tymi naszymi porodami będzie???
Ja to w ogóle stres przeżywam, bo skoro skurcze to twardnienie brzucha i bóle, a ja mam twardy i pobolewający brzuch całą ciąże, to jak poznam, że to już??? Kurcze, jeszcze wyjdzie na to, że przegapię początek porodu 😮 😮 😮

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Foga napisał(a):
Karolcia - ja też robiłam w piątek ale coś mi nie podszedł.....jakoś nei mam ochoty na słodkie 😮 😮
Monika - może i się pcha, ale dziś ogólnie źle się czuję, ciekawe jak to z tymi naszymi porodami będzie???
Ja to w ogóle stres przeżywam, bo skoro skurcze to twardnienie brzucha i bóle, a ja mam twardy i pobolewający brzuch całą ciąże, to jak poznam, że to już??? Kurcze, jeszcze wyjdzie na to, że przegapię początek porodu 😮 😮 😮

Foga nie matw sie porodu nie przegapisz
[/qu 🙂 🙂ote] ja tez tak myslalam na poczatku a dzis jakies takie dziwne uciskanie na dol malej zobaczymy jutro co tam ktg pokaze bo mamy ktg z akupunktura...

A w ogóle to wstydzę się iść do gina we wtorek, bo po ostatnim goleniu mariolki wyszły mi takie krostki, że szok 😮 Nie mam pojęcia dlaczego.....normalnie boję się jutro znowu golić przed wtorkową wizytą........... nie mam już pomysły jak się teraz ogolić bez podrażnień........

• Mamusia
a moja malutka bardzo grzeczna dziś co mnie przeraża ale na szczęście jutro wizyta z samego rana ok6 🙂 i trochę się uspokoję a może pani dr. wyśle nas do szpitala?? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂ale znając moje szczęście stwierdzi, że ten tydzień też nie będzie tygodniem rozwiązania 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
no nic trzeba iść pod prysznic bo mimo, że cały dzień na łóżku to cała spocona jestem taki zaduch u nas 😞

• Mamusia
ja już z 4 razy z braku ruchliwości małej pojechałabym do szpitala ale mój mówił, żebym dała jej spokojnie odpoczywać 🙂teraz też bym chętnie ubrała się i pojechała aby sprawdzili czy ok ale wiem, że z rana mam wizytę i się wszystkiego dowiem 🙂 ciekawa też jestem czy mi pani dr każe jechać na ktg w końcu wy ciągle o tym piszecie a ja jeszcze ani razu nie byłam 😞no nic uciekam pod ten prysznic 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki.

Ja jeszcze w domku 🙂
chociaż wczoraj myslałam, że już może 😜 ale nic z tego...eh a dziś wogóle nic się nie dzieje. Trochę chodziłam, ale było tak duszno i gorąco, że wolałam siedzieć w cieniu.
No nic czekamy dalej.

Słyszałam, że pomaga surowy ananas podobno wydziela się wtedy oksytocyna, kupiłam i zjadłam 🙂 zobaczymy hehe

Cześć, Brzuszki, Mamuśki i Maluszki! 🙂 🙂
Lydzia - wielkie gratulacje! 😁 I jaka niespodzianka niesamowita! 😁 To już jest trzech Szymonów! 😁 Ciekawe, kiedy mój zdecyduje się wyjść na świat?! 😁
moniq - na KTG będziesz na pewno musiała jeździć codziennie od terminu porodu, jaki masz w karcie - także może na wizycie już dostaniesz skierowanie od lekarza swojego. 🙂

Ja dzisiaj jakoś zauważyłam, że mam WIELKI brzucholek! Wielki! A w dodatku pojawiły mi się rozstępy na dole brzucha... 😞 A smarowałam się całą ciążę... 😞 Myślałam, ze będę miała tak jak moja mama - tylko parę koło pępka... a tu jednak inaczej...
I troszkę się boję, ze Szymon będzie strasznie duży! 😞 Tzn z jednej strony się boję, bo będzie ciężki poród, a z drugiej strony się cieszę, bo będzie silny 🙂 no i może bym miała więcej odwagi nim się zajmować niż taką kruszyneczką...
No ale zobaczymy! 🙂 Co ma być, to będzie! 🙂 Najważniejsze, by mały był zdrowy! 🙂

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
ja już z 4 razy z braku ruchliwości małej pojechałabym do szpitala ale mój mówił, żebym dała jej spokojnie odpoczywać 🙂teraz też bym chętnie ubrała się i pojechała aby sprawdzili czy ok ale wiem, że z rana mam wizytę i się wszystkiego dowiem 🙂 ciekawa też jestem czy mi pani dr każe jechać na ktg w końcu wy ciągle o tym piszecie a ja jeszcze ani razu nie byłam 😞no nic uciekam pod ten prysznic 🙂

moniq wyprobuj moze zapach cytrynowy powinno podzialac bo mi u lekarza dawali taki olejek o zapacu cytrynowwy i mala od razu byla pobudzona 🙂 🙂 🙂

A opisy marty i madaleny się super czyta - ale niestety ja się nastawiam, ze jednak mi nie pójdzie tak szybko, bo to pierwszy dzidziuś...
Najlepsze jest to, że dopiero może w tym tyg będziemy mieli sesję! A tu te rozstępy... 😞 Nie wiem, czy nie zrezygnować... 😞
A ja się czuję bardzo dobrze! I żadnych oznak nie odczuwam! ...ale jutro mam wizytę, a na wizytach zazwyczaj się dowiadywałam, ze za bardzo szarżowałam i mam się oszczędzać, bo szyjka się króciutka, bo głowka już nisko. Ciekawe, co tym razem 🙂

A zobaczcie, że już zaraz będzie 6000 stron! 😁

A ja robiłam w piątek dietetyczne ciasto marchewkowe 🙂 🙂 🙂 To może ono działało na Lydzię? 😜 😜
Czy były inne ciasta? 😁

A ja słyszałam ostatnio, że po burzy dużo dzieci się rodzi! 😁 a nad Warszawą burza! To może Jola albo Karolcia jutro urodzi? 😁 😜 😜
Zabawne te przesądy... 😉

• Mamusia
no ja na karcie ciąży mam napisane 23 lipiec a pod spodem dopisane +2,3 tyg. 🙂 i pani dr powiedziała tylko, że jak będzie mniejsza częstotliwość ruchów to do szpitala! i od pon co chwila bym jechała 🥴 no nic teraz się położe i spróbuję ją policzyć może się uda 🤢

Foga napisał(a):

Foga, spokojnie, nie da sie przegapic porodu 😉 też sie tego bałam, bo w ciąży zero objawów, zero skurczy przepowiadających... ale jak już się zaczeło, to od razu wiedziałam, że dziś urodze 🙂 i nie pomyliłam się 🙂

witam brzuszki
U nas dzień w miare spokojnie minął.Maluszek nocke przespała,z przerwa na karmienie.A teraz od kilku godzin nie ma ochoty na spanie.Zobaczymy co przyniesie nocka.Dziewczyny zazdroszcze wam spacerów,my chcielismy dzis wyjechac,ale pogoda nie dopisała.
magdalena i marta co do porodów,to miałyscie fajnie,tylko rodzić nastepne dzieci 😁
Zycze wam spokojnej nocki,dobranoc 🙂