Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Diviana napisał(a):
Dzięki Patuś po prostu już tak długo czekałam na wypłatę by móc choć łóżeczko kupić a tu się okazuje że kolejne koszty 😞 i mi się tak smutno zrobiło że znów wszystko na oststnią chwilę będzie, oby mała się szybciej nie urodziła bo chyba z nami będzie spała w łożu małżeńskim, a kompała się pod prysznicem tyle że mu nie mamy brodzika 😮

Diviana, spanie razem z wami wcale nie jest złe. Nawet jeśli będziesz miała łóżeczko to i tak, być może wybierzesz tą opcję.
Jak mała się w nocy obudzi to przez sen podasz jej cycusia, no i będziecie czuły przez cały czas swoją obecność.
Ja jak urodziłam starsza córkę to przez pierwsze tygodnie tak robiłam - tak jakoś pewniej się czułam gdy była blisko mnie a nie... samotna, w wielkim drewnianym łóżeczku ze szczebelkami 😞
Dopiero z czasem dojrzałam do decyzji o rozstaniu 😉
Nie łam się, dacie radę. Jeszcze 9 tygodni zostało

mapa napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

Jeśli tak to ten mechanizm polega na tym, ze można "na stałe" przypiąć fotelik do samochodu

Tzn "na stałe" przypięta jest baza, a fotelik/nosidełko wypina się z bazy szybko i łatwo,
czyli dziecko wyciąga się z samochodu w nosidełku, nie na rękach 😉

.

No jasne Mapa, źle się wyraziłam 😉 Wpięcie i wypięcie fotelika do bazy jest podobno bardzo łatwe i wygodne, co rodzice, którzy maja foteliki z bazą, chwalą sobie to rozwiązanie

• Mamusia
Dzien Dobry Brzuszki!!!

ja wlasnie robie kawke, ktoras jeszcze nie pila? u nas pada i jest chlodno..tzn. jak dla mnie akurat ale deszcz troszke zbedny 😉 ( kobicie w ciazy to sie chyba nigdy nie dogodzi 😁 😁 😁 )

Pati super ze juz z nami jestes

marta cale szczescie ze nic Wam sie nie stalo

Diviana zdazysz ze wszystkim, nie martw sie...mi tez jeszcze sporo do kupienia zostalo i nie wiem kiedy to zrobie bo m. dostaje tylko zaliczki a konkretne pieniazki to ma w "zeszycie" a przeciez nie pojde fotelika pampersow czy stanikow na zeszyt kupowac 😉 😉

jo-aneczka napisał(a):

No jasne Mapa, źle się wyraziłam 😉 Wpięcie i wypięcie fotelika do bazy jest podobno bardzo łatwe i wygodne, co rodzice, którzy maja foteliki z bazą, chwalą sobie to rozwiązanie

hihi wiem wiem, to skrót myślowy 😉
Napisałam dla Pati tak dla pewności 🙂

• Mamusia
Dzięki dziewczyny tylko jak słysze że u Was już wszystko pokupywane a ja mam tylko parę bodziaków które kupiła moja mama nic poza tym, nic do szpitala to mnie przerażenie zaczyna brać że nie zdążymy 😞 ale powtarzam małej by siedziała tam najdłużej do swego czasu 🙂 oby była posłuszna

Diviana napisał(a):
Dzięki dziewczyny tylko jak słysze że u Was już wszystko pokupywane a ja mam tylko parę bodziaków które kupiła moja mama nic poza tym, nic do szpitala to mnie przerażenie zaczyna brać że nie zdążymy 😞 ale powtarzam małej by siedziała tam najdłużej do swego czasu 🙂 oby była posłuszna

Nie martw się przyslemy ci majtki i podkłady do szpitala 🙂 🙂 🙂

Diviana ja też z zakupami w lesie ...ani rzeczy do porodu, ani ciuszków, ani akcesoriów
praktycznie jeszcze nie mam.
Jedynie temat łóżeczka i wózka zamknięty.
Ale nastawiam się na lipiec 😉

mapa napisał(a):
Diviana ja też z zakupami w lesie ...ani do rzeczy porodu ani ciuszków, ani akcesoriów
praktycznie jeszcze nie mam.
Jedynie temat łóżeczka i wózka zamknięty.
Ale nastawiam się na lipiec 😉

No wiesz i Tobie też ???? 😮 😮 😮

• Mamusia
Dziękuję Wam dziewczynki odnośnie tego fotelika ...Właśnie tak myślałam,że tak to wyląda 🙂 Ja wybrałam fotelik MC Cabrio Fix i tam pisze "Fotelik CabrioFix stosowany moze być z dwoma podstawami. EasyFix do mocowania w samochodach z systemem ISOFIX. EasyBase do mocowania w samochodach bez systemu ISOFIX, za pomocą trzypunktowych pasów bezpieczeństwa. "
Więc powinien się nadawać zarówno do naszego auta jaki do auta ewentualnie moich rodziców w razie potrzeby??

Diviana miałam Ci napisać odnośnie zestawu pościeli zielony zamek. Właśnie nie wiem czy to zależne jest od producenta czy co, ale ten zestaw , który ja kupiłam nie ma intensywnego koloru i na zdjęciach wygląda zdecydowanie ładniej ma intensywnyładny kolor, a ten zestaw pościeli, który mi przyszedł jest taki wyblaknięty i wydaje się być inny niż na zdjęciach, przynajmniej ja wyobrażałam sobie nieco inaczej...

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Diviana napisał(a):

Jakby co będę pisać że jestem w szpitalu mojtek potrzebuję 🙃 😮 🙃

Diviana napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Diviana napisał(a):

HAHAHAH ale mnie rozbawiłyście 🤪 🤪

• Mamusia
Pati123 napisał(a):

Diviana miałam Ci napisać odnośnie zestawu pościeli zielony zamek. Właśnie nie wiem czy to zależne jest od producenta czy co, ale ten zestaw , który ja kupiłam nie ma intensywnego koloru i na zdjęciach wygląda zdecydowanie ładniej ma intensywnyładny kolor, a ten zestaw pościeli, który mi przyszedł jest taki wyblaknięty i wydaje się być inny niż na zdjęciach, przynajmniej ja wyobrażałam sobie nieco inaczej...

OOO dzięki Pati to ja jakiś inny kolor zamówię, bo mi się też ten co Tobie podobal, ale jak oglądałam aukcje to na niektórych był taki blady a na innych intensywny i się zastanawiałam jaki jest naprawdę więc lepiej nie będę ryzykowała. Mnie się właśnie ten intensywny podobał.

Kurcze dziewczyny nie martwcie się bo ja to dopiero jestem w tyle. Niby jedna z pierwszych mam rodzić a co do czego to w domu bałagan nic się nie robi, Kuba zajmuje cały mój cenny czas potem już nie mam na nic siły. Ubranka nie poprane nie poprasowane. Pościel do łóżeczka nie kupiona. Torba nie po kompletowana i nie spakowana. Ehhh

I jeszcze doła zaczynam łapać bo na wszystko kasę potrzeba a jej ciągły brak. Jestem teraz sama z synkiem bo małż na ranczo swoim rodzicom pomaga przy zbiorze truskawek. I tak mi smutno 😞 😞 😞

Diviana napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Diviana napisał(a):

Nie ma sprawy hehe 🙂 🙂 🙂

madalena20 napisał(a):
Kurcze dziewczyny nie martwcie się bo ja to dopiero jestem w tyle. Niby jedna z pierwszych mam rodzić a co do czego to w domu bałagan nic się nie robi, Kuba zajmuje cały mój cenny czas potem już nie mam na nic siły. Ubranka nie poprane nie poprasowane. Pościel do łóżeczka nie kupiona. Torba nie po kompletowana i nie spakowana. Ehhh

I jeszcze doła zaczynam łapać bo na wszystko kasę potrzeba a jej ciągły brak. Jestem teraz sama z synkiem bo małż na ranczo swoim rodzicom pomaga przy zbiorze truskawek. I tak mi smutno 😞 😞 😞

Magdalenka raz pod górkę raz z górki 🙂 Będzie dobrze, musi być 🙂