Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Kobietki!
Ja wróciłam wczoraj wieczorem, chwilę Was poczytałam i padłam 😉 Na podkarpaciu było jak zwykle super. Mimo że pogoda była fatalna, lało i pokłóciłam się ze szwagrem 🤢 (on mi robi za teściową i teścia w jednym) to odpoczęłam i przestałam myśleć o działce kredycie i problemach!!!!!!!!!!!!! Oglądałam Wasze projekty domów i znów się rozmarzyłam 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 Śliczne macie lub będziecie miały te swoje kąciki! Ja czekam do jutra - sądny dzień!!!!!!!!! Mam nadzieję że już dostaniemy odpowiedź - najlepiej pozytywną odpowiedź!
Martwiłyście się o ruchliwość dzieci! Elizka w dzień rzadko daje znaki ale teraz jak zjadłam kolację to ona szaleje 🤪 mam wrażenie że wyskoczy!

Aniołek cieszę się że nie tylko ja jadam dwie kolację w tym drugą około 22-23 😉
Kruszynka witamy witamy!!!!!!!!!!!
Diviana gratuluję postępów w przeprowadzce i zakupu kaloszy 😉 !
jolajola strasznie mi przykro że wciąż się męczysz i chorujesz 🤨 Dużo zdróweczka Wam życzę!!!!! I oczywiście wszystkiego najlepszego rocznicowego!!!!!!!!!!

nie wiem co jeszcze miałam komu napisać, ale to przez zmęczenie 😉 Dziś latałam po zakorkowanej, poblokowanej remontami Warszawie w poszukiwaniu książek-prezentów dla dzieci, prezentów dla Pań i kwiatków a wszystko na jutrzejsze zakończenie roku szkolnego u Zosi. Oczywiście nikt z rodziców nie zaoferował pomocy czy jakiegokolwiek zaangażowania, więc wszystko organizuję jak zwykle ja i jak zwykle obiecuję sobie że nigdy więcej!
Idę spać mówiąc wszystkim dobranoc

😆chyba jestem pierwszym brzuszkiem, który się już obudził. ja już po pierwszym śniadanku i piję herbatkę zieloną z opuncją (bardzo smaczna)
dziś tak wcześnie, bo nie moglam wyleżeć ani na jednym boku, ani na drugim.
miłego, słonecznego dnia dziewczyny

• Mamusia
Dzień Dobry Laseczki 🤪 🤪 🤪 🤪
Cos ja juz drugi dzień pod rząd spać nie mogę. Budzę się o 6.00 i kręce się z boku na bok w nadziei ze jeszcze usnę. W końcu wstaje o 7.00 wściekła jak osa 😠 😠 😠 😠
Karolciakam trzymamy kciuki za pozytywna decyzję 😉 😉 😉 😉

Dzień Dobry 🙂
Witam nową mamusię na forum 🙂
karolciakam trzymam kciuki za pomyślą decyzję.
aniolek82 ja przed ciążą też lubiłam sobie dłużej pospać ale jak urodził się Kuba to niestety ale skończyło się. Synek wstaje o 6 bo jest wyspany i trzeba wstawać z wyrka. Na początku było ciężko ale teraz w drugiej ciąży i tak długo nie poleżę bo wszystkie kości mnie bolą. Więc to kwestia przyzwyczajenia. A może twoja Oliwka przygotowuję Cię już do zmiany przyzwyczajeń. 🙂

Nio kochana tak to jest teraz Wasze życie będzie podporządkowane tej małej kruszynce 🙂 Dla niej będziecie żyć, spać, budzić się, jeść i robić wiele innych rzeczy. Bo to ona teraz będzie sensem waszego życia. Bycie rodzicem to najpiękniejsze co może się przytrafić dwojgu kochających się ludzi 🙂

Łoooo matko a u mnie 35 dni do rozwiązania 🙂 😁 🤪 🤪
Ojjj ciekawe czy Szymek weźmie przykład ze starszego brata , czy też będzie chciał zrobić mamusi i tatusiowi niespodziankę i szybciej przywita ten nasz świat 🙂 😁 🤪 🤪

Dzień dobry brzuszki 🙂

kruszynka2011, witamy - z nami nudzić sie nie będziesz 😁
andzelika, daj znać jak tam Twój Oliś, ale jestem pewna, że wszystko ok 🙂
madalena, łoooo 35 dni 😮 to juz tuz tuż 🤪
raspbery, co do niezdecydowania z wyborem imienia, to zasługa mojego M. 😉 bo to on wymyślił, że jak będzie synuś, to ostateczną decyzję co do imienia wybiera on, a jak córcia - to ja 😉 więc najpierw była opcja, że Hawier, Natan, Ksawery - w takiej kolejności najbardziej mu się podobały imiona 🙂 i ostatniej nocy stwierdził, że na 99% Hawier 🙂 ale pózniej przespał się, wrócił z pracy i powiedział, że to piękne imię, ale jednak za "twarde" i nie ma jak zdrobnić, więc znów pomyślał, wziął prysznic, wrócił i mówi "jak tam nasz Ksawcio" ? 😁 a że Ksawery to też imię, które brałam pod uwagę, to i zaakceptowałam decyzję M. 😁

madalena20 napisał(a):
Ojjj ciekawe czy Szymek weźmie przykład ze starszego brata , czy też będzie chciał zrobić mamusi i tatusiowi niespodziankę i szybciej przywita ten nasz świat 🙂 😁 🤪 🤪

madalena w którym tyg urodziłaś pierwszego synka?

Dzień dobry Brzusie 😆

Nam się śpi na razie bardzo dobrze 🙂
Choć zauważyłam, że jak wcześniej dawałam radę na lewym boku,
to teraz coraz częściej muszę go zmienić na prawy ☺️

Aaa i jeszcze mam pytanie, gdzie można kupić takie majtki poporodowe siateczkowe poza all?
Bo dostawcy, u których planuję zrobić zbiorcze zakupy na all nie mają siateczkowych
a raczej nie opłaca mi się ich samych zamawiać 🤢

co do spania, to ja nie narzekam 😉 w sumie tylko raz w nocy się budzę - przeważnie między 2. a 4., a o 6. i tak pobudka, bo trzeba do pracy się szykować... ale, jeszcze tylko piątek i luuuuziiik 😁
a wtedy pewnie to o 6. będę juz taka wyspana, że nie będę wiedziała co ze sobą zrobić 😜

siehankowa napisał(a):
mapa, może w Rossmanie? jeśli masz gdzieś w pobliżu? a jak nie to może w aptekach mają?

hihi te 2 miejsca też typuję 🙂

Oki, idę się przygotować do wizyty...moje wyzwanie na dziś 😁

raspberry86 napisał(a):
madalena20 napisał(a):

raspberry86 bez jednego dnia dwa tygodnie po terminie 🙂 I do tego poród był wywoływany w szpitalu 🙂 😁 🤪 🤪

Dzień dobry 🙂
Ja też nie śpię od 6, obudziłam się i nie umiałam zasnąć.
Jak się obudziłam to naliczyłam 10 ruchów, takich słabiutkich, ale chyba każde się liczą ? Jak zjadłam to parę razy się przeciągnął 🤨 Może faktycznie ma miej miejsca i tak słabo czuję. Ale najważniejsze, że coś się tam rusza.

Pojadę na zakupy, jak będzie dalej taki leniwy to skoczę do położnej 🙂 🙂

A co do majtek to u mnie są w sklepie dziecięcym 😜 😜

Dzień dobry brzuszki,
Mapa, majteczki dostaniesz na pewno w aptece, ale oprócz tego ma je wiele sklepów z artykułami dla dzieci. Tam gdzie można kupić wyprawkę z reguły są też akcesoria dla mam.
Myślę, że nie będziesz miała problemów z zakupem.
Ja też mam dziś po południu wizytę u lekarza - mam do niego 1000 pytań więc dobrze, że to już dziś.
A powiedzcie mamy, czy będziecie deponować krew pępowinową dziecka?
Moja pierwsza córka ma, zastanawiam się czy teraz też to zrobić 🥴

madalena20 napisał(a):
raspberry86 napisał(a):
madalena20 napisał(a):

raspberry86 bez jednego dnia dwa tygodnie po terminie 🙂 I do tego poród był wywoływany w szpitalu 🙂 😁 🤪 🤪

oj, to dobrze, że 13 dni po a nie przed 😜 bo gdyby było na odwrót i Szymek chciałby isc za przykładem brata, to z 35 dni zostało by juz tylko 22 😮 😁 🤪