Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Ja się osobiście wystraszyłam 😁 A jeszcze dziś mnie coś kuło w mariolce, jak chodziłam to od czasu do czasu taki ból, że aż się zatrzymywałam. Teraz to wolę chuchać na zimne hehe 😁 😁

A co do pogody to ja patrzyłam na długoterminową i u mnie ma być, jak na razie do 10 pochmurno i deszczowo. 🤪 Jestem wniebowzięta 😜

To Ty zwolnij Andzelika. A kiedy masz wizytę?

Za tydzień w czwartek. A co źle rokują te kłucia ? Bo to ból taki dosyć mocny był. Ale nie chciałam się nakręcać.. 🤨
A tam od razu źle, może maluch ci siedzi gdzieś na szyjce 🙂
Zwolnij i już.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Tak myślałam, że może ciśnie mnie gdzieś, bo to tylko jak chodzę. A dziś sporo przebyłam z buta, bo pogoda fajna, więc się tak strasznie nie namęczyłam chodząc. Ale dobrze, że się nauczyłam spokojnie odbierać różne rzeczy, bo po przeżyciach z moją teściową tyle stresu się najadałam, że teraz stwierdziła że poczekam zawsze na opinię lekarza, bądź kogoś kto wie o co chodzi 😜 😁

• Mamusia
A moja teściowa wszystkie rozumy na temat ciąży zjadła 😮 😮
Ledwo chodze, wczoraj na schodach mi sie w głowie kręciło..pogoda też nie sprzyja spacerom a teściowa do mni, za każdym razem jak na coś narzekam - "no, bo ty wogóle nie chodzisz"

• Mamusia
A mi coś brzuchol stwardniał 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
Kur.............mać! Już za długo było beztrosko 😞
Leże cały czas, a on twardy, na dodatek czuje takie kucia w pipce i w pachwinach 😞 Wzięłam z tego wszystkiego sobie fenoterol zamiast cordafenu i zobaczę jak do jutra nie przejdzie to pojadę do lekarza miałam jechać za tydzień dopiero, bo chciałam się skontrolować przed 50 mojego tatuśka, ale jak trzeba będzie to juto pojadę i już...
.Mam nadzieję,że moja mama nie wykraka,że mój tata na swoją 50 zostanie dziadkiem....

agapurka2 napisał(a):
A moja teściowa wszystkie rozumy na temat ciąży zjadła 😮 😮
Ledwo chodze, wczoraj na schodach mi sie w głowie kręciło..pogoda też nie sprzyja spacerom a teściowa do mni, za każdym razem jak na coś narzekam - "no, bo ty wogóle nie chodzisz"

Wrzuć jej worek 15 kilowy i powiedz, żeby pochodziła 😁 😁 Ciekawe ile się nachodzi.
Ja przytyłam koło 10/11kg. a poważnie ubieram się to się męczę. Ciężko, jak się tak przytyje szybko, a człowiek wcześniej szczupły.

Eleeza, jak już doczytasz zaległości to napisz mi proszę czy kupiłaś już kocyk fusseneggera, bo pamiętam, że je polecałaś. I na jaki się zdecydowałaś. Ja się zastanawiam nad bawełnianym albo bambusowo - bawełnianym - masz któryś z nich?
Możesz któryś polecić?
A może kupiłaś ten, który na zdjęciach wygląda na biały, w opisany jest jako beż- ecru??? Ciekawa jestem jego prawdziwego koloru.

Bo ja z wyborem koloru kocyka to mam duży problem 😞
Agnie-szka, za twoją radą napisałam do tego sprzedawcy z allegro w sprawie koloru tego kocyka, o którym ostatnio pisałyśmy.
I odpisali mi, że dodatkowych zdjęć nie mają i nie zrobią 😮, a kolor żółty jest prawie jak beż, ale to kolor żółty 😮
Zapytałam więc, czy ten kolor na zdjęciu odpowiada rzeczywistości, na co mi odpisali, że na zdjęciu jest kolor beżowy a nie żółty, a beżowego nie mają w ofercie 😞
To po grzyba pokazują jego zdjęcia i piszą, że to żółty wyglądający jak beżowy 😠
I jeszcze najlepsze: jak się uparłam, żeby jednak zobaczyć ten żółty kocyk to mi napisali że jest na zdjęciu i że to ten zrolowany (a nie rozłożony) kocyk.
Tyle, że ja widzę, że jedyny zrolowany kocyk na zdjęciu ma kolor zielony 😠 🥴 😲
Echhhh, widocznie nie jest mi pisany ten kocyk.

• Mamusia
Cześć brzuszki 🙂
Ja dzisiaj co chwilę do Was zaglądałam i czytałam co pisałyście ale nie miałam za bardzo weny aby coś naskrobać. Dzisiaj mam taki leniuchowaty dzień, mąż w domu także albo lezymy i czytamy ksiązki albo oglądamy film w tv i tak nam jakoś dzień prawie zleciał.
Widziałam że nasza rozpakowana sierpnióweczka narobiła popłochu na forum hehe 🙂 🙂 ja już torbę do szpitala a rzeczami dla siebie i maluszka mam spakowaną, czeka na swoją chwilę 🙂 🙂
ALe powiem szczerze że też się troche zestresowałam że ta godzina zero zbliża się wielkimi krokami. A ja nie mam jeszcze łóżeczka i pościeli 😮 😮
Któraś z Was pytała o pampersy sleep and play i ja słyszałam od kilku mam które je wypróbowały na swoich maluszkach że nie są za dobre i polecają te zielone. Podobno sleep and play przeciekają 🥴

Pati123 napisał(a):
jo aneczka to napisz do producenta bezpośrednio 🙂
Tu masz adres www i tam mail jest:
http://www.agencjahandlowa.com.pl/pl/kontakt.php
🙂

Ja właśnie z nimi prowadzę taką beznadziejnie durną korespondencję. A na nieszczęście, są jedynym importerem tych kocyków.
Wrrrr, chyba mało tolerancyjna się zrobiłam, ale mam ochotę ich opluć 😠 😠 😠

• Mamusia
Pati- trzymam kciuki żeby przeszło 🙂
Andrzelika- marta ma rację- może czas trochę poleniuchować 🙂
Ja właśnie wróciłam z krótkiego spacerku (po drodze zaliczyłam loda) i już czuję, że nogi mam ciężkie. A jeszcze jak na złość wszystkie burze bokiem przechodzą, a przydało by się trochę deszczu.

• Mamusia
Ja przytyłam 16kg..i na tym na razie koniec...tyje tyle co malutki 😁
Te gadanie:" musisz sie ruszać, bo cięzki poród bedziesz miała....ty wcale nie chodzisz....na spacer sie przejdź". Sapie po paru metrach jak słonica a ona do mnie bym sie przeszła 😮 😮

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Pati123 napisał(a):
jo aneczka to napisz do producenta bezpośrednio 🙂
Tu masz adres www i tam mail jest:
http://www.agencjahandlowa.com.pl/pl/kontakt.php
🙂

Ja właśnie z nimi prowadzę taką beznadziejnie durną korespondencję. A na nieszczęście, są jedynym importerem tych kocyków.
Wrrrr, chyba mało tolerancyjna się zrobiłam, ale mam ochotę ich opluć 😠 😠 😠

Znalazłam jeszcze jedno miejsce z tymi kocykami:
http://www.petit.pl/231238/belpla-becik-hiszpanski-baby-sac-80x90-nr-535
zerknij może tu znajdziesz coś dla siebie 🙂

• Mamusia
ja mam juz 25 kg na plusie ☺️ ☺️ ale z chodzeniem nie mam wielkiego problemu...tzn. nie mecze sie jakos wybitnie ale tempa zawrotnego tez nie moge osiagnac 😉 😉 😉 i wlasnie ide na spacer z siostra...tzn. mam nadzieje bo mowila ze za 20 min sie odezwie ( wczoraj do warzywniaka szykowala sie 2,5 godz i tak nie zdazyla)

i tez chce mi sie karmi...moze dzisiaj dostane bo ostatnio pani w sklepie mi powiedziala ze przed chwila ostatnie sprzedala 😠 nie wiem czy chciala mnie tym pocieszyc czy dac nadzieje ze jak sie dobrze rozpedze to jeszcze dorwe tego co mi sprzed nosa je wykupil 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
jo-aneczka przykro mi, że tak to wyszło, na usprawiedliwienie napiszę, że kobieta która je sprzedaje 1,5 tygodnia temu zostala mamą bo też do niej pisałam o dostepnośc kocyka z żyrafką i długo nie odpisywała więc się lekko zirytowałam- ktos jej teraz pomaga- mąż- wcześniej tak nie było 😉
a ja Wam napiszę, że rano się cos żle czułam a potem mój puls zaczął skakać i jak miałam 150 to się wystraszyłam do tego doszło pusowanie w głowie i taki ucisk, w uchu słyszałam swoje serducho, policzki mnie parzyły i slabo mi było, zadzwonilam do gina kazał mi połknąć isoptin i poleżeć z nim gadając i powiedział że jak bedzie tak pózniej to mam jechać na EKG, o ruchy ranne sie pytał ale Emila dawała kopa no i postanowil ODSAWIĆ FENOTEROL i od 18 nie biorę, pytalam a jak urodzę w nocy a on że moje serducho ważniejsze a babik da radę teraz mam puls 100 i kolatanie więc trudno nie ryzykuję i nie biorę- zaciskam nogi od dzisiaj 🙂

• Mamusia
Agnie-szka napisał(a):
jo-aneczka przykro mi, że tak to wyszło, na usprawiedliwienie napiszę, że kobieta która je sprzedaje 1,5 tygodnia temu zostala mamą bo też do niej pisałam o dostepnośc kocyka z żyrafką i długo nie odpisywała więc się lekko zirytowałam- ktos jej teraz pomaga- mąż- wcześniej tak nie było 😉
a ja Wam napiszę, że rano się cos żle czułam a potem mój puls zaczął skakać i jak miałam 150 to się wystraszyłam do tego doszło pusowanie w głowie i taki ucisk, w uchu słyszałam swoje serducho, policzki mnie parzyły i slabo mi było, zadzwonilam do gina kazał mi połknąć isoptin i poleżeć z nim gadając i powiedział że jak bedzie tak pózniej to mam jechać na EKG, o ruchy ranne sie pytał ale Emila dawała kopa no i postanowil ODSAWIĆ FENOTEROL i od 18 nie biorę, pytalam a jak urodzę w nocy a on że moje serducho ważniejsze a babik da radę teraz mam puls 100 i kolatanie więc trudno nie ryzykuję i nie biorę- zaciskam nogi od dzisiaj 🙂

Leż kochana i już, może to i żadne pocieszenie, ale ja też przed wieczorem podupadłam na zdrowiu 😞 Brzuchol mi się napiął cały i tak kur............ trzyma 😞 i też mam stracha bo nie wiem nawet czym to grozi ale wiem,że nic dobrego to nie znaczy 😞
Nie chcę czytac na necie nic,żeby sobie nie wkręcać i tak leże przerażona 😞

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Dziewczyny szykuje to pranie na jutro. Patrzę a na pościeli żeby prać w 30st nie uważacie że to za niska temperatura? Myślicie że jak wypiorę w 40st to coś się z nią stanie?? kurde nie chciałabym jej zniszczyć. Może coś podpowiecie

Daniela ja miałam na swojej też napisane 30st ale prałam w 40st i nic się z nia nie stało. Tylko tyle, że ciężko mi się sprasowało. A mam taką pościel
http://allegro.pl/mamo-tato-6-cz-posciel-haft-90x120-hit-sezonu-i1687697878.html

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
Ja podobnie jak aasia, czytam was od rana ale nie mam weny żeby napisac cokolwiek ☺️
Jedno pranko juz dzisiaj zrobilam niuni ciuszków. Na drugie muszę czekac do jutra bo za bardzo nie mam gdzie wieszać 😞
Jesli chodzi o kłucia w mariolce to ja tez często je mam i to takie ze aż mnie w pół wygina ale jak byłam z tym u lekarza to powiedział, że to moja niunia i że nic złego się nie dzieje 😉
Patusia mam nadzieję, że brzuszek Cie puści. Kurcze, pociesz się tym, że to juz końcówa a potem tylko wielka radość 😁 😁 😁 😉 😉 😉
Siehankowa moja Balbinka tak samo jak Twoja Pumka ładuje sie wszędzie gdzie tylko może 🙂 Ale jakos dziwnym trafem unika szafki z ciuszkami Oliwki i do wanienki tez się nie pcha jakby cos wyczuwała 🥴
Coś ja jeszcze miałam napisać........... 🤔

Cześć Brzusie 🙂
My już po kolejnych zajęciach z SR - dziś był super Anestezjolog 😆

Pati123 mi lekarz mówił, że jeśli brzuch będzie około 2h twardy w pozycji leżącej
to żeby jechać na ktg...

Kurcze coś ostatnio nerwowo u nas...