Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Agnie-szka napisał(a):
a macie coś sprawdzonego na okolice intymne po porodzie - w tych pierwszych dniach?

nam dziś położna polecała szare mydło i tantum rosa rozpuszczone (to w saszetkach) - 3 x dziennie
a poza tym wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie 😉
aaa i odradzała lactacyd - i wszelkie chusteczki i płyny do higieny intymnej

a na rane po cesarce tez szare mydło i OcteniSept

Hehe Agapurka jak walnęła brzuchem to ekranu mi zabrakło hehe 🙂 🙂 🙂
Ale brzusio cudny 🙂

MATKO BOSKA !!!! Jak wy wspomagacie swoją laktacje przed porodem, to co bedzie po 🙂 🙂 🙂
No ale na pewno mleka do kawy nie trzeba będzie kupować 🙂 🙂 🙂 Tylko mężom nie mówcie z czym kawe dostają 🤪 🤪 🤪

agapurka2 napisał(a):
Co do poprawienia humoru...miałyśmy już tu temat obgryzania paznokci, wiadra dla niemowląt..a ja znalazłam przed sekunda "wieszak na dziecko"

http://www.iwoman.pl/trendy/gadzety/wieszak;na;niemowlaki,178,0,431282.html

😮 😮 no czego to ludzie nie wymyślą.......... 😮 😮

agapurka2 napisał(a):
Hurtownie otworzymy, a co!! Jak te dojne krówki! 😁 😁

Hehe ale jak my zarobimy na tych ciążach. najpierw książka, potem fabryka mleka 🤪 🤪 🤪

mam nadzieje że tym razem mnie nie zignorujecie..
byłam dzis na zakupach z męzem mamy już prawie wszystko do naszej córeczki, szukałam smoczka z termometrem ale babki mi odradzały..? co wy o tym sadzicie?

Leer napisał(a):
byłam dzis na zakupach z męzem mamy już prawie wszystko do naszej córeczki, szukałam smoczka z termometrem ale babki mi odradzały..? co wy o tym sadzicie?

Dzisiaj już Paninka o to pytała 🙂 i tu dziewczyny też jej odradzały bo nie wiadomo czy dziecko wogóle smoka będzie chciało ssać. Ja się nie wypowiem bo nie stosowałam

• Mamusia
Nie zignorowałyśmy, tylko najpierw smutna wiadomość a teraz ku poprawieniu humorku skupiamy sie na otwarciu jakiegoś brzuszkowego "biznesa" 😁 😁

Co do smoczka z termometrem - pierwsze słysze..ja zakupie w dniach najbliższych termometr taki co sie do uszka przykłada...podobno najlepszy, dziecko nic nie czuje, nie boi sie.A smoczek..hmm..gorzej jak bedzie wypluwac to i z pomiaru temperatury nici...

Leer napisał(a):

Kochana my Cie nie ignorujemy 🙂
Ja odradzam. Moje córki ani jedna nie chciał ssać smoczka. Więc mierzenie temperatury tym sposobem byłoby niemozliwe.
Nie masz pewności że Twoja mała będzie ssała smoczka. Pozatym wiesz jak dziecko chore i boli je gardełko to nie chce nic do buźki wlozyć. Mysle że lepiej zainwestowac w inny termometr, żebyś mgła go też wykorzystać u większego malucha. Przecież 3 latkowi nie będziesz smoczka wkładac do buzi.

A ja się zrobiłam głodna jak wilk. Idę se ugotować pierogów chociaż troszkę tyłka nie chce mi się ruszyć no ale co zrobić jak mojej Antonince jeść się chce,,,,,,,,,,, 😁 😁 😁