Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Leer napisał(a):
no tak tylko podobno w moim szpitalu nie wolno nic brac i nie wiem skąd na ten temat mam brac pewne info.
a teraz uciekam zrobic kolacyjkę mężowi i mowie dobranoc 😘

zadzwonić i zapytać 😎
albo przejść się na dni otwarte

Pati, a ty jak brałaś cordafen to jaką dawkę miałaś? 3 x dziennie po 1 tabletce czy większą.
Bo ja mam wrażenie, że mi by się przydało więcej. Jutro będę o tym rozmawiać z ginem, ale chciałabym wiedzieć czy mam już dawkę maksymalną czy można ją zwiększyć. Wiesz coś na ten temat?

Agnieszka, a jak ty w pierwszym dniu bez fenka? wszystko ok?

Pati123 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Patiii już wiem, moja mama mówi, że jeśli faktycznie nie ma tego leku w aptekach to śmiało możesz kupić ten odpowiednik tylko dopilnuj, żeby pani aptekarka dała Ci tę samą dawkę co zalecił lekarz. Bo ten odpowiednik ma ten sam skład tylko jest pod inną nazwą producencką.

BAAAAAAAAAAAARDZO CI DZIĘKUJĘ 😘

Proszę bardzo kochana. Cieszę się jak mogę Wam pomóc. 🙂 Jak by co to polecam się na przyszłość heh 🙂

• Mamusia
mapa napisał(a):
Leer napisał(a):
no tak tylko podobno w moim szpitalu nie wolno nic brac i nie wiem skąd na ten temat mam brac pewne info.
a teraz uciekam zrobic kolacyjkę mężowi i mowie dobranoc 😘

zadzwonić i zapytać 😎
albo przejść się na dni otwarte

🙂 DOBRE 🙂 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Pati, a ty jak brałaś cordafen to jaką dawkę miałaś? 3 x dziennie po 1 tabletce czy większą.
Bo ja mam wrażenie, że mi by się przydało więcej. Jutro będę o tym rozmawiać z ginem, ale chciałabym wiedzieć czy mam już dawkę maksymalną czy można ją zwiększyć. Wiesz coś na ten temat?

Agnieszka, a jak ty w pierwszym dniu bez fenka? wszystko ok?[/quot

Ja miała 3x1, ale jak byłaam w szpitalu koleżanki brały co 4 godziny, a ja teraz znów biore fenoterol co 4 tylko,że pół tabletki, ale on silniejszy jest....

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):

ja brałam poczatkowo 4x1 Cordafenu ale teraz mam juz tylko 3x1 tabletce

Laboga to ja jakąś kosmiczną dawkę fenka zażywam, ale trudno-nie myślę już o tym 😮

madalena nasz farmaceutyczny Specu- a te gaziki jałowe to tylko do pępuszka nam mają służyć?
W dużą ilość się zaopatrzyć? 🙂

Eleeza, a ja dziś zamówiłam ten kocyk bambusowy z misiem. Jak dostanę to się podzielę wrażeniami estetycznymi 🙂
A co do ubranek nexta - to ja do tej pory kupowałam w Warszawie. Mieli tylko część kolekcji, ale zawsze można było coś wybrać.
No i tak ze dwa miesiące temu wysłałam małża z listą zamówieniową. No i dupa jaś, nexta zlikwidowali 😠
Chyba też spróbuję ze stronki halensa coś zamówić, bo znajomych w uk nie mam.
A nie wiedziałam, że halens ma ubranka nexta ☺️

mapa napisał(a):
Laboga to ja jakąś kosmiczną dawkę fenka zażywam, ale trudno-nie myślę już o tym 😮

madalena nasz farmaceutyczny Specu- a te gaziki jałowe to tylko do pępuszka nam mają służyć?

do pępuszka to leko saszetki albo octenisept a gaziki jałowe to do przemywania oczek bobaska ja mam ich całe pudełeczko 🙂

madalena20 napisał(a):

do pępuszka to leko saszetki albo octenisept a gaziki jałowe to do przemywania oczek bobaska 🙂

ojoj to wciąż zielona jestem.
I lepiej małe czy duże? ☺️
Chyba sporo tego potrzeba...

mapa napisał(a):

Mapa, ja też fenka miałam 1 tabletkę co 6 godzin (tyle co ty, prawda?), a cordafenu tylko 3 razy dziennie.
I czuję, że to nie wystarczy, dziś się skurczam 😉

mapa napisał(a):
madalena20 napisał(a):

do pępuszka to leko saszetki albo octenisept a gaziki jałowe to do przemywania oczek bobaska 🙂

ojoj to wciąż zielona jestem?
I lepiej małe czy duże? ☺️
Chyba sporo tego potrzeba...

one są nie drogie więc ja zakupiłam całe pudełeczko wielkości 7,5 cm na 7,5 cm 🙂

jo-aneczka napisał(a):

Mapa, ja też fenka miałam 1 tabletkę co 6 godzin (tyle co ty, prawda?), a cordafenu tylko 3 razy dziennie.

tak jest 😎

Madziu Specu dziękuję 🙂
A przemywamy wodą przegotowaną czy solą fizjologiczną?
I czy ma znaczenia jaką sól zakupię?

mapa napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

tak jest 😎

Madziu Specu dziękuję 🙂

Najlepiej solą fizjologiczną ja mam taką w plastikowych ampułkach 🙂

• Mamusia
ale sie rozpisalyscie!!!! oprocz wiadra i wieszaka byl jeszcze aspirator do odkurzacza 🤪 🤪 🤪

a te termometry co strzelaja sa na podczerwien i bezdotykowe.mozna nim mierzyc temperature ciala ale tez np. wode w wanience czy mleko 🙂

http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-do-ciala-body-st-8806h-i1673948623.html

mapa napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

tak jest 😎

Madziu Specu dziękuję 🙂

No, raczej nie spożywczą 😁 😁 😁

Doczytałam was kochane.Ja juz sie wykapałam.Popołudniu pojechałam z mężem na zakupy,kupiłam Filipkowi zabawke,tak na poprawe humorku.Do pępuszka kupie to co magda polecała.Posciel tez już zamówiłam.Jutro jade odebrać.
mapa dzieki za deszcz 🙂W końcu pada i sie ochłodziło 🙂

No i teraz zagwozdka z termometrem. Który polecacie?? ten do ucha czy ten "strzelający"
Madalena a może Ty coś podpowiesz, które się lepiej sprzedają? Może Twoja mama wie coś na ten temat 🙂Mój następny zakup to właśnie termometr