Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

i znowu do Marty-lion 😁 ładny ten wózek, tylko np w moim przypadku musi byc taki 3w1 głęboki+spacerówka+fotelik. Patrzyłam na Allegro i w licytacji nic nie znalazłam. Same nówki są. Sama nie wiem z tym wózkiem za dużo modeli kurde no! 🤢

Idę smażyć naleśniki bo Gabi sobie zażyczyła ...........

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion Dla mnie ten jest super, jak będę kupować to na bank ten albo roan, zobaczę jaki znajdę. Teraz mam dylemat co do koloru bo podobał mi się bordowo beżowy, na zdjęciach piękny, ale ostatnio moja mama widziała go na żywo i mówi że strasznie jej się nie spodobał, mamy podobny gust więc myślę że też mi się nie spodoba na żywo. Na zdjęciach wszystkie takie ładne , a jak przyślą to dopiero widać jak jest naprawdę 😞

Karolcia wiesz najlepiej wybrać się do jakiegoś dużego sklepu by pooglądać tapicerki i kolory. A potem można w necie zmówić, bo zazwyczaj bywa taniej.

Czasem też warto pomyśleć o jakimś neutralnym kolorze. Potem też łatwiej sprzedać 🙂

Wiem byłam juz we wszystkich sklepach, ale mieli same w paćki albo typowe dla dziewczynek, śliczne (różowe itp) ale szukam czegoś uni-sex 🙂 🙂 a takie mieli tylko w katalogach 😞 no były oczywiście zielone albo zielone z szarym albo czarnym ale takie wózki to mi się nie podobają, z resztą już mi się opatrzyły bo wszyscy takie mają. Pisałam wczesniej że właśnie chcę tak zrobić wynaleźć wózek i na allegro kupić. Dobrze że ten nad którym ostatnio się zastanawiałam został uszkodzony przez samochód bo bym miała bordowy, który nie jest wcale taki piękny jak mi się wydawał. Dobrze że jeszcze trochę zostało czasu, może zmienią wystrój sklepów, bo póki co to same różowe i ciapkowane mają.

Zmykam 🙂 Jestem dziś nie w sosie 🤢 😞 Całe szczęście jutro mam wizytę i znowu zobaczę mój skarb i tatuś bobaska też 🙂 Póki co, co chwilę czuję w brzusiu kopniaki, więc chyba dzidzia chce żebym sobie poszła od kompa 🙂 Czas zająć się mężem 😆 Podtrzymuję pytanie o warstwy materaców bo chyba już kupię, tylko mam dylemat jaki.

Marta-lion patrzyłaś na link z łóżeczkiem" kubusiowym" który Ci wysłałam??
Ja dalej walczę z naleśnikami... jeść lubię ale smażyć to już nie koniecznie 🤨

• Mamusia
Fajnie dziewuszki,że powoli zaczynamy rozmawiać o elementach wyprawki 🙂
Przez kolejne miesiące dołączą wanienki, kocyki, pościele, huśtawki,maty , kosmetyki pielęgnacyjne, smoczki butelki laktatory i cała masa wszystkich niezbędnych elementów wyprawki bobasa 🙂
Powstanie nam uniwersalna lista rzezy niezbędnych 🙂
A może jak będziemy zamawiać hurtowo i w jednym miejscu na all lub innym sklepie internetowym to uda nam się rabaty jeszcze utargować???
Ja w pracy zawsze zamawiałam różne rzeczy w większych ilościach dla różnych oddziałów mojej firmy i wiem,że można na prawdę sporo taniej kupić 🙂
Jeżeli będziecie zainteresowane taką opcją serdecznie zachęcam do rozważenia 🙂 W negocjacjach jestem podobno dobra i jak coś służe pomocą 🙂
A każdej z nas na początek przydadzą się te same rzeczy dla naszych bobasków 🙂 Część mam któe ma już bobaski kilka rzeczy ma ale niektóre się zurzywają i należy kupić nowe....a świeże mamusie tak jak ja będą potrzebowały wszystkiego więc... pozostawiam temat do przemyślenia 🙂
Ciekawa jestem co o tym myślicie?

Daniela napisał(a):
Marta-lion patrzyłaś na link z łóżeczkiem" kubusiowym" który Ci wysłałam??
Ja dalej walczę z naleśnikami... jeść lubię ale smażyć to już nie koniecznie 🤨
Patrzyłam Daniela, łóżeczko fajniutkie i powiem ci że zaczynamy zastanawiać się nad ta opcją. Wolę chyba jednak drewniane i przy ułożeniu pokoju dobrze by było by miało jeden bok zabudowany jak np tu Łóżeczko dla dzieci i chyba tą barierkę kazałabym zrobić nieco dłuższą 😉

karolcia12345i napisał(a):
Podtrzymuję pytanie o warstwy materaców bo chyba już kupię, tylko mam dylemat jaki.
Ja już się wypowiedziałam kokos-pianka-gryka.

Patrze teraz na pościel od tych wzorów i kolorów można dostać zawrotu głowy 😁 😁 😁
Pamiętam że jak z Gabi byłam w ciąży -netu brak to tu u nas nie dość , że ceny kosmosy to i jeszcze zbytnio wyboru nie było. Ta cała wyprawka strasznie dużo nas kosztowała 🤢

Brzuszkom które zostaną mamami po raz pierwszy odradzam kupno baldachimu, ja w 1ciąży strasznie się na to napaliłam a w sumie do niczego się nie przydaje-tylko taka ozdoba a kurzy się jak diabli często trzeba prać.

Podtrzymuję, baldachim-coś co zbiera kurz tuż nad głową maluszka. Ja przy Emilce miałam baldachim, bo tak pięknie wygląda. Najpierw się kurzyło, a potem jak Emilka zaczęła wstawać to służył jej jako element do wspinaczki. Teraz przy Majce nie było mowy o baldachimie, bo mamy tak ustawione łóżeczko, że baldachim by się nie zmieścił hihi 😁

Witam Mamusie!!! U mnie piękne słoneczko, tylko strasznie zimny wiatr... Pati kochana, widzę, ze mamy ten sam problem, zamiast cieszyć się ciąża męczymy się jak nie wymiotami to zgaga... Ja już nie daję rady 🙂 A co do zakupów hurtowych, to ja się piszę, tym bardziej,że kompletnie nie wiem, co mi będzie potrzebne 🙃

Marta, Daniela... no to rozwiałyście mi wizję baldachimu... myślałam o nim, bo tak ładnie to wygląda... A teraz, chyba go sobie podaruję, bo nienawidzę kurzu a w mojej sypialni nie wiedzieć czemu, codzienne jest go pełno, mimo tego, że cały czas latam ze ścierą i pronto...

Foga uśmiechnij się jeszcze 25 tygodni i zostaniesz mamą 🤪 🤪 🤪
Jakoś smutkiem poleciałaś. Widzicie Pati i Foga dla mnie to leżenie, bóle brzucha, wcześniejsze plamienia są 1000 razy gorsze niż wymioty i zgaga. W poprzednich ciążach miewałam okropna zgagę, ale za to mogłam góry przenosić, cieszyłam się brzuszkiem i odmiennym stanem. A teraz nic tylko oszczędzać na maksa. Ja też mam dość leżenia, a tym bardziej, że wiem, że można w ciąży być bardzo aktywnym. Hmm... Ale niestety nie tym razem.
Cieszmy się jednak.... Będziemy mamami !!! Ja już po raz trzeci hihi 😁 😁 😁

• Mamusia
[marta lion/b] wiem,że zgaga to pikuś przy plamieniach, Gdybym miała samą zgagę lub inne dolegliwości ciążowe takie, które nie mówią o zagrożeniu ciąży czy życiu bobaska to luz, na prawde....
U mnie jednak naskładało się tego troche i jakoś tak już zgaga wyprowadza mnie z równowagi i potrafi wywołać u mnie łzy niezadowolenia i ogólnego żalu
Ale dziś jakoś mam dużo siły, ta lista wyprawkowa wprowadziła mnie w dobry nastrój i mam nadzieję,że w szpitalu nie popsują mi humoru jakimiś nieoczekiwanymi i niechcianymi informacjami....

Wiem Pati wiem, że zgaga to twój najmniejszy problem. Ale popatrz na to tak, już masz 17 tydzień. Niedługo będziemy fotografować swoje brzuszki hihi...

marta-lion napisał(a):
Daniela to mi się chyba najbardziej podoba, ostatnie w zdjęciach łóżko dla dzieci.
Wtedy i Majka miałaby coś z narodzin maluszka hihi 😁 😁 😁 Taką śliczna pościel do tego hmm..

Bardzo ładne łóżko 🙂 Myślę, że powinnaś zrezygnować z kupowania drugiego łóżeczka. W takim Maja będzie się czuła dorosła 🙂 I na bank nie wypadnie hihi

Daniela napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Daniela to mi się chyba najbardziej podoba, ostatnie w zdjęciach łóżko dla dzieci.
Wtedy i Majka miałaby coś z narodzin maluszka hihi 😁 😁 😁 Taką śliczna pościel do tego hmm..

Bardzo ładne łóżko 🙂 Myślę, że powinnaś zrezygnować z kupowania drugiego łóżeczka. W takim Maja będzie się czuła dorosła 🙂 I na bank nie wypadnie hihi
Daniela już nawet zdecydowaliśmy z mężem, że kupimy dla Majki. Zobacz jaka pościel Kubuś hihi.

Wiem, że zgaga to pikuś, ale ja jakaś wrażliwa na to jestem.... Blee cały czas tak mi niedobrze w ustach.. Mam nadzieje, że w końcu to minie.. Idę na spacer... Trzeba się trochę dotlenić..Na razie Brzuszki 🙂

marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Daniela już nawet zdecydowaliśmy z mężem, że kupimy dla Majki. Zobacz jaka pościel Kubuś hihi.

Pościel jest przeeeeeśliczna 🙂 To się Maja ucieszy 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
cześć mamusie. 🙂
Ale się rozpisałyscie na temat tych zakupów. 🙂 Ja to narazie o luzeczku nie mysle a tym bardziej o materacu do niego 🤪 🤪 🤪 Ale wczoraj bylam patrzec na wózeczki i wiecie co...... załamałam się 😞 😞 😞 😞 tu u mnie w sklepach to prawie wszystkie to te ze skrecanymi kolami, a ja wolała bym te pompowane, wydaje mi sie ze duzo wygodniejsze dla dzidzi. Kurcze patrząc na asortyment w tych sklepach to myslę że zakupię wózio przez allegro albo wybiore sie gdzies dalej na zakupy. 😞 😠

Foga i Pati ja absolutnie nie umniejszam waszej zgagi i innych dolegliwości. Staram się was pocieszyć i znaleźć słoneczko w tych waszych smutkach 🙂 🙂 🙂