Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Foga u nas to takie zwyczaje, że po porodzie najpierw przychodzi położna środowiskowa a kilka dni potem pediatra. I to tylko tak jednorazowo a potem to już my będziemy jeździć. 🙂 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

gratulacje!\
a ja chce wam powiedzieć że zaraz wybieram sie do szpitala bo mam skierowanie od gina na obserwacje małej bo od wczoraj rana prawie wcale jej nie czuje i gin mówi że może zrobią mi cięcie albo cos jak bedzie niedobrze..;( a jak to tylko lenistwo małej to wypuszcza mnie za dwa lub trzy dni 🙂..
zobaczymy jak wszystko sie ułoży . buziaki:*

• Mamusia
Monia11 ogromne gratulacje!!!!

Leer moja tez ostatnio przez 3 dni slabo sie ruszlala...polozyli mnie w szpitalu i jak tylko lozka szpitalnego dotknelam to znowu przekora mala sie rozbrykala...wiec nie martw sie na zapas 😘

a wogole DZIEN DOBRY!!! zzapraszam na kawke 😜

• Mamusia
moniq oj z tymi tesciami!!!! moja tez wczoraj chyba lekkiego focha na mnie zlapala 😮 bo sierdzialam u nich i mowie do szwagierki ze 08.08 taka ladna data itp. a tesciowa ze 6.08 byl ladniejszy i w sobote moglam rodzic...pytam co to bylo ze niby taki ladny a ona ze...jej rocznica slubu 😮 😁 i jej by sie podobalo jakby dziecko taka date urodzin mialo...i jak powiedzialam ze trzeba bylo sobie anke ( szwagierke) tak ucelowac a TO jest MOJE dziecko i bede rodzic kiedy bede chciala 😉 ( jakbym jakis wplyw jescze miala 😉 ) to oburzyla sie poszla wyzalic szwagierce - slyszlas jak mi powiedziala ze to jej dziecko 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Hej Kobietki!
Nadrobiłam zaległości 😉
Inez pytałaś o aptekę - ja bym zaproponowała LEKO - to gaziki ze spirytusem do przemywania pępowinki. Są pakowane pojedynczo i bardzo wygodne. Mogą się przydać do odkażania także w innych przypadkach!
Paninka a twoja teściowa nie będzie mamą twojego dziecka? Może powinnaś namówić męża na rozmowę z rodzicami! To ważne by oczyścić atmosferę i ustalić zasady. To ważne nie tylko teraz przy maluchu ale także później przy wychowaniu dziecka!

Dzień dobry Brzusie 🙂
My skończyliśmy 38 tc - JUPPI !!! Koniec oszczędzania się 😁

Pati piękny Brzusio 🙂

Foga hehe wesoło tamu Was na SR i ciekawa jestem działania gazu 🤪

Monia11 gratulacje 😆

ann gratuluję 37tc 😉 Ja leków już ponad tydzień nie biorę i jest ok 😉
Trzymam za Was kciuki 😘

moniq gratuluję 39 tc 🙂

Evelina
powodzenia na KTG 🙂

• Mamusia
karolciakam obawiam sie ze jakbym m. wyslala na rozmowe z mama to nie odezwalaby sie do nas do Komunii malej 😉 😉wiec na kazdym kroku daje jej do zrozumienia ze to ja bede mama a ona babcia 🙃 i jak mowila ze w sierpniu nie bedzie chodzic do pracy w sierpniu bo bedzie miala duzo pracy przy Lilce to wprost jej powiedzialam ze jak bede potrzebowac pomocy to poprosze 😉 staram sie delikatnie ja uswiadamiac o tyle to trudne ze ona nie jest zlosliwa, podla czy wredna...ona sie strasznie cieszy i chce dobrze 😜

• Mamusia
aagusiakowalczyk gratuluję skończonego 38 tygodnia 😉 Ja mam podobne dylematy co TY - leżeć i czekać na 15 czy działać i rodzić 😉 ale pewnie i tak Mała sama zdecyduje 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Moja mama w tej kwestii jest the best!
(Ale UWAGA! Najpierw się chwalę!)
Wczoraj zakończyliśmy sukcesem sprawy bankowo-działkowe. Dzwonię do mamy pochwalić się że jestem "właścicielką" a ona na to Super! Strasznie się cieszę to w nocy rodzisz? No teraz to już możesz!
Wieczorową porą dzwoni do mnie: Słuchaj kupiłam Juli chrupki takie jak lubi i mleczko. Aha! I wołowinkę i udko z kurczaczka na rosołek bo jutro gotuję. Bo Julia to jutro już u mnie będzie bo wy na porodówkę, tak?? A udko z rosołku to i Ty po porodzie będziesz mogła zjeść 😁 😁 😁 😁 😁
Mija kolejne pół godziny, przychodzi sms od mamy (a Eliza jej się bardzo nie podoba): Już wiem! Urodzisz 11 i będzie Klara 😉 Ładnie, nie??

Aż ta moja mama 😉 Niby wnuczek dla niej to rutyna (Bartolinka będzie ich 8 wnuczką) a tak szaleje 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
karolciakam no Lilka bedzie pierwsza wnuczka tesciowej i niewykluczone ze jedyna...bo nie wiem czy my jeszcze zdecydujemy sie na drugiego bobaska, szwgierka mimo 30 lat wogole dzieci nie planuje, nie lubi i pewnie miec nie bedzie wiec radosc tesciowej jest uzasadniona 😉

za to z moja mama zadnego problemu nie ma 😁 ale mysle ze to kwestia wieku, ona w lipcu skonczyla 41 lat, ma 8-letnia corke i wogole nie dociera do niej ze za chwile bedzie babcia wiec mam spokoj 😁 😁 😁

• Mamusia
karolciakam napisał(a):
aagusiakowalczyk gratuluję skończonego 38 tygodnia 😉 Ja mam podobne dylematy co TY - leżeć i czekać na 15 czy działać i rodzić 😉 ale pewnie i tak Mała sama zdecyduje 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Moja mama w tej kwestii jest the best!
(Ale UWAGA! Najpierw się chwalę!)
Wczoraj zakończyliśmy sukcesem sprawy bankowo-działkowe. Dzwonię do mamy pochwalić się że jestem "właścicielką" a ona na to Super! Strasznie się cieszę to w nocy rodzisz? No teraz to już możesz!
Wieczorową porą dzwoni do mnie: Słuchaj kupiłam Juli chrupki takie jak lubi i mleczko. Aha! I wołowinkę i udko z kurczaczka na rosołek bo jutro gotuję. Bo Julia to jutro już u mnie będzie bo wy na porodówkę, tak?? A udko z rosołku to i Ty po porodzie będziesz mogła zjeść 😁 😁 😁 😁 😁
Mija kolejne pół godziny, przychodzi sms od mamy (a Eliza jej się bardzo nie podoba): Już wiem! Urodzisz 11 i będzie Klara 😉 Ładnie, nie??

Aż ta moja mama 😉 Niby wnuczek dla niej to rutyna (Bartolinka będzie ich 8 wnuczką) a tak szaleje 😁 😁 😁 😁 😁

Karolcia gratuluję zakończonych spraw bankowo - działkowych 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Dziewczyny nie było mnie bo po niedzielnej burzy wywaliło internet i dopiero wcz 🙂oraj wieczorem zadziałał ale mąż ma nowy tel i jak wstał od kompa to już prawie spałam. Melduję, że mimo iż mam wpisane ,,użutkownik" nic się nie zmieniło. Dziś mam termin i nic się nie dzieje. Jadę o 14 na ktg i chociaż zabiorę torbę to pewna jestem, że wróce do domu. Pewnie będę tak jezdzic co drugi dzień... Nie przeczytałam o czym pisałyście bo czasu nie mam a ciekawa jestem czy jakiś malec na świat przyszedł. Teraz muszę zając się przygotowaniem do wyjazdu i nie przeczytam nic. Może jutro, bo jak wrócę to pewnie znów będzie pózna godzina a ja padnięta.
Wszystkich gorąco pozdrawiam i życzę zrdówka i duuuuuuuuuużo sił 😘