Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

jolajola81 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Jola ja ogólnie kawy nie piłam w ogóle, czasem cappuccino ale potem się już nim przepiłam, więc od wczoraj przerzuciłam się na zbożową. 🙂 🙂

Ja to pije caro jest duzo lepsza niz inka 🙂
chociaz czasem zdaza mi sie wypic rozpuszczalna.

Ja piję Anatol waniliową z Delecty. Wczoraj u babci piłam i tak mi zasmakowała. 😁 🙂 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 napisał(a):
Andzelika musisz kogos zabrac ze soba, zeby pisal te smsy 😁

Jak Kuba nie zdąży dojechać to mama. 😁 Ja już zapowiedziałam, że sama nie idę rodzić 😁 😁 😁

Dzień Dobry 🙂

Moniq - to w końcu się kobieto doczekałaś.. bo chyba byłaś najbardziej niecierpliwa z nas 🤪 Życzę by poszło szybko i w miarę bezboleśnie 🙂

Paninka - śniło ci się, że rodziłam, bo ja miałam nadzieję, że Ciebie w nocy złapie i co wstałam, to zastanawiałam się czy już na porodówce jesteś 🤪 🤪 🤪 A w tym śnie było coś z gazem rozweselającym? Bo nie omieszkam go użyć przy realnym porodzie... skoro ordynator powiedział, że można bez ograniczeń, to skorzystam jak najbardziej 🤪 🤪 🤪

Pati - gratuluję kulinarnych zapędów.. ja niestety dziś coś nieciekawie się czuję i chyba zjem na obiad jakieś resztki z lodówy.... 🤢

Mapa - co do dań cukiniowych to mam taki patent na duszoną cukinię i bardzo lubię to danie, nie jest trudne więc je przedstawię:

Cukinię obrać, pokroić w plastry grubości ok 1 cm, posypać vegetą i lekko podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju z dwóch stron. Kilka pomidorów sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i również pokroić na grubsze plastry. Cebulę pokroić w kostkę i posiekać sporo natki pietruszki. Najwygodniej każdy składnik przygotować sobie w innej miseczce 🙂 Do naczynia w którym zamierzasz dusić danie (ja używam do tego celu średniej wielkości rondek z grubszym dnem) dajesz trochę margaryny a później układasz kolejno warstwami: podsmażona cukinia, pomidory, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz i znowu cukinia, pomidory, cebula, natka, sól pieprz. Dusisz na małym gazie, dosłownie by tylko lekko "pyrkało" i jak warzywka będą miękkie i puszczą soki pod koniec duszenia wlewasz na wierzch tłustą lekko osoloną śmietanę (tak by się nie zgrudkowała) - dusisz z tą śmietana dosłownie dwie, trzy minutki i ... danie gotowe 🙂 Można jeść od razu chociaż jak troszkę postoi to moim zdaniem jest jeszcze lepsze.... mi najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Jola ja ogólnie kawy nie piłam w ogóle, czasem cappuccino ale potem się już nim przepiłam, więc od wczoraj przerzuciłam się na zbożową. 🙂 🙂

Ja to pije caro jest duzo lepsza niz inka 🙂
chociaz czasem zdaza mi sie wypic rozpuszczalna.

Ja piję Anatol waniliową z Delecty. Wczoraj u babci piłam i tak mi zasmakowała. 😁 🙂 🙂

ooo a takiej nie pilam.

• Mamusia
mapa napisał(a):
Foga dziękuję 😘

Eleeza już blisko celu 🙂
A podpis pod suwaczkiem Twoim mnie wzrusza ☺️

Jak przeczytałam wczoraj mężowi co pod moim suwaczkiem pisze to odpowiedział,że są przeciwskazania on nie będzie małej po łepku klepał 😮 😮 😮 😮

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
mapa napisał(a):
Foga dziękuję 😘

Eleeza już blisko celu 🙂

Jak przeczytałam wczoraj mężowi co pod moim suwaczkiem pisze to odpowiedział,że są przeciwskazania on nie będzie małej po łepku klepał 😮 😮 😮 😮

hehe 😜 😜 😜
ja swojemu tez przeczytalam tydzien temu 🙂
fajnie to ujal po lepku klepal hehe

pati, to Twój m musiałby z moim pogadać.... mój twierdzi, że mała albo wtedy śpi albo czuje się jakby w kołysce była bujana, więc nie ma oporów żadnych... gorzej ze mną... bo ja mam straszne 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
mapa napisał(a):
Foga dziękuję 😘

Eleeza już blisko celu 🙂

moj twierdzi ze mu to pedofilia podlatuje i tez nie daje sie juz przekonac 😮 🙃

AAAAA przypomniało mi się mapa - możesz też zrobić sobie zupkę cukiniową.... robisz wszystko jak na ogórkową, tylko zamiast ogórków wrzuć wypestkowana i pokrojoną w drobną kostkę cukinię... a pod koniec koniecznie dużo śmietany i świeżego kopru 🙂 Któregoś dnia tak wykombinowałam i powiem ci że jak dla mnie było pycha.. taka fajna, łagodna zupka 🙂

• Mamusia
Foga napisał(a):
jeny ale muszysko mi do domu wpadło...bleeeeeeee wielka i tłusta jak bąk 😠 Idę na mord!!!!!

my wczoraj moskitiere w oknie powiesilismy, tylko kocica jakos polapac sie nie moze i kilka razy sie rozpedzila i chciala razem z nia przez okno wyskoczyc 😮 🙃

foga a jak Twoje mdlosci...nadal Cie mecza czy juz odpuscily

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki.
Moniq trzymam kciuki oby już poszło z górki. W końcu się doczekałaś 🙂 🙂
Ja niestety nie czuje się dzisiaj o wiele lepiej niż wczoraj. Nie wiem co się dzieję ale jestem strasznie słaba. 😮 😮 😮
Wszystko mnie boli 🥴 🥴
Miłego dnia Wam życzę dziewczynki.

• Mamusia
Dzien dobry brzuszki i mamusie!!!
W koncu mamy internet 🙂 🙂 🙂 i nie moglam was niestety podpatrzyc i podczytac 😁 😁 😁
Wlasnie wrocilysmy od lekarza i jak na razie wszystko ok szyjka mcicy skrocona ale nie ma jak na razie rozwarcia skurcze sa od czasu do czasu ale tak poza tym wszystko ok 😁 😁 😁 malej sie jakos nie spieszy myslalam i mialam nadzieje ze pojawi sie 9.08. w moje urodzinki ale niestety 🥴 🥴
wszystkim brzuszka i mama milego dnia zyczymy noi w koncu rozpakowan :sierpniowych))))

• Mamusia
Foga caly tydzien mialam spokoj ale dzisiaj znowu cos zaczyna mnie mdlic...nie wiem jak sie to skonczy! 🥴 ale znalazlam sposob na zgage...strasznie mnie meczyla ale nigdy nic nie bralam, dawalam rade z nia i jakos dwa tyg byla malpa tak silna ze kupilam rennie i...odkad mam w domu tabletki to sie zgaga nie pojawia 🙃 🙃 🙃 😁 😁 😁 ( tfu tfu zeby nie wykrakac 😉 )