Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jak ja wam zazdroszczę takich opiekuńczych teściowych- ja z moją nawet na dzień dobry nie jestem(chociaż mieszka u nas na parterze) no ale to już takie paskudne babsko:/
Ale nie będzie problemu jeśli chodzi o pomoc- mąż bierze ok 2 tyg urlopu, a mama mieszka niecałe 80km więc pewnie też będzie wpadać 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej! Ja już po pracy. Dziewczyny, z tymi znajomymi różnie bywa... tak jak pisałam, my też się na swoich zawiedliśmy, a najlepsze jest to, że oni teraz pieprzą po ludziach, ze to my jesteśmy źli.... Ogólnie mam już to gdzieś, tylko napisałam im, że za stara jestem na takie gówniarskie zagrywki i nie mam zamiaru komentować tego zajścia i plotek, a znajomość chcę mieć tylko na "cześć" - oczywiście jestem jeszcze bardziej zła, ale to już nieważne. Myślę, że trzeba się izolować od fałszywych ludzi w takich czasach, w jakich żyjemy...

Paninka Też chciałam tak zrobić, w ogóle miałam plan prowadzić ciążę u dwóch lekarzy, którzy by o sobie nie wiedzieli oczywiście, ale niestety moje zaufanie co do lekarzy jest bardzo bardzo bliskie zeru, a ta pani dr do której chodzę jest bardzo kompetentna i zawsze wszystko sprawdza wnikliwie, więc zrezygnowałam. Z resztą nie uśmiechało mi się na kasę do tego drugiego lekarza chodzić i czekać w kolejkach i u tylu już na kasę byłam że prawie nikt nie został a niestety z każdym lekarzem był jakiś problem. Teraz jak chcę coś sprawdzić albo mnie martwi to telefon w dłoń i dzwonię do dr prowadzącej. Jakoś nie mogę zaufać innym lekarzom 🙂 Ale jak mama ma swoją sprawdzoną to moze idź sprawdzić. Tylko żeby ona była na prawdę dobra. Mi niestety ktoś polecił kiedyś lekarkę która się uwieszała całą siła na brzuchu (ponoć jajniki sprawdzała), podejrzewam że jakby mi tak zrobiła po zajściu w ciążę to ciąży by już nie było. Dziwne że żaden inny lekarz nie potrzebował się na mnie powiesić żeby poczuć jajniki.

• Mamusia
karolcia12345i ja wlasnie tez nie mam zaufania, jeden lekarz do kliniki hematologii mnie wyslal bo czerwienice wykryl... okazalo sie ze" niepotrzebnie mnie nastraszyl bo mu sie pomylilo" a ja juz najgorsze mysli mialam. pozniej od odchudzania wstrzymal mi sie okres, poszlam do poleconej pani ginekolog i ona na wywolanie okresu dala mi........ ziolowy preparat na zylaki nog. 😮 jak poszlam w koncu prywatnie to sie za glowe zlapali.... wiec teraz wole byc przezorna 🙂

cześć dziewczynki
ja po wizycie u lekarza 🙂widziałam swojego bąbelka.Wszystko jest dobrze,wyniki bardzo dobre i na 100% będzie chłopiec 🙂,mały Filipek 🙂Dzidzia rozwija się dobrze,główka ma juz 5 cm.Chcieliśmy z panią doktor zrobic mojemu mężowi niespodziankę i uchwycic małego fifolka,ale nie udało sie.Mały tak złaczył nóżki,że nie chciał juz drugi raz pokazać 😆Widziałam jak ta swoja rączką dotykał główkę.Ale fajnie.Nastepna wizytę mam 19 kwietnia.Ale między czasie pojedziemy jeszcze na usg 4d,planujemy jechać za 2 tygodnie.A te bóle co u mnie wystepuja to przez bąbla,on mnie uciska i to powoduje ból.Pani doktor mi powiedziała,że raczej mały leży po prawej stronie.Ale jestem dziś szcześliwa,że udało mi się zobaczyc małego skarba i usłyszec jego serduszko.Coś wspaniałego 🙂

No teścia można pozazdrościć, mamusi i przyszywanego drugiego dziadka też. Tamta pozostała dwójka ma trochę pozamiatane 🙂 Niektórzy nie dorośli żeby mieć dzieci,ale to już inna bajka zapomniana 🙂

marta-lion napisał(a):
aneczkare22 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
aneczkare, któraś z dziewczyn pisała, że jesteś podobna do któreś serialowej aktorki, a mi na zdjęciu z avatarku przypominasz Kasie Glinke 🙂

dziękuje,hihi
A widze siehankowa,że mamy podobne terminy porodu,ja 5 sierpnia,tak wychodzi wg USG
U mnie wg USG wczoraj też wyszedł 5 sierpień 🙂

Martuś to mamy taka sama datę,ciekawa która predzej urodzi 🙂

aneczkare22 Super. To Filipek wstydliwy 🙂 🙂 mój też nie chciał dać zdjęcia zrobić. Może chłopaki tak już mają hehehe. Z tym że akurat dzidziuś się chyba zdziwił bo tata był z nami i widział wszystko i sam nawet zgadł że to chłopak hehehehe ale reszta rodziny pisiaka nie zobaczyła.

Paninka Leki na żylaki wspaniale ......... 😮 😮 😮 Ale to nic przy tym co ta baba co się uwieszała mi na brzuchu, powiedziała szwagierce. Wyobraź sobie że w chyba 6miesiacu, na same święta powiedziała jej że nie słyszy serca dziecka i prawdopodobnie dziecko nie żyje(parę lat starania o ciążę) Wysłała ją do szpitala, żeby w razie czego 😮 usunęli ciążę. Reakcja wiadoma ryk jak ja pier..... pojechała do szpitala a tam powiedzieli że mieli już 10 kobiet od tej lekarki którym niby coś się stało, a dziecko ma serce jak dzwon. Zanim przyszedł lekarz powiedzieli że nie ma się czym martwić pokazali jak bije serce i powiedzieli ze lekarz lekarza nie podważy i ma się sama wypisać na własne życzenie, bo spędzi sama święta w szpitalu bez najmniejszego powodu. Dlatego nie mam zaufania.

Troszkę doczytałam 🙂

Obciążenie glukozą jest bardzo zalecane,
robi się go między 24 a 28 tc 🙂
Są różne opinie jak się to badanie znosi ale ja też znam takie
zupełnie spokojne i 'nawet' przyjemne 😉

marta-lion u mnie w dalszej rodzinie też był przypadek tak unaczynionej pępowiny,
Nie pamiętam szczegółów, bo wtedy temat był mi obcy ale Dziduś na pewno jest zdrowy 🙂

karolcia12345i my też mamy taką wspaniałą "znającą się" Panią doktor ginekolog, kobietom stwierdza raka choć go nie mają, źle odczytuje wyniki z usg, potrafi być opryskliwa, obgaduje swoje pacjentki i potrafi wyjść i powiedzieć że już nie przyjmuje bo jej się już nie chce 😮 😮 Ja osobiście nigdy u niej nie byłam ale koleżanki do niej chodziły. Dodam że to był jedyny gin na całą okolicę i jak kogoś nie było stać na prywatną wizytę to cóż miał robić?? Szedł do czuba 🤨

Crazzzyyy nie martw się. Poradzisz sobie 🙂 Ja w 1ciąży też byłam cała w stresie-jak ja dam radę?? Po urodzeniu dzidziusia wszystko samo przyjdzie 🙂 Nie wiem to się po prostu czuje co i jak robić 🙂 Do mnie tylko na samym początku jakieś 3tyg przychodziła mam kąpać dzidzię bo ja się strasznie bałam a później już z mężem sami kąpaliśmy. 🙂

ja si ciesze,ze wszystko jest dobrze,a juz na maksa bede spokojna jak pojedziemy na 4d,zaluje tylko,ze nie bylo dzis ze mna na badaniu mojego meza,ale niestety byl w pracy.Ja dziewczynki uciekam,ide uszykowac sobie kolacje,bo glodna jestem.

Brzuszki chyba zaczynam czuć moją Kruszynkę 😁
Tylko to takie subtelne na razie, że aż trudno mi uwierzyć, że to 'to' 🙂

A co do Brzuszka mi chyba w ciągu tygodnia zrobiła się taka piłeczka 🙃
Jeszcze delikatna, ale jak w piątek młody chłopak ustąpił mi miejsca w autobusie,
to pomyślałam, że już nie da się ukryć 😁

Daniela No to straszny pech że taki lekarz na całą okolicę, to się babeczka nawyżywała ojjjjjjjj. U nas jest wybór w ilości lekarzy ale co do jakości to są do siebie w większości podobni. Kiedyś byłam też u takiej (wymalowana cycata, zgrabna itp.) dziewczyna "przy sobie" wyszła i powiedziała, że diagnoza była taka że mogłaby się wziąć za siebie bo jest taka gruba że brzydko wygląda i czas chyba dbać o siebie a nie się zapuszczać i przychodzić do lekarza po nie wiadomo co. Parę innych spraw by się przypomniało jeszcze, ale to by trzeba było długo o tym pisać. Tak więc jak ktoś mi poleca lekarza to wypytuję dokładnie czemu taki dobry, co ciekawego zrobił, komu pomógł itp. później wchodzę na rankingi i jak faktycznie ma dużo plusów to idę 🙂