Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

No trudno lekarz każe to wie co robi i tak będzie trzeba przejść to badanie. Najgorzej się boję że dwa razy tego samego dnia będą mi krew pobierać, bo zawsze wstrzymuję oddech i każda osoba która mi pobiera musi mi mówić jak oddychac i z nią oddycham a i tak mam młynek w głowie.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion Pewnie tak, nie mam się co zastanawiać dlaczego bo muszę jej pokazać wyniki i nie uniknę tego ślęczenia tam 🙂 Idę juz na 100% spać bo zaraz M. wróci z pracy a jak mnie zobaczy przed kompem to bedzie kazał mi kolację robić, a mi się nie chce więc uciekam. Do juterka papapapapa DOBRANOC

• Mamusia
no to witamy kolejnego mężczyznę 🙂
co do glukozy też słyszałam, że nie jest to zbytnio dobre, ale jak mus to mus 🙂
Jeśli chodzi o ruchy to pierwszy mocniejszy kopniak pojawił się u mnie dzień przed 18tc. Prędzej czułam bąbelki
Dobranoc dziewczyny

• Mamusia
Ruchy dzidziusia to się czuje tak od tego 15 - 16tyg 😉

ale u mnie były jaja bo ja mialam zawsze problemy z jelitami, jajnikami i jak moj lekarz zapytal, kiedy wystapily pierwsze ruchyto zgłupialam:P

ja jestem non stop w ruchu i nerwus ze mnie wiec mi zawsze wszedzie wszystko szczyka i puka wiec nie wiedzialam co mu powiedziec!

"Panie dr nie mam pojecia-jelita mi non stop jezdzą"

pokazałam mu gdzie (bo zapytał) i po chwili dodał, ze tam juz conajmniej od paru tygodni nie ma moich jelit:P
maleństwo na usg latało równo wiec sie nie przejęliśmy tym, od kiedy czuje jalita 😁 😁 😁

hihihihi

Dzień dobry Brzuszki 🙂

mgrzedzicka
ja takich typowych kopniaczków jeszcze nie czuję,
ale od kilku dni mam wrażenie, że już czuję mojego Bąbelka - tylko tak subtelnie 🙂

angel_69 witaj wśród nas 😁
Ja pracuję choć męczy mnie to coraz bardziej, głównie przez pobudki o 5:45 🤢
Aktywności dodatkowej nie uskuteczniam, ale raczej nie brakuje mi ruchu 😉
A Ty jak się czujesz?

DZIEŃ DOBRY BRZUSIE 🙂

Witaj angel_69. Ja jestem z maluszkiem na wychowawczym, więc mimo że spędzam czas "w domu" na nudę nie narzekam. Majka ma 19 miesięcy 🙂 i potrafi zająć. Na początku było cieżko, bo ciąża z problemami, ale teraz juz jest lepiej i możemy nawet na spacerek iść. A jak u Ciebie angel? To twoja pierwsza dzidzia?

Dzień Dobry Kochane!!!!
Mój Kuba jak zwykle nie śpi od 6 rano. Dobrze, że ładnie się sam bawi to mogłam jeszcze trochę się zdrzemnąć kątem oka. 🙂
Mi też teraz lekarz kazał zrobić test na obciążenie glukozą 75, bo wyszedł mi cukier w moczu.

Marta-lion ma racje jeśli są jakieś podejrzenia to wtedy lekarze od razu zlecają 75 a nie 50 tej glukozy wypić. Ale kazał zaczekać aż zakończy się pełny 22 tydzień ciąży.

• Mamusia
Dzień Dobry Mamusie 😁
Co do ruchów to tak z 2 tyg temu czyli jak byłam w 16 tygodniu ciąży czułam jak mi się tam coś kotłuje w brzuszku, teraz nie czuję np kopniaków tylko właśnie bardziej jak cos się przemieszcza w środku, np. jadę samochodem i nagle mam wrażenie że coś od środka uciska mi na pęcherz i zaraz mi się siusiu chce 🙂

angel_69 ja pracuję i faktycznie to męczące jest, sama praca nie ale niestety pozycja siedząca mnie wykańcza codziennie mam twardy brzuszek po tym siedzeniu 8 godzin przed komputerem. Innych aktywności nie wykonuję bo szczerze mówiąc nie miałabym chyba siły gdzieś jeździć. W weekendy wykańczamy dom więc wtedy mam dużo ruchu, bo całe dnie chodzenia i na noach i powiem Wam że znoszę to o wiele lepiej niż siedzenie w pracy.

madalena20 napisał(a):
Mój Kuba jak zwykle nie śpi od 6 rano. Dobrze, że ładnie się sam bawi to mogłam jeszcze trochę się zdrzemnąć kątem oka. 🙂
Hi ja tak miałam z Emilką, ona bez względu na dzień wstawała o 5 rano 😮 Wtedy obkładałam ją zabawkami
i drzemałam jeszcze do 7-8. Za to Majka lubi pospać. W sobote i w niedzielę jak nie ma szkoły i my nie wstajemy to ona do 10 śpi 🙂 🙂 🙂

mam nadzieję, że mój Dzideczek będzie lubił spać 😁

Dziewczynki przez ostatnich kilka dni pojawia mi się delikatna krew z nosa.
Wiem, że to 'normalny' objaw ale zastanawiam się
czy mogę sobie jakoś pomóc, czy to brak jakiejś witaminy czy przemęczenie???

mapa napisał(a):
mam nadzieję, że mój Dzideczek będzie lubił spać 😁
Maja jest boska. W wakacje miała rok jak jechaliśmy do Zakopanego, braliśmy tam slub. Wyjeżdżalismy o 5 rano. Wstalismy o 3, bo jeszcze ostatnie pakowania itp. Śniadanie, prysznic, kawa przed podróżą. Majka spała cały czas. Wyjęłam ją z łóżeczka owinęłam w kocyk, i śpiącą w pidżamie wsadziłam do fotelika. Obudziła się na autostradzie 300km od domu hihi 🙂 🙂 🙂 I to w sumie dlatego, że my zatrzymaliśmy się na postój i kawkę. Tam ja dopiero ubierałam i jadła mleczko 🙂 Ona ma spanie, że masakra 🙂

Mapa co do krwi z nosa to myślę że samo przejdzie. Odpoczywaj więcej.

madelena20 mi się wydaje, że ani to ani to...
węzły chłonne czuć poniżej żuchwy- wyczujesz je palcami-takie kulki,
a migdałki w środku gardła.
Z tego co opisujesz to mi się bardziej skojarzyło albo z uchem,
albo z zębami, np 8
Choć pewności nie mam bo te bóle w sumie wszystkie są promieniujące.

• Mamusia
witam nową mamuśkę 🙂
Aneczkare22 Gratuluję!! Super że Filipek zdrowy i się dobrze rozwija 🙂

widziałam że rozmawiałyście o babciach i dziadkach ja to mam przekichane bo mam ich nadmiar teściowie + moi rodzice po rozwodzie z partnerami do tego wszyscy mieszkają max 10 min drogi ode mnie. Boje się że moja niunia będzie za bardzo rozpieszczona 🙃

co do badań na glukoze to nic jeszcze nie słyszałam 😞 (jak zwykle) a wizte mam dopiero na początku kwietnia 🤢 mam nadzieje że to nie będzie za poźno 😞

mapa właśnie wyczytałam ,że są też węzły chłonne podżuchwowe. Ja ostatnio miałam lekki stan podgorączkowy bo z synkiem złapaliśmy jakiegoś wirusa żołądkowego i bolało mnie gardło a teraz ten ból się zaczął. Ehhh ja to mam pecha w tej ciąży wszystkie paskudztwa się mnie czepiają. 😞

• Mamusia
Ja właśnie przesunęłam guziki w wiosennym płaszczyku, był dwurzędowy więc udalo mi się o 5 cm przesunąć, więc się będę jeszcze troszkę mogła w niego zmieścić 🙂
Idę dziś odebrać wyniki badań i do lekarza, tylko że mój nie robi usg więc pewnie dopiero połówkowe zrobię czyli za jakieś 2 tygodnie.

• Mamusia
Hej dziewczynki jak dzis samopoczucie i nastroje? Ja mam jutro wizyte i nie moge sie doczkac. A jak wasze wagi dalej tak malo przybralyscie na wadze?
Diviana ja slyszlam ze polowkowe najlepiej w 22 tygodniu dlatego tez przesunelam termin badania.