Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 Fajny wózeczek. Śmiesznie bo ja właśnie z tego powodu że rodzimy w sierpniu wybrałam dużą gondolę, bo jak po kwarantannie gdzieś w połowie sierpnia wyjdziemy na pierwszy spacer to bedzie jeszcze ciepło, ale jak dzidzia będzie miała 2-3 miesiące to już trzeba będzie je bardziej opatulać, bo październik i listopad mogą już być zimne i się bałam że ciasno będzie Wiktorkowi w kombinezonie.

• Mamusia
Paninka napisał(a):
wlasnie odebralam wyniki krwi i moczu.i wg mnie sa gorsze niz poprzednio 🤨 🤨 za malo mam: hematokryt, MCV, MCH, Limfocytow a za duzo bialych krwinek i granulocytow we krwi 🤔 🤔
do tego w moczu obecna bakterie a osadzie moczu dosc liczne bakterie. moze wiecie czy powinnam sie martwic? moj lekarz jest dopiero w poniedzialek...

u lekarza prowadzacego nie ma usg wiec musze jezdzis gdzie indziej i place 40zl ( w publicznej przychodni) 😲

może ja panikuje,ale zawsze jak miałam coś nie tak z wynikami moczu albo krwi to dzwoniłam do mojego lekarza.Zdarzyło sie to 2 razy i dwa razy kazał mi przyjechać,badał przepisywał receptę i zlecał nastepne badania za tydzień zeby sprawdzić.

• Mamusia
malstep napisał(a):
Paninka napisał(a):
wlasnie odebralam wyniki krwi i moczu.i wg mnie sa gorsze niz poprzednio 🤨 🤨 za malo mam: hematokryt, MCV, MCH, Limfocytow a za duzo bialych krwinek i granulocytow we krwi 🤔 🤔
do tego w moczu obecna bakterie a osadzie moczu dosc liczne bakterie. moze wiecie czy powinnam sie martwic? moj lekarz jest dopiero w poniedzialek...

u lekarza prowadzacego nie ma usg wiec musze jezdzis gdzie indziej i place 40zl ( w publicznej przychodni) 😲

może ja panikuje,ale zawsze jak miałam coś nie tak z wynikami moczu albo krwi to dzwoniłam do mojego lekarza.Zdarzyło sie to 2 razy i dwa razy kazał mi przyjechać,badał przepisywał receptę i zlecał nastepne badania za tydzień zeby sprawdzić.

a i w między czasie posiew mi robił,jak wyszły bakterie w moczu.

jolajola81 Fioletowy bardzo ładny, też na początku taki kolor chciałam, nawet trochę jaśniejszy, taka lila z fioletem, ale niestety taki kolorek był tylko w kolekcji 2011 więc nie było szansy czekać że pojawi się taki używany na allegro.

jolajola81 napisał(a):
Ja juz wozek wybralam zobaczcie
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/807/mutsy,transporter.html#
nie ma za duzego wyboru w kolorach, ale jak bylam w sklepie to fioletowy jest cudny.
On ma wlasnie nie zbyt duza gondole, ale lato idzie to mysle, ze to tylko do 5 miesiaca a potem spacerowka.

• Mamusia
Wózeczek ładniutki 🙂
Pisałyście o tabletkach witaminkach, ja biore Pharmaton u mnie kosztuje około 50 zł 30 tabletek. Ogólnie na początku było mi po nim niedobrze i ni umiałam połknąć tych dużych kapsułek już przywykłam i tylko czasami mnie muli....

• Mamusia
karolcia12345i napisał(a):
jolajola81 Fajny wózeczek. Śmiesznie bo ja właśnie z tego powodu że rodzimy w sierpniu wybrałam dużą gondolę, bo jak po kwarantannie gdzieś w połowie sierpnia wyjdziemy na pierwszy spacer to bedzie jeszcze ciepło, ale jak dzidzia będzie miała 2-3 miesiące to już trzeba będzie je bardziej opatulać, bo październik i listopad mogą już być zimne i się bałam że ciasno będzie Wiktorkowi w kombinezonie.

No wlasnie ja to nie wiem nie lubie takich wielkich gondoli, a ten wozek mi sie strasznie podoba jest lekki i wogole fajny tylko martwi mnie ta gondola, ze za mala moze byc na pozniej spiwor ten co jest w zestawie z wozkiem jest super, ale niestety nie miesci sie do gondoli tylko do spacerowki a do gondoli tylko kombinezon. i nie wiem 😞

jolajola81 napisał(a):
Ja juz wozek wybralam zobaczcie
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/807/mutsy,transporter.html#
nie ma za duzego wyboru w kolorach, ale jak bylam w sklepie to fioletowy jest cudny.
On ma wlasnie nie zbyt duza gondole, ale lato idzie to mysle, ze to tylko do 5 miesiaca a potem spacerowka.

Nio to prawda one mają małą gondolę i tanie nie są. 5 miesięcznego bobasa w kombinezonie i spiworze ciężko będzie w nim upchać 🙂 Pozatym bardzo ładne są. Takie nowoczesne.

Pati123 Miałam to samo z Pharmatonem, też się już przyzwyczaiłam do rozmiarów tych tabletek ale na początku to czułam jakby mi stawały w gardle i cały czas mi się odbijało, aż oddech ciężko było złapać.

• Mamusia
Moniczek- brzusio śliczny a Bartuś jaki przystojniak 🙂

Jolajola- wózeczek fajny, dużo wózków Mutsy jeździ po Poznaniu, więc pewnie dobrze się sprawdzają 🙂
Co do gondoli- to ja też niedawno nie przywiązywałam wagi do jej wielkości, ale ostatnio mama uświadomiła mi, że przecież całą zimę nasze Maleństwo spędzi w gondoli i musi ona być duża, żeby wystarczyła do ok. pół roku. Teraz dzieciaczki rodzą się coraz większe a producenci wózków coraz bardziej skracają gondole... nonsens.
Nasz maluch też raczej będzie duży, bo ja jak się urodziłam ważyłam 4kg a mąż 4250g i oboje jesteśmy wysocy. Jak miałam 3 miesiące ważyłam 7400g i miałam 69 cm, jestem lipcowym dzieciątkiem 😁 i mama miała nie lada problem żeby zimą mnie upchnąć do wózka, a wtedy głębokie wózki były większe niż obecnie.

Dlatego zmieniliśmy nasze wózkowe preferencje i priorytetem stała się dla nas duża gondola.

Eleeza co prawda to prawda ja kupiłam wózek z gondolą 80cmx35cmx20cm. Takki miałam też z Majką. Wkładalam tam dziecko w kombinezonie i śpiwór. A Maja też jest sierpniowe dziecko 🙂

Nowoczesne bardzo, przypomina mi trochę wózek Quinny ale tam z tego co pamiętam to też była mała gondola i szwagierka musiała zmienić szybko wózek, a rodziła w połowie lipca. Lekki i malutki jest taki poręczny ale bałabym się że jak dzidzia będzie rosła jak na drożdżach to w środku zimy będzie trzeba zmienić wózek. Nie mam doświadczenia, ale póki co planuję jeszcze takie 5-6 miesięczne dziecko wozić w gondoli bo to będzie styczeń-luty i chyba mrozy za duże jak na spacerówkę.

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Moniczek- brzusio śliczny a Bartuś jaki przystojniak 🙂

Jolajola- wózeczek fajny, dużo wózków Mutsy jeździ po Poznaniu, więc pewnie dobrze się sprawdzają 🙂
Co do gondoli- to ja też niedawno nie przywiązywałam wagi do jej wielkości, ale ostatnio mama uświadomiła mi, że przecież całą zimę nasze Maleństwo spędzi w gondoli i musi ona być duża, żeby wystarczyła do ok. pół roku. Teraz dzieciaczki rodzą się coraz większe a producenci wózków coraz bardziej skracają gondole... nonsens.
No wlasnie i to jest ten problem ze bedzie zimno a nie bede mogla urac w spiwor swojego malenstwa. Wozek wogole jest fajny juz go 3 razy ogladalam 🙂 pasuja do niego 4 foteliki samochodowe wiec mozna sobie wybrac odpowiedni i jest nie duzy fajnie sie sklada w sklepie byl troche tanszy niz na tej stronie.
Nasz maluch też raczej będzie duży, bo ja jak się urodziłam ważyłam 4kg a mąż 4250g i oboje jesteśmy wysocy. Jak miałam 3 miesiące ważyłam 7400g i miałam 69 cm, jestem lipcowym dzieciątkiem 😁 i mama miała nie lada problem żeby zimą mnie upchnąć do wózka, a wtedy głębokie wózki były większe niż obecnie.

Dlatego zmieniliśmy nasze wózkowe preferencje i priorytetem stała się dla nas duża gondola.

No właśnie, ja się zaopatrzyłam w gondolę z podnoszonym podgłówkiem i myślę że będzie nam na pewno do lutego albo jeszcze dłużej służył 🙂 Ten Mutsy był by hitem jak dzidzia by przyszła na świat np. w marcu.

karolcia12345i napisał(a):
No właśnie, ja się zaopatrzyłam w gondolę z podnoszonym podgłówkiem i myślę że będzie nam na pewno do lutego albo jeszcze dłużej służył 🙂 Ten Mutsy był by hitem jak dzidzia by przyszła na świat np. w marcu.
No to prawda. U mnie też jest podnoszone oparcie w gondoli.

matra-lion Pamiętam Twój wózeczek i wydaje mi się dużo odpowiedniejszy na taką porę roku jaka czeka nasze dzieci niż Mutsy. Do mojej spacerówki to dzidzi na bank bym nie wsadziła w styczniu bo mamy tylko to siedzisko i taką nakładkę jak na gondolę, odmrożenia by synuś miał jak się patrzy 🤨

• Mamusia
Ja "chorowałam" od 2 lat na Quinny buzz ale ma małą gondolę (74cm) i mimo, że te wózki straszliwie mi się podobają to chyba zdrowy rozsądek zwycięży 😉 Ostatnio kilka modeli w różnych sklepach oglądałam i coś było nie tak ze stelażem, jakiś taki nadmiernie chybotliwy był i tylne kółka czasami się przycinały, mąż rozebrał go na części i okazało się, że ma kiepskie łożyska itd, a poza tym niby łatwo i szybko się składa ale w pewnym momencie brakuje trzeciej ręki 😁 Może to kwestia wprawy ale przyznam, że czar prysnął 😁
Za to zainteresowaliśmy się inną firmą- Joolz, leciutki, super zwrotny, łatwo i błyskawicznie się składa do bardzo małych rozmiarów no i najważniejsze ma dużą gondolę (wewnątrz 80 cm) co jest niezbyt często spotykane przy małych wózkach tzw. "miejskich". Ma też w przeciwieństwie do Quinny bardzo dużą i cichą budkę 🙂

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1547

mapa napisał(a):
marta-lion wkleisz jeszcze raz swój wózeczek? Proszę 🙂

Hihi dla Ciebie wszystko 😎 😎 😎
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/page.jpg[/IMG]

• Mamusia
ja nie wiem o czym wy mówicie 😞 ja jeszcze nawet nie pomyślałam o wózku... 🤢 mi się ciągle zdaje że mam jeszcze dużo czasu ale pewnie nawet się nie obróce a to juz będzie sierpień ale jeszcze z miesiąc poczekam 🙃 chyba że.. nadarzy się okazja 🙂