Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Lekarka powiedziała, że mam duża tą anemię i dała jakieś mocne te tabletki, ale one kompletnie nic nie pomogły, nawet wyniki są gorsze. Niby Prenatal jest też na zapotrzebowanie żelaza. Moja teściowa zaś twierdzi, że nie przyswajam żelaza w ogóle skoro przez 2 miesiące brania tych tabletek nic nie dały.

marta-lion napisał(a):
Andzelika Magda ma rację. Z dzidzią jest dobrze. A spróbuj też jeść żelazo w naturalnych produktach. To w tabletkach jest mimo wszystko slabo przyswajalne przez organizm.

Marta ja jem więcej sałaty niż króliki 😁 marchewkę wcinam co dzień tyle że za burakami nie przepadam.. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić.. 🤔

Cześć wrócilam ze szkoły rodzenia !!!! Tak jak pisałam że pewnie pierwsze zajęcia będą organizacyjne no i tak było. Duużo osób przyszło, wszystki dziewczyny z mężami tylko ja i chyba jeszcze 2 inne same 😞 bo mój remont robi, ale nie mam mu za złe tego ze ze mną nie był bo nic się nie działo. Oprócz tego ze jedna laska pokłóciła się z prowadzącą, szalona jakaś, albo inaczej tępa bo nie zrozumiała przesłania i zaczęła się kłócić a ja w kolejce z dowodem prawie zemdlałam, nie miałam na czym siedzieć ale czyjś mąż przyniósł mi krzesło a żone dał pufke. Coś czuję że to będą super zajęcia.
pOxia Zapraszam do mnie na korki z matmy, to był mój as w szkole no i angielski i typowo ekonomiczne sprawy, za to nie wiem nic z historii, a gdzie jaka rzeka i w ogóle nazwy geograficzne tak przekręcam że każdy ma polew 🙂 🙂 🙂 🙂
Sierpnióweczki Również cenię sobie prywatność a tam są nasze fotki, nowe dziewczyny na prawdę nie obrażajcie się jak Magdalena lub któraś mówi że nie mozecie sie tam zalogować tak sobie, bo tam są nasze intymne sprawy, a i tak wszystkie wątki dotyczące ciązy itp. opisujemy na brzuszku. I na początku jak stronki nie było to na brzuszku wklejałyśmy fotki wiec wystarczy sie cofnac pare stron i zobaczyc fotki brzusiów naszych, a tam są twarze wiec poprieram resztę : Dajcie się poznać 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
malstep Mi też zęby lecą, Marta polecała te tabletki, ale nie kupiłam ich bo zawsze w aptece zapominam sie o nie zapytac, póki co mam Elmex zielony i czerwony i jakby mniej się sypią ząbki, ide w przyszly tygodniu do dentysty to zobaczę czy to tylko wrażenie czy prawda 🙂 🙂

Eleeza napisał(a):

wczoraj na wizycie lekarka opowiadała ciekawą historię...godzinę przed nami miała pacjentkę, która ma 6 synów i znowu jest w ciąży...tym razem trojaczej i podczas wczorajszego usg okazało się, że wszystkie trzy dzieciaczki to też chłopcy!!!! Ale jazda... 9 synów 🤪 🤪 🤪
Nawet ginekolog nie mogła przejść nad tym do porządku dziennego i cały czas była w szoku.

Eleeza a mnie pocieszyłaś tym tekstem hihihih 🙂

• Mamusia
Andzelika ja przed ciążą miałam anemię brałam jakieś supermocne żelazo i nic, wyniki kiepskie ale jak zaczęłam jeść orzechy włoskie i pietruszkę to wróciły do normy, mój organizm po prostu nie przyjmował sztucznego żelaza może z Twoim jest tak samo.

Kiedys tez miałam nieprzyjemną sytuacje z NK, my się z męzem po porodzie wykasujemy 🙂 Pracuję w firmie gdzie są same kobietki, kiedys pojawi sie pewien pan i zaczal sie narzucac mojej samotnej kolezance, zaobserwowalysmy ze ogladal na NK profile wszystkich lasek w firmie. Doszlo do tego ze czekal po nadgodzinach pod firma i jak kumpela wsiadala do auta to przytrzymal jej drzwi zeby nie mogla zamknac i krzyczal ze ja kocha. Pozniej ja sledzil, bo chciał z nią być 😮 😮 😮 Pozniej jak juz widzial ze szans nie ma zaczal do reszty jakies glupie teksty walic i caly czas NK obserwowal, az wszystkie sie poblokowalysmy . Musialysmy trojkami wychodzic z pracy bo sie balysmy ze jeszcze raz odwinie taki numer jak z tamtą kumpelą 🙂

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Eleeza napisał(a):

wczoraj na wizycie lekarka opowiadała ciekawą historię...godzinę przed nami miała pacjentkę, która ma 6 synów i znowu jest w ciąży...tym razem trojaczej i podczas wczorajszego usg okazało się, że wszystkie trzy dzieciaczki to też chłopcy!!!! Ale jazda... 9 synów 🤪 🤪 🤪
Nawet ginekolog nie mogła przejść nad tym do porządku dziennego i cały czas była w szoku.

Jejku, nie wiem czy taka wiadomość w tej sytuacji by mnie uszczęśliwiła 🤪 🤪 🤪

Diviana napisał(a):
Andzelika ja przed ciążą miałam anemię brałam jakieś supermocne żelazo i nic, wyniki kiepskie ale jak zaczęłam jeść orzechy włoskie i pietruszkę to wróciły do normy, mój organizm po prostu nie przyjmował sztucznego żelaza może z Twoim jest tak samo.

Babcia ma mi przywieźć jutro sokowirówkę, więc zacznę pić takie naturalne soki, może faktycznie nie przyswajam sztucznego żelaza. 🤔 Popiję je z tydzień i zrobię badania ponownie, może pomorze. 🙂

• Mamusia
Dziewczyny,ale się objadłam na noc arbuzem 😁
tak mi się chciało,że wysłałam męża do Tesco i kupił głupolek pół arbuza.Taki wielki kawał że 4 kilo miał 🙂Cena masakra,dał za tą połowę 15zł 😮 😮 ale i tak było warto 😁 😁

Andzelika napisał(a):
Marta Możesz zinterpretować moją glukozę?
Hehe mogę, ale wiesz ja matematykiem jestem 🤪 🤪 🤪 nie lekarzem.

PS. Jedz brokuły, mi pomogły na słabe wyniki. I orzechy jak dziewczyny pisały. Najlepsze są te orzechy nerkowca.

malstep Ja ostatnio też wciągnełam ale całego arbuza tyle że mniejszego bo 3 kilowego 🙂 W Auchanie mąż mi kupił i zapłacił ok. 12 zł 🙂 za to w Carreforur 2 kg przeszło 20 zł wyszło. Co sklep to inna cena i taka róznica ciekawe od czego to zalezy.
Andzelika Dzidzi nic nie bedzie ,jak juz to tobie 🙂

madalena20 napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Hehe widzisz Magda i za 9 razem się nie udaje dziewczynka hihi 🤪 🤪 🤪 A ty chciałaś już za drugim 😁 😁 😁

marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):

PS. Jedz brokuły, mi pomogły na słabe wyniki. I orzechy jak dziewczyny pisały. Najlepsze są te orzechy nerkowca.

Powinnaś zrobić jakąś specjalizację hehe. 🙃

Glukoza na czczo - 85,00 mg/dl
Po 1h- 173,00 mg/dl (mam strzałkę w górę)

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Hehe widzisz Magda i za 9 razem się nie udaje dziewczynka hihi 🤪 🤪 🤪 A ty chciałaś już za drugim 😁 😁 😁

hehe,dobre Marta 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Wykrakałam......... zeżarłam jajko smażone i mam zgagę bleee

Jak już wcześniej się określiłam... może i jestem wredna i z całym szacunkiem dla koleżanki Crazzyyy - Magdy08, nadal uważam, że nie za ostro ją potraktowałyśmy... Aniołek i Karolcia dokładnie spuentowały moje myśli 🙂 Trzeba szanować swoją prywatność i identycznie zadecydowałabym, gdyby chodziło o moją koleżankę...

A z NK tez mam tylko niemiłe wspomnienia.. Konta z mężem mamy od dawna pousuwane i nie zamierzamy ich tam mieć nigdy... Przez durne żarty jego byłych podwładnych mieliśmy problemy.... i m był do czasu wyjaśnienia zawieszony w obowiązkach... Na nic później nam się zdały przeprosiny winnych i interwencja żandarmerii...... uraz został nam do tego portalu i ujawniania swych danych w necie ....

Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):

A robiłaś 50g? Tak?
Więc tak ta pierwsza jest ok w normie. Ta druga jest dużo za duża.
Gdybym była twoim ginekologiem kazałabym powtórzyć badanie z glukozą 75g.

marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):

A robiłaś 50g? Tak?
Więc tak ta pierwsza jest ok w normie. Ta druga jest dużo za duża.
Gdybym była twoim ginekologiem kazałabym powtórzyć badanie z glukozą 75g.

Tak robiłam 50g. Ale to jeszcze nie świadczy, że mam cukrzycę?

• Mamusia
Foga wlasnie jak zobaczylam teraz napis ze bedziesz miala Jagode to mi sie przypomnialo co powiedzial mi ostatnio synek mojej siostry. Mowi do mnie: Ewelinka daj imie dziecku zeby bylo owocowo. A ja sie go pytam o co mu chodzi. On mi mowi zebym dala na imie Jagoida coreczce to bedzie owocowo bo mam na nazwisko śliwa. Bylaby Jagoda śliwa . Rzecxzywiscie owocowo a ja na poczatku nie zalapalam o co mu chodzi..... Taki maly a jak wykombinowal.