Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marta super wygladalas!!
Odebralam dzis wyniki ponad norme mam leukocyty bo jest do 10 a mam 14- zawsze mialam podwyzszone do 11-12 i kowila ze w ciazy to ok. Ale 14 to nie wiem.
I cukier na czczo mam 78 a po godzinie po 50 glukozy mam 153 a norma jest do 140 . Wiec nie wiem co to oznacza..... Miala ktoras z Was podobny wynik?

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
milium napisał(a):
agusiakowalczyk tak Witold, no rzadko spotykane, ale będzie miał tak popularne nazwisko że musieliśmy wymyśleć jakieś originalne imię żeby go jakoś wyróżnić, ale Braiany i te sprawy nie wchodzą w grę haha.
hehe I całe szczęście! 😁

No ja jak widać w moim nicku byłam Agnieszka Kowalczyk, czyli mega popularne i imię, i nazwisko. W LO miałam 4 dziewczyny o tym samym imieniu i nazwisku! 🙂
A teraz dla odmiany mam po mężu jedno z najrzadszych nazwisk w Polsce 🙂

a u mnie na odwrót miałam mało popularne nazwisko i bardzo ładne, a po mężu mam bardziej oklepane i już prawie trzy lata po ślubie i przyzwyczaić się nie mogę 🙂

• Mamusia
Dzien dobry!!!
a nie mialam czasu dzisiaj zajrzec, a wy 48 stron napisalysie 🤪 🤪 🤪

dzisiaj mialam wizyte, wszystko ok cytologia super skierowanie na krew i mocz dostalam...a jutro usg juz sie nie moge doczekac!!!

ja chodze panstwowo do lekarza a za usg musze placic 40zl...bo szpital z ktorym moj lekarz ma umowe podpisana oddalony jest jakies 50km 😮 😮 wiec w sumie taniej wychodzi mi 40 zaplacic niz jakby m. mial brac wolne ( ma dniowki placone) zeby mnie zawiezc bo dojazdu tez zadnego nie ma 😮 😮
i na razie nie bede zmieniac lekarza...na poczatku czerwca ma byc juz wiadomo czy tylko raz w miesiacu bedzie przyjmowal czy moze czesciej ( tez zszokowany byl tym pomyslem) ale dal mi namiary na swoj prywatny gabinet i powiedziaql ze kasy nie bedzie bral bo to przeciez nie moja wina ze nfz balagan robi 😉

_Evelina_ napisał(a):
Marta super wygladalas!!
Odebralam dzis wyniki ponad norme mam leukocyty bo jest do 10 a mam 14- zawsze mialam podwyzszone do 11-12 i kowila ze w ciazy to ok. Ale 14 to nie wiem.
I cukier na czczo mam 78 a po godzinie po 50 glukozy mam 153 a norma jest do 140 . Wiec nie wiem co to oznacza..... Miala ktoras z Was podobny wynik?

Evelina, ja miałam prawie dokładnie taki jak ty.
I gin wysłał mnie na drugie badanie - 75 g glukozy i pełna krzywa cukrowa tj. na czczo, po 1h i po 2 h.
Wyszło w normie, ale nastawiałam się, że mam cukrzycę ciążową 😞

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Dziękuję ann5353.

Jola no stresu trochę było zwłaszcza że jak rano wstałam lał deszcz. Ale potem przestało padać, niby było zimno. Ale przynajmniej sucho. Wszystko się udało. Emilka zadowolona, a to najważniejsze.
Jeszcze teraz mamy biały tydzień, więc codziennie wieczorem do kościoła.

Kiedys jak pamietam nie bylo bialego tygodnia, a teraz tak fajnie mozna w tym habicie chodzic caly tydzien.

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Dziękuję ann5353.

Jola no stresu trochę było zwłaszcza że jak rano wstałam lał deszcz. Ale potem przestało padać, niby było zimno. Ale przynajmniej sucho. Wszystko się udało. Emilka zadowolona, a to najważniejsze.
Jeszcze teraz mamy biały tydzień, więc codziennie wieczorem do kościoła.

Kiedys jak pamietam nie bylo bialego tygodnia, a teraz tak fajnie mozna w tym habicie chodzic caly tydzien.

fajnie jeśli jest pogoda- koleżanka chodziła z synem i powiedziała, że to koszmar- dzieciaki podobno bardzo ubabrane te ubranka miały

• Mamusia
_Evelina_ napisał(a):
Marta super wygladalas!!

Ja jutro odbiore wyniki to zobacze co tam wyszło, dzisiaj miałam jechac ale mi sie nie chciało bo taka zimnica 😞

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Paninka to dobre wiesci 🙂 no i jutro masz usg ale masz dobrze 🤪

juz sie nie moge doczekac!!!! 6 tyg nie podgladalam dzidziusia i mam nadzieje ze nadal jest dziewczynka 😁 😁 😁 dzisiaj takiego kopa dostalam akurat reke na brzuchu trzymalam ze az mi odskoczyla i szwagierke zawolalam ale jak zawsze oprocz mnie nikogo nie chce kopac 😉

Jak byłam ostatnio na lodach w lodziarni to akurat po mszy przyszłła masa dzieciaczków z białego tygodnia z rodxzicami 🙂 Fajnie to wygladało 🙂 akurat kościół niedaleko i korzystaja z okazji 🙂

agat,paninka ale macie fajnieeee ja już nie mogę się doczekać kolejnego USG 🤔 a jeszcze ze trzy tygodnie
za to w środę umówiłam się do dentysty bo mi się ząb ukruszył 😠

Martuś córeczka śliczna no i hipcio rewelacja 😉 😜 😎

• Mamusia
Paninka napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

juz sie nie moge doczekac!!!! 6 tyg nie podgladalam dzidziusia i mam nadzieje ze nadal jest dziewczynka 😁 😁 😁 dzisiaj takiego kopa dostalam akurat reke na brzuchu trzymalam ze az mi odskoczyla i szwagierke zawolalam ale jak zawsze oprocz mnie nikogo nie chce kopac 😉

Moze dlatego ze nie dajesz brzuszka dotykac...
😜 😜

Paninka napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

Hehe - mi też już kilka razy ręka podskoczyła! 😁 Super uczucie! 😁

_Evelina_ napisał(a):
Niby nie duzo ponad norme ale zawsze.A drugie jak Ci wyszlo?

Evelina, odpisze wieczorem, ok? Bo muszę po małą do przedszkola jechać.
Ale będę pamiętać 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Paninka napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

Moze dlatego ze nie dajesz brzuszka dotykac...
😜 😜

teraz juz troszke daje...nie wszystkim ale wybrani moga czasem dotknac... 🙃 🙃 🙃 🙃