Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Agnie-szka napisał(a):
Moniczek dzięki 🙂 a co robisz dla Mamy?

robię 12 podstawek pod szklanki z kafelek i ozdabiam metodą serwetkową....zostało mi polakierowanie
pstryknę fotkę to się pochwalę

Paninka wszystkiego naj 😎

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mapa napisał(a):
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-na-dolnym-slasku-porod-bez-bolu-z-darmowym-znieczuleniem,nId,342114

info dla Was Dolnośląskie Mamusie 😁
Hehe dzięki Mapa, ale jak juz pisałam nie zainteresowana jestem znieczuleniem 🙂

Paninka ja tez dołączam się do imieninowych życzeń 🙂

Agnie-szka ja też odliczam, bo też się najadłam strachu przez twardniejący brzusio,
ale zobaczysz, dostaniesz lekarstwa i będzie coraz lepiej 🙂
w sierpniu przywitasz Maleństwo 😉

marta-lion napisał(a):
Hehe dzięki Mapa, ale jak juz pisałam nie zainteresowana jestem znieczuleniem 🙂

wiem wiem, ale ostatnio była dyskusja i ktoś był chętny a ja nie pamiętam kto ☺️
Ja osobiście bardziej się boję znieczulenia niż bólu porodowego
także też mam nadzieję na samą naturę 🙂
A jak będzie, zobaczymy 🙂

• Mamusia
ja ogladalam w kwietniu Dzien dobry TVN i tam mówili że wyszło nowe rozporzadzenie w sprawie darmowego znieczulenia dla wszystkich tylko w szpitalach nie informuja i trzeba wywalczyć z 29 grudnia 2010 roku- świadczenie N01- poród, poszukam zaraz w necie, ja się wczoraj mojego gina zapytalam o ten gaz rozweselajacy powiedział że jest za ale jego szpital tego nie ma hehe - ale milo że wiedział o co chodzi

• Mamusia
moniczek napisał(a):
Agnie-szka napisał(a):
Moniczek dzięki 🙂 a co robisz dla Mamy?

robię 12 podstawek pod szklanki z kafelek i ozdabiam metodą serwetkową....zostało mi polakierowanie
pstryknę fotkę to się pochwalę

wow 🙂 ja mam kupiony przez neta 😉

• Mamusia
Dzieńdobry Brzusie!

na wstępie - wszystkiego naj naj Mamuśki 🙂

Oj musze się podzielic z wami obawami (rymuje 😮 ) .
Wstałam rano i jakoś cos mnie uciska pod prawym żebrem, czuje pod ręką stwardniały brzuszek, położyłam się na boku i pojawiło się wybrzuszenie takie ...nie wiem czy to malutki, bo dotykałam to miejsce to nie było reakcji 🤢 🤢...Teraz już brzuszek miękki, małego czuje głęboko na dole....
Jutro mam wizyte u gina - do tego czasu ja chyba zwariuje...
I tak sie boje o tą moją alergie...Pare lat temu jak byłam u alergologa - powiedział ,że musze iść na odczulanie bo istnieje prawdopodobieństwo astmy...
Niestety odczulanie wiązało sie z dojeżdżaniem do odległej miejscowości i zastrzykami za 150zł co 2 tyg. bez gwarancji wyleczenia...
No i dzisiaj nie dość ,że obudziłam się psikając 😞 😞 to jeszcze ten katar i kaszel 😞 😞...boje sie by małemu to nie zaszkodziło...

Się rozpisałam, ale z kim jak nie z wami mam pogadać??

• Mamusia
Aniołek, Diviana, Foga dziękuję za pocieszenie, nawet nie wiecie jak mi ulżyło gdy napisałyście,że macie takie dolegliwości jak ja 🙂 Dzięki temu wiem,że skoro nie tylko ja je mam tylko jest nas więcej to znaczy,że niektóre tak po prostu mają....
Na bolące gorące piersi słyszałam ,że dobre i skuteczne są okłady z liśći kapusty lub liści chrzanu.
Co do tych pieluszek jednorazowych brzmi ciekawie...hmm muszę się zastanowić...może na próbę zamówię kilka sztuk...
Agnie-szko!!! Trzymaj się kochana ja biorę fenoterol pół tableteczki co 3 godzinki i nie zauważyłam, aby brzusio się stawiał...Tylko boli, ale po ustaleniach z dziewczynami uspokoiłam się i myślę,że ja po prostu już tak będę miała od początku do końca i już....
Marta lion dzieło sztuki te wasze papierowe cudeńka 🙂

Właśnie dzwoniłam do swojej mamy z życzeniam, a ona mi mówi,że cieszy się,że ma taką wspaniałą córrkę i że życzy mi , aby ja też się takiej cudownej córki szczęśliwie doczekała...I obie się pobeczałyśmy do słuchawki...

Moniczek, wow, super prezent i własnoręcznie ozdobiony.
Mama będzie szczęśliwa, że nie dostanie Doppel Hertz 😁

Agnie-szka, czy ty będziesz rodzić w Gliwicach? Pamiętam, że niedaleko siebie mieszkamy, stąd moje pytanie

• Mamusia
Pati mi lekarz powiedział, że ja wrażliwa jestem i wszystko czuję, a jeszcze ona nisko leży i kopie mnie w krocze to tez wiecznie gdzieś mnie boli 🙂 w sumie juz koniec maja czyli potem 8 tygodni i u Ciebie prawie donoszone a u mnie zielone światlo 🙂 więc się tylko trzeba trzymać i mysleć pozytywnie 🙂 a nasze forum to cuda działa- to każda z nas już wie 🙂 🙂

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Moniczek, wow, super prezent i własnoręcznie ozdobiony.
Mama będzie szczęśliwa, że nie dostanie Doppel Hertz 😁

Agnie-szka, czy ty będziesz rodzić w Gliwicach? Pamiętam, że niedaleko siebie mieszkamy, stąd moje pytanie

ja dzisiaj do Strzelec jadę i nie wiem czy nie tam bedę rodzić, popatrzę jak będzie przez ten tydzień

• Mamusia
Oj , to 30tc tyle jeszcze przede mną - z nerwów to ja chyba włosy zgubię!! 😮 😮
Teraz coś mnie prawa strona pobolewa, ale uspokajają mnie ruchy małego jakby mówiły "halo? Mama? u mnie wszystko ok!"

Moja mam i teściowa pracują w tym samym zakłądzie pracy....zamówiłam na poczcie kwiatowej duże bukiety z dedykacją na dzień matki...takie same co buy nie było,że jeden ładniejszy a drugi nie - no i przywiozą im osobiście do roboty. Mam nadzieje,że będą zaskoczone - no i miny koleżanek z pracy - bezcenne 🙂 🙂

Agnie-szka napisał(a):
ja się przy Natalce namęczyłam, więc myślę o tym znieczuleniu ale nie ukrywam że igła w kręgosłupie to trochę brzmi niepokojąco...

A ja miałam igłę w kręgosłupie, przy okazji cesarki.
Najśmieszniejsze było to, że lekarz kazał mi się zwinąć w kłębek przed nakłuciem 😉
W Kłębek? Kobiecie z arbuzem w brzuchu?
śmiesznie wtedy było 😁 😁 😁

agapurka2 nie zadręczaj się - kaszlem i psikaniem nie zaszkodzisz maleństwu jedynie sie namęczysz - ja jestem astmatyczką i faktycznie nie da się jej wyleczyć ale można skutecznie zaleczyć tyle że oczywiście nie w ciązy....ja w pierwszej ciąży miałam ataki astmy i brałam relanium na wyciszenie a mojemu smykowi nic się nie stało

agapurka2 napisał(a):
... Wstałam rano i jakoś cos mnie uciska pod prawym żebrem, czuje pod ręką stwardniały brzuszek, położyłam się na boku i pojawiło się wybrzuszenie takie ...nie wiem czy to malutki, bo dotykałam to miejsce to nie było reakcji 🤢 🤢...

Aga nie martw się ja tez tak mam. Ostatnio jak mała mi cos tam wcisneła to tak bolało aż łzy miałam w oczach. Czasem to moze być poprstu wyprostowana noga. Alle też nie zawsze macica sięga tak wysoko więc popsortu maluch rozpychając się w macicy, wypycha nam pod żebra inne narządy. Wyobraź sobie że on robi teraz fikołka, a jeszcze robią mimo 30 tygdonia są maluchy które uprawiają taką gimnastykę 🙂

• Mamusia
Dzien dobry brzusie 🙂 ale skrobiecie te strony , ja tylko sie z wami witam i ide sie ubierac do szkoly musze isc na 2 h 🙂 Milego dnia buziaki :*

A wyczytalam o imieninach Paninki 🙂 wiec wszystkiego najlepszego 🙂

Agnie-szka napisał(a):
Jo- aneczka a Ty gdzie myślałaś? w Mysłowicach?

Tak, ja stamtąd mam lekarza. Urodziłam tam już pierwszą córkę.
Chociaż u mnie złe wieści - mój lekarz idzie na urlop w II połowie lipca. Ja mam termin na początek sierpnia, ale mam przeczucie, że dzidzia postanowi wcześniej się rozpakować.
I będzie klops 😞 😞 😞

moniq1984 napisał(a):
http://www.pieluszkarnia.pl/product-pol-2013--natracare-Podklady-poporodowe-z-naturalnej-bawelny.html
tak dla ciekawości daje linka 🙂

oj może i dobre ale cena+dostawa 😮 😮 mi tam dobrze spisały się Bella za 4 zł 🙃 🙃 🙃
http://allegro.pl/podklady-poporodowe-bella-mamma-34-x-9-cm-i1616303913.html

• Mamusia
moniczek napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
http://www.pieluszkarnia.pl/product-pol-2013--natracare-Podklady-poporodowe-z-naturalnej-bawelny.html

oj może i dobre ale cena+dostawa 😮 😮 mi tam dobrze spisały się Bella za 4 zł 🙃 🙃 🙃
http://allegro.pl/podklady-poporodowe-bella-mamma-34-x-9-cm-i1616303913.html

o tych też mówiłyśmy wczoraj w szkole i o tych majtkach z siateczki, że są najlepsze 🙂

moniq1984 napisał(a):

Ja polecam te. Jak dla mnie najlepsze i cena lepsza 🙂
Bella baby 10szt.