Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
aneczkare22 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Siehankowa daj mi tego linka od koszul nocnych bo gdzieś zgubiłam 😞 😞 😞

marta to jest chyba ten link,bo ja tez tu zamawiałam
http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i1629991129.html

Hehe a swoją drogą dobrze ze wszystkie nie rodzimy w jednym szpitalu. Bo jakbyśmy tak zaczęły paradowac w jednakowych koszulach 🤪 🤪 🤪

to ze w jednych koszulach to nic , dobrze tez ze nie w jednym terminie 😁 .. na oddziale by nas mieli dosc .. bo bysmy nie przestawaly rozmawiac haha 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
p0xia napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
Ja też sie doczekać nie moge i z jednej strony chciałabym już urodzić a z drugiej jednak w terminie i najlepiej nie spodziewanie i 15 sierpnia 🙂
PRAWDĄ JEST, ŻE CIĄŻA TO WSPANIAŁY CZAS 🙂 🙂 🙂
POXIA PRZEGONIŁAM CIE 😁 🙃 😁 🙃

niespodziewanie 15 sierpnia ? haha 😁 mi obojatnie byle by komplikacji nie bylo 🙂 no i oczywiscie okolo terminu 🙂

no tak 😁 bo 15 jest Marii 🙂 🙂 🙂no ale niespodziewanie 🙂

ann5353 napisał(a):
siehankowa a masz też może link do szlafroczków z tej samej serii? Magda chyba dodawała, ale nie zapisałam 😞

ann kliknij w tego linka,co przesłałam marcie,to jest ten sprzedawca i te szlafroki tez chyba ma 🙂

Jejku, ale Wy dajecie czadu. Szok 🤪 🤪 Chwilę mnie nie było i już parę stron.

Co do terminu to ja chcę wcześniej urodzić, żeby jak to stwierdziłam pojeździć w lato jeszcze z wózeczkiem 😁 😁

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
p0xia ja już mam swoje lata 😜 męża 😜 decyzja o dziecku była taka "Co ma być-to będzie i kiedy ma być - to będzie" 😁 także niby byłam przygotowana... a jak zobaczyłam te dwie kreseczki, to była dla mnie taki SZOK! 😮 Normalnie nie wiedziałam, czy cieszyć się, czy płakać 😉 jakoś się specjalnie nie cieszyłam, w szoku byłam! Dopiero na pierwszym usg, jak zobaczyłam serduszko, to do mnie dotarło, ze będę mamą! 😁 I to była jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu! 🙃 😆
Myślę, ze natura dobrze to wymyśliła, że mamy 9 miesięcy na przygotowanie się psychicznie do roli mamy i oswojenia z tą myślą 😁

Dokladnie ! .. dobrze ze nie krocej, ale tez ze nie dluzej 🙂 wlasciwie to w sam raz 😁 .. nie chcecie zebym wam mowila jaka byla moje reakcja uwiezcie .. !! moja reakcja obrocila sie o 180 stopni 🙂

p0xia ja już mam swoje lata 😜 męża 😜 decyzja o dziecku była taka "Co ma być-to będzie i kiedy ma być - to będzie" 😁 także niby byłam przygotowana... a jak zobaczyłam te dwie kreseczki, to była dla mnie taki SZOK! 😮 Normalnie nie wiedziałam, czy cieszyć się, czy płakać 😉 jakoś się specjalnie nie cieszyłam, w szoku byłam! Dopiero na pierwszym usg, jak zobaczyłam serduszko, to do mnie dotarło, ze będę mamą! 😁 I to była jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu! 🙃 😆
Myślę, ze natura dobrze to wymyśliła, że mamy 9 miesięcy na przygotowanie się psychicznie do roli mamy i oswojenia z tą myślą 😁

agusia, to u nas było tak samo - co ma być to będzie 🙂 ale jak zobaczyłam 2 kreski, to byłam w szoku i płakałam, śmiałam sie i tak na zmiane przez dłuższą chwile 😜

• Mamusia
aneczkare22 napisał(a):
ann5353 napisał(a):
siehankowa a masz też może link do szlafroczków z tej samej serii? Magda chyba dodawała, ale nie zapisałam 😞

ann kliknij w tego linka,co przesłałam marcie,to jest ten sprzedawca i te szlafroki tez chyba ma 🙂

Dzięki aneczkare22 🙂

p0xia napisał(a):

Dokladnie ! .. dobrze ze nie krocej, ale tez ze nie dluzej 🙂 wlasciwie to w sam raz 😁 .. nie chcecie zebym wam mowila jaka byla moje reakcja uwiezcie .. !! moja reakcja obrocila sie o 180 stopni 🙂

Moja reakcja była taka, że na początku przez 4 miesiące do psychologa chodziłam, bo nie umiałam sobie z tym poradzić. 🙂 Ale teraz to się cieszę, jak głupia. 🙂 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):

Co do terminu to ja chcę wcześniej urodzić, żeby jak to stwierdziłam pojeździć w lato jeszcze z wózeczkiem 😁 😁

we wrzesniu jeszcze tez zadazysz 🙂

• Mamusia
a ja bardzo chcialabym urodzic 18 tak mi wyznaczyl lekarz termin na usg...w ten dzien mamy z m. 6 rocznice i mysle ze to najwspanialszy prezent jaki moglibysmy sobie dac...ale na ostatnim usg pani powiedziala ze wedlug niej mala jest tydzien starsza..

ann5353 napisał(a):
aneczkare22 napisał(a):
ann5353 napisał(a):

Dzięki aneczkare22 🙂

to jest link do szlafroków
http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-bawelna-100-producent-i1633762570.html

aneczkare22 napisał(a):
siehankowa a mnie sie wydawało,że własnie te zamawiałas.Wiem,że jeszcze któras z dziewczyn zamawiała te,do którego podałam linka 🙂

Mapa albo Malstep tak mi się coś kojarzy

• Mamusia
Andzelika napisał(a):

Moja reakcja była taka, że na początku przez 4 miesiące do psychologa chodziłam, bo nie umiałam sobie z tym poradzić. 🙂 Ale teraz to się cieszę, jak głupia. 🙂 🙂

Moja byla odrazu .. usuwam ! , pozniej ze odrazu oddaje i szukam juz rodzicow dla dziecka..

teraz jak o tym pomysle to nie wiem jak moglam byc taka glupia zeby takie okropne rzeczy mowic !!.. 😞 😞
wstydze sie za to strasznie 😞

p0xia napisał(a):
Andzelika napisał(a):

we wrzesniu jeszcze tez zadazysz 🙂

Mam nadzieję 😁 Jakoś sobie zakodowałam, że wrzesień to już od połowy zimny jest. A jak urodzę po terminie to już właśnie blisko września 😁

marta-lion napisał(a):
Aneczka dzięki o te mi chodziło, choć myśle ze tak do porodu ta co podała siehankowa za takie pieniądze jest spoko.

u nas w szpitalu do porodu daja koszule,wiec nie musze sie martwić.Tylko po porodzie trzeba miec juz swoje,najlepiej z dwie sztuki

p0xia napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Moja byla odrazu .. usuwam ! , pozniej ze odrazu oddaje i szukam juz rodzicow dla dziecka..

teraz jak o tym pomysle to nie wiem jak moglam byc taka glupia zeby takie okropne rzeczy mowic !!.. 😞 😞

Szok tak na ciebie podziałał najważniejsze że myśłisz już inaczej 🙂

• Mamusia
Kornelka spokojnie kochana ja wszystko kupiłam przez internet. Jak będzesz chciała prześlę ci na maila listę i linki gdzie co kupiłam i zobaczysz dasz radę. Ja przez net kupiłam wszystko nawet te sprawy na po porodzie potrzebne. Koniecznie leż i wstawj tylko do Wc i dasz radę Kochana ja tak całą ciążę od 6 tygodnia leżę czyli już jakieś 21 tygodni przy tym te Twoje przynajmniej 4 to pikuś 🙂 Najlepiej jakbyś wytrzymała jak najdłużej wtedy i na zakupyy będzie więcej czasu i będziesz miała więcej czasu na oswojenie się z myślą ,że to już 🙂 Głowa do góry wiesz jak mi lekarz powiedział na początku,że mam leżeć jakoś nie mogłam się przestawić prowadziłąm bardzo aktywny tryb życia, a teraz mąż robi wszystko i nawet nie narzeka, a mi o głowy by nie przyszło, kiedyś,że niby ja mam nic nie robić a on wszystko, ale to dla dobra naszej trójki , ja się poświęcam bo leżę, a on bo wszytstko robi...Potem jakoś podzielimy się obowiązkami i wszystko w miarę wróci do normy 🙂

Co do obaw to ja nie obawiam się porodu, bólu, ani tego czy sobie poradzę, czy będę dobrze radziła z obowiązkami, czy,że rodzice czy teściowie będą się wtrącać.Martwię się aby szczęśliwie donosić ciążę. I marzę, aby urodzić w 38 tygodniu pod warunkiem,że lekarz uzna,że już czas przekroić mi brzuszek i wyciągnąć malutką 🙂

• Mamusia
aneczkare22 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Aneczka dzięki o te mi chodziło, choć myśle ze tak do porodu ta co podała siehankowa za takie pieniądze jest spoko.

u nas w szpitalu do porodu daja ich koszule,wiec nie musze sie martwić.Tylko po porodzie trzeba miec juz swoje,najlepiej z dwie sztuki

u nas w szpitalu niby tez dają ale jak to ładnie powiedziała położna lepiej mieć coś starego swojego gdyby zabrakło 🙂

• Mamusia
Daniela napisał(a):
p0xia napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Szok tak na ciebie podziałał najważniejsze że myśłisz już inaczej 🙂

I w zyciu juz inaczej nie pomysle !! 🙂