Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Spokojnie agusia tez aktualnie nie posiadam NIC ani dla siebie ani dla Małej 😮 zamierzam się jakoś teraz w tym tygodniu ogarnąć 😜
a wózka tez nie mam, ale potrzebuje mega terenowy co myślicie o X-Landerze np http://allegro.pl/x-lander-xa-2011-3-kolory-maxi-cosi-od-dealera-i1627691549.html

Super 🙂 I ma fajną spacerówkę 🙂 A to jest pierwsza rzecz na jaką zwracam uwagę.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no ja dla malutkiej mam juz prawie wszystko ale dla siebie nic...
a dzisiaj znowu dol brzucha i malenstwo meczy...a najdziwniejsze jest to ze jak leze to mnie brzuch po lewej stronie boli, jak stoje to nie boli ale ucisk na pecherz mam straszny i co chwile do lazienki latam, najwygodniej mi jak po turecku na podlodze siedze ale boje sie ze moge mala w ten sposob uciskac 😮

millium to jednak trochę masz 🙂 przynajmniej wózek 🙂
ann to dzięki Tobie ja się nie czuję osamotniona hehe 😉 ja kupiłam kilka pieluszek tetrowych, bo były w promo i ręcznik kąpielowy z kapturkiem 🙂 ubranek trochę dostałam, więc ich nie kupuję - dopiero jak nam chłopak podrośnie 😉 Generalnie to fajne i tanie są zestawy ubranek w mother&care, jakby ktoś szukał. 🙂 tylko, ze to raczej takie białe, normalne...

lydziaa84 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Mi się ten kolor podoba http://allegro.pl/x-lander-xa-2011-volcano-3w1-g-s-fotelik-i1638828860.html tu są fotki bardziej realne, albo czarny 🙂

mi podobał się ten biały- tylko nie praktyczny

Oj z białym to przechlapane 😁 Spoko jak w gondoli, bo dziecko małe, ale spacerówka 😁 😁

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
millium to jednak trochę masz 🙂 przynajmniej wózek 🙂
ann to dzięki Tobie ja się nie czuję osamotniona hehe 😉 ja kupiłam kilka pieluszek tetrowych, bo były w promo i ręcznik kąpielowy z kapturkiem 🙂 ubranek trochę dostałam, więc ich nie kupuję - dopiero jak nam chłopak podrośnie 😉 Generalnie to fajne i tanie są zestawy ubranek w mother&care, jakby ktoś szukał. 🙂 tylko, ze to raczej takie białe, normalne...

agusia fakt faktem, że też dostałam trochę ciuszków, trochę mam po chłopcach, no i łóżeczko po nich 🙂 Ale sama to kupiłam tylko te skarpetki i dwie pary bucików takich malusich skarpetkowych 🙂 I to by było na tyle 😁 Muszę się wziąć, bo mnie w końcu sierpień zastanie 🤪

angel_69 napisał(a):
czesc dziewczyny!
o czym gadałyście przez 570 stron???
😁 😁 😁 😁 😁 😁
wiem wiem dobra jestem, ale tylko tak pobieżnie przeleciałam:P

Hehe, tu tyle tematów leciu, że sztuka zapamiętać 😁 😁 😁

• Mamusia
no tak ale chyba wole zestaw z fotelikiem Maxi Cosi a nie tym X-carem jakos mam wieksze przekonanie.
Moze rzeczywiscie to ze spacerowka sie nie obraca mozna uznac to za minus... hm pomysle... ale Agusia tez mam 4 pietro bez windy i umieram prawie jak tu wchodze, ale bede sobie robic mix w samochodzie i wnosić Małą w foteliku samochodowym a reszta zostanie w samochodzie. Jeżeli będzie zima to myślę że bedziemy zabierac gondolke na gore i już 😉
Ale myslicie ze GONDOLKA jest za mała?? nasze maluchy będą zimą ok 6 msc czy bedzie brakowac miejsca??

k8_online napisał(a):

Ale myslicie ze GONDOLKA jest za mała?? nasze maluchy będą zimą ok 6 msc czy bedzie brakowac miejsca??

k8_online prawda jest taka, że nie przewidzisz ani jak duży będzie Twój Bobas
w wieku np 5 miesięcy,
ani jak długo będzie chciał jeździć w gondolce.
Słyszałam i o 5miesiącu i o 9 kiedy zmieniano gondolkę na spacerówkę.
Gondola w XL jest przeciętnej wielkości,ale z tych mniejszych,
ja się bałam, że w zimie będzie ciężko z kombinezonem itp

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Ann masz równe 3 miesiące do porodu, dasz radę 🙂 🙂 😁

Muszę 🙂 W ogóle to bardzo Wam dziękuje, za motywację do tych zakupów, bo sama to bym się chyba dopiero w lipcu zabrała 😁 W tym tygodniu mam zamiar zamówić pościel, więc chociaż jedno będzie z głowy 🙂

• Mamusia
Ja zdecydowałam się na jedo- głównie ze względu na większą gondolę. Jak oglądałam w sklepach inne wózki to gondole właśnie bardzo małe się wydawały. czy dziecko się zmieści zależy od tego jakie duże będzie- mały od szwagierki ma 5 miesięcy a jest tak duży, że za chwilę będzie musiał w spacerówce jeździć.

Andzelika napisał(a):
hehehehe 😁 Dobre 😁 takie pocieszające 🙂
Ja też tak myślę, ale właściwie teraz sobie uświadomiłam, że najlepsze to będzie, jak będe jechała do porodu i po drodze będę krzyczała, ze jeszcze musze zajść do sklepu po wózek! 😁 hehehe 🙃

lydziaa84 napisał(a):
Ja zdecydowałam się na jedo- głównie ze względu na większą gondolę. Jak oglądałam w sklepach inne wózki to gondole właśnie bardzo małe się wydawały. czy dziecko się zmieści zależy od tego jakie duże będzie- mały od szwagierki ma 5 miesięcy a jest tak duży, że za chwilę będzie musiał w spacerówce jeździć.
Lydziaa - a jaki model? Mi wczoraj znajoma polecała Barbatina, że niby lekki - ale jak patrzę w necie to wcale najlżejszy nie jest... 😞

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Lydziaa - a jaki model? Mi wczoraj znajoma polecała Barbatina, że niby lekki - ale jak patrzę w necie to wcale najlżejszy nie jest... 😞

ja mam fyn- bo chciałam na sztywnym stelażu Barbatina jest na paskach. A gondole w tych wózkach są takie same. Co do ciężkości to chyba nie są to najlżejsze wózki.

Andzelika napisał(a):
hehehehe 😁 Dobre 😁 takie pocieszające 🙂
Ja też tak myślę, ale właściwie teraz sobie uświadomiłam, że najlepsze to będzie, jak będe jechała do porodu i po drodze będę krzyczała, ze jeszcze musze zajść do sklepu po wózek! 😁 hehehe 🙃

Agusia u mnie właśnie w rodzinie wózek przeważnie kupowało się już, jak się ze szpitala wyszło. Moja mama mi mówiła, że też zawsze tak robiła 🙂
Ja na początku to się bałam kupować, żeby nie zapeszyć, teraz też mam czasami takie głupie myśli 🤢 Ale terach chyba jest najodpowiedniejszy czas 🙂 🙂

A z kolei drudzy znajomi polecili mi firmę Tutek http://www.tutek.pl/
Oni tam kupili i są bardzo zadowoleni, też im ktoś polecił.... ale sama nie wiem-tych wózków nie widziałam na żywo... 🤢
Nie pamiętam która - ale któraś z Was pisała o wózku adamex - widziałam go w sklepie raz i mi się bardzo spodobał - ale na ulicach jakoś go nigdy nie widziałam...

Andzelika myślę dokładnie tak, jak i Ty! A dziewczyny na forum tym bardziej mnie utwierdziły w przekonaniu, że najwyższa pora kupić!
Po porodzie to ja będę ogarniała pieluszki, kąpiele i kolki, a nie myślała o tym, jaki wózek wybrać albo czy mąż kupi dobry 😁 🙃

• Mamusia
Andrzelika- u mnie też tak było, że wózek potem się kupowało ale ja to zmieniłam. Najpierw mama się burzyła, że ubranka kupuję bo to za prędko, ale potem już odpuściła. A teraz sama się opanować nie może 🙂 Ja wychodzę z założenia, że chcę mieć wszystko prędzej gotowe, bo jak bym miała prędzej urodzić, albo w szpitalu wylądować to kto to wszystko za mnie zrobi- nie chciała bym widzieć zakupów zrobionych przez męża :P