Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
raspberry86 u mnie to bardziej mnie irytuja spojrzenia bab ktore znam z widzenia. patrza z politowaniem i wspolczuciem 😮 😮 😮 jakby niewiadomo jaka krzywda mnie spotkala... a jeszcze jak widza ze sie ciesze z mojego stanu to juz wogole nie do pojecia dla nich... 🤪 🤪 🤪 a jak raz w sklepie w wozku prowadzilam rocznego synka kuzynki i juz moj brzuszek bylo widac to masakra jakas jacy ludzie beznadziejni sa...zreszta np. marta chyba tez cos moze powiedziec na temat tych spojrzen prawda 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dziś akurat nie spotkałam się wprost z jakąś negatywną reakcją na mój widok, ale na pewno niektóre osoby (a w tym starsze panie plotkary) zauważyły mnie z wielkim brzuchem, BEZ OBRĄCZKI (troszkę paluszki puchną w te upały, także nie zakładałam dziś) na zakupach z mamą (mąż wyjechał więc miasto i sklepy idę podbijać z mamuśką) na 100 % sobie pomyślały że wpadka 😁 😁 😁
jeszcze dodam,że nie wyglądam bez mocniejszego makijażu na swoje 25 lat (tylko troszke młodziej) to już całkiem sobie babsztyle myślą hihihi
a nawet jeśli byłabym samotną mamusią, to co ich to obchodzi!? moje życie moja sprawa i mój brzusio z którego jestem mega zadowolona 😉

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
Oj, o opiniach i spojrzeniach starszych osób to tez cos moge powiedzieć 😉 U mnie na ulicy prawie same ,,mochery,, mieszkają a te młodsze to tez juz robia się takie plotkary. I chyba nie moga się nadziwic ze ja z brzuchem chodzę i mieszkam z mamą. 😜 😜 😜 😜 😜 Krzysiu co prawda do Nas przyjeżdża ale żyjemy bez slubu i to tez jest dla nich niewiarygodne 🤪 🤪 🤪 🤪 jak to z brzuchem, bez ślubu i jeszcze osobno mieszkają 🤪 🤪 🤪 🤪 Ale wyraz ich twarzy jest po prostu bezcenny 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Cześć dziewczynki my dopiero wróciliśmy do domku, jestem padnieta ledwo żyje. Na 14 pojechalismy do kuzyna na grila, byli jeszcze jego znajomi z 6 tygodniową córeczką, jaka ona śliczniutka była taka maleńka. A mój mąż oszalał na jej punkcie, pierwszy raz go takim widziałam oczy mu sie błyszczały jak na nią patrzył hehe super widok 🙂
No i dostaliśmy trochę prezentów od kuzyna po jego 2 letnim synku m.in. fotelik samochodowy z Chicco, łóżeczko turystyczne, nosidełko, wanienkę i poduszkę taką do karmienia w kształcei rogalika. No i ma jeszcze trzy kartony ciuchów, także mam przyjechac któregoś dnia i sobie coś wybrać. Super bardzo się cieszę zawsze sie cos zaoszczędzi.
Aha i wiecie co, dzisiaj przestraszyłam się na poważnie. Bo biorę te leki na paciorkowca tj. erytromecynę, nystatynę osłonowo i globulki dopochwowe. No i dzisiaj przed południem robie w kuchni sałatkę i nagle zrobiło mi się bardzo słabo. Połozyłam się i mąż zmierzył mi ciśnienie i miałam 77/45 i puls 138, normalnie klatka mi skakała jak nie wiem i byłam strasznie słaba. Mąż zadzwonił do mojego lekarza który kazał odstawić te tabletki bo możliwe że jestem na nie uczulona. Po godzinie ciśnienie wróciło do normy tj. 100/60 i puls 89.
Ale teraz wieczorem znowu mierzyłam sobie ciśnienie i miałam 95/65 więc znowu niskie i nie wiem już co się dzieję. LEkarz kazał mi przyjść do siebie we wtorek 🤨

• Mamusia
aasiu no ja Ci w kwestii ciśnienia nie pomogę, bo nie mam z nim problemów.

Co do spojrzeń to ja tylko w przychodni w Polsce się spotkałam z takimi spojrzeniami 😠
Ludzie chyba bali się, że się odezwę i będę chciała wykorzystać swoje prawo do wejścia bez kolejki.
A tak na ulicy to jest ok. Zwłaszcza tutaj. Norwedzy kochają dzieci i kobiety w ciąży. Nawet ostatnio pan w urzędzie, który jest ogólnie uważany za niezbyt sympatycznego był zaskakująco miły dla mnie 🙂

raspberry
moja siostra mieszka w WB. Byłam u niej wiele razy i powiem Ci szczerze, że plotki o angielskiej pogodzie to jakaś bujda. Jest taka sama jak w Polsce. Teraz upały 🙂
Ale fajnie masz....te sklepy 😉

Ja też mówię:

DOBRANOC BRZUCHOLKI

• Mamusia
Dzień dobry brzusie
Faktycznie znów żar z nieba się leje, na szczęście przychodzi dziś do mnie koleżanka to się nie będę nudzić 🙂
Monika z facetami to tak jest, trzeba jednym uchem wpuszczac a drugim wypuszczać i wiem że łatwo się tak mówi, a im bardziej emocjonalnie z nimi związane jesteśmy tym trudniej 😠 mam tak samo.
aasia najważniejsze że idziesz na wizytę i sprawdzisz jak to wygląda. Będę trzymała kciuki mocno by wszystko było dobrze. Ja też miałam cuda z ciśnieniem, tylko u mnie w drugą stronę strasznie było wysokie. Koleżanka mówiła że w 3 trymestrze to się zdarza bardzo często, że ciśnienie skacze.
A co do gapienia się na brzuszek, to jak zachodzę do pracy i rozmawiam z ludźmi to mam wrażenie że nie patrzą mi w oczy tylko na mój brzuch się gapią, śmieszne to jest 😎 ale już jest na co się gapić 🙂

Dzień Dobry!!! 🙂
Ale jestem wypoczętaaaaa jak nigdy 🙂 Zjedliśmy z chłopakami jajecznicę ze szczypiorkiem mniam 🙂
A teraz zapraszam na wspólne picie kawki 🙂

" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Paninka jak kiedyś pisałaś, że miałaś nie miłą przygodę i że idąc straciłaś równowagę i się przewróciłaś to ja zachodziłam w głowę i się zastawiałam jak Ty to zrobiłaś. I nie powiem martwiłam się o Ciebie czy z dzidzią będzie ok. A teraz sama tego doświadczyłam. Wczoraj wracając od rodziców do domku idąc po chodniku poślizgnęła mi się noga i upadłam. Na całe szczęście poleciałam na kolano, prawie szpagatu nie zrobiłam. 🥴 Dobrze, że nie przewróciłam się na brzuch bo to dopiero by było. Pewnie wylądowała bym w szpitalu na porodówce 😞 😞 😞 ehhh jak my musimy na siebie uważać.

Paninka napisał(a):
np. marta chyba tez cos moze powiedziec na temat tych spojrzen prawda 😁 😁 😁

Hehe Paninka jak miło że o mnie pamiętasz 🙂 🙂 🙂 No tak to prawda. Wy jesteście młode, hehe czasem bez obrączki i u mamy 😁 😁 😁 A ja trzymam 9 latkę za rękę, 2 latka śpi w spaceówce i brzuch przed sobą - hehe według wielu to już patologia 🤪 🤪 🤪
Ale ja już do tego przywyklam hehe 🤪 🤪 🤪

A tak wogóle DZIEŃ DOBRY 😎 😎 😎

Aasia co to ciśnienia, nie martw się . Ja mam takie cały czas, już taka moja uroda 🙂

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Pati przeprowadzka pod koniec czerwca, czyli już niedługo, brakuje nam praktycznie mebli, które są już zamówione, no i kuchenki i pralki. W pokoju dziecięcym tylko nic nie mamy 🤨 a póki co musimy poczekać na wypłate czyli pod koniec miesiąca pralka i kuchenka a pewnie w lipcu pokój dziecięcy.
Paninka jak Ty o takich pysznościach piszesz to uwierz mi że bym z chęcią do Ciebie przyszła.

To fajnie 🙂 Teraz już z górki jeszcze miesiąc i najcieplejsze miesiące będziesz w chłodniutkim swoim domku 🙂 Pokojem dziecięcym się nie przejmuj powolutku sobie wszystko pokupujesz ja mieszkam w swoim mieszkanku os sierpnia i pomimo,że był wyremontowany i świeży do zamieszkania to bez przerwy coś dokupuje 🙂 Z grubsza macie wszystko 🙂 Super 🙂 Zobaczysz jak odetchniesz świżym powietrzem u siebie w domku, zupełnie inaczej niż na wynajmie 🙂

• Mamusia
WITAJCIE 🙂
MAGDALENA PIEKNY BRZUSZEK 🙂
A co do facetów... odkryłam jakie stronki mój mąż ogląda 😞 mega przykro mi sie zrobiło i szczerze mówiąc nie wiem co myśleć i robić ..(pisze wam to i łzy same mi lecą)nie mam ochoty na żadne z nim figielki ani pieszczoty no na nic 😞 czuje sie beznadziejna, brzydka, no nie atrakcyjna dla niego!!
A i on wie, że ja wiem komentarz: "oj dziubuś"i uśmiech........
to tyle laseczki.w końcu komuś to powiedziałam!!ale bardzo was prosze ma to zostać miedzy nami nie rozmawiajcie o tym z nikim!!PROSZE!!

• Mamusia
Monika wiesz ja też czuję że nie jestem tak atrakcyjna dla mego męża jakbym chciała, no cóż, nie dla każdego faceta brzusio jest seksi dla mego na przykład nie, no a faceci mają swoje potrzeby i muszą je jakoś zaspokajać. Mój mąż ćwiczy co drugi dzień i się rozładowywuje podnosząc ciężary ale tak chociaż raz w tygodniu bzykanko też jest, ale jak byśmy mieli zakazane to myślę że byłoby trudno bardzo. W dodatku facet to facet oni myślą trochę inną częścią ciała i dla nich to nic nie znaczy że sobie pooglądają a to tylko my do głowy bierzemy że jak to można.

• Mamusia
Madalena a jak tam dziś Kubuś, pisałaś wczoraj że już lepiej po antyalergicznym syropku.
Co do przeprowadzki to niby wiem i niby rozumiem, ale czasem mnie tak jakoś nachodzi że już bym chciała mieć wszystko i być spokojna tak na wszelki wypadek, ale dzięki Pati za wsparcie, wiem że bez wielu rzeczy można się obejść, my od kilku lat mieszkamy z 4 widelcami na stanie 🤪 ale w nowym domku już mamy cały komplet, który dostaliśmy na wesele, a tu nie było go gdzie trzymać i nawet oststnio noże kupiliśmy, frajda jak się patrzy 🙂

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Monika wiesz ja też czuję że nie jestem tak atrakcyjna dla mego męża jakbym chciała, no cóż, nie dla każdego faceta brzusio jest seksi dla mego na przykład nie, no a faceci mają swoje potrzeby i muszą je jakoś zaspokajać. Mój mąż ćwiczy co drugi dzień i się rozładowywuje podnosząc ciężary ale tak chociaż raz w tygodniu bzykanko też jest, ale jak byśmy mieli zakazane to myślę że byłoby trudno bardzo. W dodatku facet to facet oni myślą trochę inną częścią ciała i dla nich to nic nie znaczy że sobie pooglądają a to tylko my do głowy bierzemy że jak to można.

Pewnie masz racje, ale nie zmienia to faktu, że czuje sie jak sie czuje 😞jeszcze jak na złość roztepy mi nie pokazują 😞

moniq1984 KOCHANAAAAAAAA!!!! nie przejmuj się tym. Każdy facet ogląda takie rzeczy. Jedni w telewizorze inni w gazetach a jeszcze inni na internecie. I to wcale nie oznacza, że Ty już go nie pociągasz czy np nie podobasz mu się fizycznie. Oni tak robią, żeby sobie zrobić dobrze heheh i dowartościować się.

• Mamusia
madalena20 to dobrze ze Wam nic sie nie stalo...ja w miejscu stalam i sie przewrocilam ale na szczescie na kolana i dlonie wyladowalam...nawet nie chce myslec co by bylo jakbym nie zdazyla rak wyciagnac 🥴 bardzo nusimy uwazac bo chwila nieuwagi i moze byc nieciekawie 🤢

• Mamusia
Dzień Dobry Brzuchatki 🙂 u nas tez dzien pieeekny i mam nadzieje ze juz taki pozostanie 🙂

Co do gapienia sie na brzuszki to tez to odczulam hihi 🙂 ale ja to lubie 😁 bo tez jestem z brzuszka dumna 🙂 a niech sie patrza i zazdroszcza 🙂

Monika, nie przejmuj sie moj Krzysiek tez sie raz rozpedzil z wlaczaniem filmu z USB a mial plytke jeszcze w srodku w DVD a najpierw sie wlacza plytka, tak darl do tego DVD zebym przypadkiem nie zauwazyla hihi, oczywiscie widzialam napisy poczatkowe ale udawalam ze nic nie widze haha .. to jest normalne, musza sie jakos "wyladowac" 🙂

Diviana nio wystarczyło, że wczoraj raz podałam mu ten syrop Loratan od alergii i synek dzisiaj jak nowo narodzony. Nie widać po nim że chorował. Teraz to na pewno poproszę o skierowanie do alergologa, żeby zrobić testy i stwierdzić na co jest uczulony.

• Mamusia
MAGDALENO ale ja miałam nadzieje, że mój jest inny 🙂 i nawet mu powiedziałam, że jest pospolity, taki sam jak inni 😞 ale wiecie co mnie w tym wkurza, że nie powie nic nie wiem, że brakuje mu sexu czy pieszczot czy zainteresowania nim. tylko uśmiech i oj dziubuś...
ALE DZIEKUJE WAM ZA WSPARCIE 🙂BUZIAKI DLA WAS 😘