Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂
U nas bardzo zakręcony weekend 🙂 Mąż ma wolne i ciągle jesteśmy w ruchu. Wczoraj byliśmy na mega zakupach oraz grillu u znajomych. Dzisiaj z kolei grill u szwagra 🙂
Niestety wpłynie to na moją aktywność na forum 😞
Ale muszę się pochwalić - wczoraj dostałam pierwszą paczkę z pościelą dla małej 🤪
A teraz biorę się za nadrabianie 🙂
No i widzę, że mamy kolejną zmianę 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć dziewczynki,
No Andżelika - nie spisałaś się z tym deszczem 😞 Tak sobie nawet pomyślałam, że na pewno lyydzia napisze, że u niej lało 😆
Ale wczorajszy dzień w porównaniu z dzisiejszym to pestka - dzisiaj dopiero jest żar.
Jadłam śniadanie na tarasie i mi pot z nosa na kanapkę kapał 🥴
Mnie też dziś czeka wieeelkie prasowanie i pakowanie. Dziś wieczorkiem wyjeżdżamy na tydzień poleniuchować w górki.
Jolajola, ja chyba też zapytam mojego lekarza o te paznokcie, bo już nie mogę patrzeć na moje stopy.
Jest lato, chciałoby się pokazać schludną stópkę w sandałku/klapeczku a tu Dupa Jaś. Brzuch uniemożliwia wszystko.
Marta, fajnie,że ci mąż maluje paznokcie, mój nawet o tym słyszeć nie chce. Próbowałam też z córką, ale ona zaczyna malować tak gdzieś centymetr nad paznokciem 🙃
Jak tylko przyjedziemy do P. to umawiam się na pedicure do kosmetyczki.
A tak a propos paznokci w szpitalu: ja przy pierwszym porodzie miałam żel na paznokciach u rąk (tylko french) i pomalowane paznokcie u stóp i dostałam opiernicz od pielęgniarek. Ale zmywać/ piłować nie musiałam.
Teraz postanowiłam, że do szpitala pójdę soute, ale przez najbliższe dwa miesiące trzeba jakość wytrzymać

• Mamusia
Sprzątanie właśnie mąż zaczyna 🙂 Tak się do tego przyzwyczaiłam,że nawet się cieszę,że on sprząta bo ja jakaś totalnie leniwa jestem i pomimo,że nic nie robie to cały czas jakaś zmęczona jestem....
A moja malutka weszła dziś gdzieś glębiej i atakuje moje wnętrzności 😮
A ja mam wolnego pilota, więc opuszczam Was na jakieś kilka godzin, bo mój m tyle domek sprząta,więc ja korzystam z tv bo potem zmiana on TV a ja ponownie komp 🙂

• Mamusia
Dzien Dobry Brzusie 🙂

Nowy dzien czas rozpoczac 🙂 oczywiscie ze to sobota to pasuje troszke ogarnac domek ... pogoda jak narazie sliczna 🙂 słoneczko swieci i nie jest bardzo upalnie tylko przyjemnie cieplutko 🙂 .. Niunia mi sie rozpycha w brzuszku wiec poczekam az usnie i do roboty 🙂
Milego dnia 😘

• Mamusia
Dzień Dobry Mamusie 🙂
Po przespanej nocce te niepokojące kłucia przeszły, zobaczymy jak będzie dzisiaj, w razie czego będe leżeć plackiem do poniedziałku a w pon do lekarza 🥴
Dziękuje Patusia za odpowiedź, bo ja juz sie marwtilam, że szyjka się skraca ale ponoc tego sie nie czuje, wiec może faktycznie Oliwka boksuje po ,,mariolce,, 😉

• Mamusia
Aniołek leż spokojnie to będzie dobrze 🙂
Ja wyprałam wszystkie pluszaki jakich sie dorobiliśmy i nie wywieźliśmy do rodziców, by były czyściutkie jak mała się urodzi i zaczęłam robić sernik na zimno, bo jutro koleżanka do mnie przychodzi, a mój mąż w szkole.

• Mamusia
Paninka A czemu nie kupi? bo co? 🤨
mapa ale płyte kupiłas w empiku? jakie masz? ja mam ostatnią serie a te pierwsze serie zgrywane.
jo-aneczka ja spytalam lekarza czy nie beda na mnie krzyczeli w szpitalu a on ze nie, nie przejal sie za bardzo, jak ktos chce ladnie wygladac. 😆 a on pracuje w szpitalu to chyba wie co sie tam dzieje na codzien.

• Mamusia
jolajola81 a to roznie...ziemniakow itp nie kupi bo jak byl maly i go mama wyslala to mu sie rozsypaly i ktos go wysmial, jaja sie tluka a papieru nie kupi bo pani w sklepie sobie pomysli ze on do tylka go uzywa 🤪 🤪 🤪 a w miesnym smierdzi...nie zmywa tez naczyn bo sie brzydzi ( nawet po sobie) odruch wymiotny ma...wogole on dziwny przypadek jest 🙃 🙃 🙃 a najlepsze jest ze jak karmi pajaki to dla tych mniejszych musi np. robaki kroic na mniejsze kawalki i to tak zeby jeszcze siie ruszaly i tego sie nie brzydzi 😮

• Mamusia
Nadrobiłam 🤪 🤪 🤪
Miałam z 60 stron i na dodatek czytałam z przerwami na porządki 🙂
Wszystkim dziewczynkom, które miały wizyty gratuluję zdrowych dzidziusiów 🙂
Magda życzę dużo zdrówka dla Kubusia 🙂
Piękne dziewczyny macie zdjęcia 🙂
A ja teraz biegnę ugotować jakiś obiadek 🙂

• Mamusia
Paninka napisał(a):
jolajola81 a to roznie...ziemniakow itp nie kupi bo jak byl maly i go mama wyslala to mu sie rozsypaly i ktos go wysmial, jaja sie tluka a papieru nie kupi bo pani w sklepie sobie pomysli ze on do tylka go uzywa 🤪 🤪 🤪 a w miesnym smierdzi...nie zmywa tez naczyn bo sie brzydzi ( nawet po sobie) odruch wymiotny ma...wogole on dziwny przypadek jest 🙃 🙃 🙃 a najlepsze jest ze jak karmi pajaki to dla tych mniejszych musi np. robaki kroic na mniejsze kawalki i to tak zeby jeszcze siie ruszaly i tego sie nie brzydzi 😮

Faceci to tak czasem mają 🤢 Mój jak go z kartką wyślę na zakupy to kupi wszystko co jest na kartce, ale że jakaś promocja na owoce czy coś to nie zauważa i sam z siebie to nic nie kupuje, więc muszę pamiętać o wszystkim, choć ostatnio jak chleba nie zapisałam to sam kupił 🤪 🤪 🤪 chyba robi postępy 🙂

Paninka napisał(a):

Hi, hi, Paninka, gdzieś ty takiego chłopa znalazła? Zabawnie musi być u was w domku 🙂
Ewenement na skalę światową.
A córcię będzie przewijał i przebierał jak zwymiotuje???

dzień dobry brzuszki
u nas straszny upał,a jutro ma byc jeszcze gorzej.Ja troszke ogarnęłam w domu,i na maksa sie zmeczyłam i jeszcze na dodatek strasznie duszno mi sie zrobiło.więc odpusciłam sobie reszte porzadków.Popołudniu jedziemy na grilla.To sobie troszke wypoczne 🙂
magdalena duzo zdrówka dla twojego synka

Jolajola, mój lekarz też wtedy słowa nie powiedział na moje paznokcie. To pielęgniarki krzyk podniosły 😠
Więc zastanawiam się, ile jest prawdy w tych zakazach dotyczących malowania paznokci.
Bo coś mi się wydaje, że lekarze to mają do tego luźne podejście - chcesz to maluj, nie chcesz - to nie.
Ale w szpitalach rządzą przecież pielęgniarki a nie lekarze 😠 😠 😠
A one do tolerancyjnych nie należą 😉

• Mamusia
Paninka napisał(a):

No to faktycznie masz wszystko na głowie 🙃 🙃 🙃
Ale ja mam brata co też nie pozmywa wstawia wszystko do zlewu jak leci a jak nie ma miejsca to wpycha lub kładzie obok i tak tydzien może lezec az naczyn zabraknie to szuka w szafkach takich ktorych malo sie uzywa.

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Jolajola, mój lekarz też wtedy słowa nie powiedział na moje paznokcie. To pielęgniarki krzyk podniosły 😠
Więc zastanawiam się, ile jest prawdy w tych zakazach dotyczących malowania paznokci.
Bo coś mi się wydaje, że lekarze to mają do tego luźne podejście - chcesz to maluj, nie chcesz - to nie.
Ale w szpitalach rządzą przecież pielęgniarki a nie lekarze 😠 😠 😠
A one do tolerancyjnych nie należą 😉

No własnie i tego sie obawiam powiedzialam mu ze nie chce ich denerwowac i zeby na mnie krzyczaly 🥴
ale co tam zrobie sobie u stop tylko, bo juz nie siegam.

a mówiłyście że w weekend to dopiero sie zaczyna ruch na forum 😁
mnie również dziś natknęło na porządki i przemeblowanie pokoiku.
jeśli chodzi o paznokietki, do tej pory miałam żel na dłoniach i pastelowy lakier na stopach. dzis zmyłam sobie stopki, zrobiłam pedicure (o dziwo jeszcze dosięgnę) i miałam kłaść sobie żelik na stópki ale zrezygnowalam, bo jak mieliby robić problem w szpitalu 🤢 więc pomalowałam tylko lakierem na taki pastelowy kolorek cielisty, na pewno lepiej wyglądają niż bez niczego.
a u rączek jeszcze się zastanawiam (paznokietki robię sobie sama: żel i akryl, ale w ciązy zrezygnowałam z akrylu bo liquid strasznie śmierdzi, chociaż nie stwierdzono że szkodzi nienarodzonemu dziecku).

raspberry86 napisał(a):

heh źle zrozumiałaś bo chodziło o to, że właśnie tego ruchu to prawie nie ma 🙂 wszyscy gdzieś po za domem 🙂

No, rzeczywiście cichutko.
Ja w takim razie się z wami pożegnam na dłużej, bo nie wiem czy i kiedy będę miała okazję was podczytać.
A zaraz się pakuję i w drogę!!!!
Pozdrawiam wszystkie mamusie i lokatorów brzuszków 🙂

madalena20 napisał(a):
raspberry86 napisał(a):

heh źle zrozumiałaś bo chodziło o to, że właśnie tego ruchu to prawie nie ma 🙂 wszyscy gdzieś po za domem 🙂

ja myślałam że w tygodniu, bo niektóre brzusie jeszcze do pracy śmigają albo pozałatwiać sprawy.
ja zaraz po teściową jadę, no i chyba się jakiś grill bedzie rozpalał 😁
wejdę później zobaczyć co się dzieje paaa

• Mamusia
Hej Brzucholki!

Kilka dni przerwy a tu tyle do nadrobienia 🙂 🙂.
Skwar na dworze. 😮Wczoraj po spacerze tak mnie stopy piekły,że nawet po 1h moczenia nie mogły dojść do siebie. 🤢
W mieście u mnie trwa 3 dniowy festyn. Wczoraj zabrałam siostre na festyn i teraz żałuje jak nie wiem - 1 i ostatni raz tego rozpieszczonego bachora gdziekolwiek wzięłam 😠 😠 😠. Jak nie wydaje się pieniędzy to jest nudno i wogóle. Dzisiaj tez juz mnie wszystko wkurw..

Zakupiłam wczoraj Filipkowi kolejny ciuszek (to nałóg? 🥴 ). Takie niebieskie body z napisem: "Od jutra będę grzeczny" . Zdjęcie jest w avatarku 🙂
Mierzyłam pozom cukru - na czczo 94, a 1h po jedzeniu miałam 124 - to dobrze?

Jak wam mijają te ciepłe dni?

• Mamusia
agapurka2 bodziaczki super 😁
Mi upalne dni mijaja bardzooooooooooooo ciężko. 😮 😮 😮 Za duży skwar 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 Śmieję się, że lipiec to chyba spędzę w piwnicy bo tam fajnie chłodno 🤪 🤪 🤪
A jesli chodzi o Twój cukier to ja po godzinie mialam 118 także twój chyba tez w normie.
Ale czemu po jedzeniu??????????????????? 😲 😲 😲