Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Paninka napisał(a):
Andzelika ja tu juz kiedys o niej pisalam, potrafi wszystko obrzydzic, meczennice z siebie robi i caly cas opowiada jak to sie poswieca swojego zycia nie ma itp. odkad maly jest na swiecie...taki typ, wszyscy wspolczuc powinni a ona na tronie siedziec bo ma dziecko 😮

No cóż Paninka są i tacy ludzie, nic na to nie poradzimy, jedyne co to możemy im współczuć, jakie to życie z dzieckiem jest dla nich męczące. 😮 🤢 🤢 Kiedyś może, jak dostanie porządnego kopa od życia to doceni to co ma. 🙂 🙂 Najważniejsze, że my się cieszymy z tego, że możemy dać życie kolejnej istotce. 🙃

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja sie nie przejmuje, troche mi przykro bo kiedys 24 h na dobe moglysmy soedzac razem a teraz jak na godzine przyjdzie to zuje sie wykonczona...straszna materialstka sie zrobila, a nie doceni nigdy tego co ma bo ciagle chcialaby wiecej 😮 juz dawno nie uslyszalam od niej ze wszystko ok, zawsze nie maja pieniedzy, maly jest niegrzeczny ja cos boli itp. juz nie raz jej powiedzialam ze chcialabym zeby moje dziecko bylo takie pogodne i wesole jak jej maly... to twierdzi ze on przy ludziach taki jest a sam w domu jest nie do wytrzymania 😮 😮 😮

tylko zastanawiam sie czy ona zawsze taka byla a ja tego nie widzialam czy teraz jej sie tak porobilo? ale nie nakrecam sie, unikam spotkan puszczam obok ciagle komentarze i jest ok 🙃

Ojej... dopiero Was doczytałam... Dzisiaj jakiś jest dziwny dzień... 😞 Szefowa z synkiem wylądowała w szpitalu - miał złe wyniki badania ASO-a to jest na tego paciorkowca... I pewnie będzie musiał się położyć na tydzień na badania... 😞
Do tego mnóstwo telefonów, spraw... Normalnie jakiś mega zapracowany dzień!
A akurat dzisiaj się niewyspałam... Jakoś nie mogłam w nocy spać... A i późno się położyłam...
Robię sobie postanowienie, że muszę się wysypiać! I zwalniam już! Najwyzszy czas!
Dzisiaj mam wizytę i zobaczę, jak wyszedł mój cukier po glukozie 50g... Mam nadzieję, że dobrze.
Dziewczynki, super macie zdjęcia!
Justyna - bardzo fajna sukienka! I faktycznie nie widać brzuszka!
Moniczek, Daniela, Raspberry - super brzuszki i pięknie wyglądacie! Ja też Ci zazdroszczę tej kwiecistej tuniki, Daniela-super jest!
Strasznie się cieszę, że Agnieszka wróciła 🙂 I z każdych dobrych wieści po Waszych wizytach!
Szkoda, że madalenie się Kubuś rozchorował - ja też czytałam i słyszałam, ze inhalacje potrafią zdziałać cuda. Nawet jak połowa tej inhalacji poleci gdzieś bokiem, to i tak to coś da! Musisz spróbować!
A leżaczek-bujaczek ja chcę kupić na 100%! Super sprawa, moim zdaniem. Jasne, że dzidzia nie będzie leżała cały dzień w nim - ale na pewno od czasu do czasu weselej jej będzie w bujaczku niż leżąc i patrząc w sufit! A moja znajoma poleciła mi z fisher pricea taki leżaczek z wibracjami, ze podobno jest świetny na kolki i naprawdę działa! Takze zobaczę, czy takiego nie poszukam.
I ja też będę miała rzeczy maluszka w komodzie, dlatego robimy te szafy wnękowe, by przenieść się z naszymi ubraniami do szaf, a maluchowi zostawić całą komodę.
A tą szafę w końcu zrobimy taką lekko jak drzewo wiśniowe, dokładnie kolor to klon vancouver - będzie lepiej pasowało niż srebro... 🙂
Mój mały jakoś dzisiaj się mało rusza... 😞 może też się nie wyspał... 😞 ...na szczęście dzisiaj posłucham sobie jego serduszka 🙂

Paninka Bardzo dobre podejście! Ja też pisałam, ze mam taką koleżankę... ale robię tak, jak Ty teraz! Bez sensu się denerwować takimi osobami... Tylko najbardziej to zawsze szkoda dzieci... 😞 ..bo co one winne? Ech... Ważne, że my jesteśmy inne! 🙂 I jest nas tyle! 😁 A takie marudy to wyjątki 😜
🙃

Paninka napisał(a):
agusiakowalczyk szczegolnie ze ten jej maly to na prawde fajowy dzieciaczek, jeszcze nie slyszalam zeby plakal, jak sie uderzy czy przewroci to wstaje i z usmiechem na twarzy idzie dalej...ale jak ona i jej maz takie flegmy i marudy sa...
To nadrabia za nich pozytywną postawą! 😁

• Mamusia
mapa napisał(a):
Pati123, Agnie-szka a czy Wam w szpitalu mówili kiedy najlepiej brać fenoterol?
W sensie przed/po posiłku, na czczo..???

mi nic nie mówili, tylko żebym godzin pilnowała i ja tak po godzinie od wzięcia zjadam coś to mi rece tak nie latają- a na te trzęsiawki to mam isoptim ale liczę że się bez niego obejdę 🙂

• Mamusia
Agnie-szka napisał(a):
mapa napisał(a):
Pati123, Agnie-szka a czy Wam w szpitalu mówili kiedy najlepiej brać fenoterol?
W sensie przed/po posiłku, na czczo..???

mi nic nie mówili, tylko żebym godzin pilnowała i ja tak po godzinie od wzięcia zjadam coś to mi rece tak nie latają- a na te trzęsiawki to mam isoptim ale liczę że się bez niego obejdę 🙂

Ja w szpitalu po zabiegu mialam podawany kroplówce - okropnieństwo, tak mnie po tym telepało że nie mogłam sms-a napisac.... 😮 🤪

Jezu 🤪 Co tu taka cisza, gdzie Was wywiało? 😁 Ja cholerka siedzę w domu, straszna burza z deszczem u mnie 😮 Kuba poszedł na piwo z kolegą, ja się chyba za porządek w szafie wezmę 🙂 🙂

• Mamusia
a ja przyjechalam z miasta wlasn ie kupilam sobie drugi biustonosz do karmienia i pieluszki DaDa 🙂 na promocji byly w biedronce 🙂 znowu zakupy ruszaja 😁 hihi bo co chwile kupuje i przestoj.. pozniej znowu kupuje i znowu przestoj 😁 hihi 😁 i az sie ciesze ze w poniedzialek wreszcie zamowie wozek 🙂 mam nadzieje ze rozowy nie niebieski 🙂 .. ahh wizyta juz w poniedzialek nie moge sie normalnie doczekac zeby zobaczyc moje malenstwo 🙂

• Mamusia
Agnie-szka napisał(a):
Agusia powodzenia na wizycie i napisz po, ile już waży Twoje maleństwo 🙂 🙂

Pati czy Tobie po Fenoterolu twardniał trochę brzusio?

Wiesz ja właściwe nie widzę żadnej różnicy tzn mi twardniał od zawsze jak wstałam jak leżę zawsze mam miękki.
Właściwie nie wiem dlaczego ten fenterol bioę, w sumie pewnie dlaego,że mnie często brzuch boli i lekarz boisię,że to skurcze, a tak póki co to jak byłam w szpitalu 3 razy mi brzuch się postawił i od tamtej pory odpukać już mi się to nie zdażyło....

Oj brzuszki skrobiecie i skrobiecie 🙂 🙂 🙂Ja też troszkę zakupy robię już. Hehe czas leci 🙂
No ale dzis kupiłam sobie japonki, a co 🙂 🙂 🙂
Miłego wieczorku 😜 😜 😜

Pati123 napisał(a):
mapa napisał(a):
A bierzecie po całej tabletce czy pół?

ja po pół tabletki co 3 h

Dziękuję Pati ☺️

marta-lion
japonki ważna rzecz 😁