Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Foga napisał(a):
Hihi siehankowa, jak nie zdążę to będę musiała założyć coś co mi mój m kupi..... a to mógłby być dziwny widok na oddziale - znając jego skłonności do popadania ze skrajności w skrajność, to albo kupiłby super koronkową koszulkę alebo... zupełnie babciną podomkę 🤪

OOO widzę że nasi mężowie też mają podobnie 😁 pomyśl w takich koroneczkach na porodówce jaką furorę byś zrobiła

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Foga to razem ze mną będziesz kupować bo też jeszcze nic nie mam 🤪
A streszczenie hmmm dzidziusie super rosną duży chłopak Siehankowej ponad 2 kg i dużo dziewczynka Eveliny 1,7 kg.
Rozmawiałyśmy o łóżeczkach, kocykach, ręczniczkach, puchnięciu, no i oczywiście jedzeniu truskawki i czereśnie rządzą 🤪

DZIEKI ZA STRESZCZENIE 🙂

Diviana napisał(a):
A streszczenie hmmm dzidziusie super rosną duży chłopak Siehankowej ponad 2 kg i dużo dziewczynka Eveliny 1,7 kg.
Rozmawiałyśmy o łóżeczkach, kocykach, ręczniczkach, puchnięciu, no i oczywiście jedzeniu truskawki i czereśnie rządzą 🤪

Hehe i o tym że porody są fajne 🤪 🤪 🤪
I moniczek ma dużą córę 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Diviana napisał(a):

Hehe i o tym że porody są fajne 🤪 🤪 🤪
I moniczek ma dużą córę 🙂 🙂 🙂

Właśnie właśnie dziękuję
Ja mam bardzo dobrą pamięć tylko bardzo krótką 😁
Jeszcze może ktoś coś dopowie?

• Mamusia
aasia napisał(a):
Mamcie ja juz wróciłam z zakupów, teraz robie kawkę bo zaraz mój mąż wpadnie z kolega na kawkę i mają przywieźć goroące bułeczki jagodzianki i z jabłuszkiem mniam hehehe. kupiłam też "Mamo to ja|" także lekture na dzisiaj mam 🙂 Jak wyczytam cos ciekawego to Wam później dam znać. 🙂

wyślij ich do mnie z tymi jagodziankami- uwielbiam je 🙂

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
Ciekawe jak wielkie te nasze dzieciaczki sie urodzą 🙂
a jeżeli chodzi o rozmiarówke bobasów to 56 potem 62 czy jest coś po miedzy?? 🙂

Chyba tak, tylko jak urodzisz dużego bubusia to się w 56 nie wciśnie, mój chrześniak w 62 już się nie wcisnął 🤪

Jo-aneczka Wszystkiego co najlepsze 🙂 🙂 😘

Chciałam się zapytać ile razy dziecko takie małe budzi się w nocy?

Bo teraz jak Lydzia napisała, że bardziej się boi tego co będzie potem, to się tak zastanawiam. 🤨 🤨

Ja się modlę, żeby moje dziecko się nie krztusiło podczas jedzenie i żeby się nie zanosiło. Mam siostrę małą i z nią mieliśmy taki problem, ile nie raz się wszyscy strachu przez to najedli. Tak to myślę, że dam radę, wiadomo że na początku będę potrzebowała pomocy osób 3, ale praktyka czyni mistrza 😁 😁

Cześć dziewczyny !
Już w ogóle nie wiem co u Was słychać przez to leżenie. Może niedługo laptopa pożyczę i jak zdążę przed porodem to się zacznę odzywać częściej. Mówie jak zdąże bo na dobrą sprawę to w każdej chwili może się zacząć, szczególnie z tymi moimi problemami, ale dzidzia waży już ok. 2200 🙂 🙂 🙂 🙂 to nic strasznego by jej nie spotkało, jednak im dłużej posiedzi w mamy brzuszku tym lepiej(lepiej niż w inkubatorze) . Byłam nastawiona na poród w wodzie a się dowiedziałam że z cukrzycą ciążową raczej nie mam na to szans 😞 Wiecie co mnie dziwi że przestaje się bać, teraz już może od tego leżenia chciałabym żeby był co najmniej 38 tydzień i jechać do szpitala i mieć to za sobą. Codziennie mi się śni że wody mi odchodzą - budzę się i idę sprawdzić ale dzieki Bogu jeszcze nie lecą 🙂 🙂 Szpital mi liczy że już 33 tydzień leci więc jeszcze trochę i będę po wszystkim. Mam nadzieję że Wam napiszę że ból był ale bez szaleństw żadnych 🙂 🙂 🙂

moniq1984 napisał(a):
Ciekawe jak wielkie te nasze dzieciaczki sie urodzą 🙂
a jeżeli chodzi o rozmiarówke bobasów to 56 potem 62 czy jest coś po miedzy?? 🙂

Zazwyczaj numeracja ciuszków zmienia się co 6. Ale ja ostatnio widziałam zamiast 68 to 67. Ale przeważnie są właśnie co 6 🙂 🙂

andzelika, budzenie w nocy, to zalezy od dzieciaczka... mój chrześniak np. miał kolki, i przez pierwsze miesiące to była masakra 😮 wszyscy całą noc na nogach, i masowanie brzuszka na zmiane...

ooo, i załapałam się na 4000 str 🤪

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Jo-aneczka Wszystkiego co najlepsze 🙂 🙂 😘

Chciałam się zapytać ile razy dziecko takie małe budzi się w nocy?

Bo teraz jak Lydzia napisała, że bardziej się boi tego co będzie potem, to się tak zastanawiam. 🤨 🤨

Ja się modlę, żeby moje dziecko się nie krztusiło podczas jedzenie i żeby się nie zanosiło. Mam siostrę małą i z nią mieliśmy taki problem, ile nie raz się wszyscy strachu przez to najedli. Tak to myślę, że dam radę, wiadomo że na początku będę potrzebowała pomocy osób 3, ale praktyka czyni mistrza 😁 😁

Co do budzenia to zależy. Mój starszy wstawał ładnie co 3 h. Od czwartego miesiąca przeszliśmy na butlę, bo pokarmu miałam mało, a od siódmego zaczął przesypiać noce.
Młodszy na początku jadł co 2 h, potem co 3, ale noce zaczął przesypiać jak miał ponad rok. Z tym, że był karmiony piersią 🙂

Widzę że piszecie o rocznicach ślubu, my mamy 19 czerwca 🙂 Z tego co pamiętam któraś z Nas miała 18 czerwca brać ślub to ja już złożę życzenia bo moge nie zdazyc : Udanego i szczęsliwego związku i jak najwięcej lat razem. No i pociechy z bobasa 🙂 🙂