Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Teraz ciekawe czy te butelki są pomocne w ogóle. 🤔 🤔

szczerze? to ja wątpie - no może ociupinke pomagają - ale i tak je kupiłam 😁

Hehe to mnie rozbawiłaś 😁 😁 ale tak logicznie patrząc to może racja 🙂 🙂
Ale znając życie, jak nasze dzieci nie będą miały kolek to będziemy sobie wmawiały, że to zasługa tych butelek 😁 😁 😁

noi właśnie dlatego kupiłam - dla lepszego samopoczucia 😁 jak junior nie będzie miał kolek, to będę zawdzięczać to butelkom, a jak i tak będzie miał, to będę sobie wmawiać, że gdyby nie butelki, to pewnie miałby jeszcze większe 😜

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 napisał(a):
lydziaa84 no właśnie też się zastanawiam nad taką rzeczą, bo to już drugie ich dziecko i to dziewczynka więc wszystko mają po pierwszej, która ma zaledwie 1,5 roku.
To może faktycznie taki album na fotki i pamiątki - to raczej indywidualne dla każdego dziecka.

siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Ale znając życie, jak nasze dzieci nie będą miały kolek to będziemy sobie wmawiały, że to zasługa tych butelek 😁 😁 😁

noi właśnie dlatego kupiłam - dla lepszego samopoczucia 😁 jak junior nie będzie miał kolek, to będę zawdzięczać to butelkom, a jak i tak będzie miał, to będę sobie wmawiać, że gdyby nie butelki, to pewnie miałby jeszcze większe 😜

Jak to producenci działają na psychikę człowieka 😁 😁 😁

marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Kupiłam sobie takie klapki japonki ale nie kosztowały aż tyleeeee 😆 co tu
http://www.e-ricardo.pl/Imelda_933_3-298.html
bedę miała do sukienki na niedziele, bo idziemy na chrzest i mam dylemat bo nie wiem co kupic dla dziewczynki.

ja kupiłam album na zdjęcia lub inne pamiątki- dodatkowo z odciskiem gipsowym 🙂 Moim zdaniem rodzice sami sobie nie kupią bo zawsze są ważniejsze wydatki, a pamiątka bardzo ładna 🙂

Ja kupiłam drewniane krzesełko do karmienia z drewexu, ale niunia miała chrzest jak miała juz 8 miesięcy i dobrze siedziała. Pozatym ja zapytałam matki poprostu co si przyda.

my dla córci mojej siostry, tez kupilismy krzesełko... na początku chcieliśmy taka srebrną łyżeczkę lub smoczek - jak Andzelika pokazała... Ale siostra stwierdziła, że woli cos praktyczniejszego, i dyskretnie wspomniała o krzesełku 😉

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
lydziaa84 no właśnie też się zastanawiam nad taką rzeczą, bo to już drugie ich dziecko i to dziewczynka więc wszystko mają po pierwszej, która ma zaledwie 1,5 roku.
To może faktycznie taki album na fotki i pamiątki - to raczej indywidualne dla każdego dziecka.

No musze poszukac może w empiku coś takiego znajdę mam mało czasu bo to już w niedziele.

Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Jak to producenci działają na psychikę człowieka 😁 😁 😁

a ja zawsze smiałam się z ludzi, co się łapią na te chwyty reklamowe 😁 i co? sama sie złapałam 😁 😁 😁

jolajola81 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

No musze poszukac może w empiku coś takiego znajdę mam mało czasu bo to już w niedziele.

szkoda, że masz tak mało czasu, bo na all były fajne odlewy gipsowe, ramki na zdjęcia, pudełko wspomnień dziecka itp...

jolajola81 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

No musze poszukac może w empiku coś takiego znajdę mam mało czasu bo to już w niedziele.[/quote
Jola takie rzeczy znajdziesz również w sklepie dziecięcym 🙂 Bynajmniej u mnie są 😜

• Mamusia
Witam ponownie brzuszki!
Przemyślałam sprawe i zarejestrowałam się na jutro na wizyte do gina. Lepiej dmuchać na zimne z tymi opuchnięciami - moja mam też tak miała.

Co do albumów to ja szukałam u siebie w mieście i nie znalazłam 😞, może w necie znajde..
Buteleczke antykolkową i owszem zakupię... 🙂 A czy będę uzywac to się okaże 🙂

• Mamusia
To w takim razie muszę gdzieś do dziecęcego się wybrać.

Jakos tak późno się obudziałam, ale może dlatego, że powiedziano nam tydzień wcześniej no może 10 dni wczesniej i mieliśmy nie pójść, ale oni robią chrzciny u nas pod nosem w hotelu na piechotkę minutę więc nie wypada nie pójść. 😉

agapurka2 napisał(a):
Witam ponownie brzuszki!
Przemyślałam sprawe i zarejestrowałam się na jutro na wizyte do gina. Lepiej dmuchać na zimne z tymi opuchnięciami - moja mam też tak miała.

moja siostra w pierwszej ciązy była tak opuchnieta, że jak wcisnęła palec w skórę, to zostawała jej taka dziura i dopiero po chwili wracała na swoje miejsce 😮 to było ponad 7 lat temu... i lekarze tylko połozyli ją do szpitala i kazali z nogami w górze leżeć, noi sól ograniczyć....
a mój gin mówi, że każde nieschodzące opuchniecie jest niebezpieczne, bo może oznaczać zatrucie, tak więc lepiej dmuchac na zimne... a wracając do mojej siostry, to na szczęście mały urodził się zdrowy, ale wody miała już zielone - i mozliwe, że te puchnięcia miały coś z tym wspólnego 😠

Ja mam taką torbę weekendową, kiedyś w Rossmanie kupiłam, myślę że się w nią zmieszczę. Tyle, że będę musiała kupić taką w którą małego zapakuję. 🙂 🙂

• Mamusia
siehankowa Faktycznie! teraz tam gdzie jeszcze niedawno widziałam kostke wcisnęłam palec i wgłębienie mi zostało..powoli schodzi!! 😮 😮 Czytałam by dużo pić, sól ograniczyć, leżec z nogami do góry. Moją mame też skierowano do lszpitala ale mówiła,że nie poszła.

• Mamusia
Ja na chrzciny kupowałam taki albumik http://allegro.pl/pamiatka-chrztu-podziekowanie-chrzestnych-album-i1608622785.html, oni mają różne albumy i różne ceny, a album rewelacja, zamawiałam potem jeszcze trzy dla innych osób które chciały dać taki album na chrzciny dzidziusiom.
A co do kolek to ja się zaopatrzyłam w sab simplex niemieckie kropelki, są super u mnie wszyscy znajomi korzystali i rzadnych kolek nie było, jeden minus u nas nie sa dostepne.

agapurka2 napisał(a):
siehankowa Faktycznie! teraz tam gdzie jeszcze niedawno widziałam kostke wcisnęłam palec i wgłębienie mi zostało..powoli schodzi!! 😮 😮 Czytałam by dużo pić, sól ograniczyć, leżec z nogami do góry. Moją mame też skierowano do lszpitala ale mówiła,że nie poszła.

dlatego lepiej skonsultować to z lekarzem... moja siostra była cała opuchnieta, włącznie z twarzą 😮 jak sobie przypomnę, to masakra, wyglądała strasznie ☺️

agapurka2 napisał(a):
U mnie jak na razie opuchlizna jej na stpkach i chyba łydkach - wydają sie opuchnięte...Mam nadzieje,że dalej to się nie rozprzestrzeni. Tak sie zastanawiam, ale co by mi dało leżenie w szpitalu?

chyba zalezy od podejści alekarza - siostra moja nie była zadowolona, bo kazali jej tylko leżeć i trzymać nogi w górze... ale w sumie to samo mozna robić w domu... no chyba, że trafisz na dobrą opiekę lekarską i nie wiem, np. jakieś badania będą robić, obserwować ... no sama nie wiem 😉