Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzien doberek w czwartek.

Nie macie litosci kolejne 10stronek... 🤪

Mnie na zgage rowniez surowe zimne mleko pomaga.
Ja w ciazowkach zaczelam chodzic juz w drugim miesiacu 😆 wiec nie jestes osamotniona 🙂
A sta wyprawka dla dzieciatka to faktycznie niewiadomo co kupic...bardzo pomocna stronka 🙂

Udanego dnia Mamuski dla Was i Waszych Kruszynek.

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
justyna_malutka napisał:
i nie ma linka 😞

justynka malutka-przypuszczam że to do mnie 🙂 całą noc zapisywał się film na rapidshare. Wiec juz wysyłam linka mozna ściągnąć go tylko 10razy wiec dziewczyny oszczędzać hehe 🙂 a jak coś to jeszcze na chomikuj.pl wrzuciłam 🙂 strasznie długo ale sie udało 🙂

http://rapidshare.com/files/269309555/FITNESS.rar.html

wchodzicie i czekajcie aż ten czas minie i dopiero możecie ściągnąć 🙂 😘 😎

Dla przypomnienia są to ćwiczenia dla kobiegt w ciąży których ja używam i po nich naprawde plecy przestaja mnie bolec i czuje się bardzo dobrze 🙂 🙃 🙃

• Mamusia
mamamaliszka- ja uważam i to mówi każda praktykująca mama, że na rozmiar 52 należy miec 2kaftaniki(koszuleczki na guziczek) i dwie pary bodów(takie choćby gacie), A resztę to kupować tylko większe bo cały czas słyszę że dziecko rośnie bardzo szybko że w połowie ciuszków często nawet nie zdąży ubrać bo już są za małe. Więc ja kupuje juz teraz tylko od 62 jak coś. Albo nawet wyżej.

Karina89-widzę ze w Austrii tez się fajnie opłaca chyba nawet bardziej niz w Irlandii hehe bardzo mało zapłaciła 🙂 widzisz jaką masz fajną teściową ale ja też na swja nie narzekam 😁 własnie Ona mi kupiła spodnie ciążowe owocki mi kupuje hihi 🤪

Jagoda-
co do bicia serca to mam to saamo. Masakra często łapią mnie takie bezdechy raz się obudził i normalnie słabo mi było. Bo juz od 20tc nie wolno spać na plecach bo tam uciska dziecko jakieś żyły i można nawet omdleć leżąc.. 😮
może ja mam szybciej.. hmm 🤔

Zgage
masz pewnie od jedzenie , bo jadasz taak jak ja;p najlepsze jest cieple mleko albo ciepla zielona herbata bo najzdrowsza;] i zapobiega zatwardzeniu;] to jest jedyna rzecz ktora mi nie dokucza w ciąży.

Ból pleców też mam nie codziennie bo ja więcej leże czy też siedze ale jak się napracuje to bolą. Wtedy sobie ćwicze potem prysznic i masaż i przechodzi 🙂

co do wyprawki mam coś takiego zrobioną przeż mamę jakoś b poręczna nie taka oklepana

• Mamusia
anioł303- hehe nie maartw sie wagą:P bedziesz się martwić po urodzeniu jak zrzucić teraz sobie nie odmawiaj;p jadaj tylko regularnie wtedy unikniesz takie maksymalnego tycia 😉 no i sobie ćwicz 🙂

Cellulit
- powiem wam że teraz mam go chyba mniej niz przed ciąża robię sobie pilingi ciała masujee 😁 o tym kremem na rozstępy 😁 hehe

• Mamusia
dzień dobry mamusie 🙂

ja miłam tylko 3 stonki do nadrobienia 🙂 szybko poszło 🙂

Jagoda te wyprawki są boskie, myśle ze poczekam do wtorku i zamówie z 2-3 komplety 🙂

co do badań krwi to też nie znoszę tego, mam taką fajna panią co pobiera ale jest tragedia jak ja wchodze do gabinetu, słabo mi itp.

Zgagi naszczęście nie mam 🙂 ale słyszałam ze przewalone ją mieć 🙂

ja za to cierpię chyba na bezsenność. Zasypiam codziennie ok 2-3. Czasami o 4 jeszcze nie śpie...
może Wy macie jakiś sposób bym tak zasnła ok 22 🙂

Syla1205 teściowa super 🙂 mieszkam z tesciami od dwoch tyg i tylko owoce witaminy obiadki, takze nie ma co narzekac 🙂 nie wiem czy Wam sie chwaliłam ale 1 sierpnia wziełam ślub 🙂 🙂 :P a i wczoraj wieczorem jak sobie leżałam to tak jakbym poczuła w srodku7 malenstwo... myslicie ze to juz mozliwe?? tak jakby ktos mnie glaskal 🙂

• Mamusia
no nie mam ... Basiu zadnego pomysla no 🤨 moze przemoc sie i wstac o 8rano (mimo ze szlas o 4spac) i przemeczyc sie caly dzionek i wtedy padniesz jak "kawka" spac o 20-21 moze to bylby sposob na to niewiem Basiu sprobowac warto 🙂 POWODZENIA!
(Wiesz bo sobie tak mysle ze pozniej bedziesz mila takiego nocnego marta w Malenstwie tez nie bedzie chcial isc spinkac jak Mamusia tak buszowala do switu 🙂 )

• Mamusia
Julcia w niedziele zasnełam o 3 a w poniedziałek wstałam o 7 bo szłam na badanie krwi, polatałam po mieście, do domu wróciłam ok 19 i cóż... zasnełam ok 4...

własnie sie tego boje że moje Maleństwo bedzie wojowac do rana 🙂 oj wtedy to podłącze sobie kroplówk z kawą 🙂

• Mamusia
hihihihih.............no taaak jest to jakies Basiu rozwiazanie..... kroplowka z kawa.... 🤪
Ale calkiem powaznei moze powiedz o tej przypadlosci lekarzowi? (a mialas to przed ciaza?) wiesz ja mialam takie okresy kiedy wcale nie spalam po 4-5dni i nic nie pomagalo dopiero tabletki na senne ale to przed ciaza teraz to sie znienilo chodz budze sie 2-3rzy w cigu nocy po wierce sie bo gmyram i zasypiam ponownie... ale wydaje mi sie ze powinnas juz porozmawiac o tym z lekarzam. POWODZENIA

• Mamusia
witam mamuśki 🙂
Jagoda śliczne wyprawki a najładniejsza jest ta w paseczki nr. 4 🙂
Syla dzięki za ćwiczonka wypróbuję może akurat przejdzie 🙂
Karina wszystkiego najlepszego :P
Zgaga miałam chyba w ciąży tylko raz :P
Ciuszki dam sobie spokój do 30 tc 🙃
Pozdrowienia 😘

a i zauważyłam na brzuszku 19 tc 🙃

Hello,
Zgagę też mam przeważnie wieczorem ,ale nic na nią nie biorę jakoś wytrzymuję i zasypiam!

Wczoraj mieliśmy taki ubaw z dzieciątka bo o godzinie 2.30 w nocy rzecz jasna miałam takie przelewanie wody w brzuchu bulgotanie ,że sąsiad by usłyszał,trwało to ok.10min po czym nagle zrobiła się cisza 😉niesamowite przeżycie.Co do spania to ja też zasypiam ok.1,2 w nocy wcześniej zazwyczaj nie mogę ,ale za to przysypiam godzinkę w dzień 😉Taka dziwna potrzeba.

Już się nie mogę doczekać kopniaczków...zaraz dzwonię do swojego lekarza i umawiam się na jakiś dzień po niedzieli.

Co do bicia serca to tak podpisuję się ja też mam czasem takie walenie ,że do swojej mamy mam problem wejść na 4 piętro bo mam taką zadyszkę jakby mi zaraz serce miało wyskoczyć.Ciśnienie zazwyczaj niskie ,tętno ok.80-95.

Miłego dnia.

Dziewczyny mam pytanko do tych ,które już znają płeć albo chciały poznać.Dzwoniłam do lekarz i kazał przyjść jeszcze dziś bo dopiero będzie we wrześniu więc zdecydowałam się na dziś wieczór.Czy istnieje jakaś szansa żeby podejrzeć już co dziecko ma między nóżkami? tydzień 17.

Ja miałąm tylko cywilny bo z ko.ścielnym cieżko by bylo zalatwic w miesiac 🙂 a i mam jeszcze pytanko, to normalne, ze mnie tak czasem boli w podbrzuszu, dziś mnie tak troche pobolewa 😞

• Mamusia
mycloud napisał:
Hello,
Zgagę też mam przeważnie wieczorem ,ale nic na nią nie biorę jakoś wytrzymuję i zasypiam!

Wczoraj mieliśmy taki ubaw z dzieciątka bo o godzinie 2.30 w nocy rzecz jasna miałam takie przelewanie wody w brzuchu bulgotanie ,że sąsiad by usłyszał,trwało to ok.10min po czym nagle zrobiła się cisza 😉niesamowite przeżycie.

hehe miałam to samo! i te bulgotania tk jakby polykal wszystkie wody plodowe hehe ja to sie przestraszylam tegoo! bo za 1wszym razem myslalam ze to jelita a mialam to w lewym boczku! hehe z kazdym nastepnym czulam wyraznie ze to dziecko a mialam to jakos kilka dni temu tak ok22;D 😁 😁

• Mamusia
Karina89 ja będe miala cywilny tylko ze normalnie potem z weselem. 🙂 nie bierzemy koscielnego bo mój stwierdził ze nie wierzy w te wszystkie bajki kościół itd. czasem mowi że nie wierzy w Boga ale ja wiem ze sie czasem modli np teraz zeby dzidziecko było zdrowe 😉 no ale ślub to slub dla mnie cywilny jak i kościelny to to samo. Przecież biore ślub i tak przed Bogiem bo on jest wszedzie 😉 a dzieci normalnie bedziemy wychowywac w wierze chrześcijańskiej tak jak nas chowano 🙂 a potem samo wybierze sobie droge 😉