Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nic się już nie martw Jagoda na pewno wszystko będzie ok!!!! Ważne żebyś się wyluzowała i odprężyła 🙂 i nie myśl tyle chociaż wiem że to trudne...wtul się w Męża 😉 on cię najlepiej zna i uspokoi....ale macie fajnie 🙂Ważne żebyś przespała sobie noc 🙂

• Mamusia
JAGODA hehe wyobrazam sobie ze nie wierzysz hehe ja saa nie wierze! że styczniowki zaczynaja się rozpakowywac 😁 BoooZE!:P

MYCLOUD ja Ci powiem że do łóżeczka nie mam kupionej takiej grubej puchowej.. tylko z tych "chudszych" i planuje dziecie moje normalnie przykrywac zeby byl jej cieplo

oj, z tą nocą to bedzie ciezko 🙂

Troszke szkoda ze sie dzis spoznilismy bo przynajmniej byloby juz po i nie myslalabym tyle...

Aaaa i z tego wszystkiego zapomnialam Wam napisac ze Ksawciu wazy ponad 3,5 kg! plus minus 514 g 🙂

• Mamusia
Witam po wielkiej nieobecności ! 😉
Strasznie się stęskniłam za wami kluseczki ;p
O Jagódce już słyszałam 😉
Ja też już nie mogą się doczekać na moją małą 🙂Zmieniłam imię na Lena 🙂 ;p
Od dziś już będę regurarnie na forum 😉
U mnie ogólnie nic sie nie zmieniło oprócz tego że miałam już fałszywy alarm byłam w szpitalu ale wszystko ustąpiło i malutka jeszcze czeka
Dokupiłam jeszcze rożęk i piekny zimowy komplecik na 68 biały a tak to wszystko już mam 🙂
Wyśle wam fotkę z 37 tyg 😉

Witam Styczniowe Mamusie 🙂
Jagoda podziwiam ze Ty tu jeszcze tak spokojnie siedzisz 😉 super ze juz jutro Synus bedzie z Wami 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Zycze powodzenia i oby wszystko poszlo sprawnie 🙂 🙂 🙂
No i rowniez reszcie Styczniowek zycze powodzonka 🙂 Prosze nie robic Nam zastoju 😉 teraz WY jestescie na tapecie forum 🙂 🙂 🙂
Pozdrwoionka 🙂

• Mamusia
Sylwia nie dostalam od Ciebie "Emilka" 😞
Pytasz jak sie czuje...dziekuje dobrze doskwieraja mi zabki (sa teraz bardzo mocno rozmiekczone) dziasla i pobolewaja mnie do tego doszla infekcja ucha i wezlow chlonnych. A poza tym jakos daje rade wiadomo pobolewa tu i uwdze ucisk na nerwy i boli w boku troche w krzyzach... skurcze ale to juz "ostatnie podrygi konajacej ostrygi" wiec to musi (chyba)... chodz wolalabym by przeszlo bez bolesnie!!!! ale to chyba sie nie uda!

Tak w zasadzie to obie z Jagodka jestesmy na poczatku listy ... chodz nasza Jagodka miala 4 sie rozpakowac :laugh: ale "los" chce inaczej!!!

Szczerze to che chociz wytrwac do 1-szego ale czy sie mi/nam uda to tylko Junior wie... i male tego decyduje kiedy oposci cieplusie gniazdko ktore wil 9 miesiecy.

taaak zaklady ktora sie po Jagodce rozpakuje ... (moj Tata stawial na 26 moje psiapsiolki na 27,29,1,3) a my stawiamy na 7 stycznia (bylo by milusio bo to sa imieniny mojego Ojca JULIANA)

Milo ze tesknilyscie za mna ☺️
(to nie zanczy ze zrobilam to z zamyslem)

• Mamusia
Ależ tu się dzisiaj dzieje,

Jagoda życzę Ci przespanej nocy, zbieraj siły na jutro (choc to pewnie nierealne, ale i tak życzę 😆 )

Julia witamy po długiej nieobecnosci, dobrze że jesteś. Ciekawe czy Jagoda pociągnie Cię za sobą 🙂

Ktoś_wyjatkowy brzusio superowy, nadrabiaj teraz forum i juz nam nie znikaj 🙂

A ja jestem po ostatniej wizycie u gina - moja mała waży już 3100 😎 Trochę się zdziwiłam, że jak na moje gabaryty będzie taka duża 🙂 No ale też nam się sporo przytyło...

Lekarka mówi że do stycznia powinnysmy dotrwać, bo szyjka jeszcze miękka i zamknięta. Ale za jakiś tydzień mam juz być gotowa, ciąża donoszona, brzuch jest mocno napięty, jak stwierdziła "jeży się" (stąd te moje dzisiejsze bole, a więc jest już w pełnej gotowości. Takie skurcze mogę mieć już teraz codziennie, ale póki nie bedą regularne i bolesne to mam byc spokojna. Poleciła mi wylegiwanie się w wannie, to często hamuje spinanie brzusia.
Wyniki znacznie się poprawiły, żadnych badań nie mam już robić. No i super dla mnie wiadomosć - od świąt przywrócili u nas w szpitalu porody rodzinne 🤪 Choć wciąż jest zakaz odwiedzin, ale zawsze to coś.

• Mamusia
Jagódka kochana tak sie ciesze 🙂trzymam kciuki napisałam do Basi że jutro masz cc a ona odpisała że ma rozwarcie na 1 palec i pewnie nie doczeka do 1 stycznia
🙂
to nam sie ruszyło w komunie 🙂 i teraz już poleci 🙂
kochane ja postanowiłam wziąć sprawy w swoje rece pomyślałam sobie że nie ma co sie opierać na opinii jednego lekarza i tak moj gin już tylko czeka na moje rozwiazanie pomyślałam że skoro tamten już moją ciąże skończył inny niech ją doprowadzi do finału poszłam do lekarza ze szpitala w którym bede rodziła bez zająkniecia mnie przyjął i powiedział że bedzie aż do konca 🙂 jestem zadowolona powiedział że spróbujemy sn a jak co to bedzie czekał w odwecie blok operacyjny i uwaga mam juzz dziś odstawić leki nic nie powinno sie stać jeszcze przez 1.5 - 2 tyg ale wiecie wole do 1 sty brać leki 🙂

julka no nareszcie jesteś 🙂 cieszę sie że junor jesszcze w brzuszku 🙂

• Mamusia
no super że jagódka już jutro będzie miała ksawcia czekamy na fotke 😉
Ja przytyłam narazie 10 kg ostatnia wizyte mam 4.01 jutro jade po wyniki badan na krzepliwosc do ZZO i do katowic do szpitala na konsultacje do anastezjologa

Moja kuzynka tez juz urodziła synka 3950 kg 58 cm 😉 i teraz w rodzinie czekaja tylko na mnie ;p

• Mamusia
ktoś wyjątkowy super wyglądasz 😆

Julia Ja bym chciała poczekać do 4.01 bo teściu będzie obchodził 65 urodziny-było by fajnie,ale nie wiem jak to będzie.

Małgosia tak Mi teraz szaleje że ho ho,czuję jak się pcha ku dołowi,mam nadzieję,że nie zrobi Mi psikusa:P

misiamamy gunia duże dziewuszki,super 🙂

• Mamusia
aniol303 napisał:
ktoś wyjątkowy super wyglądasz 😆

Julia Ja bym chciała poczekać do 4.01 bo teściu będzie obchodził 65 urodziny-było by fajnie,ale nie wiem jak to będzie.

Małgosia tak Mi teraz szaleje że ho ho,czuję jak się pcha ku dołowi,mam nadzieję,że nie zrobi Mi psikusa:P

misiamamy gunia duże dziewuszki,super 🙂

No widzisz ... to nie jestem osamotniona w celu... bylo by milusi jakbysmy obie dotrwaly 🙂 bylo by cudownym prezentem 🙂 sprawic taka niespodzanke bliskim!

JEJKU, jakie wielkie powroty 🙂

Super ze jestescie Julenko i KTOS WYJATKOWY 🙂

Nasz synek od godziny uprawia tak dzikie harce ze az mnie skreca z bolu a brzuch szalaje na wszystkie strony 🙂
Jak tak jutro o tej porze bedzie dawal czadu to pieknie... :P
ooo i mega czkawki dostal bidok...moze on czuje co sie swieci...ze go beda sila wyrywac z cieplego brzusia...moje kochane malenstwo...
Tatus siedzi przy brzuszku i caly czas tlumaczy Ksawciowi co sie jutro stanie i zeby sie nie bal tych ludzi, swiatel...mowi mu ze bedzie o nas dbal...
A wiecie co ja sobie uswiadomilam..? ze odkad mieszkamy razem z moim mezem to tylko jedna noc spedzilismy osobno - noc przedslubna..a teraz czeka nas min. 4 noce bez siebie... 😞

• Mamusia
Jagoda mówiłam, że będziesz pierwsza :P Trzymaj się, na pewno będzie wszystko dobrze 🙂 Jutro o 14 trzymam kciuki !!

My gadamy z synkiem, żeby wytrzymał chociaż do pierwszego :P Dziś pojechaliśmy do Gdańska do Ikei i kupiliśmy komodę dla małego :P Mama to wnet zawału dostałam, że się wybrałam tak na koniec ciąży, hehe

Jeśli chodzi o macierzyński to od stycznia jest 22 tygodnie (20 + 2 na żądanie ) ale obojętnie czy urodzisz teraz, czy w styczniu 🙂