Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
katpio napisał:
Syla ja wybieram się do szpitala jutro a w piątek CC. zastanawiam się tylko po co dzień wcześniej, skoro tobie robiono tylko badanie na grupę krwi, no ale co kraj to obyczaj.
i strasznie zazdroszczę, że masz już to za sobą, i że mężuś mógł być przy tobie.
w ogóle strasznie się boję tego jak będę funkcjonować przy maleństwie przez pierwsze godziny po cięciu, myślę, że dzieciątko nie będzie mogło wtedy liczyć na moją opiekę 😞 😞 😞
ale pocieszam się, że nie ja pierwsza i nie ostatnia, wy dałyście radę, więc ja też muszę.
a u mnie waga +16kg, podobno po cesarce gorzej zrzucić, ale pewnie zależy to od organizmu każdej kobietki.

heh to mam jeszcze 3tygodnie tak jak pisze Anitek zeby zrzucic hehe i wrocic 😁 no ale zobaczymy::P narazie najbardziej martwi mnie fakt ze jestem strasznie blada i mam cienie pood oczami wygladam na bardzo zmeczona.
A co do cc to sie nie martw napewno dasz rade 🙂 nie jest tak zle 🙂 🤪 [sychicznie sie nastaw ze nie dasz rady zajac sie maluchem w pierwszej dobie bo nie bedziesz mogla sie ruszac. Ale napewno mu sie krzywda nie stanie. Wiesz dziecko chyba w dzien jest przy Tobie a na noc na bank ci je zabiora dla dobra dzidzi zeby sie nic nie stalo wiadomo że nie bedziesz w stanie pomoc gdy sie uleje czy cokolwiek. Ale przypuszczam ze dzidzi beda ci dawac do lozka a potem to juz samo pojdzie. Glowa do goryyy 😉 pomysl sobiee ze to juz w pt cudowna chwila hehe nic nie boli nic nie czujesz a tu nagle ci mowia ze jestes mamą wspaniałego maluszka! 🙂 🙃

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja mam karuzelke z DREWEXU z misiami pluszowymi bardzo podobna do tej z Fisher Price
ale mojej małej to nie interesuje..
U mnie położna będzie w Piątek 😉
Ale jak narazie powiedziała że z malutką wsyztsko jak najlepiej 😉
Pałączek bardzo fajny 😉 ja mam dwa tylko plastikowe 😉
Z tymi CC to naprawde w spółczuje jak to musi boleć..
W porównaniu do krocza to brzuch ma dużo warstw..

• Mamusia
gunia141 napisał:
Sms od Ttinki:
Chyba się dziś nie doczekam na niunię. Hehe siedzę sobie a tu bam pękł mi balonik i był wodospad hehe jeszcze się z tego śmieją bo nie wiedziałam co się stało :laugh:

nasteeepnaaa 😉 suuuper:P

GUNIA Aty kieedey 🙂? jak sie czujesz?? 🤪

a my tez mamy ta karuzele z fisher price duze baterie krotko trzyma.. i nie mam jej zawieszonej hehe bo mam kojec a nie drewniane lozeczko 😁 moze chce ktoras:P ale fajna sprawa na pilota hehe lezysz w lozku i potem włączasz tylko 😉

• Mamusia
Hej laseczki!
widzę,że ttinka dalej walczy-jak nie dziś to jutro... 🙂

katpio uwierz Mi na pewno nie będziesz podjadać bo nie będzie kiedy,karmienie,przewijanie,prasowanie,obiadek,pranie i tak na okrągło.A w "wolnej chwili" pomarzysz o krótkiej drzemce:P A pamiętaj,że Ty też musisz się choć trochę ogarnąć 😉

• Mamusia
Hej

Przepraszam ze dopiero teraz Wam przekazuje wiesci od Mycloud ale dopiero teraz mam czas.

Otoż pisze ze mała jest cudowna, ssie pierś, była dziś kąpana. Mycloud ma duże bóle głowy i jest podłączona do kroplówki. Obiecała ze mąż wklei nam fotki Nelci. Pozdrawia Nas serdecznie 🙂

• Mamusia
katpio napisał:
ja już wykapana, ogolona, zwarta i gotowa na jutrzejsze przyjecie do szpitala, tak wiec dziś się już z wami zegnam, jeśli mi się uda zajrzę jeszcze do was rano, buziole dla wszystkich.

Katpio - trzymam kciuki , zwłaszcza w piątek! I koniecznie daj znać bo wiesz że my niecierpliwe babki jesteśmy:P

• Mamusia
Jagody ni ma..... uświadomiłam jej że się może napić i się pewnie bidulka nabźdryngoliła :P W sumie to zazdroszczę. Jeszcze mąż mi smaka robi i drinka sobie sączy , buuu......

A tak w sumie to ciekawa jestem co by Lence było po kieliszeczku wiśnióweczki? Może by lepiej spała 😉 Ech, nie będę sprawdzać 🙃

Katpio trzymam kciuki 🙂 Titinka rowniez jak juz wody odeszly to Malenstwo to kwestia godzin kilku kilkunastu mam nadzieje ze ta pierwsza opcja 😁 ale super 🙂
MyCloud trzymaj sie tam!!!a Jagoda moze poszla w tany 😉
Pinacolada moja siorka zaczela popijac alkohol dopiero jak Mala miala 6miesiecy. Bys musiala sie zapytac lekarz co o tym mysli :P po piwie pewnie gorzej bo gazowane ale kieliszek winka albo cos takiego za jakies 1-2miesiace chyba nie zaszkodzi nawet nie wiem bo tak w sumie nie zaglebialam sie nigdy w te tematy 😉

JESTEM JESTEM, trzeźwa ☺️ i dziś nie w humorze. Mąż mnie coś drażni - czy Wasi mężowie was chętnie wyręczaja przy dzieciach popoludniami i wieczorami i nocą?

Co do tycia, no cóż, jedni po ciąży chudną i uzyskuja wymazono wagę a inni niestety, albo sie mecza miesiacami albo pozostaja wiekszymi na zawsze 🤢

Ja ide pod prysznic, musze sie zrelaksowac

buziaki dla wszystkich mam

• Mamusia
Witam wieczorową porą 🙂
Widzę że się szykuje kolejne maleństwo, ale super.
My dziś byliśmy na spacerku bo w irlandii piękna pogoda i cieplutko 🙂 Piotrus dostał troszke słoneczka więc moze szybciej zejdzie mu żółtaczka.
Ja uciekam pod prysznic bo maluszek słodko śpi. Trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki aby miały szybkie i bezbolesne porody 🙂

Witam wszystkich w imieniu mojej żony, która 19.01.2010 o godz. 0:40 po 7 godzinach akcji porodowej w szpitalu urodziła siłami natury cukierkowatą córeczkę, w której oczywiście od razu się zakochaliśmy. Taki widok rekompensuje każdy wysiłek:
[img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Nel_2_dzie___po_urodzeniu_mala.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Więcej szczegółów jak wrócimy ze szpitala. Pozdrawiamy wszystkie mamy obecne i przyszłe 😎

Jeszcze jedno zdjęcie - nagroda za zgagę: [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Nel_2_dni_mala.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Jagoda - co do mężów i ich pomocy, hmmm..... Właśnie przedwczoraj zrobiłam rozpierduchę z tego powodu!! Spał w nocy jak zabity twierdząć że i tak w karmieniu nie może mi pomóc. Więc go uświadomiłam że w karmieniu nie ale w przewijaniu owszem. I teraz na pierwsze jęknięcie Lenki wstaje na baczność, czasami półświadomy ale gotowy do akcji 😉 No i nauczyłam go obsługi sterylizatora, podgrzewacza do butelek( na ile nastawic zeby temp była w sam raz) i dziś kolejna porcja wiedzy a mianowicie w jakich proporcjach przygotowuje się butlę z Bebika . Zatem teraz wymowek typu "ja nie wiem jak to się robi" nie będzie!!
Proponuję zrobić to samo - u mnie podziałało 😉

• Mamusia
Ale my mamy sliczne te dzieciaczki! 🙂 heeeeeh

justyna malutka ale wam fajnie my jeszcze czekamy na wooozek!:P a tez juz bym chciala hehe no ale jeszcze tak pomalu tydziien zleci i bedziemy wychodzic ma dluzej narazie za jakies 3dni zaczniemy werandowac 😉 a pogoda rzeczywiście była dzis bardzo fajnaa 😉
Co do męzów to ja dzis wnocy mojego zmobilizowalam robil wszystko bo mnie strasznie rana bolala ale On chetnie sie nia zajmuje tzw non stop nosilby ja na rekach hehe a ja mu mowie zeby nie uczył;p przebiera tez itp ale czesciej ja. Jak mu powiem to wszystko zrobi :P ale co do noszenia to jest pierwszy np kladzie sobie ja na klate i leza sobie razem mała to uwielbiaaa 😉

Lece w kimonooo 😉 pozdrowienia dla Was mamusie