Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
>SyLa1205 napisał:
kurde ja chcialabym chociaz 3miesiace wytrzymac z karmieniem piersią ale tak to jest zjesz to albo to i juz źle.. eh

pinacolada życze wytrwalosci i rozsadnej decyzji 🙂

Lece kapac malutka.

dokładnie musimy cholernie uważać,nam mała się wczoraj pochorowała,miała biegunkę i zaczęła ulewać i pojechaliśmy do szpitala sprawdzić co Jej jest,prawdopodobnie coś zjadłam ☺️ dziś już prawie dobrze,choć nocka ciężka-nerwy i jeszcze raz nerwy.

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja już z nią dziś nie wyrobię,siedzi mi na cycu od 18.00 nawet nie mam kiedy zjeść obiadu;-(nawet nie wiem czy się najada.Dziewczyny te które dokarmiacie..czy same poszłyście i kupiłyście mleko czy pytałyście pediatrę?

Tak mnie bolą moje biedne cycki;|(

• Mamusia
MYCLOUD- moja Vanesska w kapieli aniołek, ma dużo wody i to takiej cieplejszej 🙂 płacz jest jak ja wyciagam aż do momentu ululenia w recznik i w raniona- tak ja musze minute otrzymać i mogę dopiero zaczynać całą pielęgnację 🙂

co do mleka to mi powiedzieli ze każde mogę dac ale proponują nan. Podeszło jej to mleczko ale miała zaparcia,mądra pediatra kazała mi zmienić na bebilon comfort i nie chciała jeśc i zaczął sie koncert- darła sie masakrycznie od piątku do wczoraj. znów wróciłam do nan ale daje nan ha( zbliżone do mleka matki)i je 🙂

• Mamusia
Jagoda- Vanesska interesuje sie karuzela, mam taką co gra jakąs wolną melodie i krecą sie jakies plastikowe pszczółki i wodzi wzrokiem, ponadto podziwia sufit i lampe.
ale najbardziej intresuje ja telewizor:laugh: no nie pozwalam ale czasem gdzieś uda jej sie podglądnąc i tam patrzy- bardziej niż na zabawki:laugh:
Jarek sie z nią bawi i ją całuje po policzkach to go łapie za nos:laugh: strasznie to lubi- specjalnie jej paznokci nie obetnę to go podrapie:laugh:

• Mamusia
Mycloud mi Agata zasypiała przy cycu i też mogła siedzieć godzinami, położna mi doradziła,że jak tylko mała zacznie przysypiać i mniej ciągnąc to ja mam delikatnie za uszkiem uciskać - no i podziałało. Co do mleka to ja miałam takie próbki na jedną porcję (kilku producentów) i żadnego nie chciała oprócz Nan, z mlekiem to taka loteria trzeba próbować 😉 a nóż za pierwszym razem wyjdzie 😁

• Mamusia
a wogółe to byłam dzis u innego lekarza z niunią bo ta pipa co bylam u niej w piątek chyba weterynarie skończyła!
mała ma straszny katar ale nie ma w płucach nic, pani pediatra zbadała ja, poogladała- wizyta trwała godzine 🤪 jak wyszłam z gabinetu to myslałam ze mnie ludzie zabija wzrokiem:laugh: na korytarzu było czarno:laugh:

Dusia Olafik jest cierpliwy 🙂 do spokojnego to On nie nalezy i w brzusiu przewraca sie co chwilke...plus zalicza ok 4x dziennie aktywny czas a wtedy wariacje przez godzinke sa 🙂 Kochane dziecko bo ja sie przynajmniej nie martwie bo On sie rusza caly czas 🙂
choc i tak wiem ze poza aktywny czasem to przez sen ale co tam wazne ze daje znac o sobie 🙂
co do porodu to wczoraj mi lekarz powiedzial ze moze byc za 2dni a moze byc za tydzien...wszystko zalezy od mojego organizmu kiedy sie zbuntuje na bialko w moczu i cisnienie...walizka spakowana od niedzieli wiec jestem spokojna.
w piatek wizytka i wyniki wiec sie okaze co dalej...
pocieszeniem jest fakt ze dzis zaczal sie 37tydzien 🙂 i lekarz mowi ze moge rodzic bez zadnych problemow 🙂 choc oczywiscie wole jeszcze te 2tyg poczekac 🙂

• Mamusia
hej - sorki że się wcześniej nie odezwałam ale nie miałam sił.
Przed 11 wyjechaliśmy,byliśmy na miejscu za ok. 10 min.
Lekarz kazał mi się przebrać w koszule i czekałam na miejsce bo szpital zapchany!czekałam aż do 15:00 brak słów.Zrobili mi lewatywę i mam skurcze nieregularne ale bardzo mocne.
Lekarz powiedział że jak nie urodze do 12:00 to jutro dadzą mi dopiero kroplówkę.A teraz właśnie wróciłam z piłki i prysznica.
I jestem zmęczona bardzo więc kończę ide spać już o ile zascne..Dziewczyna z sali jest 8 dni po terminie i miała wypadek samochodowy ma złamaną rękę i szram nad okiem..biedna tak mi jej szkoda strasznie się męczy.
Gunia gratuluje ci serdecznie!buziaki.

• Mamusia
Witam was mamusie 😉
Ktoś wyjątkowy twoja córcia jest super 😉 a babcia jaka dumna 😉
U nas jakoś leci dziś to nawet się zastanawiałam jaki jest dzień tygodnia 😉?
Jutro usiądę na tą prezentacją naszych styczniówek 🙂 tylko mam prośbę żeby któraś wkleiła albo wysłała mi na m@ila tabelkę styczniówek żebym mogła po kolei każdą z nas opisać razem z maleństwem 😉 z góry dziękuję bez tego nie będzie łatwo 😉

Mój mały Kacperek jest prze kochany nie mogę się napatrzyć na niego 😉
Po cesarce myślałam że będzie gorzej ale wracamy do sił 😉rana się ładnie goi prawie już jej nie widać od wyjścia ze szpitala przemywałam ją tylko gazikami LEKO,brzuszek spada 😉 a to najważniejsze hehehe
Kacperek rośnie, śpi,je i tak wkoło mam czas żeby ogarnąć mieszkanie (lekka praca tylko,resztę robi tatusiek)
Chyba zaczynam dostrzegać plusy CC
Pozdrawiamy was mamusie i życzymy dobrej i przespanej nocki :*:*