Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aniol303 napisał:
Hej kobietki!

Dziewczyny Wasze maleństwa są cudne,a Vanesska z miśkiem rewelka 🙂

Dusia super te zaproszenie,my będziemy robić podwójne na roczek Małgosi i Nasz Ślub 🤪 Tatuś podjął życiową decyzję i zaczynamy przygotowania do ślubu-jestem mega szczęśliwa,w końcu się doczekałam 😆Bo muszę Wam powiedzieć,że już wątpiłam czy będziemy kiedykolwiek małżeństwem.

No to wielkie gratulacje 🙂

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
my uciekamy na spacerek i na zakupy 🙂

Ksawciu dzis 2 razy obudzil sie z drzemki w lozeczku strasznie przerazliwym piskiem, takim, ze o malo nog nie pogubilam tak mnie podnioslo...serce mi walilo jak nie wiem co i nie mam pojecia o co chodzi 🤢 czy mu sie cos snilo czy co...pare dni temu zdarzylo mu sie to samo na spacerze w krk - jakby sie straszliwie czegos przestraszyl albo jakby go cos nagle bardzo zabolalo. wtedy maz zdiagnozowal ze mroz go obudzil i wkurzyl, ale widac nie o to chodzilo...zaraz oczywiscie jak podbiegam i biore na rece to jest usmiech od ucha do ucha i gaworzenie. miala ktoras z Was cos takiego?

Jagoda mój Sebek tak od paru dni piszczy...ale to nei znaczy z mu cos jest..on poprostu nauczyl sie wydawac nowy dzwiek, czyli pisk... 🙂

• Mamusia
Jagoda a ja myślę że mały wyczuł że jak wydaję taki dźwięk to od razu biegniesz w te pędy i na baczność przy łóżeczku 🙂 tak Cie woła:P czytałam ostatnio sobie po necie i jedna mama pisała że "poczekaj aż malutka zauważy że jak zakaszle to mama już przy niej stoi i bedzie to wykorzystywac 🙂" hehe więc gdy juz jestes przy łóżeczku to mały ma z Ciebie zwałe że uwinełaś sie mig mig:P:P hihi

Misiamamy jestes wielka z tymi radami, naprawde! pisz zawsze jak cos wiesz hehe tyle mądrosci wyłapuje zawsze z Twoich postów:P łaap oklaskaa 🙂 kto by pomyslal ze takie coś jest.. hehe a własnie moja otwiera buziee jak śpi! i jak jej przysuwam to ją dalej otwiera to co dalej?

Dusia moja zrobila ostatnio tak samo 😁 heeh czujnik jakis czy jaak 🙂 spałaa 🙂 wyszłam z pokoju i poszłam wziąśc prysznic. Gdy zamknełam drzwi był ryk że heej! ale "olałam to" tatus chustał biegał z smoczkiem. Ale kąpie się a Ona płacze i płacze i nic! no to wte pędy zawinełam sie recznikiem weszłam wzielam ja na rece , cisza 😁 hehe pochusialam i mowie jej ze ide sie ubrac! gdzei tam.. dałam ja tacie ryk że hej! wzielam ja do łazienki, wzielam rzeczy i poszlam do pokoju polozylam ja ze mnie widziala i ubieralam sie na jej oczach no masakra 🙂

• Mamusia
Witamy was mamusie 🙂
Dziękuję bardzo ale to zasługa zwłaszcza naszych maleństw 😉 Bo gdyby nie one nigdy byśmy się wirtualnie nie spotkały 😉 🙂I chyba czas zacząć organizować jakiś zlot BRZUSZKA 🙂 hehehe znając moje pomysły 😜 🤪 🤪
Podziękowania należą się tez [b]PINACOLADZIE-dziękuję że dopilnowałaś i przesłałaś mi zdjęcia styczniowych maluszków razem z datami ich narodzin 😉 🙂 🙂 🙂 Oklask ode mnie dla ciebie:* 😘 😘 😘

• Mamusia
ania23 napisał:
Witamy was mamusie 🙂
Dziękuję bardzo ale to zasługa zwłaszcza naszych maleństw 😉 Bo gdyby nie one nigdy byśmy się wirtualnie nie spotkały 😉 🙂I chyba czas zacząć organizować jakiś zlot BRZUSZKA 🙂 hehehe znając moje pomysły 😜 🤪 🤪
Podziękowania należą się tez [b]PINACOLADZIE-dziękuję że dopilnowałaś i przesłałaś mi zdjęcia styczniowych maluszków razem z datami ich narodzin 😉 🙂 🙂 🙂 Oklask ode mnie dla ciebie:* 😘 😘 😘

Eeee tam znowu..... 😉
Buźka i oklask rownież dla Ciebie Aniu!

• Mamusia
Pomyslmy poważnie nad ZLOTEM !!! To byłoby fantastyczne! Może najpierw zagłosujmy nad miastem. Jagoda kiedyś wspomniała że gdzieś pośrodku Polski żeby było sprawiedliwie. Nie wiem czy Stolica w środku ale która z Was byłaby skłonna przyjechać do Warszawy???

A propos ewentualnego zjazdu to kiedyś mówię do mężą: "ale byłoby fajnie.... W dzien z dziecmi i mężąmi spacerek a wieczorkiem tatusiowie z dzidziusiami zostaja w hotelu a mamuśki wyrywają się na imprezkę! " Na to mój mąż "nie wiem czy to byłoby bezpieczne!" Ja:" e no co ty, przeciez nas bedzie ze 20 - nikt nic nam nie zrobi!" Mąż " mówię o bezpieczeństwie dzieci!!!" 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
pinacolada napisał:
Pomyslmy poważnie nad ZLOTEM !!! To byłoby fantastyczne! Może najpierw zagłosujmy nad miastem. Jagoda kiedyś wspomniała że gdzieś pośrodku Polski żeby było sprawiedliwie. Nie wiem czy Stolica w środku ale która z Was byłaby skłonna przyjechać do Warszawy???

A propos ewentualnego zjazdu to kiedyś mówię do mężą: "ale byłoby fajnie.... W dzien z dziecmi i mężąmi spacerek a wieczorkiem tatusiowie z dzidziusiami zostaja w hotelu a mamuśki wyrywają się na imprezkę! " Na to mój mąż "nie wiem czy to byłoby bezpieczne!" Ja:" e no co ty, przeciez nas bedzie ze 20 - nikt nic nam nie zrobi!" Mąż " mówię o bezpieczeństwie dzieci!!!" 🤪 🤪 🤪

tak naprawdę to pośrodku jest ale Łódź:P
no a zlot to całkiem niezła imprezka ...i powiem ci Pinacolada że twój mąż chyba miałby rację 😉hahaha

• Mamusia
Mamusie które mają synków jakie ubranka do chrztu kupujecie bo ja właśnie szuka i szukam i tylko jedno mi wpadło do oka
http://allegro.pl/item944621681_chrzest_ubranko_garniturek_robert_r_68_carpe_diem.html

dzisiaj właśnie byłam ustalić menu w restauracji 😉 mam tylko nadzieję ze 18kwietnia będzie ładna pogoda 🙂 i jeszcze muszę poszukać coś dla siebie...ale to chyba kupię na kilka dni przed chrzcinami bo waga mi leci w dół i nie wiem jak będzie za miesiąc...na tej diecie(bez białka) to chyba schudnę jeszcze z 10 kg ☺️

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
my uciekamy na spacerek i na zakupy 🙂

Ksawciu dzis 2 razy obudzil sie z drzemki w lozeczku strasznie przerazliwym piskiem, takim, ze o malo nog nie pogubilam tak mnie podnioslo...serce mi walilo jak nie wiem co i nie mam pojecia o co chodzi 🤢 czy mu sie cos snilo czy co...pare dni temu zdarzylo mu sie to samo na spacerze w krk - jakby sie straszliwie czegos przestraszyl albo jakby go cos nagle bardzo zabolalo. wtedy maz zdiagnozowal ze mroz go obudzil i wkurzyl, ale widac nie o to chodzilo...zaraz oczywiscie jak podbiegam i biore na rece to jest usmiech od ucha do ucha i gaworzenie. miala ktoras z Was cos takiego?

My z Tadzikiem to już się pogubiliśmy w tym naszym wspólnym wychowaniu hehehe oczywiście mamy podobnie mały jest coraz to starszy i chce żeby się mu poświęcało uwagę...najgorsze jak lecimy do niego oboje 😠 Kacper jest wtedy w siódmym niebie 😉 no ale cóż dzieci mają do tego prawo a my i tak będziemy biegac bo nigdy nic nie wiadomo 🙂 ważne że jest ten piękny szczerbaty usmiech 😉 🙂

• Mamusia
Ania a mogę jeszcze raz dostać album styczniówek bo nie dostałam załącznika 🙂

moja córcia u dziadków zamiast pokazać jaki z niej grzeczny aniołeczek to dokazuje i cały czas chce na rączki 🙂 ach to moja córcia 🙂 mam nadzieje że po powrocie do domu jej się odwidzi i znowu będzie grzeczniutka 🙂

• Mamusia
aallicee napisał:
Ania a mogę jeszcze raz dostać album styczniówek bo nie dostałam załącznika 🙂

moja córcia u dziadków zamiast pokazać jaki z niej grzeczny aniołeczek to dokazuje i cały czas chce na rączki 🙂 ach to moja córcia 🙂 mam nadzieje że po powrocie do domu jej się odwidzi i znowu będzie grzeczniutka 🙂

zrobione poszlo 😉

• Mamusia
pinacolada a propos zlotu proponuję jednak Łódź niech mycloud ruszy tyłeczek z Wa-wki:laugh:
też bym się obawiała pozostawienia dzieci z taką zgrają wariatów,wyobrażacie to sobie bo ja nie:P
Muszę najpierw tatusia przetestować żeby mieć pewność,że jak wrócę to oboje będą CALI I ZDROWI 😉

• Mamusia
aniol303 napisał:
pinacolada a propos zlotu proponuję jednak Łódź niech mycloud ruszy tyłeczek z Wa-wki:laugh:
też bym się obawiała pozostawienia dzieci z taką zgrają wariatów,wyobrażacie to sobie bo ja nie:P
Muszę najpierw tatusia przetestować żeby mieć pewność,że jak wrócę to oboje będą CALI I ZDROWI 😉

Mój M sam dziś wyskoczył z pytaniem, czy nie mamy ochoty na jakieś spotkanko i zaproponował żebyśmy spotkały się same, bez dzieciaków 🤪 , mówi że mam jechać a on zostanie w domku z dzieciakami 🤪 🤪 🤪 .

• Mamusia
Ja tam bym pewność miała gorzej z cycorkami ale co tam...jeden dzień i jedną noc chyba dali by sobie radę?
Fajnie by było...kurczę tylko nie mamy nikogo na miejscu żeby coś tam zorganizować;/
hehhee normalnie szok 🤪 🤪 Fajnie by było ale sie powtarzam :P

• Mamusia
ania ale boski ten gang-Kacperek będzie wyrywał wszystkie cioteczki 😉

jagódka chyba jest trochę prawdy w tym co pisała Syla,dzieci sobie nas próbują,Małgośka też tak robi-tylko zamknę drzwi a po chwili słyszę pisk,wracam a ona robi słodki ryjeczek-moja cwaniara.Muszę jej głośno i wyraźnie powiedzieć,że idę siusiu albo się umyć wtedy jest w miarę spokojnie-przez 5minut 😉
p.s.dziękuję za gratulacje 🙂

• Mamusia
agab napisał:
aniol303 napisał:

Mój M sam dziś wyskoczył z pytaniem, czy nie mamy ochoty na jakieś spotkanko i zaproponował żebyśmy spotkały się same, bez dzieciaków 🤪 , mówi że mam jechać a on zostanie w domku z dzieciakami 🤪 🤪 🤪 .

Sęk w tym,że o te dzieci najbardziej się rozchodzi 🙂ale i tak milusio,że pomyślał o tym 🙂

• Mamusia
aniol303 napisał:
ania ale boski ten gang-Kacperek będzie wyrywał wszystkie cioteczki 😉

jagódka chyba jest trochę prawdy w tym co pisała Syla,dzieci sobie nas próbują,Małgośka też tak robi-tylko zamknę drzwi a po chwili słyszę pisk,wracam a ona robi słodki ryjeczek-moja cwaniara.Muszę jej głośno i wyraźnie powiedzieć,że idę siusiu albo się umyć wtedy jest w miarę spokojnie-przez 5minut 😉
p.s.dziękuję za gratulacje 🙂

Oj Powiem ci że Kacperek z Ksawciem mieli by jak w raju hehehe

• Mamusia
ania23 napisał:
pinacolada napisał:

tak naprawdę to pośrodku jest ale Łódź:P
no a zlot to całkiem niezła imprezka ...i powiem ci Pinacolada że twój mąż chyba miałby rację 😉hahaha

obstawiam Łódź, mam tam rodzinkę więc kochana ciocia pomogła by tatusiowi 😉

• Mamusia
no i kochana Aniu też poproszę o album: [email protected]

czekam niecierpliwie.
my dziś mieliśmy pierwsze szczepienie, jak na razie Weronika zachowuje się jakby nigdy nic, troszkę tylko pomarudziła ale smok nas ratuje, no i ciągle śpi. nie wiem jak nocka, i jutrzejszy dzień. czy wy dziewczyny brałyście szczepionki skojarzone, bo ja zaparłam się na tradycyjną, ale po rozmowie z pediatrą zaczynam wątpić.

• Mamusia
Hej

ja tylko na moment
Padam na ryj - męża jeszcze nie ma . wraca z Poznania i nie moze dojechac....

Basia do mnie pisała - Vanesska jest chora - ma antybiotyk 😞 Basia prosiła zeby Was pozdrowic bo nie wie kiedy zaglądnie na forum.

Spadam
Moze pozniej i sie jeszcze uda jesli nie zasne...

• Mamusia
Dusia_P napisał:
Aniu prezentacja cudowna!!! 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

a co do spotkania to może w wakacje wybierzecie się nad morze???jod dobrze robi 😁

wybrzeże jak najbardziej też może być!!! szczególnie w zachodniopomorskim 😜

• Mamusia
Biedna Basieńka i Vanesska oby jak najszybciej malutka wróciła do zdrówka!!!

Katpio ja też obstawiam zachodniopomorskie 😁
co do szczepionek to ja zdecydowana jestem na skojarzone - są bardziej oczyszczone niż tradycyjne i mniej po nich dzieci gorączkują, marudzą itp - u Agaty się sprawdziło była troszkę marudna, nie gorączkowała i dużo spała 😁