Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cześć kochane u nas dziś noc masakra - młoda co chwilę się budziła z przeraźliwym krzykiem i co chwilkę jadła z cyca...eh a teraz sobie słodko śpi a mamusia nie może, bo druga księżniczka wariuje. Agata od kilku dni wstaje o 6 i przez to nie wiem jak się nazywam 🙂

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Heja

wróciłysmy z dwugodzinnego spacerku - młoda spała a ja w myslach "pakowałam" nas na wyjazd świateczny. Teraz wypadałoby to spisac na kartkę i potem odkreślać żeby niczego nie zapomniec. jak pomysle o pakowaniu sterylizatora, podgrzewacza itp, itd to mi słabo ale musze sie przemóc zeby na wakacje jechac juz z mniejszymi obawami

• Mamusia
pinacolada napisał:
Heja

wróciłysmy z dwugodzinnego spacerku - młoda spała a ja w myslach "pakowałam" nas na wyjazd świateczny. Teraz wypadałoby to spisac na kartkę i potem odkreślać żeby niczego nie zapomniec. jak pomysle o pakowaniu sterylizatora, podgrzewacza itp, itd to mi słabo ale musze sie przemóc zeby na wakacje jechac juz z mniejszymi obawami

pinacolada ja to przezyłam jadąc do rodziców teraz na miesiac 🙂 mój m musiał ograniczyc bagaz 😉

Za to moja mała dzisiaj śpi i śpi od karmienia do karmienia.Po każdej butli zasypia.Aż nie mam co robić...w domu posprzątane,obiad z wczoraj 🤪 Justynko a on marudzi przez to,że nie śpi? jak dla mnie dziwne,że tak mało lula.Musi być na niego jakiś sposób.

Moj tez dzis spi od karmienia do karmienia a na to ostatnie musialam go budzic po spacerze 🙂 🙂 🙂

I zjadlo moje sloneczko ukochane 150 ml i piszczal o jeszcze!!!! 🤪 jejku, jaka to dla mnie radosc to nawet sie nie spodziewalam 🙂 🙂
Malo tego to teraz po kazdym przewijaniu przewracam go na brzuszek na przewijaku i to byl chyba strzal w 10!!! Bąbelek pieknie podosi tułów i obserwuje swoje zwierzaki na scianie!!!!! 😎 😎 😎 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
moja lalunia zasnęła o 15 i o 15:40 obudził ją sygnał telefonu kasi (juz raz jej zwracałam uwage zeby wyciszała 😠 ). Ale sie wkurzyłam 😠 Chyba sie zorientowała bo taka malutka sie zrobiła i sie juz słowem do konca pobytu nie odezwała. Jak sie jej to zdarzy jeszcze raz to bede musiała poprosic bardziej stanowczo.
W związku z tym ze sie nie wyspała padła teraz - zobaczymy ile pospi 😉
Ja jej nie kłade na brzuszku w ciagu dnia bo ona sypia na brzuszku wiec tyle chyba wystarczy 😉

• Mamusia
pinacolada nie badz taka ostra dla starszej córci:P bo wywołasz zazdrość w starszej córce:P Starsza nic nie może bo wiecznie młodsza:P
justyna Jak ja sie ciesze że Ci zielona herbata pomogła! 🙂 nawet nie mówiłas 🙂
A co do Piotrusia to moze ma taki charakterek, sama mówilas ze tata rano na siłownie a potem ma jeszcze siłę na prace do 23 (chodzenie też męczy:P) to i synek moze ma tyle siły co tata 😁 i co on bedzie w dzien spac 🙂Ja ci powiem że zmieniłam już kołyskę na łóżeczko bo w sumie mała wyrosła z kołyski 🙂 i to był strzał w 10! jak nie śpi to lezy sobie godzinami i oglada miśki! grzeczna dziecko , gada sobie i w ogole 🙂 kochana córcia! 🙂

A ja dzis po domowym SPA czuje sie jak nowo narodzona! Algi na ciało były na buzie tez! 🙂 balsamy nie balsamy 😁 kapiel relakcująca heh do 80% bo potem napłyneło mi mleeka ze myslalam ze mi cyce rozerwie no i młoda załączyła syrene o mleko hehe 😁 😁 dzis tesciowa spislaa sie na medal 🙂 nawet ona mi zrobila maseczka na twarz 😁 😁

• Mamusia
>SyLa1205 napisał:
pinacolada nie badz taka ostra dla starszej córci:P bo wywołasz zazdrość w starszej córce:P Starsza nic nie może bo wiecznie młodsza:P
justyna Jak ja sie ciesze że Ci zielona herbata pomogła! 🙂 nawet nie mówiłas 🙂
A co do Piotrusia to moze ma taki charaketrek, sama mówilas ze tata rano na siłownie a potem ma jeszcze siłę na prace do 23 (chodzenie też męczy:P) Ja ci powiem że zmieniłam już kołyskę na łóżeczko bo w sumie mała wyrosła z kołyski 🙂 i to był strzał w 10! jak nie śpi to lezy sobie godzinami i oglada miśki! grzeczna dziecko , gada sobie i w ogole 🙂 kochana córcia! 🙂

A ja dzis po domowym SPA czuje sie jak nowo narodzona! Algi na ciało były na buzie tez! 🙂 balsamy nie balsamy 😁 kapiel relakcująca heh do 80% bo potem napłyneło mi mleeka ze myslalam ze mi cyce rozerwie no i młoda załączyła syrene o mleko hehe 😁 😁 dzis tesciowa spislaa sie na medal 🙂 nawet ona mi zrobila maseczka na twarz 😁 😁

Syla, moja starsza córa to Julia a Kasia to moja "pomoc domowa"

Pinacolada powiedz mi jest jakiś naprawdę skuteczny krem na już powstałe rozstępy i obwisłe po karmieniu cycki? cholernie mi to przeszkadza choć mój mąż powiedział ,że kocha moje rozstępy 🤪

A tak z innej beczki dziś mi koleżanka pisze sms ,która ma córkę mlodszą o 3dni,że jej pediatra kazała już odstawić wszystkie leki na kolkę itp twierdząc,że debridat ma takie skutki uboczne jak rozdrażnienie,płaczliwość,bezsenność.Interesujące...co pediatra to cholera inna gadka 😠

mycloud napisał:
A tak z innej beczki dziś mi koleżanka pisze sms ,która ma córkę mlodszą o 3dni,że jej pediatra kazała już odstawić wszystkie leki na kolkę itp twierdząc,że debridat ma takie skutki uboczne jak rozdrażnienie,płaczliwość,bezsenność.Interesujące...co pediatra to cholera inna gadka 😠

No nam tez kazala odstawic i Ksawciu juz tego nie pije od piatku.

mycloud napisał:
Zauważyłaś jakąś zmianę w zachowaniu lub kupkach?

hmm, wiesz co chyba jeszcze za wczesnie na ocene sytuacji ale weczorami strasznie sie prezy przy jedzeniu, drze sie po i nie zjada. Dziwne to bo jak ja go karmie zanim maz wroci to mi sie to nie zdarza, wiec ciezko stwierdzic.
mimo to nie wrocimy do "wspomagaczy" bo sie boje ze jego przewod pokarmowy za bardzo sie do nich przyzwyczai. Od dzis podajemy mu 1 x dziennie lacidobaby - probiotyk i prebiotyk. To ponoc nie zaszkodzi.

• Mamusia
mycloud napisał:
Pinacolada powiedz mi jest jakiś naprawdę skuteczny krem na już powstałe rozstępy i obwisłe po karmieniu cycki? cholernie mi to przeszkadza choć mój mąż powiedział ,że kocha moje rozstępy 🤪

Juz kiedys pisałam ze niestety powstałych rozstepow nie da sie zlikwidowac bo jest to ubytek siegajacy az do skory wlasciwej! Z czasem same stana sie węższe , zbledna i beda mniej widoczne. Mozna ten proces przyspieszyc smarujac cialo specjalnymi kremami. ja polecałam krem z Clareny (modellin body cream) bo pracuje na Clarenie i znam te kosmetyki i wyprobowałam je na sobie. W moim przypadku sie sprawdzil dlatego stosuje go i dzis. Poleciłam go Syli i tez go stosuje. Na efekty trzeba czekac ale to tak jak zawsze. jesli jestes zainteresowana to sprawdz sobie cene na allegro i jak cos to skontaktuj sue ze mna na priv ([email protected]) - z tego co pamietam to jest on w tej chwili na promocji i moze bede w stanie załatwic Ci go w lepszej cenie. jest to kosmetyk profesjonalny do zabiegow gabinetowych i jest go w zwiazku z tym sporo bo 500ml!!
A jesli chodzi o cycki :P to kiedys stosowałam jakis krem z Erisa ale poniewaz teraz na wiosne Clarena wprowadziła nowy kosmety do biustu i tez jest na promocji wiec niebawem go wypróbuje i wtedy dopiero bede mogła cos na ten temat powiedziec. ja w tej chwili wcieram w biust serum z kolagenem bo akurat takie miałam w gabinecie wiec postanowiłam zrobic z niego użytek.
Jak bedziesz jeszcze chciała o cos zapytac to wal śmiało 😉

Moja kończy w piątek 2 ms i też chcę zacząć zmniejszać dawki tych wspomagaczy.

Jutro idę do ginekologa zobaczymy jak tam moje podwozie ,ostatnio musiałam wziąć nospę bo mnie strasznie bolało podbrzusze jak na okres,ale tak nasuwało,że szok.Muszę wziąć jeszcze wniosek na becikowe bo jakoś nie było kiedy.Ale dziwnie do ginekologa iść bez brzucha 🤨