Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej Mamusie 🙂

Syla- szybkiego powrotu do zdrowia 🙂 i mniej biegania:laugh:

Jagoda- a moze ustawcie kibetek pod ukosem, u mnie był ten problem ze jakbym postawiła standardowo to bym głowa przywaliła o futryne 🙂 i nie byłoby szans na dojscie do umywalki 🙂 mam tak bokiem postawiony i wszyscy sie zachwycają ile jest miejsca i jak to fajnie wyglada 🙂

DZIEŃ DOBRY w niedziele 🙂

Basiu, też o tym myślałam, ale u nas pod skosem nie ma szans bo wtedy trzeba by było głowe trzymać w..kabinie prysznicowej 🙃

Jedziemy do Castoramy i Liroy, tym razem na śląsk - mierzyc kibelki.
Doradzono nam ze Geberity do zabudowy zajmuja mniej miejsca niz tradycyjny zbiornik wiec sprawdzimy to.

MIŁEGO DNIA
PAPA

• Mamusia
Witam kochane mamusie 🙂
oj wczoraj to sie działo wierciliśmy cały dzień mamu teraz pełno kabli i musimy je jakos umoować a najlepsze jest to ze sama skrecałam calą antene 20 części 🥴 ale dałam rade tz z córcią 🙂 bez niej bym sobie nie poradziąl tatus był z nas dumny 🙂dziś niestety kiepsko bo zatruliśmy sie cholender pasztetem ale mamy nadzieje że przejdzie juz nic nie można w sklepie kupić takie g... sprzedaja samemu jak sie nie zrobi to bieda straszna
Syla no nareszcie 🙂 witamy ponownie 🙂

• Mamusia
witam wietrznie z Pomorza 🙂
Sya zwolnij troszke zebys do slubu glosu nie zgubila, bo jak TY przysiege wypowiesz??
Jagoda jak macie za kibelkiem rury i to zabudowujecie to geberit faktycznie sie sprawdzi, ja poczatkowo bylam przeciwna a teraz jestem zadowolona - a geberit sa roznych rozmiarow wiec powinno sie cos zmiescic 🙂
Basienko tylko za duzo nie oderagowuj od tych 4scian! 🙂
misiamamy zdolna corcie masz w brzuszku - juz od najwczesniejszych chwil majsterkuje 😉 chawalic, ze mamusi pomaga 😁

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂

Ja już po obiadku i postanowiłam sprawdziś co na forum słychać.
Syla się znalazła - jak miło 😉

Jagoda - z tym geberitem to prawda. My mamy WC 1m/1m i wcześniej była zamontowana muszla ze zbiornikiem i jak sie siedziało na kibelku to kolanami dotykało się drzwi :P Przy okazji remontu zamontowaliśmy geberit i najmniejszą z możliwych muszlę podwieszaną i zaoszczędziliśmy ok.20cm a przy takiej ogromnej powierzchni jaką jest nasze Wc to b.dużo!

Basia - nie szalej tylko leż i ewentualnie przyjmuj gości , ale tylko takich , wokół których nie trzeba biegać 😉

Dusia - u nas na południu tez wietrznie ale o dziwo bardzo ciepły ten wiaterek i słoneczko mocno świeci. Gdyby nie imieninki mojej mamy wyciągnęłabym rodzinkę na spacer do lasu

Julia - leniuszku niedzielny zaraz dołącze do Ciebie i tez sie położę po obiadku - może nawet zmrużę oczka na chwilkę

Mój mąż jedzie właśnie na spotkanie z fachowcami, którzy będą nam robić wycenę budowy naszego domu - zobaczymy ile sobie krzykną - chcielibyśmy na wiosnę zacząć. W przyszłym tyg beda nam utwardzać drogę dojazdową i znowu kilka tys nie nasze - ale cóż zrobić

Dobra , spadam na razie. Miłej niedzieli - pa,pa

• Mamusia
Witam niedzielnie 🙂
My już po wizycie babci i rodziców, było bardzo fajnie i masa prezentów 🙂
mamy nowe spioszki, wyprawke do szpitala, 2 beciki, przewijak, podgrzewacz do butelek, butelki i różne inne mniejsze potrzebne drobiazgi 🙂)
cały tydzień będe miała co oglądąć 😉 🙃 🙃
Teraz czas na odpoczynek po stroche nas ta wizyta zmęczyła 🤪

• Mamusia
Witam kochane mamusie w poniedziałek 🙂
spłabym dzis nie wiem do której ale musiałam zjeśc tabletki a zanim zje tabletki musze zjeść śniadanie i spanie sie skonczyło. Wczoraj bardzo pracowita niedziela była składaliśmy meble całą rodziną moj M ja i nasza córcia 🙂ale jesteśmy zmeczone dzisiaj łoj strasznie ale fajnie było miśka wie już co to jest śrubokręt młotek kołek śrubka i inne rzeczy powiem wam świetnie jej szło 🙂
😁 wiec dzis odpoczywamy sobie po meczącym dniu spacerek sie szykuje bo piekna jesień na dworze 🙂

• Mamusia
Jagoda- przygotowania! ahh te przygotowania hehe wcyhodza mi juz D.. 😁 hehe marze zeby było juz po wszystkim to jest 17pazdziernika wiec lada moment jeszcze 2tygodnie 😁 😁 dzis ide zamawiać ciasta i zaplacic 50% za sale(osoby) i ustanowic dopiero menu hehe 🙂 jutro ide odebrac suknie od krawca bo musiałam ja troszke zmniejszyc 🙂 buty są juz pierdołki też, wszystko pomału zamyka się w wielką całość hehe ciesze sie ze pojechałam na tyle wczesniej bo w zyciu bym nie zdarzyla 😉

Wlasnie jestem po glukozie i czekam jeszcze zeby isc na pobranie krwi. Powiem Wam że może to nie jest az takie nie smaczne. Tylko jak człowiek głodny a wypije tyle tej słodkości to mdłości miałam na poczatku okropne i wstrzymywałam sie od zwrócenia tego:P jeszzce 45minut zostalo;D hehe juupi:P a tak do połowy kubeczka było znośne potem juz blee:P hehe teraz to juz marze o sniadaniuu:P hehe

Wyniki bede miala jutro w srode wybieram sie do ginekologa bo chyba jak wam juz wczesniej wspomnialam po moich wyczynach(załatwieniach) wyskoczyla mi przepuchlina, jak bylam mala to mialam ale nie operowalam i po jakims czasie znikla, teraz bede cierpiala bo to sa kolejne wskazania do ciecia cesarskiego. Wiec w srode jeszcze bede robic badanie ktore kosztuje 180zł na geneotypy wirusa HPV , które mam a ktorych nie. czy te brodawki sa naprawde groźne tez i dla mnie. Jezeli wyjdzie ten najgorszy ponoc 51 to bede sie musiala kontrolowac bo moge dostac raka.. 😞 szyjki macicy.
Moze teraz lekarz tez zobaczy mojego bąbelka i zobacze płeć 100%:P hehe bo tak w ogole to teraz sie przestawiłam juz na dziewczynkee to wszyscy mi mowia ze chłopak bedzie hehe 😁
Moj wujaszek powiedzial ze zmienilam sie w ciazy ale ze nie zabrala mi ciaza urody 😁 hehe wiec ktoo wie 😉 byle było zdrowe! 🙂z reszta wiecie same jak jest 🙂

Dzis doleciala do mnie tez tesciowa do Polski a mój przylatuje juz za 5dni:P kuurde tesknie za nim jak diaabli 😉

Aaaa i jeszcze Wam opowiem jakich mam zajebistych znajomych, ludzie nie pojetni i chyba nie rozumieja pojecia CIĄŻA.
To sa znajomi ktorzy ida do nas na wesele. Mialam sie z nimi spotkac zeby dowiedziec sie czy ida czy nie i ogolnie. Przebywam czesniej u siostry i tak bylo tez w piatek. Umowilam sie z nimi na 19.00 mielismy isc do lokalu tutaj mam do taiego baru 3min drogi(bylam przeziebiona) tymbardziej mowilam ze skocze na 30min wypije soczek a z powrotem mam blisko. To gdzie oni zaczeli wymyslac jakis inny bar. najlepsze to jest JAKI! koło ogniowej(Ogniowa- slamcy, menele, żule, ludzie ulicy! itd wyobrazcie sobie)
I ze niby blisko! a tak naprawde daleko tymbardziej ze ja bylam przeziebiona na maxa .. a nie mialam nic cieplego do zalozenia 🤔 no nic wkurzylam siei ZROBIŁAm awanture ze nie bede sie nigdzie szlajac po zadnych barach z BRZUCHEM. Zeby mnie ludzie za jakos menelke wzieli no SORY co to, to NIE! i kij im w oko nie gadam z nimi:P a tymbardziej namwiala mnie kumpela ktora jest rowniez w ciazy poczatki ale i tak nie mam słów(określe ją WAM: jej słowa : ja oszczędze na łóżeczku a wózek kupie sobie za 2000 dziewczyna skonczyla wczoraj 18lat, nie ma szkoly zadnej, utrzymuje ja mama i facet(ktory ma jebniecie pod sufitem duzo by opowiadac), nie nawiazuje do nikogo. Ale no szok! bo ona rodzi w kwietniu! no myslalam ze padne! tlumaczylam jej ze przeciez dziecko wiecej czasu w lozeczku przebywa!I ja wole wiecej an lozeczko wydac zeby bylo wygodne i w ogole! to ona przeciez musi sie pokazac! bardziej chyba jak lalke bedzie to dziecko traktowala! hehe bozee albo ja sie zrobilam taka upierdliwa albo Ci ludzie sa nienormalni:P

hehe chyba wyustarczy ROZPISALAM SIE! ale tyle nie pisalam juz tutaj!:P

• Mamusia
Nie przesadzaj 😉
Ale co do upierdliwości to ja też stałam się jakaś inna i humorzasta !
Heh no ale wolno mi nie ;p
Może woli mieć wózek na pokaz..
Ja tam kupie taki jaki będzie mi odpowiadał byle by był dobry do użytkowania nie ciężki i wygodny dla maluszka !! ;]
A cena no jaka będzie to będzie ;]
A łóżeczko już mam także o to się nie martwie..

A co do glukozy to nie wiem nie miałam jeszcze badań tak jak pisałam..Ale musze się lekarza na tej wizycie zapytać czyli za tydzień w Poniedziałek ;]

A co do zdrowia no to musisz zrobić badania i tyle no ;* ale napewno wszystko bedzie dobrze poczekaj na wyniki 😉 !

• Mamusia
ciuszki zaczynam kupować po mału:P mam juz chyba 7par bodów z dł rękawem. Spioszki kaftaniki 🙂 jak mi cos wpadnie w oko to zaraz kupuje 😉
Odbywam praktyki u mojej siostry hehe przy moim 4tygodniowym siostrzencu 🙂 Jest cudowny!! Przewijam kapiee 😁 zadaje mnostwo pytan i w ooglole 😁 😁 własnie sie budzi chyba mu klawiatura przeszkadzam hehe 🙂
Powiem Wam tak FRIDA nie byłam do tego przekonana!!!! ale Oj dziewczyny to jest po prostu ZAJEBISTE!! normalnie wyciagasz smarki dziecku! moze to tak w dziwny sposob ale naprawde wszystko wychodzi! najpierw fukasz woda fizjologiczna co oczyszcza i pomaga! a potem leca koziaryy 😁 😁 jestem pewna ze to kupiee 🙂
Co do wózka! chodzilam i szukalam wydaje mi sie najlepszy 3w1 za ok 1100zł wózek TITI (Triton) on ma takie baranki na wózku! ekstra lekki zamortyzowany i w ogole chyba sie na niego zdecyduje no i kupie taki fajny ZIELONY 🙂
Podoba mi sie tez jeden ale z gondola wazy prawie 20kilo! a ten TITI 9.5 z gondola! no rewelacja super jest 😉 nowy jest tylko jeden na allegro 😉 posle Wam linka.

WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE PONIEDZIAŁKOWO :*
SYLA - STĘSKNIŁAM SIĘ ZA TOBĄ :*

MY tez mamy teraz taka bieganine ze szkoda slow (remont)
i tez slyszalam ze Frida jest OK. Tak jak kiedys pisalam do gruszki mam awersje z dziecinstwa bo jak mama mojej mlodszej siostrze tym wyciagala spikulce to ja plakalam i myslalam ze z tymi kozuchami mozg jej wyssie 😉

Oszczędzanie na łóżeczku to nonsens bo ileż można oszczedzić - 100 pln...? bez sensu.

Ja nie spie od 5.30 🥴

Dziewczęta!! - jutro w wyborczej dodatek dla rodziców oczekujących narodzin swojego dziecka! 🙂