Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam mamusie 🙂
ja porosilabym o ten przepis na pizze 🙂
Ja wczoraj bylam na spotkaniu z polozna i powiedziala mi ze moja malutka jest juz ulozona glowka w dol 🙂)
🙂)))
Jak wrocvilam to padlam, czy Wy tez jestescie teraz szczwegolnie popoludniami zmeczone takie, nawet jak nie robilyscie nic specjalnego?
Pojechalismy wczoraj na to spotkanie potem objedlismy sie w Meksykanskiej restauracji na Fajite i jak wrocilismy do domu to nie mialam sily palcem ruszyc. A w sumie w wiekszosci siedzialam, tyle co z samochodu te pare krokow. masakra. Jeszcze rano to mam troche sily, cos tam porobie ale juz popoludniu to lezec i czasem spac 🙂
U nas dzis pada i pada. Pozdrawiam Was serdecznie 🙂

pinacolada - sliczny brzusio 🙂 Postaram sie pozniej tez jakas wrzucic 🙂

• Mamusia
moniss77 napisał:
witam mamusie 🙂
ja porosilabym o ten przepis na pizze 🙂

Ciasto (mi wychodzi na 2 blachy po rozwałkowaniu):
-40 g drożdży
-0,5 litra wody
-łyżka cukru
-2 łyżki soli
-2 łyżki oleju
-1 kg mąki

Sos bezpośrednio na ciasto:
-koncentrat pomidorowy (najlepiej smakuje pudliszki)
-trochę ketchupu (żeby sos nie bł taki gęsty, ewentualnie ciut wody)
- do tego przyprawy: tymianek, oregano, bazylia, sól, pieprz (ilość według uznania...
-ząbek czosnku rozdrobniony

Na pizze składniki jakie lubicie :p

Wykonanie ciasta:
Do miski wlewamy wodę. Do wody dodajemy drożdże i mieszamy aż się rozpuszczą. Dodajemy sól, cukier i olej, mieszamy.
Po trochu dodajemy mąki i urabiamy ciasto (takie żeby się nie kleiło i nie było za twarde, czasem dodaje troszkę mniej lub więcej mąki, będziecie widziały jak ciasto będzie się urabiało). Ciasto przykrywamy czysta szmatką i odkładamy na 20 min. (jeśli się spieszycie, to można to opuścić, a e w tym czasie ciasto ładnie rośnie).

Ciasto wałkujemy na grubość według uznania i kładziemy na wcześniej wysmarowaną tłuszczem blachę.

Sos: mieszamy wszystkie składniki, tak żeby ni była zbyt gęsty i zbyt lejacy :P

Na to składniki jakie lubimy.

Ps. jeśli lubicię cebulę na pizzy, to polecam ją przekroić na pół i potem w poprzek, włożyć do miski, dodać trochę soli i rozdusić (wtedy będzie miękka i smaczna)

Smacznego...

• Mamusia
witam w niezbyt ładny dzionek 🙂 🙂
Misiamamy nareszcie napisałaś !! 😉
kurde, z taką opieką to do du** !medycyna zamiast do przodu to do tyłu!
współczuję ci tych złych przeżyć w szpitalu ale myślę , że w styczniu będziesz
miała same dobre wspomnienia z tego miejsca 🙂
teraz ściskam ciebie i twojego małego bąbelka 😘

Pinacolada słodki bębolek 🙃

Czesc Kobietki,

oczywiscie zadnych zdj wczoraj nie zrobilismy bo bylismy padnieci..Mam nadzieje ze dzis sie uda 🙂
pinacolada - cudny brzusio!!! 🙂

Poki co jedziemy do Krakowa na jakis spacerek, bo pogoda super, na zalegle groby zapalic lampki a potem na herbatke do moich rodzicow.

ps. jesli macie ZONE REALITY - jest 2godzinny program o narodzinach 🙂 🙂 🙂 my sie poryczelismy z mezem przed chwila 😉 🙃 🤪 🙃

ps2. przepis na pizze zapisalam!

ps3. MISIAMAMY - kochana, trzymaj malenka w brzuszku i lez i odpoczywaj !!!! :* 😘

MIŁEJ NIEDZIELI!!!

PAPA

• Mamusia
dzieki megi. sprobuje zrobic. pewnie za pierwszym razem mi nie wyjdzie ale bede sie starac 🙂
no ja mam dosc latwa prace bo z domu przy telefonie i tylko czasem na spotkanie z klientem musze jechac wiec to nie jest jakis straszny wysilek, ale zmeczenie dopada po nawet najmniejszych wysilkach. No ale mam nadzijee ze przejdzie 🙂)

• Mamusia
Cześć mamusie,
wpadlam się tylko przywitać.

Jakoś tak się u nas utarło że w weekend staramy się z mężem siedzieć przed laptopem jak najmniej, Tomek szedł teraz parzyć kawę więc wykorzystuję jego nieobecność 🙂

Misiamamy nareszcie jakis znak od Ciebie! A miałam złe przeczucia... Kochana trzymaj się dzielnie, dbaj o brzuszek i zaglądaj do nas. Pozdrawiam serdecznie!

Dziewczyny życzę Wam wszystkim udanej niedzieli (choć za oknem szarówa).

Włanczam ZONE REALITY 😆

• Mamusia
Hej grubaski 🙂
pinacolada super bandziorek

misiamamy coś czułam pismo nosem,że Cię "szpital wezwał" 😞
troszkę Mnie zmartwiłaś ale dobrze,że już jesteś w domku 🙂zdrówka Wam życzę i już Nas nie stresuj:P
Też łykam ten paskudny Fenoterol więc stres x2

A dziewczyny wczoraj zamówiliśmy sobie pizzę na obiadek i miałam po niej mega zgagę,jakaś masakra,żołądek bolał jak diabli,wypiłam 2 herbaty,kubek ciepłego mleka,wzięłam Alugastrin i przeszło po ok.5 godzinach.Mam dość pizzy na pół roku 😞

Podaję również Swój nr tel.691 23 88 14(Justyna)

Miłej niedzielki Mamunie 🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
Nigdzie nie jedziemy...zrobiłam obiadek i... N I E M A M S I Ł Y 😞
Za 3 dni zaczynam 9ty miesiąc i chyba teraz to już tylko siedziec na kanapie można 🤢

Podziwiałam Cię jak rano przeczytałam jakie masz plany na popołudnie 🙂 bo mnie się juz nic nie chce od ok 2-3 tyg. Tylko bym w domku siedziała a najlepiej leżała. Moi poszli do kościólka a ja po smażeniu placków ziemniaczanych jestem wykończona i leże z laptopem na kolanach.

Dziewczęta!!!
zaraz wrzucam fotki pokoiku Ksawcia 🙂 🙂 🙂 🙂
Przed chwilką skończyliśmy naklejać ZOO na ścianie, rozłożyliśmy wózek, matę i mąż pstryka 🙂
Jest ślicznie 🙂 🙂 🙂 🙂 Tylko Ksawcia brak!

😆 😆 😆 😆

ja do kościoła nie chodzę. Tn odkąd znów zaczełam w ogole chodzić to teraz nie chodzę bo nie mogę wystać :/
Ale byliśmy dziś na spacerze zobaczyć gdzie tu jest ośrodek zdrowia. Było bardzo pod górkę 🤢
Ale ośrodek ładnie wygląda, jest całodobowa opieka pediatryczna tylko musimy sie zapisać i zdeklarować nasze Maleństwo. Nie wiem czy to możliwe przed urodzeniem Małego...wiecie coś na ten temat???

• Mamusia
Witam mamusie ;*
Dawno mnie tu nie było szkoła i nauka..
Ale dziś zaglądam z dość nie typową sprawą..Martwie się bo boli mnie krzyż od jakiś 30 minut jak narazie znośny ból...Miałam 3 bolesne skurcze 17:45..18:11 i 18:34..Teraz jest 53..Wziełam ciepły prysznic ale nie pomogło a noi przed chwilą robiłam jeszcze luźną kupę..Zobaczymy mam nadzieje że Madzia jeszcze wytrzyma te kilka tygodni..Będę informować.

ktos__wyjatkowy_ napisał:
Witam mamusie ;*
Dawno mnie tu nie było szkoła i nauka..
Ale dziś zaglądam z dość nie typową sprawą..Martwie się bo boli mnie krzyż od jakiś 30 minut jak narazie znośny ból...Miałam 3 bolesne skurcze 17:45..18:11 i 18:34..Teraz jest 53..Wziełam ciepły prysznic ale nie pomogło a noi przed chwilą robiłam jeszcze luźną kupę..Zobaczymy mam nadzieje że Madzia jeszcze wytrzyma te kilka tygodni..Będę informować.

NO-SPA SZYBKO!!!!!

HMM, mysle ze nospa nic tu nie da...nospe sie podaje w szpitalach jako srodek "znieczulajacy" przy porodzie wiec porodu on nie zatrzyma. Najlepiej byloby zebys zadzwonila do swojego gina ale z tego co pamietam to nie chodzisz prywatnie... 🤢 Moze podjedz do szpitala..? albo podejdz do jakiejs polożnej jeśli znasz.

Ktoś wyjatkowy jak Cię znam to się przepracowałaś.

Dziewczyny i tu do każdej ,która nie ma w swojej apteczce no-spy-na tym etapie ciąży ten lek musi się znaleźć w naszej apteczce bo potem są takie kwiatki,że jest niedziela nagle brzuch twardnieje,nie daj Boże skurcze a apteka daleko albo zamknięta.Trzeba mieć choćby jedno opakowanie kosztuje 10zł.Ja mam zapas mimo,że blisko mam apteke 24h.

Jagoda80 napisał:
HMM, mysle ze nospa nic tu nie da...nospe sie podaje w szpitalach jako srodek "znieczulajacy" przy porodzie wiec porodu on nie zatrzyma. Najlepiej byloby zebys zadzwonila do swojego gina ale z tego co pamietam to nie chodzisz prywatnie... 🤢 Moze podjedz do szpitala..? albo podejdz do jakiejs polożnej jeśli znasz.

Co? porodu jak już wody odejdą nie! ale działa rozkurczowo!!!! i nie bedzie miała twardego brzucha ani skurczy.Gdyby tak było jak mówisz to mi lekarz nie zalecałby no-spy ,żeby powstrzymać ewentualne skurcze.A mi naprawde pomaga!Oczywiście niech zadzowni do lekarza,ale no-spa jej na pewno nie zaszkodzi.