Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyny zapomniałam Was wcześniej ostrzec! nie wypełniajcie żadnych ankiet w szpitalu - przypomniało mi się bo dziś pani do mnie zadzwoniła i chciała wepchnąć jakieś płyty rozwijające dziecko (pani chyba sama nie była do nich przekonana i chyba jeszcze dziecka nie miała bo moich argumentów nie rozumiała.
A wypełniłam jakąś ankietę bo rozdawali darmowe paczki pampers z różnymi poradnikami i próbkami dla dzieciaczków, a że ja zielona to sobie pomyślałam fajnie by było tak być co jakiś czas informowanym. No i fajnie by było jak przysyłali produkty bobovity gerbera itp ale jak zaczęły dzwonić Panie i sprzedawać książki, ubezpieczenia, bieliznę, perfumy to już się wqrzyłam!!! 😠 najgorsze jest to że mówi im się nie a oni dalej za jakiś czas dzwonią!!! 😠

ktos__wyjatkowy_ napisał:
Dziewczyny tak z ciekawości weszłam poczytać o łozysku przodującym ja właśnie takie mam i czytam tu o róznych komplikacjach itd o których wogule nie mówił mi lekarz i pisze że 2/3 porodów kończy się CC a ja nic o tym nie wiem..

Matko jedyna ktoś wyjątkowy naprawdę takie masz i nic zero kompletnie lekarz Ci nie mówił? przecież przy takim łożysku trzeba się oszczędzać,zero seksu,mogą wystąpić krwawienia i faktycznie często są CC.A może Ci się pomyliło i masz łożysko na ścianie przedniej?

• Mamusia
Julka śliczny Jonathanek 🤪
Pinacolada a Lenka to taki słodki pączuszek 🤪 :laugh:
A ja właśnie dzwoniłam do znajomej która rodziła w szpitalu w którym chcę rodzić i mówi że tam odrazu zapisują imię dziecka i trzeba już wiedzieć..a ja mam 3 propozycje i jestem w kropce bo się z M sprzeczemy 😠 :P 😉

• Mamusia
No to Madziula dzisiaj burzliwy wieczór, musicie cos wybrać :P

Ktos_wyjatkowy
jeśli mialabyś łożysko przodujace to wymagałabyś specjalnej opeki , więc jesli lekarz Ci nic na ten temat nie mowił to podejrzewam że musiało Ci sie cos pomylić. Bo aż mi sie wierzyć nie chce! 😮

Posprzatałam górę, na jutro dół został. Ale dostałam w kość, Dusia za żadne skarby do Ciebie nie dotrę :laugh:
Teraz do wieczora obiboki 🙃

Hej Mamusie jak samopoczucie ? 🙂
Kajtucha Ty Biedaczko 😞 😞 😞 😞 😞 zal czytac normalnie! chyba bym ich tam rozniosla 😠
Ktos Wyjatkowy ja mialam lozysko przodujace do 29tyg i musialam duzo lezec oczywiscie ZERO sexu wliczajac nawet sam orgazm bez sexu, nawet sprzatac w domu nie moglam...juz nie wspomne o podnoszeniu czegokolwiek ciezszego. I przez to nie wiedzialam jaki porod bedzie bo do 29tyg bylo ze CC...bo SN mozna rodzic wtedy kiedy lozysko odsunie sie od szyjki na odleglosc min 10cm.
Moze lekarz mowil o lozysku na scianie przedniej???

Ktos Wyjatkowy cale szczescie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
moje lozysko rowniez poszlo w gore i ciesze sie z tego niezmiernie bo wiadomo SN lepsze niz CC 🙂
Mamusie kupowalyscie albo zamierzacie kupic monitor oddechu dziecka???

No to masz jeszcze 2dni 😁
Ja odstawiam leki w 37tyg wiec czasem moge sie posypac odrazu 😁 bez zadnego sexu itd :P zobaczymy jak to bedzie 🙂
Trzymam kciuki zeby skurcze przyszly szybciutko 🙂

ktos__wyjatkowy_ napisał:
Sprawdzałam wqłasnie ale ze mnie gafa.. ☺️

Na ścianie przedniej..

Dlatego takie gały zrobilam..

Sorki 😞

Nie martw się ja też kiedyś tak pomyślałam gdyż też mam na ścianie przedniej haha a naczytałam się w necie o przodującym i omal zawału nie dostałam.

• Mamusia
ktos__wyjatkowy dzięki za oklask 😉 ( no jakoś mi się ich dużo nie uzbierało)

Dostawała któras z Was nystatyne, tabletki dopochwowe na grzybice ostatnio... ja dostalam dwa miesiace temu i zostały mi jeszcze, a teraz mnie jak pisalam wczesniej swedzi... 😞 i tak sie zastanawiam czy teraz też moge, niestety do mojej gin, dodzwonic się nie da...

gdzies wyczytalam ze dziewczyna przed porodem profilaktycznie to brała 🤨

• Mamusia
Anitek dziękuje 😉
tyle że skurcze są i to codziennie są nie regularne albo robią się regularne 6 skurczy i znowu nie regularne..
Szlak człowieka trafia no ;p

Mycloud - no to chociaż nie jestem jedyna 😉 :P

Wczoraj zamówiłam pościel na allegro noi dizs już mi wysłali 🙂
Mam nadzieje że w poniedziałek dojdzie 🙂