Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
w czwartek wybieram sie do fryzjera ! a jhak narazie prycham kicham i smarkam.. czekam az syropek z cebuli sie zrobi i nie mam pomysłu co zrobić! co moge zjesc.. no masakra w koncu karmie piersia przerabane.!
No i do zrzucenia zostalo mi 15kilo do starej wagi ale mysle zeby na 10sie zatrzymac:P bo wczesniej byłam za chuuda 🙂

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Basia - współczuje 🤢 Nie daj sie i przypomnij mu kto sie nim opiekowal jak sam nie mogl sobie podetrzec tylka za przeproszeniem...a Vanesce ucaluj ode mnie i Ksawcia :* trzymamy kciuki za pozbycie sie bolu brzuszka!
ps.Basia - dzis rozmawialam z moja przyjaciolka i ona jak zmieniala mleko to trwalo to 2 tyg - po troszku mieszala mleka dodajac coraz wiecej nowego - wlasnie zeby brzuszek nie bolal.

Ja słuchajcie non stop bym spala. Ledwo zyje. W nocy nie slysze Malego, mąż wstaje a ja sie jeszcze wkurzam ze mnie budzi i nawe nie mam sily otworzyc oczu :/
Biore te cholerne tabletki juz blisko tydzien i nadal mam cisnienie 150/100 🤢

• Mamusia
Syla - ten syrop z cebuli to chyba nienajlepszy pomysł jesli karmisz piersią!!!

Basia - a moze powinnas jej dac ten Debridat? Nie przepisała Ci pediatra??

Dusia. Gunia , Madziula - trzymajcie sie cieplutko i głowy do góry - zadnych smutasow bo dzieciatka to czuja i do smutnych mamusiek nie beda chciały wyjsc!!!

Mamuśki te ktore juz urodziły - czy Wasza wydzielina na podpasce tez tak nieprzyjemnie śmierdzi?? 🤢

• Mamusia
Basia - jeszcze mi sie przypomniało - połozna mi poleciła czopki homeopatyczne o nazwie VIBURCOL - podobno mozna od 1 dnia życia i ponoc sa bardzo skuteczne. Mąż je dziś kupił na wszelki wypadek bo nasza mała tez miewa kłopoty z brzuszkiem i dobrze jest miec takie pomocne medykamenty w domowej apteczce.

http://www.domzdrowia.pl/55070,heel-viburcol-n-czopki-12-szt-.html

• Mamusia
Pinacolada powiem Ci ze jakos nie czuje zadnego zapachu, a na pewno nie śmierdzi! Moze to przez to opalanie?? A ja chciałam pojsc chociaz na 5 minutek ale chyba się jeszcze powstrzymam.
Dzis stwierdzilam ze musze isc na zakupy bo nie mam spodni!! Nadal chodze w dresach ktore sa juz troche za duze. Jak tak dalej pojdzie to nie bede miala co zalozyc! W sumie zostalo mi 3 kg do wagi sprzed ciazy ale to chyba moje piersi z mleczkiem tyle waża 😉

• Mamusia
Pinacolada - oje waliły na odległość teraz tylko smierdza..

Syla nie pij tego syropu!!!!!!!! dziecko by sie za darło po cebuli..

ja na kolki sprowadzam sab simplex z zagranicy takie kropelki ale debridat tez słyszalam ze jest super

nie odpisala zadna czuy ktoras dzis ureodziła?

ale napstrykalismy fotek dzis 🙂 🙂 🙂 🙂
Jak tylko je uporzadkuje to dam Wam linka na nasz album w picassie 🙂 🙂
Dzis po kapieli kiedy Ksawcio zasnal my go ukladalismy w roznych pozach na wielkim misku :P a Ksawciu nawet nie mrugnal hehe:laugh:
DZIS SUKCES !!!! - KĄPIEL I CAŁA PIELEGNACJA BEZ ANI JEDNEGO MRUKNIECIA KSAWCIA!!!
🤪
ktos nam chyba w weekend podmienil dziecko na aniolka 🙂 🙂 🙂

CO DO CZOPKÓW - VIBURCOL - MAM JE NA WSZELKI WYPADEK, I WSZYSCY SOBIE JE CHWALA.

MAM RÓWNIEZ SAB SIMPLEX Z AUSTRII OD ZNAJOMEJ I PONOC JEST REWELACYJNY!!!

• Mamusia
madziula napisał:
Dzień dobry mamuśką i ciężarówką do których ciągle się zaliczam 🙂 :P Dziś mój termin a tu dalej nic..jeszcze 3 dni 🤪i będzie po wszystkim nareszcie. 🙂
Co do wagi to ja przytyłam już 19 kg ☺️ ale ostatnio schudłam przez to czyszczenie aż 2 kg 🤪 więc teraz waże ok 17 kg więcej.A właśnie co z GUNIĄ ?

Syla ta Nela to taki pyzaczek kochany :laugh:
Dziękuje za odpowiedzi odnośnie kąpieli. 🙂

MADZIULA JAK TO JESZCZE 3 DNI?? TO PO 3 DNIACH OD TERMINU MAZ WYWOLYWANY? JAK TO W POLSCE JEST?

• Mamusia
moniss77 to zależy od szpitala. Dziś dzwoniłam do mnie do szpitala no i kładą na oddział na 8dobę po terminie wyliczonym z okresu. Tak było ze mną w pierwszej ciąży - przez 3 dni dostawałam pszczółki w dupcie (rano i wieczorem) potem żel i oksytocynę, gdyby to nie dało rady z moja kamienną szyjką w 14dobie po wyznaczonym terminie miałabym cesarkę, bo wtedy jest już zagrożenie dla życia dziecka. Jednocześnie codziennie sprawdzają kolor wód płodowych i jeśli są choć delikatnie zielonkawe od razu robią albo wywołanie albo cc!

• Mamusia
megi85 napisał:
>moniss77 napisał:
megi a czemu po 6 dniach? z tego co slyszlalam to 2 tyg po czekaja i wtedy wywoluja. Czy mialas jakies objawy dla ktorych wczesniej?

Po sześciu dniach, bo 1 dzień po terminie trafiłam do szpitala, bo na ktg małego tętno zaczęło spadać i chyba dlatego, że leżałam już 5 dni zdecydowali się na wywołanie...

MEGI A CZULAS ZE COS NE TAK I OSZLAS DO LEKARZA I WTEDY OKAZALO SIE ZE SPADA TO TENTNO MALEGO CZY BYLAS AKUURAT NA BADANIU I PRZEZ PRZYPADEK?

• Mamusia
PINACOLADA DZIEKI ZA ODPOWIEDZ
a jeśli chodzi o tą wydzieline to rzeczywiście śmierdzi tak dziwnie no ale jak i wam śmierdzi to znaczy że jest ok ja myslałam że te cholerne szwy wewnętrzne jak sie wchłaniają to dają taki zapach oj te moje szwy... na zewnątrz jestem juz zagojona ale pochwa jeszcze wiec i macica i szyjka pewnie sie goi. za niedługo wizyta u gina ja mam na 18 lutego i normalnie sie jej boje jak sobie pomysle że sobie lekarz bedzie tam zaglądał brrrrrrrrrr ostatnio zaglądała tam Nadusia i chyba mi to wystarczy 😉

wiecie co najgorzej że nadal mam zaparcia i to jakie a dopiero co sie dół zagoił i co rusz mnie na nowo rozwala 😞 już próbuje wszystkiego jem dużo blonnika same warzywka i nic nie pomaga 😞 😞 czopki oczywiście nadal sie przydają ale wiecie jak to jest rodzić codziennie grubsza potrzebe ostatnio tak płakałam bo mnie rozerwało na nowo eh uroki po ciąży .... czy znacie jakieś sposoby na tą doleglwość ????????

• Mamusia
DZIEWCZYNY POWIEM WAM ZE SIE MARTWIC ZACZYNAM TUTAJ MIALAM WIZYTE OSTATNIO 4 DNI PO TERMINIE,ZBADALI MOCZ, ZMIERZYLI WYSOKOSC MACICY, CISNIENIE, ZAOYTALI CZY CZUJE SIE DOBRZE I CZY CZUJE RUCHY DZIECKA I WYZNACZYLI TERMIN NA 31 STYCZNIA, CZYLOI ROWNO 14 DNI OD TERMINU I WTEDY JAK SIE DO TEJ PORY NIC NIE WYDARZY TO WYWOLUJA. MARTWI MNIE TO ZE OD21 KIEDY TO OSTATNI RAZ WIDZIALAM POLOZNA DO 31 JEST 10 DNI I OCZYWISCIE JAK SIE ZLE POCZUJE CZY COS TO ODRAZU JADE DO NICH ALE BOJE SIE ZE MOZE NIE POCZUJE ZE COS NIE TAK, CZY ZE WLASNIE NIE SPRAWDZAJA KOLORU I ILOSCI WOD. DUSIA CZY W POLSCE SPRAWDZAJA KOLOR WOD PO TERMINIE CODZIENNIE? DZISIAJ MINELO MI 7 DNI OD TERMINU, BYLAM NA SPACERZE I SPRZATALAM WCZESNIEJ ALE NIC. MAM SKURCZE ALE TO NIEBOLESNE SKURCZE I NIEREGULARNE, TROCHE BOLA JAK PRZY MCZCE, CZY TO OZNAKA ZE JUZ SIE ZBLIZA?PLAKAC MI SIE CHCE NORMALNIE MOMENTAMI

• Mamusia
DZIEWCZYNY POWIEM WAM ZE SIE MARTWIC ZACZYNAM TUTAJ MIALAM WIZYTE OSTATNIO 4 DNI PO TERMINIE,ZBADALI MOCZ, ZMIERZYLI WYSOKOSC MACICY, CISNIENIE, ZAOYTALI CZY CZUJE SIE DOBRZE I CZY CZUJE RUCHY DZIECKA I WYZNACZYLI TERMIN NA 31 STYCZNIA, CZYLOI ROWNO 14 DNI OD TERMINU I WTEDY JAK SIE DO TEJ PORY NIC NIE WYDARZY TO WYWOLUJA. MARTWI MNIE TO ZE OD21 KIEDY TO OSTATNI RAZ WIDZIALAM POLOZNA DO 31 JEST 10 DNI I OCZYWISCIE JAK SIE ZLE POCZUJE CZY COS TO ODRAZU JADE DO NICH ALE BOJE SIE ZE MOZE NIE POCZUJE ZE COS NIE TAK, CZY ZE WLASNIE NIE SPRAWDZAJA KOLORU I ILOSCI WOD. DUSIA CZY W POLSCE SPRAWDZAJA KOLOR WOD PO TERMINIE CODZIENNIE? DZISIAJ MINELO MI 7 DNI OD TERMINU, BYLAM NA SPACERZE I SPRZATALAM WCZESNIEJ ALE NIC. MAM SKURCZE ALE TO NIEBOLESNE SKURCZE I NIEREGULARNE, TROCHE BOLA JAK PRZY MCZCE, CZY TO OZNAKA ZE JUZ SIE ZBLIZA?PLAKAC MI SIE CHCE NORMALNIE MOMENTAMI

• Mamusia
moniss77 dopiero w szpitalu mi codziennie sprawdzali wody płodowe...a teraz muszę czekać, wg lekarza mój termin minął dziś na wizytę mam iść w czwartek, a jak dalej nic to dopiero w następny pon położą mnie w szpitalu!
Nic się nie martw bo to jeszcze gorzej będzie! jak coś będzie nie tak to na pewno matczyna intuicja Ci podpowie!

• Mamusia
Dzieki Dusia. Ogolnie czuje sie dobrze poza bolami bioder i plecow i humor tez dopisuje, ale czasem wiecie jak to jest, szczegolnie ze juz minal tydzien czasu..
A masz Dusia uplawy, ja mam na majtkach mokra plame na ktorej widnieje biala gestawa wydzielina, i czasem zatsanwiam sie czy to nie wody.

• Mamusia
misiamamy napisał:
PINACOLADA DZIEKI ZA ODPOWIEDZ
a jeśli chodzi o tą wydzieline to rzeczywiście śmierdzi tak dziwnie no ale jak i wam śmierdzi to znaczy że jest ok ja myslałam że te cholerne szwy wewnętrzne jak sie wchłaniają to dają taki zapach oj te moje szwy... na zewnątrz jestem juz zagojona ale pochwa jeszcze wiec i macica i szyjka pewnie sie goi. za niedługo wizyta u gina ja mam na 18 lutego i normalnie sie jej boje jak sobie pomysle że sobie lekarz bedzie tam zaglądał brrrrrrrrrr ostatnio zaglądała tam Nadusia i chyba mi to wystarczy 😉

wiecie co najgorzej że nadal mam zaparcia i to jakie a dopiero co sie dół zagoił i co rusz mnie na nowo rozwala 😞 już próbuje wszystkiego jem dużo blonnika same warzywka i nic nie pomaga 😞 😞 czopki oczywiście nadal sie przydają ale wiecie jak to jest rodzić codziennie grubsza potrzebe ostatnio tak płakałam bo mnie rozerwało na nowo eh uroki po ciąży .... czy znacie jakieś sposoby na tą doleglwość ????????

misiamamy jak przez tydzień też się męczyłam i nawet teraz czasem też 😞 ból jak przy porodzie 😞 ja jem sporo buraczków i pije dużo ciepłej wody i to mi pomaga 🙂 moja koleżanka która po porodzie 6 tygodni nie wstawała z łóżka i miała hemoroidy i spory problem w tym temacie mówiła że pomagało jej (oczywiscie kazał jej tak lekarz robić) jak na palcu przed "grubszą misją" smarowała sobie do środka odbytu troche wazeliny na lepszy poślizg, ja nie próbowałam ale ona mówiła że jej pomagało i zawsze to kilka łez mniej 🙂